If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Айде, честито http://www.investor.bg/news/article/117709/335.html Гръцкото правителство е договорило с инспекторите от Европейския съюз, Международния валутен фонд (МВФ) и Европейската централна банка (ЕЦБ) намаляване на данък добавена стойност (ДДС). Инспекторите .. споразумели с правителството горната граница на ДДС от 23 % да бъде намалена на 20 %. Споразумението предвижда най-ниският процент ДДС в Гърция, който се начислява за хранителни продукти, да бъде намален от 13 на 10 %.
Оооооо да! И аз знам за тези облигации. Всъщност аз лично не знаех нищо за тях, но са ми разказвали една история и сега връзвам 2 и 2 4.
Отново нищо конкретно. Само че знам за човек който стана 3-тия най-богат човек в България за онова време, с някаква врътка с тези облигации, и впоследствие загуби почти всичко след инфлацията. Много житейска история - парите идват и си отиват, важно е това, което остава между тях Просто хартийки да си тапицираш стената
...
ПС: Ако имаш някакво инфо за облигациите на Луканов пускай го насам
За момента нямам нищо като цифри , освен това :
"...Правителството проучва целесъобразността от обявяване на облигационен заем и при необходимост ще внесе съответно предложение в Народното събрание,,,,, "
Заемът беше емитиран - казвам го защото мои приятели си купиха от тия облигации и се радваха като деца ,че са си спасили парите от инфлацията ....Без да подозират ( и аз включително , тогава ) ,че всъщност са легално обрани
Хубаво е да си припомниш и Секретния доклад на Николай Добрев за състоянието на банковия сектор 1992-96 г. , като се има предвид ,че днес състоянието му е още по-тежко от това тогава :
А пък най-пълна и точна информация откъм стенограми , записи и пр. архивни материали , ще ти даде книгата на Тошо Пейков : " Записки на Българския Преход " - има я из гугъл и в електронен вариант ...Бях си я свалил , но я затрих ....Ако не си я чел , потърси я - заслужава си ....Поне ще се убедиш окончателно ,че живеем напразно
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Джей , написал си добра статия - въпреки някои дребни пропуски
Ще добавя набързо :
1) Пропуснал си да споменеш за вътрешния облигационен заем на Луканов ,емитиран през ДСКаса . За съжаление не си спомням параметрите му , но това беше първият официален грабеж на Декорацията след 1989 г....И до ден днешен няма ни вест , ни кост официално да е погасен или пък облигациите да са предсрочно обезсилени - или поне аз нямам никакво инфо
2) Не си споменал и също за провалените преговори за ново споразумение с МВФ , по времето на Виденов , вследствие на което държавата остана без резерви , плащайки 2 млрд лихви по график от Ф.Д.
ПП: Ален Делон беше дезодорант , а не парфюм - производство на Арома ..Във фирменият магазин над "Севастопол " го имаше свободно ( макар и с опашки от по 10-ина човека ) , та можело е да си спестиш някой и друг сервиз и да ползваш приятелката си от "Валентина " за други услуги
За облигационния заем не съм знаел.. Сега от теб чувам за такъв, но много ме заинтригува.
За провалените преговори с МВФ мисля, че съм писал преди това.
хехе.. За парфюма, не знаят какво са пускали Арома, но първо в Кореком, а после и във Валентина се появи парфюмъ . Делон бе дал марката си за парфюм и не бе въобще лош. Нищо общо нямаше с Арома, а и аз техни продукти май никога не съм ползвал.
В Кореком 100 мл бяха към 42 $ ако се не лъжа, но във Валентина, за около 45 лева си го купуваш същия, не знам по каква магия го бяха пуснали на такава ниска цена. А може и само Делон да се е казвал, но бе парфюмът на актьора и си бе френски наистина, за разлика от това което сега се продава в повечето парфюмерии.
ПС: Ако имаш някакво инфо за облигациите на Луканов пускай го насам
Джей , написал си добра статия - въпреки някои дребни пропуски
Ще добавя набързо :
1) Пропуснал си да споменеш за вътрешния облигационен заем на Луканов ,емитиран през ДСКаса . За съжаление не си спомням параметрите му , но това беше първият официален грабеж на Декорацията след 1989 г....И до ден днешен няма ни вест , ни кост официално да е погасен или пък облигациите да са предсрочно обезсилени - или поне аз нямам никакво инфо
2) Не си споменал и също за провалените преговори за ново споразумение с МВФ , по времето на Виденов , вследствие на което държавата остана без резерви , плащайки 2 млрд лихви по график от Ф.Д.
ПП: Ален Делон беше дезодорант , а не парфюм - производство на Арома ..Във фирменият магазин над "Севастопол " го имаше свободно ( макар и с опашки от по 10-ина човека ) , та можело е да си спестиш някой и друг сервиз и да ползваш приятелката си от "Валентина " за други услуги
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
89 де.. Макар 89 да бе още първи зам. председател на Министерския съвет, и да пое властта от 90 г.
76-тото правителство 8 февруари 1990 - 22 ноември 1990 г.
77-тото правителство 22 ноември - 20 декември 1990 г.
Ще се обадя като намина в твоята губерния, та да преговорим, че да не досаждаме на хората със спомени, темата е за развитие все пак.
Коментар