If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Jay Gould чадо, аз пък имам спомен за капитализация от 292 млрд, а за следващата бяха станали 200 млрд.и т.н. Сега подобни цифри няма, а аз помня цифри като малко СЛОНЧЕ
И на мен цифрите в статията ми се видяха малко намалени, но карай.. Реално, огромна част от това богатство никога не го е имало, а бе балон и "пари" само на книга..
"Интересното е, че за да се възползват от по-високите лихви, домакинствата преместват част от своите спестявания от по-краткосрочни влогове, например със срок до един месец, към по-дългосрочни - над шест месеца" - Красен Йотов
Jay Gould чадо,
аз пък имам спомен за капитализация от 292 млрд,
а за следващата бяха станали 200 млрд.и т.н.
Сега подобни цифри няма, а аз помня цифри
като малко СЛОНЧЕ
Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
"Интересното е, че за да се възползват от по-високите лихви, домакинствата преместват част от своите спестявания от по-краткосрочни влогове, например със срок до един месец, към по-дългосрочни - над шест месеца" - Красен Йотов
Верно е - не се бях сетил че и за компанията трябва да остане нещо а тук колко взимат? Или по-точно колко се пробват да взимат като процент? от двете страни по 2,5% - общо 5% - повече от това ако вдигнат - никой няма да ги ползва. В цял свят (или поне така беше) се печели от ОБОРОТ - а не като вдигаш процентите само тук - дай ако може - една сделка и да си оправим живота
Какъв оборот.? Това не е супермаркет приятелю. И колко смятате, че печели един дилър на скъпи автомобили които са с цените на апартаменти? Същото е.. Нито цените на жилищата, нито на автомобилите зависят от брокерите, тоест от дилъра.. Цената зависи от продавачи и купувачи. Не те определят цените или това ще има ли пазар или няма да има. Така ако един апартамент е скъп за купувача дори без комисионна да го дават, пак няма да се купи. Дори да е евтин, пак може да не се купи.. Оборот не се прави с комисионни и той не зависи от размера им, а от това има ли клиенти или няма.. Дори от цените не зависи толкова.. Например, когато бе скъпо в 2006-2007 г. имаха повече клиенти отколкото е сега в 2012 г. Тогава се вземаха и най-големите комисиони. Сега те не са така високи и въпреки това, сега не се продават повече имоти - напротив. Разхода на една малка компания, ако иска да работи като хората е, около, 4000-7000 лв. на месец. Ток, води, коли, заплати (минимум офис мениджъра взема твърда заплата), автомобили, телефони, реклама, подръжка на софтуери и т.н. 10-20-30 000 имота в каталгозите, не се събират нито за един ден, нито лесно се картотекират. Само едно участие в чужбина - някъде на изложение за имоти, струва около 10 - 20 000 евро. И говоря за агенция която знае какво и как се прави. За това и много от по-сериозните брокери искат подобни на тези в Западна Европа правила, защото, ако влязат в сила, ще им се качат печалбите, а почти всички в бранша които са от ден до пладне ще изчезнат.
Тя е брокер и взема 1,5, ами компанията към която тя работи колко взема? И като събереш двата % колко стават общо И като кажа нещо, не ви баламосвам.. Ако влезе в сила - то комисионите ще се качат, а работата на брокерите ще се облекчи.
Верно е - не се бях сетил че и за компанията трябва да остане нещо
а тук колко взимат? Или по-точно колко се пробват да взимат като процент?
от двете страни по 2,5% - общо 5% - повече от това ако вдигнат - никой няма да ги ползва. В цял свят (или поне така беше) се печели от ОБОРОТ - а не като вдигаш процентите
само тук - дай ако може - една сделка и да си оправим живота
Jay - миналата седмица имах колега германец - та от дума на дума - общи приказки - приятелката му била брокер на НИ и печелела доста добре - комисионата и била 1,5% от стойноста на сделката !!!
Тя е брокер и взема 1,5, ами компанията към която тя работи колко взема? И като събереш двата % колко стават общо До колкото зная средния процент в Германия е 6.75 %, като за по-малки имоти около 7% си е нещо нормално.
И като кажа нещо, не ви баламосвам.. Ако влезе в сила - то комисионите ще се качат, а работата на брокерите ще се облекчи.
[B]
Ако това стане, комисионите ще се качат като в Западна Европа и САЩ, печалбите на брокерите ще се качат, а доста от брокерските ангажименти ще се облекчат.
Jay - миналата седмица имах колега германец - та от дума на дума - общи приказки - приятелката му била брокер на НИ и печелела доста добре - комисионата и била 1,5% от стойноста на сделката !!!
Днес в село Мечка утре в цялата страна. Реално държава няма. Както се вижда има вече цели анклави в които няма реална държавна власт или тя е на страната на престъпниците. Няма частна собственост, няма право на самозащита, няма армия, няма полиция, няма съд и прокуратура. Което значи, че няма държава. "Като след война" http://btvnews.bg/tazi-sutrin/razgov...led-voina.html Заглавието не е коректно. Не "след", а като "при" война. Това е само началото. Като свършат със селата, тия ще минат в градовете. Няма селско стопанство, няма продукция, няма търговия, няма инвестиции, няма бизнес, няма собственост.
Дори фалиралата Унгария е по-добра дестинация от нас.
Daimler ще наеме общо 2500 души, предимно местни, в завода си в Унгария, който ще произвежда компактен Mercedes-Benz Б-клас и един нов модел на А-класа.
Ако това стане, комисионите ще се качат като в Западна Европа и САЩ, печалбите на брокерите ще се качат, а доста от брокерските ангажименти ще се облекчат.
Добре, че още някой взеха да се усещат.. Има и още нещо. В Швеция от няколко години електроенергията за бизнеса е по-евтина от тази за бизнеса тук. Както и в сайта посочен като източник не са добавени останалите разходи на киловат. Тоест, както бизнеса така и гражданите биха били щастливи ако можеше да получават електроенергия на цените от сайта, обаче уви.. Всеки може да си види фактурата и да свери..
Отчитайки факта, че става дума за милиарди лева годишен оборот, повишаването на цените ще окаже осезаем ефект върху печалбите на българските предприятия.
Добро утро Елана Трейдинг АД Добре дошли в клуба..
Коментар