If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тц, не знам кво е спържа. Като го пуснах на гуглето ми излизат аспержи.
Трева не ям
Аз не съм правил, все са ми го правили тъщи, баби, и т.н., може да не съм точен в рецептата, но това ми е казвано - запържва се в тиган (това е етимологията на думата, произлиза от пържа) свинско шкембе, чревца, дроб, бел и черен, май има и от онези неща, не съм сигурен дали и дребни месца не се слагат, червено, черно пиперче, май некакви други мерудии, ако някой знае да ме поправи, но общо взето приятен вкус. Утепало се е за червено винце! Наздраве!
Снощи, по едно време - ми се прииска някакво по-завързано мезе към биричката, но от моите, импровизираните... Много е различно - да ядеш една суФа шуМка и разни там продукти - останало това-онова.../та ми идва наум, че днес е наложително да пазарувам, защото занулих някои продукти, които винаги се намират при мен.../
И кВо напраих: голяма глава лук запържих - ситно нарязана, разбира се - в зехтина... После добавих да се задушат: една останала ми тиквичка, червена чушка и морков - голям, всичко това - нарязано на малки парченца, после добавих и шуМката..., поставих риган, чер пипер, малко червен пипер и ливнах отгоре 5 разбити Ейца..., поръсих смело с копърррррррррррр... УФаааа - убиец стана с биричката, начело!
Ха наздраве!
мнмнмм Наздраве! Като те чета и огладнявам и бесовете ми намаляват
п.п. обаче аспержите малко безвкусни ми идат, може би си има "тайна" рецепта
Направо предпочитам твоите, като лекинко манеш компира и туриш от мезенлъка още малко! Наздраве на всички, да живее 3 октомври!
Снощи, по едно време - ми се прииска някакво по-завързано мезе към биричката, но от моите, импровизираните... Много е различно - да ядеш една суФа шуМка и разни там продукти - останало това-онова.../та ми идва наум, че днес е наложително да пазарувам, защото занулих някои продукти, които винаги се намират при мен.../
И кВо напраих: голяма глава лук запържих - ситно нарязана, разбира се - в зехтина... После добавих да се задушат: една останала ми тиквичка, червена чушка и морков - голям, всичко това - нарязано на малки парченца, после добавих и шуМката..., поставих риган, чер пипер, малко червен пипер и ливнах отгоре 5 разбити Ейца..., поръсих смело с копърррррррррррр... УФаааа - убиец стана с биричката, начело!
Ха наздраве!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар