IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Save-darina.org - Спешна нужда от благотворителност!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Момчета и момичета да имате излишни 5 лева?

Няма да прося, дами и господа.
    За 5 лева няма й да ви кажа бъдещето, въпреки, че някоя отракана устата женица, която срещате по пътя си би ви го начертала красиво и розово....

Ще ви поискам 5 лева за една усмивка.

Ако нямате 5 лева, дайте поне 1 лев и 20 стотинки (за ДДС)... (no comment)

Ако нямате и 1.20 лв, просто ще помоля да... предадете нататък... Някой друг може и да даде. Благодаря Ви!

А знам, че ти можеш, да помогнеш ... това утре може да бъде твоето дете.

Помогни на Биляна

код на SMS: DMS BILYANA

Сайт: http://sites.google.com/site/helpforbibi/home

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS BILYANA на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).

Биляна Стефанова от Плевен е на 5 години. На 19.06.2010, след операция на лявото бедро, й е поставена диагноза алвеоларен рабдомиосарком II клиничен стадий (изключително агресивен и рядко срещан вид рак) и Биляна е насочена за химиотерапия. До момента са проведени пет курса - първите два в „Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания” – София по международна схема VIDE , а следващите три курса по Протокол за рабдомиосарком-висок риск в КДХО–Варна. Остават още четири курса химиотерапия, като едновременно с тях се прави и лъчетерапия.

Биляна има оферта за продължаване на лечението от Университетската клиника в Мюнстер, Германия, като стойността на офертата е 50 000 евро, които са непосилни за семейството й.

Дарителска банкова сметка:

Биляна Миленова Стефанова

Сосиете Женерал Експресбанк АД, клон Плевен

BG80TTBB94005525321773 – в лева

BG26TTBB94005525321775 – в евро

Дарение чрез E-PAY може да направите чрез старницата на Биляна в "Спаси, дари на...": http://www.save-darina.org/content/view/624/194/.

За повече информация може да се свържете с бащата на Биляна – Милен Стефанов – на електронна поща m.stefanov@abv.bg.

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

http://save-darina.org/

Групата във Facebook

http://www.facebook.com/pages/Da-pom...2265298?ref=ts

Информация от вчера 19,05 часа:

"Скъпи приятели, ето и текущите салда по сметките:

18 791.63 лв. по левовата сметка
    869.63 евро по евровата сметка
    566.23 евро по paypal"
    Last edited by Help; 16.11.2010, 11:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kochev Разгледай мнение
      Спомнете си за Дарина. Нека да бъдем хора и всеки да помогне с каквото може на тези деца.
      www.save-darina.org
      Използвам тази тема, за да ви запозная с още едно дете в нужда от сайта на сейв-дарина. Към момента от сейв-дарина нямат активни кампании, а детето се справя с поредното предизвикателство с dms-кампания. http://www.dmsbg.com/projects_detail...id=182&start=0 Има отложена операция поради липса на средства, доколкото разбирам.
      Да помогнем ние, понеже в България зрението все още не се счита за важно и повечето случаи с ретинопатия у нас са резултат от лекарска грешка или изобщо липса на офталмолози в неонатологиите.
      Last edited by perelik; 07.10.2010, 17:50.

Коментар

• www.save-darina.org

Спомнете си за Дарина. Нека да бъдем хора и всеки да помогне с каквото може на тези деца.
        www.save-darina.org

Коментар

• Момичета и момчета, публикувам писмото на една майка, чийто живот е ежедневна борба за живота на 16 годишната си дъщеря.

„Казвам се Анета Владимирова Феодорова и съм майка на три деца. Дъщеря ми, Илиана Илкова Илиева е на 16г. и боледува от тежкото заболяване МУКОВИСЦИДОЗА. Трудно ми е, но ще споделя моята история.
          Винаги съм искала да родя дъщеричка. Мечтата ми се сбъдна преди 16 години, когато се появи моето ангелче, моето прекрасно първо бебче. Растеше и хубавееше, докато не стана на 4 месеца и започнах да я захранвам. Моето момиченце престана да наддава, престана да се храни. Опитвах какво ли не, но тя не искаше да суче. Давах и с лъжичка, хранех я с капкомер. Капех капка по капка, за да влея малко живот в крехкото и телце. Така минаваха дните и аз се борех тя да оцелее. Но един ден се разболя тежко от пневмония.
          Постъпихме в болница. Лекарите се бориха 45 дни, за да спасят детето ми. Правеха купища изследвания. Всеки ден боцкаха главичката, ръчичките и крачетата и, за да вземат кръв. Слагаха и по 5 мускулни инжекции на ден и по толкова венозни манипулации. Беше едва на 10 месеца, а тежеше 6 кг. Цялото и телце беше на дупки от игли и продължаваше да не наддава. Изхождаше се по 25 пъти на ден, кашляше и се задушаваше всекидневно. Неотлъчно бях до нея. Не знаех дали е ден или нощ. Много бях изчела за това заболяване, за което лекарите в началото се съмняваха. Накрая резултатите дойдоха.
          Потвърдиха диагнозата МУКОВИСЦИДОЗА.
          Животът спря за мен. Знаех какво ме чака, но не знаех какво да очаквам. Отидохме си в къщи и борбата оттогава до сега не е спряла. Прекарвам целия си ден с Илиана и постоянно мисля за болестта, или за следващото влизане в болницата, или за смъртта. Лошите дни са, когато тя започне да кашля нощем, сякаш чувам камбани да ехтят в ушите ми. Чува се като нещо страшно и приближаващо се към мен. Боли ме, че сега е на 16 г. и вместо сутрин да се гримира и да излиза с приятелки, тя трябва да прави инхалации, аз да я "блъскам" по ребрата, да диша и издиша стотици пъти, да кашля мъчително, за да изкара секрети, които на другия ден са двойно повече. Понякога ми писва и си казвам: „Не мога повече! Слагам си края на живота!”, но като видя ангелски нежното лице на моето момиче, поемам дъх и си казвам: "Боже, дай ми сила до края!" И започвам всичко от начало. Спазваме специален режим, състоящ се в ежедневни трудни и мъчителни процедури. Това са инхалации три пъти дневно с отхрачващи разтвори и скъпоструващи инхалаторни антибиотици, скъпоструващ хранителен режим, който изисква пет-шест високоенергийни хранения за деня, високоефективни витамини и имуностимуланти,дренажи,масажи,антибиотични венозни курсове минимум два пати годишно.
          В продължение на година и половина тя беше по-добре, благодарение на ефективния инхалаторен антибиотик Toby. Медикаментът беше осигурен от медицински проект във Варненския медицински университет, който продължи 6 месеца. За този период от време дъщеря ми се преобрази от болно в напълно здраво дете. Напълня с 8 кг, порасна с 5-6 см, нямаше задух и дишаше нормално. Жизнената вместимост на белите дробове достигна 100%, което говори за напълно възстановена белодробна функция. Имаше енергията на спортист. Благодарение на Toby момичето ми се превърна в жена. След приключване на проекта Илиана не беше влизала 18 месеца болница и беше повече от добре. Сега отново ходене по мъките -лекари, болници, куп лекарства. Знам, че с всеки изминал ден, ако не се провежда лечение с Toby, необратимо се унищожават белите дробове и накрая се стига до най-лошото. Все по-често се питам: "А сега на къде?"
          За 28 дни са необходими около 6500 лв. за антибиотика Toby.
          Това е сума, непосилна за моето семейство, а държавата не осигурява лекарството. За това апелирам към Вас: "Моля, помогнете!" Повярвайте ми ще се боря до край за живота на моето дете и силно се надявам на вашата подкрепа. Благодаря за Вашето внимание.”

На всеки желаещ ще изпратим по електронната поща наличните документи – епикриза, РЕЛК и др.

Лекарството, от което има нужда Илиана, се казва Toby - 300, 56 amp.
          Това е инхалаторен антибиотик, който лекува бактерията псевдомонас в белия дроб.
          Струва около 3100-3300 евро за два месеца, като един месец се инхалира и един месец се почива.

Банковата сметка на Илиана Илкова Илиева

BG22RZBB91551064609984

Сметката е открита в Райфайзен банк.

Тел.за контакти на Анета Владимирова Феодорова – 0878 804588
          Теодора Дончева, ”Движение на българските майки” – 0894 606171
          Росица Букова, ”Движение на българските майки” - 0888 849803
          http://mogilino.wordpress.com

Коментар

• Цветомир
            13 февруари 2008
            Цветомир е на 4 години. Разболява се внезапно през март миналата година. Диагнозата е остра миелоидна левкемия М5.
            Лекува се в София, СБАЛДОХЗ, при професор Бобев. Провеждат 5 курса интензивна химиотерапия от април до октомври 2007 год., като още след първия курс Цеци влиза в ремисия. След това преминава на поддържаща терапия с Ланвис и Алексан.

Само месец по-късно, на 28 ноември, лекарите регистрират рецидив. През декември започва нова интензивна химиотерапия. Състоянието му се влошава от ден на ден. Налагат се чести кръвопреливания, губи апетит, боли го коремче...

Единственият шанс е костно-мозъчна трансплантация. Проф. Бобев преценява, че може да се извърши и в България, ако са налице две условия: пълна ремисия и 100% съвместим нефамилен донор, тъй като родителите на Цецко нямат достатъчна тъканна съвместимост с него.
            За съжаление, детето не успява да покрие тези идеални условия. През януари състоянието му не само не се подобрява, но и започва да се влошава. От тежката химиотерапия започват да се появяват странични ефекти. Лекуващият лекар предупреждава, че трябва да се бърза с трансплантацията, защото няма никакво време. Препоръчва Германия. Проф. Бадер, лекуващият лекар на Светльо в трансплантационния център във Франкфурт, отговаря на запитването на родителите. Мнението му е, че трансплантация е възможна и ще струва около 200 000 евро.

На 23 януари тази година, контролната миелограма показва шокиращи резултати – бластите в костния мозък са 70-80 на 100 от общия пунктат! Лекарите предлагат нова, още по-силна химиотерапия, но предупреждават родителите да се готвят и за най-лошото...
            Таткото на Цеци се свързва отново с проф. Бадер за съвет. Професорът със съжаление отговаря, че при новия развой не може да приеме детето за трансплантация, докато не влезе в ремисия.
            Близки на семейството правят запитване в Georgetown University Hospital, Вашингтон, САЩ. Американските специалисти дават надежда, че не всичко е изгубено и се съгласяват спешно да приемат Цеци, но лечението е на непосилно висока цена - над 1 000 000 щатски долара.

В същото време родителите осъществяват контакт с болница в Европа, която също е готова да лекува Цветомир - Zurich Kinderspital в Швейцария. Условие за приемане е детето да замине веднага, да му бъде приложена химиотерапия там, за да се проследи как се повлиява и след това да се трансплантира.
            Химиотерапията ще струва 40 000 евро. Трансплантацията – 400 000 швейцарски франка или 246 492 евро.

На 8 февруари Цеци, заедно с майка си, беше транспортиран спешно до Цюрих с медицински самолет. Разходите по транспорта пое работодателят на бащата на малкия.

В момента лекарите в Швейцария полагат максимални усилия да спасят живота на момченцето. Започна химиотерапия, едновременно с това ще му поставят централен източник. Интензивно се търси подходящ донор за костно-мозъчна трансплантация.

Сумата е голяма, а срокът кратък – до 2 месеца трябва да е осигурена.
            Но това никога не е било преграда пред хората, за които детският живот е безценен!

Малкото момченце не знае нищо за парите, за документите, за пречките... Не ги проумява, не ги разбира... С мъничкото си сърчице вярва само, че може да победи злата вещица Болест. Ние също вярваме!
            Дръж се, Цеци!

Дарителска банкова сметка:
            ПРОКРЕДИТ БАНК
            Цветомир Петров Стефанов

BG58 PRCB 9230 1021 2584 18 - в лева
            BG08 PRCB 9230 1421 2584 12 - в EUR
            BG97 PRCB 9230 1121 2584 11 - в USD
            BIC: PRCBBGSF
            www.save-darina.org

Коментар

• http://www.save-darina.org/content/view/327/121/

Коментар

• Честит рожден ден и от мен, мило дете !
                Не те познавам, не познавам и твоето семейство, но искрено се надявам да пребориш болестта !
                Ние сме с теб и те подкрепяме !
                Колеги,
                само 1 sms - за да посреща Мони дълги години своите рождени дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от glory
                  Хайде колеги,
                  само 1 sms на Глобул или Вивател. Да й помогнем още малко.
                  На всички желая успех утре, и не само утре.

Какъв ден е 05 февруари? Най-обикновен, студен, февруарски ден ще кажат едни. Но не и за малката ни героиня Симонка. Днес тя празнува своя пети рожден ден. Да ни е жива и здрава! Да продължава в същия дух борбата си срещу болестта, и все така да радва мама и тате с белите си!
                  На днешния празничен ден Мони няма да е у дома сред семейството. Но това не значи, че той няма да бъде отбелязан подобаващо. Далеч от родината си и от най-любимите си хора, тя намери много нови, добри и верни приятели, които бяха с нея в най-трудните и тежки моменти през изминалите няколко месеца. Приятели, които ще бъдат с нея и през този щастлив ден. Надяваме се заедно с тях Симонка да изкара един незабравим и весел рожден ден. А още по-силно се надяваме следващия да го посрещнем заедно с нея - заедно тук в България!

Честит рожден ден, малка Мони! Ти си още едно доказателство, че ЧУДЕСА се случват, и че тези чудеса ги творим ние - хората!

Коментар

• Хайде колеги,
                    само 1 sms на Глобул или Вивател. Да й помогнем още малко.
                    На всички желая успех утре, и не само утре.

Коментар

• Първоначално изпратено от skip
                      Първоначално изпратено от skip
                      Първоначално изпратено от plamen5rov
                      Първоначално изпратено от glory
                      За съжаление не са дали номер на Мтел за sms за Симона
                      За още по-голямо съжаление, най-големият мобилен оператор засега няма желание да се присъедини към Единната дарителска система DMS...

С две думи - на този номер за Симонка може да даряват само абонатите на Глобул и Вивател!

За останалите има и други начини - дарение през ePay.bg или по банков път:

Дарителски сметки на Симона Ивайлова Стойнова:

ЦКБАД клон Младост

Симона Ивайлова Стойнова
                      BIC: CECBBGSF
                      IBAN: BG97CECB97904082367500

ВАЖНО: Никой от семейството на Симона не е разрешавал и упълномощавал организации или отделни лица да ходят по домове, офиси или заведения и да събират средства чрез продажба на картички, снимки на детето или по друг начин, искайки пари на ръка.

Ако се натъкнете на подобни случаи, става въпрос за измама и спекулация.

Единствените легални начини за даряване са с превод по банковите сметки на детето!
                      От време на време по този начин...и ще е актуална по често.;-)

п.с - Аз мисля, че това е начина!!!

Коментар

• www.save-darina.org

Коментар

• Можете да помогнете на Симона и като изпратите SMS с текст DMS simona на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel).

http://www.save-darina.org/

Коментар

• Благодаря - не се отказвам лесно :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от skip
                              Първоначално изпратено от plamen5rov
                              Първоначално изпратено от glory
                              За съжаление не са дали номер на Мтел за sms за Симона
                              За още по-голямо съжаление, най-големият мобилен оператор засега няма желание да се присъедини към Единната дарителска система DMS...

С две думи - на този номер за Симонка може да даряват само абонатите на Глобул и Вивател!

За останалите има и други начини - дарение през ePay.bg или по банков път:

Дарителски сметки на Симона Ивайлова Стойнова:

ЦКБАД клон Младост

Симона Ивайлова Стойнова
                              BIC: CECBBGSF
                              IBAN: BG97CECB97904082367500

ВАЖНО: Никой от семейството на Симона не е разрешавал и упълномощавал организации или отделни лица да ходят по домове, офиси или заведения и да събират средства чрез продажба на картички, снимки на детето или по друг начин, искайки пари на ръка.

Ако се натъкнете на подобни случаи, става въпрос за измама и спекулация.

Единствените легални начини за даряване са с превод по банковите сметки на детето!
                              От време на време по този начин...и ще е актуална по често.;-)

п.с - Аз мисля, че това е начина!!!

Коментар

• Ех, колега Skip -заключиха другата тема.Пуснах я, защото смятах по този начин да привлека вниманието поне на тези, които са спечелили днес на борсата.Зная, че темата за благотворителността си върви тук, но ще я прочетат 2-3 за деня и това е.След това дни наред никой няма да я отвори.

Коментар

Working...
                                X