Първоначално изпратено от Fiscalist
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЖалко само, че няма някой майор или капитан да изкара наистина танкове по улиците, да открие огън по скапания парламент и министерски съвет и да ги попилее за 1 час.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение2009 казах, че ако нещо, ще се качи ще е първо земята, а не апартаментите във Варна Може да ме намериш и да видиш хубаво какво съм писал. Още - в 2007 когато предните качиха данъците върху имотите писах, че това няма да е добре за пазара. И за разлика от доста държави в Европа, тук спада на имотите бе доста по-осезателен. Когато пък вашите почнаха да качват данъци, ток и газ, написах, че това не е добре и за акциите. Както и стана. Няма политика тука - има пари. Само, че за вас политиката е пари, но много от инвеститорите в момента в който ви видят ви оценяват.
А за недвижимите имоти ще се поровя когато имам време и ще ти изкарам това, което си писал.
Успех !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениеJay Gould Няма нищо партийно нито в мен нито в шефовете ми, а за агитация не ми е минавало и през ума. Проблема ти, е че много политически гледаш на нещата и това изкривява визията ти за икономиката, а от там според мен са ти грешни прогнозите. Сещам се 2008 или 2009 смяташе, че цените на апартаментите във Варна ще "извърчат" и тогава ти обясних защо няма да се случи това и се оказах прав. Сега също смятам, че разсъжденията ти за борсата са погрешни и ти казах защо смятам така. Бъди здрав !!!!
Тая графика е от 2007 но я бях пуснал пак в 2009
В големите градове (като Варна и София), водещи на пазара, спада може би ще продължи още известно време, но все пак да не забравяме и най-високите цени бяха отбелязани в тях така, че е естествено и понижението да продължи малко повече, но мисля не по-късно от до есента. Мисля, че първия растеж в цените ще се усети в земеделските земи и малките градове, въпреки много по-слабо ликвидните позиции там (?).
А ето го и оригинала от 2004 г. http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...20792137_o.jpg
Някой колеги дори са ми го виждали в тетрадката като сме се виждали с тяхLast edited by Jay Gould; 12.02.2013, 18:43.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеМоже да ти е невероятно, но пазарът на определени места, наистина се качва от някой и друг месец, бавно, но леко дърпа. Бях писал за цените в София миналата година, на определени места. Да има обаче да чакат цените от 2007 г. скоро Ще се наложи доста да почакат.Last edited by DidoDinev; 12.02.2013, 18:26.
Коментар
-
Jay Gould
Няма нищо партийно нито в мен нито в шефовете ми, а за агитация не ми е минавало и през ума. Проблема ти, е че много политически гледаш на нещата и това изкривява визията ти за икономиката, а от там според мен са ти грешни прогнозите. Сещам се 2008 или 2009 смяташе, че цените на апартаментите във Варна ще "извърчат" и тогава ти обясних защо няма да се случи това и се оказах прав. Сега също смятам, че разсъжденията ти за борсата са погрешни и ти казах защо смятам така.
Бъди здрав !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеАма разправят, че пазарът ще се вдига и сега е момента да се купуват имоти. Е, те нямало да купуват, щото нямали свободен кеш, всичко отдавна било в тухли и киреч, ама другите да не чакат, за да не изтърват влака Абе друго си е да ти дават акъл хора с възможности и визия за пазараhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАма да ги шибам в баровците.. Пият максимум евтина бира, не пушат "щото е скъпо" и не оставят една стинка бакшиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеВъв Виена е прекалено спокойно освен в сръбските квартали тоест скучно така че какво да прави човек там
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеJay, ако беше постнал това в някоя от темите за имоти, баровците там вече щяха да са те обсипали с огън и жупел в стил "Ма ХодИ живей във Виена като ти е скъпо тука бе клошар!"Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение..Моето мнение, е че това е най-кадърното от всички до сегаLast edited by Jay Gould; 12.02.2013, 18:08.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНе съм негативен напротив. Не си ме чел явно последните седмици, но борсата се движи от очаквания, а не от вече станали факти и точно очакванията я тикат нагоре последните месеци. Факт е, че бе тръгнала и в корекция, а точно когато започнаха новите вълнения последните дни, спря и обърна. Сегашния кабинет също бе посрещан с очаквания в 2009 г. тогава също бях оптимист за пазара. На 14 януари 2009 стана бой пред парламента, а после се нагнети напрежение. Хората имаха очаквания и борсата хукна нагоре до изборите. Новия кабинет обаче, още с идването си вместо реформи и съкращаване на административни разходи качи още първия си месец цените на тока и газта, а после започна да редува - газ, ток, данъци, газ, ток, данъци. Дори първобитно общинен строй не би издържал на такава масирана атака с напалм, касетъчни бомби и минохвъргачки. Борсата скапала се още при предните, съвсем легна по корем, заби в калта и вместо още от 2009 кризата тук да свърши, както свърши и в Германия, тия тъпунгери срутиха икономиката съвсем. Бати тъпаците са тия, но това е положението. Едва от месеци, колкото по-малки шансове имат да се задържат, тя пак е нагоре. Значи - колкото са по-зле комунягите които са на власт сега, толкова по-добре за нас. Миналата есен като бяха тръгнали протестите за Катуница, борсата пак беше се качила. След като ги смазаха - тя пак падна. Жалко само, че няма някой майор или капитан да изкара наистина танкове по улиците, да открие огън по скапания парламент и министерски съвет и да ги попилее за 1 час.
http://www.businessinsider.com/bloom...#ixzz2KgCBDR00
Та тава са неща, които ме карат да бъда оптимист, че нещата въпреки всичко вървят в правилната посока. А това, че има крадливи политици не е тайна за никой както тук така и навън.
Хайде със здраве градски :-))) !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеJay, ако беше постнал това в някоя от темите за имоти, баровците там вече щяха да са те обсипали с огън и жупел в стил "Ма ХодИ живей във Виена като ти е скъпо тука бе клошар!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНе съм негативен напротив. Жалко само, че няма някой майор или капитан да изкара наистина танкове по улиците, да открие огън по скапания парламент и министерски съвет и да ги попилее за 1 час.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
Коментар
-
Коментар