Ами можели и Бургас дасе отцепим...........това с отцепването ми звучи Тимаджииско
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Collapse
X
-
winner доста точно е представил ситуацията. Киро е пътник, спор няма, но мисля, че опитите на правителствата в столицата да наредят пак листи няма да мине. Със сигурност ще има и нови общински избори, но........ Тъй като, листите се редят в София, от софийски партии и се снасят кандидати отгоре (освен Марешки който си направи път с лакти), има и много мъртви души в списъците, нищо чудно да избухнат нови вълнения още лятото. В момента се правят опити от София да се вменяват дори водачи на протестите и се "забравя", че протестите тръгнаха от Шумен - първия град, Варна и Благоевград. На "обществения съвет" в столицата имаше само 2 ма представители на провинциите. Това пък, че всички последни правителства правят грешка след грешка и се опитват насила да налагат на варненци правила и съсипват града, води и до все по-голяма идея за независимост, което пък устройва мен и такива като мен. Вчера, човек който тотално не се вълнува от политика, доста заможен, ми казва "Защо не се отцепим? Варна винаги е била отделна държава и никога не сме имали нищо общо със софиянци?! Давай да правим нещо и да се цепим!" Категоричното мнение на тоя аполтичен човек ме шашна, защото той не се вълнува от политика и от къде му е дошло на ум точно това не знам. Явно дори на хора като него им писва, нищо, че той не бил в живота си на един протест и дори не гласува и не знам някога да го е правил. winner е прав, че на протестите има всякакви. От безработни младежи (в града няма никаква работа), до хора с по някой милион. Днес например се завъртях на помена на младежа и идва един френд, после пък като се прибирам виждам друг, собственик на доста голям хотел в комплексите, освен другите му далавери и бизнеси. Какво ще става не знам, но ако сложат някой смръдльо за кмет от столицата, ще си вкарат автогол. Не мисля и че Лиляна Паволова ще мине, защото ще я оплюем тая по причина, че една магистрала до града не направи. Въобще, колкото е по-зле за столицата и колкото повече не знаят какво да правят с Варна, толкова по-добре за нас, а идеята за отцепване набира все по-голяма популярност, защото всички виждат, че от това да сме в една държава полза няма, вреди бол - централните правителства само проблеми ни правят, а сами имаме шанс да си печелим парите без да ни пречат. Аз не съм толкова краен искам конфедерация или поне федерация, но както се знае печелят по-често крайните варианти! Което значи, че колкото повече от столицата искат да ни прилапат и колкото повече мачкат града и го крадат (53% от приходите му заминават за столицата), толкова повече стават феновете за пълна независимост. Хората са бесни, защото хем централната власт пречи на всякакво развитие и нарочно граби града, хем им пречи да си печелят парите сами, както винаги са правили. Какво ще стане няма идея, но не мисля, че още едни избори по старата система ще решат проблема. Според мен ни чакат поне няколко години на бурни събития и все по-голямо поляризиране на идеята за самостоятелно от централната власт самоуправление.
Може само да благодарим на централната власт, че превърна Варна от един напълно аполитичен град, от град който си гледа бизнеса и кефа и не се вълнува от друго, в град който избухва вече само от включване на лампа и ако някой кихне.
Във Варна никога не е имало в 90 те нито някакви големи митинги, нито някой се вълнувал от какво да е, освен какво ще облече и къде ще пие кафе. От 10 г. обаче яко се бърка в джобовете на варненци и ето на - Само за няколко години - Големи протести за дупките. Протест за горивата който мина тоя в София по мащаби 1 и 2 ри. Събитията за Катуница бяха ознаменувани с яко меле не-отразено в новините но не по-малко мащабно от това в столицата. За да овладеят метежа на децата пратиха жандармерия чак от София. После, протестите за Морската градина... Аха мислиха, че са ги овладели и август изведнъж няколко хиляди пред общината. Сегашните протести за тока също са знаменателни. Тръгнаха от един ток, а сега се иска главата на Киро, падне ли тя и тази на областния управител. Догодина ще е още по-зле, защото централните власти действат все по-неадекватно.Last edited by Jay Gould; 05.03.2013, 02:23.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеДжей, каква е ситуацията във Варна, какво всъщност се случва? Не познавам добре града ви, но имам някакво странно усещане, че протича сериозна конспирация...
После изтърваха коня... Мисля, че не си дадоха сметка, доколко е натегната гайката. Токът беше капката, която преля чашата. Хората скочиха и вече никой няма контрол над събитията. Сега и политици и журналисти се мъчат да присламчат някого - трябват им "народни" лица - организатори, водачи и активисти. Обаче и това не минава. Такива просто няма. Размятват някакви хора по медиите, канят ги на едни кръгли маси, но тези хора няма как да им свършат работа. Щеше да им е много лесно да има някой организатор и водач - ще се оправят с него. Обаче няма такъв. А на улицата са 70,000 човека.... И не преговарят. Варна е осообено място. Хората са много независими. Градът е голям (по нашите представи), но има незначителен процент държавни чиновници поради прекомерната централизация. Няма големи компании с хиляди служители, които да треперят за службицата си. Много хора си вадят хляба с някакъв малък бизнес или по друг начин гледат да не зависят от кефа на властта. Няма магистрала до София. Тук столицата изглежда нещо голямо, гадно и далечно. Градът винаги е биз заможен като цяло и има немалко хора с пари, но не е прието да се демонстрира богатство. Дори тези, които са публично известни с благосъстоянието си, не го демонстрират. В последните 4 години, обаче нещата вървят на много зле и хората се ядосаха. Особено когато на местните избори Бойко пристана на ТИМ и пробутаха Киро с циганските гласове и броенето на бюлетините. Не че Марешки е много любим на някого, но такова нагло вмешателство в местните работи подразни всички. Затова на протеста са един до друг и бедните и по-заможните граждани.
Надаявам се и Джей да си каже думата по въпроса, той ги вижда нещата..Last edited by winner; 05.03.2013, 01:45.
Коментар
-
Last edited by Jay Gould; 08.03.2013, 20:08.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
"Пламен не е самоубиец - Това съобщение обикаля мрежата със светкавична скорост, а в него се твърди, че момчето е запалено от друг мъж, който е стоял до него. Случаят е документиран от общински и полицейски камери, но е потулен. Момчето, което протестираше срещу власт и мафия, почина вчера и натъжи цяла България. Само, че сега нещата търпят тотален обрат! Ако той наистина е убит, то ситуацията драстично се променя. Пламен е носел в себе си плакат с искания, чийто срок е бил 17 часа на 20 февруари. Плакатът е скрит умишлено от общинарите, имало е мъж до Пламен, заснет от 4 камери / 2 общински и 2 полицейски. Районната прокуратура във Варна не позволява достъп до камерите и посреща с мълчание всеки опит да се разбере истината за убийството извършено пред общината." - Това обяснява и укриването на улики от страна на общински служители в деня на инцидента, от които и досега не е потърсена отговорност и чиито имена се крият.Last edited by Jay Gould; 04.03.2013, 16:32.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Този ли е ментето или греша ? Димитър Х. Иванов http://www.glasove.com/dimitur-ivano...e-znayat-25826
ЛУМПЕНИАДА 2013
Май бъркам , дайте пояснение ?Last edited by БОРЕУРОДА; 04.03.2013, 12:30.¥@K$€££¥@K Гарантирано фалит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе вие вземайте там властта сред протестиращите, защото не знам до къде ще я докарате с футболист начело, пък бил той и легендата на Спартак /даже аз го помня/. Помня и кво го направиха за чифт дънки завалията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеДнес го мярнах пред общината, дедито.. В Плодив е имало 10 000 човека, не са малко въобще, а се карат пред камерите разни партийци, само защото са им разрешили. Във Варна едно от условията кой да е да се яви на протест е да не афишира членство в партия. Иначе, може и бой да яде
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеДнес го мярнах пред общината, дедито.. В Плодив е имало 10 000 човека, не са малко въобще, а се карат пред камерите разни партийци, само защото са им разрешили. Във Варна едно от условията кой да е да се яви на протест е да не афишира членство в партия. Иначе, може и бой да яде
Коментар
-
Германия е готова да наложи вето на влизането на България и Румъния в Шенген. Това заяви министърът на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих в интервю за германското списание „Шпигел”. Двете нации са изпълнили успешно техническите изисквания за присъединяване към зоната за свободно движение, но тяхното присъединяване бива многократно отлагано заради опасения, че неуспехът на страните в ограничаването на корупцията и организираната престъпност. Човек, който придобие виза чрез подкуп може – без по-нататъшен контрол - да пропътува разстоянието до Германия”, отбеляза Фридрих.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеМай е време Иван Станчов да стане кмет на Варнаhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеИ на националния празник България е на протест - Във Варна на улицата са над 70 000 граждани, ГЕРБ оттегли подкрепата си от кмета Кирил Йорданов http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...rotest,147704/
Във Варна бе както е обичайно, но хората бяха още повече. По груби сметки между 65 000 и 100 000 човека са били днес по улиците на града, който един цървул-премиер от Банкя, нарече село. Бяхме с основната група, но е имало още 2 по-малки групи. Една пред Орбита, докато сме били до ХЕИ и една пред Катедралата. Инциденти не видях. Ченгетата се държаха както винаги любезно протестиращите също, пред общината по стар местен обичай бяха отново със свалени на земята щитове. Партийни знамена не видях пак никъде.
Май е време Иван Станчов да стане кмет на Варна.То се е видяло, че ще трябва да се оправяме на местно ниво, както си знаем. Като гледах следобяд по телевизията рехавият протест в София дето повече приличаше на неделна разходка и на всичкото отгоре пак имало някакви арестувани хлапетии. В Плвдив една шепа хора на протеста, а пред камерите 15 "организатори" се караха като циганки, кой какви искания имал и кой кого представлявал.
Варненските гербаджии май вече не броят Борисов за вожд. Решението било съгласувано с Него ... таратанци. В най-добрият случай само са го уведомили. Малко късно се сетиха да се бунтуват, но все е нещо. Той навремето им натресе Киро за кандидат, въпреки мнението им, сега му го връщат. Будата пак вдигал кръвното, явно си е представил как ще се обяснява с ТИМ за тая работа.
Коментар
Коментар