IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забрана за БМВ и Мерцедес !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    Черкезов, какво ще става с SCI бе братко, ще забраниш баварките, какво ще даваре на успешните БП
    Мазерати 4 по 4 братко.
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      Auto Братко, стига сме се мотали вече 3-4 години, сумати хора измряха като ислямски кучета по пътищата. Пускай петицията и да я разпространяваме и най-вече докато имам контакти на правителствено ниво, докато не е паднал парламента имаме шанс да прокараме проекто закони специално за БМВ! Вече съм говорил с някой депутати и те приеха много добре идеята че тази марка трябва да понесе последствията за толкова много погубени човешки живота.

++++++++++
      г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

• Според мен проблема със загубата на контрол при БМВ не се дължи само на задното предаване, а и на грешка в разпределението на теглото върху предна/задна ос. Тези два фактора в комбинация водят до загуба на контрол дори при прав път и ниска скорост на движение.
        Ако потърсите в интернет, повечето тежки катастрофи със смъртни случаи в България започват винаги по един и същ начин:
        "На прав участък от пътя водача на БМВ-то губи контрол над автомобила и..."
        Мерцедесите също са със задно предаване, но за тях не съм чувал някой да се оплаква от подобни проблеми със стабилността.

Ето още една компилация от катастрофи, на която ясно си личи този проблем.

BMW Crash Compilation
        Last edited by Frosty; 13.12.2013, 22:53.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Auto Братко, стига сме се мотали вече 3-4 години, сумати хора измряха като ислямски кучета по пътищата. Пускай петицията и да я разпространяваме и най-вече докато имам контакти на правителствено ниво, докато не е паднал парламента имаме шанс да прокараме проекто закони специално за БМВ! Вече съм говорил с някой депутати и те приеха много добре идеята че тази марка трябва да понесе последствията за толкова много погубени човешки живота.
          Черкезов, какво ще става с SCI бе братко, ще забраниш баварките, какво ще даваре на успешните БП

Коментар

• http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2600832
            Стани бе, мамо. Как ще те погребем на 22 години, ридаеше над ковчега майката на 22-годишния Стоян .

Огромна скръб.
            Едно дете на 22 години няма от къде да знае за опасностите на задното предаване.
            То не е виновно. Виновни са производителите защото те знаят, че продават опасен продукт, и не са взели мерки да информират за това .

Затова
            1. Да се ограничи скороста им до 90км/час.
            2. Пълна забрана за движението им от Декември до Април.
            3. Задължително ESP.
            4. Петорна гражданска отговорност.
            5. Задължителен жълт цвят

Коментар

• Auto Братко, стига сме се мотали вече 3-4 години, сумати хора измряха като ислямски кучета по пътищата. Пускай петицията и да я разпространяваме и най-вече докато имам контакти на правителствено ниво, докато не е паднал парламента имаме шанс да прокараме проекто закони специално за БМВ! Вече съм говорил с някой депутати и те приеха много добре идеята че тази марка трябва да понесе последствията за толкова много погубени човешки живота.
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Колите със задно са правени за тези шофьори: http://www.youtube.com/watch?v=58rJbTm4EQI

Изкачване на лед

П.С.:Мерси за БАН-а

Коментар

• за да не се превърне темата в оплюване на БМВ ето нещо и от мен

Коментар

• As of the 2010-12 model years, BMW Canada has even stopped offering RWD trims if an xDrive counterpart is available

Коментар

• Да напиша и аз една глупост.
                      Случавло ми се е да не мога да изкача определен баир, с кола с предно. Обръщам на заден и го качвам. Логиката е, че е в пъти по добре движещите колела да са под тежестта на двигателя. Иначе за предимството на предното предаване пред това на задното е безсмислено да се спори.
                      Гледах скоро предаване за WRC. Повечето коли са с предно предаване. Това "дрифтиране" се осъществява с доста работа с лоста на ръчната спирачка, който е направен така, че действа обратно на нормалните. Нагоре е освободена, надолу задържа. Някаква логика със бързината на действие, нещо такова обясниха.
                      Така хем имаш контрол над задницата, хем имаш дърпащи в желаната посоката на движение предни колела.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        То дори и простото предно предаване е сто пъти по-добро от задното с блокажи и подобни оскъпяващи техники!
                        Гледах много зими по една стръмна улица към Редута как на заледения асфалт се гърчеха S-класи на м-с и 7-ци на баварци с голяма учуда!!!!!!
                        Винаги после се чудих защо са толкова скъпи тези ламаринени паралелепипеди при положение, че деу матиз ги правеше луди на изкачване, както и астричките и корсите!
                        Малко да се посмеете с мъките на прехвалената германска марка с морално остаряло и първобитно задно предаване. Няма разлика в поведението на пътя между БМВ и Жигули. Разликата е само в качеството на материалите, изработката и цената.

Мощно бмв в снега

Изкачване на баир с бмв
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Проучване доказа: Мъжете с черно БМВ катастрофират най-тежко
                          [/COLOR]

http://www.blitz.bg/news/article/216769
                          Д-ре, а тия с бяло БМВ най-леко ли крашират ?
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• То дори и простото предно предаване е сто пъти по-добро от задното с блокажи и подобни оскъпяващи техники!
                            Гледах много зими по една стръмна улица към Редута как на заледения асфалт се гърчеха S-класи на м-с и 7-ци на баварци с голяма учуда!!!!!!
                            Винаги после се чудих защо са толкова скъпи тези ламаринени паралелепипеди при положение, че деу матиз ги правеше луди на изкачване, както и астричките и корсите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                              Да бе ама аз карам в момента немска бракма с предно, а преди това карах немска бракма със задно. Предното не бих го заменил в никакъв сезон.
                              Браво, и ти си от нашия отбор, скоро ще свикаме национален референдум за мерките които начертахме с колегата Ауто за да може народа ни да се отърси от тези нелепи катастрофи.
                              И сякаш тези стари еврейски фамилии четат форума ни и взеха да правят немските бракми 4 по 4

http://www.blitz.bg/news/article/238506 "Мерцедес" вкарва 4х4 и в малките класи
                              Ще победим накрая!!!!!

те
                              (анонимен)
                              11 декември 2013,
                              13:37
                              отговори
                              Сега остава и БМВ да разберат, че 4х4 е несравнимо по-добро от задното предаване. След което цените на старите мерджани и баварци ще паднат, нашите гъзета ще ги изкупят и ще се избият по пътищата
                              Оценка
                              -1 +6
                              Last edited by Черкезов; 12.12.2013, 21:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Пичове, дайте да се уточним за сняг ли говорим, за лед ли, за хлъзгав път ли.
                                Абсолютно вярно е, че във сняг от място предното предаване, цена няма. От тук нататък не ми говорете да си сменям германската колица, с бръкмица с предно предаване. Много ви молА
                                Да бе ама аз карам в момента немска бракма с предно, а преди това карах немска бракма със задно. Предното не бих го заменил в никакъв сезон.
                                Last edited by Big6ha; 12.12.2013, 21:19.

Коментар

Working...
                                X