IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    И после какво? Уго Чавес или Пиночет?
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Жалко само, че няма някой майор или капитан да изкара наистина танкове по улиците, да открие огън по скапания парламент и министерски съвет и да ги попилее за 1 час.
      И после какво? Уго Чавес или Пиночет?
      Custodite sortem vestram

Коментар

2009 казах, че ако нещо, ще се качи ще е първо земята, а не апартаментите във Варна Може да ме намериш и да видиш хубаво какво съм писал. Още - в 2007 когато предните качиха данъците върху имотите писах, че това няма да е добре за пазара. И за разлика от доста държави в Европа, тук спада на имотите бе доста по-осезателен. Когато пък вашите почнаха да качват данъци, ток и газ, написах, че това не е добре и за акциите. Както и стана. Няма политика тука - има пари. Само, че за вас политиката е пари, но много от инвеститорите в момента в който ви видят ви оценяват.
        Стига с това Вас бе човек нямам нищо общо с политиката или коя да е партия в БГ.
        А за недвижимите имоти ще се поровя когато имам време и ще ти изкарам това, което си писал.

Успех !!

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
          Jay Gould Няма нищо партийно нито в мен нито в шефовете ми, а за агитация не ми е минавало и през ума. Проблема ти, е че много политически гледаш на нещата и това изкривява визията ти за икономиката, а от там според мен са ти грешни прогнозите. Сещам се 2008 или 2009 смяташе, че цените на апартаментите във Варна ще "извърчат" и тогава ти обясних защо няма да се случи това и се оказах прав. Сега също смятам, че разсъжденията ти за борсата са погрешни и ти казах защо смятам така. Бъди здрав !!!!
          2009 казах, че ако нещо, ще се качи ще е първо земята, а не апартаментите във Варна Може да ме намериш и да видиш хубаво какво съм писал. Още - в 2007 когато предните качиха данъците върху имотите писах, че това няма да е добре за пазара. И за разлика от доста държави в Европа, тук спада на имотите бе доста по-осезателен. Когато пък вашите почнаха да качват данъци, ток и газ, написах, че това не е добре и за акциите. Както и стана. Няма политика тука - има пари. Само, че за вас политиката е пари, но много от инвеститорите в момента в който ви видят ви оценяват.

Тая графика е от 2007 но я бях пуснал пак в 2009

В големите градове (като Варна и София), водещи на пазара, спада може би ще продължи още известно време, но все пак да не забравяме и най-високите цени бяха отбелязани в тях така, че е естествено и понижението да продължи малко повече, но мисля не по-късно от до есента. Мисля, че първия растеж в цените ще се усети в земеделските земи и малките градове, въпреки много по-слабо ликвидните позиции там (?).

А ето го и оригинала от 2004 г. http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...20792137_o.jpg

Някой колеги дори са ми го виждали в тетрадката като сме се виждали с тях
          Last edited by Jay Gould; 12.02.2013, 18:43.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Може да ти е невероятно, но пазарът на определени места, наистина се качва от някой и друг месец, бавно, но леко дърпа. Бях писал за цените в София миналата година, на определени места. Да има обаче да чакат цените от 2007 г. скоро Ще се наложи доста да почакат.
            Не ми е невероятно, но не ме интересува, този пазар има доста време още да се пречиства докато си струва пак да се гледа. Дай да видим първо на БФБ-то какво ще става, ше се дига ли тоз самолет SOFIX-a или няма да се вдига, ше го ева в очукания дирижабъл
            Last edited by DidoDinev; 12.02.2013, 18:26.

Коментар

• Jay Gould

Няма нищо партийно нито в мен нито в шефовете ми, а за агитация не ми е минавало и през ума. Проблема ти, е че много политически гледаш на нещата и това изкривява визията ти за икономиката, а от там според мен са ти грешни прогнозите. Сещам се 2008 или 2009 смяташе, че цените на апартаментите във Варна ще "извърчат" и тогава ти обясних защо няма да се случи това и се оказах прав. Сега също смятам, че разсъжденията ти за борсата са погрешни и ти казах защо смятам така.

Бъди здрав !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                Ама разправят, че пазарът ще се вдига и сега е момента да се купуват имоти. Е, те нямало да купуват, щото нямали свободен кеш, всичко отдавна било в тухли и киреч, ама другите да не чакат, за да не изтърват влака Абе друго си е да ти дават акъл хора с възможности и визия за пазара
                Може да ти е невероятно, но пазарът на определени места, наистина се качва от някой и друг месец, бавно, но леко дърпа. Бях писал за цените в София миналата година, на определени места. Да има обаче да чакат цените от 2007 г. скоро Ще се наложи доста да почакат.

Коментар

Ама да ги шибам в баровците.. Пият максимум евтина бира, не пушат "щото е скъпо" и не оставят една стинка бакшиш
                  Ама разправят, че пазарът ще се вдига и сега е момента да се купуват имоти. Е, те нямало да купуват, щото нямали свободен кеш, всичко отдавна било в тухли и киреч, ама другите да не чакат, за да не изтърват влака Абе друго си е да ти дават акъл хора с възможности и визия за пазара

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                    Във Виена е прекалено спокойно освен в сръбските квартали тоест скучно така че какво да прави човек там
                    Ама моля ти се, тука сме къде-къде по-напред, тук направо живееш във висококачествен екшън филм - стрелби по бивши барети пред Съдебната палата, обири, бунтове срещу Енергото и удари със снежни топки по министъра и всичко това в центъра на този тъй интересен град с вековна (е, два-три века) история и адски висока култура... Супер е и никаква Виена не ни трябва!

Коментар

Jay, ако беше постнал това в някоя от темите за имоти, баровците там вече щяха да са те обсипали с огън и жупел в стил "Ма ХодИ живей във Виена като ти е скъпо тука бе клошар!"
                      Ама да ги шибам в баровците.. Пият максимум евтина бира, не пушат "щото е скъпо" и не оставят една стинка бакшиш
                      Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
                      ..Моето мнение, е че това е най-кадърното от всички до сега
                      Айде ходи си прави партийната агитка пред някой друг, щото нито ти, нито насраните ти шефове ми плащат сметката от 280 лв за тока. Пък и от кога партийни агитатори взеха да разбират и от акции
                      Last edited by Jay Gould; 12.02.2013, 18:08.

Коментар

Не съм негативен напротив. Не си ме чел явно последните седмици, но борсата се движи от очаквания, а не от вече станали факти и точно очакванията я тикат нагоре последните месеци. Факт е, че бе тръгнала и в корекция, а точно когато започнаха новите вълнения последните дни, спря и обърна. Сегашния кабинет също бе посрещан с очаквания в 2009 г. тогава също бях оптимист за пазара. На 14 януари 2009 стана бой пред парламента, а после се нагнети напрежение. Хората имаха очаквания и борсата хукна нагоре до изборите. Новия кабинет обаче, още с идването си вместо реформи и съкращаване на административни разходи качи още първия си месец цените на тока и газта, а после започна да редува - газ, ток, данъци, газ, ток, данъци. Дори първобитно общинен строй не би издържал на такава масирана атака с напалм, касетъчни бомби и минохвъргачки. Борсата скапала се още при предните, съвсем легна по корем, заби в калта и вместо още от 2009 кризата тук да свърши, както свърши и в Германия, тия тъпунгери срутиха икономиката съвсем. Бати тъпаците са тия, но това е положението. Едва от месеци, колкото по-малки шансове имат да се задържат, тя пак е нагоре. Значи - колкото са по-зле комунягите които са на власт сега, толкова по-добре за нас. Миналата есен като бяха тръгнали протестите за Катуница, борсата пак беше се качила. След като ги смазаха - тя пак падна. Жалко само, че няма някой майор или капитан да изкара наистина танкове по улиците, да открие огън по скапания парламент и министерски съвет и да ги попилее за 1 час.
                        политиката е тясно свързана с икономиката и е един от основните фактори движещи пазарите, така че имаш право да ги свързваш нещата, проблема според моите наблюдения, е че гледаш субективно на нещата. Не смятам, че боя пред парламента или проблемите в Катуница имат нещо общо с БФБ. Дреме му на спекуланта какво става Катуница специално. Тук според мен идва изкривяването на мисълта ти, защото всяко политическо събитие се опитваш да го свържеш с движението на пазара. Всяко правителство до сега е крало и всяко, което дойде ще краде това трябва да е ясно на всички. Важното според мен е да остава нещо и за народа да се прави нещо за благоденствието на нацията. Моето мнение, е че това е най-кадърното от всички до сега. Приел съм, че всички крадат и това не е БГ феномен и навън е така всички си "облизват пръстите". Днес попаднах тук във форума на нещо интересно, което ме изкефи http://www.businessinsider.com/bloom...rs-2013-1?op=1
                        http://www.businessinsider.com/bloom...#ixzz2KgCBDR00
                        Та тава са неща, които ме карат да бъда оптимист, че нещата въпреки всичко вървят в правилната посока. А това, че има крадливи политици не е тайна за никой както тук така и навън.

Хайде със здраве градски :-))) !!!

Коментар

Jay, ако беше постнал това в някоя от темите за имоти, баровците там вече щяха да са те обсипали с огън и жупел в стил "Ма ХодИ живей във Виена като ти е скъпо тука бе клошар!"
                          Във Виена е прекалено спокойно освен в сръбските квартали тоест скучно така че какво да прави човек там

Коментар

Не съм негативен напротив. Жалко само, че няма някой майор или капитан да изкара наистина танкове по улиците, да открие огън по скапания парламент и министерски съвет и да ги попилее за 1 час.
                            Прероденият Петър Младенов после да няма опровержение, че Станко е трябвало да дойде

Коментар

• Jay, ако беше постнал това в някоя от темите за имоти, баровците там вече щяха да са те обсипали с огън и жупел в стил "Ма ХодИ живей във Виена като ти е скъпо тука бе клошар!"

Коментар

• Във Виена общите месечни разходи за ток и газ за неголемия ми апартамент са 44 евро http://www.plovdivchanin.com/Комента...-евро.html

Коментар

Working...
                                X