IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    БНБ е под крилото на ЕЦБ. Борда е големия камък дето влачи всичко надолу. Не може да искаш да имаш независима икономика, като друг ти държи мерната единица на богатството.
    Ако не е борда ще има това.

Не, че след изборите е изключено, но борда е един от факторите които горе-долу поне държат положението.
    Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Джей, докато скачате за тока, гледам водата са ви вдигнали във Варната http://www.moreto.net/novini.php?n=201420
    Това е още от 01.02.2013, тия явно късно загряват
    Last edited by Jay Gould; 21.02.2013, 20:04.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от БОРЕУРОДА Разгледай мнение
      Здрасти Jay ,да те питам нещо,ще се радвам да отговориш Какво би станало с борда -по точно с лева, ако убавец като Дж.Сорос го атакува , да речем със сума около 300 мил. експозиции по двойките срещу BGN ; EUR/ BGN и USD/BGN Ще успее ли БНБ да покрие насрещна позиция , при положение , валутните резерви , фиска , буферите , а в и хазната няма никой ??
      Преди бях правил сметки какви суми са необходими, но скоро не съм поне от година и повече. Няма смисъл и в долари, защото сме вързани с еврото. Не е достатъчно само да се отворят позиции, а да се проведат и още няколко мероприятия - не сме в състоянието на Аржентина, нито в това на Тайланд, тук е подобно, но съвсем друго. Чичко Сорос обаче гледа в друга посока, не би се вързал дори като консултант, както бе в Аржентина и Тайланд, зает е. Засега не мисля, че има опасност, а има ли такава, тя ще проличи, ако нашите политици да решат да девалвират лева за да си оправят познатите. Направят ли го тази година, гражданската война им в кърпа вързана (!!!), а ако атаката няма да идва от властта, а от някой други кръгове вътре в държавата, то те нямат капацитет (умствен), нито кадри да планират всеки ход така, че да успеят - нали знаеш, че там външни хора не се допускат, а колкото и да са учили наследниците им, то IQ то си казва думата, но освен него е нужно наистина яко планиране, а в това 99.99% от хората въобще ги няма - с хора от чужбина също не става, защото дори да има някой гений, то той не познава местните условия - в 96 г. бе съвсем друго. Атаката, би успяла и с по-малка сума мисля (трябва да сметна), но извършена по-малко по-друг начин, който да се извърши стъпка по-стъпка, по предварителен план в продължение на около 2-3 месеца. Времето също трябва да е удачно, да има съчетание на кошница други валути (не толкова долари) спрямо лева, не че ще се ползват, но ще изиграят роля на известен катализатор и ускорител на процеса. Тъй като обаче никой не ме е взел като наемник в генерален щаб да събаряме борда, смятам да се въздържам за подробности и да не давам храна на тоз-оня.
      Last edited by Jay Gould; 21.02.2013, 19:42.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
        Мисля, че "жица бунтовете" бяха нещо като опипване на почвата. Колкото и да се бият у гърдите разни хора, че сме събудили лъва, истината е, че сме гола вода. Ще го събудим едва когато по улицата са милиони и извозват лайната от парламента по тайни квартири и мазета. И мършите по върха го разбраха, тъй като продължават мазно да ни се хилят и пробутват заучени фрази. Според мен заиграването с борда е въпрос на време, а по-подходящи условия от сегашните едва ли ще се намерят.

Ако има някой със сериозни аргументи срещу написаното по-горе, да споделя. Аз съм просто любител.
        Нямаше да си продадат ДЦК-та за 800млн. ЛВ ако се "заиграваха с борда"!
        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Мисля, че "жица бунтовете" бяха нещо като опипване на почвата. Колкото и да се бият у гърдите разни хора, че сме събудили лъва, истината е, че сме гола вода. Ще го събудим едва когато по улицата са милиони и извозват лайната от парламента по тайни квартири и мазета. И мършите по върха го разбраха, тъй като продължават мазно да ни се хилят и пробутват заучени фрази. Според мен заиграването с борда е въпрос на време, а по-подходящи условия от сегашните едва ли ще се намерят.

Ако има някой със сериозни аргументи срещу написаното по-горе, да споделя. Аз съм просто любител.
          Боне, с борда всичко е ОК , иди чети в темата ''Валутен борд'' . Има обяснения и линкове .

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
            Да разбираме, че си против него ли ? Ама , сигурно си обърнал паричките в евро ! А много хора не са ............... И какво ли могат да направят огромно мнозинство хора , които са пестили .....имат си 40 000 лв (20 000 евро) и изведнъж се окажат с 10 000 евро ??? А изтербушен панеляк ...пак си струва 40-50 К евро , а ?? Улиците ще бъдат тесни , мисля !

Коментар

БНБ е под крилото на ЕЦБ.

Борда е големия камък дето влачи всичко надолу. Не може да искаш да имаш независима икономика, като друг ти държи мерната единица на богатството.
              Да разбираме, че си против него ли ? Ама , сигурно си обърнал паричките в евро ! А много хора не са ............... И какво ли могат да направят огромно мнозинство хора , които са пестили .....имат си 40 000 лв (20 000 евро) и изведнъж се окажат с 10 000 евро ??? А изтербушен панеляк ...пак си струва 40-50 К евро , а ?? Улиците ще бъдат тесни , мисля !

Коментар

• Джей, докато скачате за тока, гледам водата са ви вдигнали във Варната

http://www.moreto.net/novini.php?n=201420

Коментар

• Първоначално изпратено от БОРЕУРОДА Разгледай мнение
                  Здрасти Jay ,да те питам нещо,ще се радвам да отговориш Какво би станало с борда -по точно с лева, ако убавец като Дж.Сорос го атакува , да речем със сума около 300 мил. експозиции по двойките срещу BGN ; EUR/ BGN и USD/BGN Ще успее ли БНБ да покрие насрещна позиция , при положение , валутните резерви , фиска , буферите , а в и хазната няма никой ??
                  БНБ е под крилото на ЕЦБ.

Борда е големия камък дето влачи всичко надолу. Не може да искаш да имаш независима икономика, като друг ти държи мерната единица на богатството.
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Здрасти Jay ,да те питам нещо,ще се радвам да отговориш Какво би станало с борда -по точно с лева, ако убавец като Дж.Сорос го атакува , да речем със сума около 300 мил. експозиции по двойките срещу BGN ; EUR/ BGN и USD/BGN Ще успее ли БНБ да покрие насрещна позиция , при положение , валутните резерви , фиска , буферите , а в и хазната няма никой ??
                    ¥@K$€££¥@K Гарантирано фалит

Коментар

• Всъщност в голямата маса от населението няма нищо, а ако има то е в левчета, тъй като ги държат предимно пенсионери и любители на ориенталската струна, който се плашат от сложните упражнения с валута. От 5 до 10 % с големите суми не са определящ фактор.

Попитах, защото обстоятелствата са подходящи за подобен сценарии. Да не забравяме и бума с депозитите в левове и последвалия го бум с кредити в левове. Банките съхраняват във валута естествено и такова равитие на нещата ще е единствено в тяхна полза, а големите с кредите отново ще излязат на чисто. Да не говорим, че всички са наясно, колко жестоко обезценен е лева и е въпрос на време на нашите кретени да им хрумне някой далеч по вълнуващ курс. Та такива ти ми работи....

Коментар

Какви са шансовете да бутнат борда?
                        Засега не много големи - EUR/BGN е в по-спокойно състояние дори от края на миналата година. В населението има много валута. Всъщност не знам и не съм гледал колко са спестяванията в евро и колко в лева. По дюшеци също има много кеш в евраци.

http://www.youtube.com/watch?v=omeGZvT6fVY

Коментар

• Какви са шансовете да бутнат борда?

Коментар

Инвестирайте ама в какво ???Докато парата се печата и не се регулира от пазара с търсене и предлагане - забрави за капитализъм. Кел файда да инвестираш някъде като утре 'Супер Марио' ще напечата два камиона евра да ги раздаде на конкуренцията ти под формата на 'субсидии'
                            ...

Коментар

• Т'ва е е**и цирка

Коментар

• Пет трактора са паркирани на жълтите павета пред Народното събрание. Земеделски производители са дошли с техника в центъра на София, за да подкрепят премиера и да се обявят против оставката му.

Камион, пълен с прасета е бил паркиран пред Художествената академия. На него е имало плакат с надпис"Бойко - кръстник на прасетата"

Един от протестиращите земеделци заяви, че е доволен от управлението на кабинета Борис и не иска нови, които да пречат на свършеното досега.

Двама привърженици на премиера с а разпънали огромен плакат с неговия образ, на който пише ГЕРБ силният глас в Европа" и ръчно е дописано "За успеха на Минерални бани".

Отвсякъде се чуват вувузели, веят знамена и се скандира "Искаме си Бойко", "Бойко, върни се". Привържениците на премиера непрестанно се увеличават. Има над 1000.

По-рано днес бяха пристигнали гайдари, играха хоро на площада.

Коментар

Working...
                                X