IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спасим Иракли

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Да спасим Иракли

Първоначално изпратено от Ювиги
    Здравейте приятели,........

Ще поканим всички политици, които са заинтересовани.......
    От раз...политикът, който би трябвало да е заинтересован е Петър Манолов, депутат на Атака сега, май...и бивш десидент/спомням си едно негово писмо по Бай Тошево време/
    Вероятно знаеш Пешова колиба/на горния Пешо/ - единствената тухлена сграда, досега, на това райско кътче.

За мен лично, Иракли ще си остане един много мил спомен за девственост, за прекрасен пясък и ...делфини.

Оттук нататък вече се засягат много лични интереси...Акцията ми прилича малко на тези на Грийн пис срещу френските ядрени опити край Австралийския бряг преди години...

"Всичко тече, всичко се развива."

Коментар

• Първоначално изпратено от stz
      на по-мръсно място небях ходил честно Ви казвам,това е свищина секи сере и пикае и хварля фасове и тн

с друго впечатление несам останал от това място !!поне малко цивилизация да се вкара и някой да чисти плажа както трябва щото е трагично да защитавате място което е по-грозно от софииското бунище (Опс сори забравих Вие нямате такова и сега го пренасяте софиянци именно там)

никой не искам да обиждам
      Вероятно толкова и познаваш Иракли.
      Бил ли си някога след Пешова колиба?Ходил ли си по биваците там?Пясъкът е най-чистият, който съм виждала, а съм била на много места...
      Вероятно разходката ти там се е ограничавала с близостта до кръчмето на плажа до лагера и близките 200м.Хората, които не уважават природата, обикновено са и мързеливи

Още не е късно...вземете си напитки, вода и извървете поне 20-30мин. по брега.Сам ще разбереш усещането

Коментар

• на по-мръсно място небях ходил честно Ви казвам,това е свищина секи сере и пикае и хварля фасове и тн

с друго впечатление несам останал от това място !!поне малко цивилизация да се вкара и някой да чисти плажа както трябва щото е трагично да защитавате място което е по-грозно от софииското бунище (Опс сори забравих Вие нямате такова и сега го пренасяте софиянци именно там)

никой не искам да обиждам

Коментар

• Защо пречите на Банев да изкара парички и да купи Майбах и за новата си изгора. Кое е по-важно? Един девствен плаж, красиви гори и чист въздух, или дамата да може да се изфука на мач на Берое и по жълтите павета с ламарини за няколко стотици хиляди лева?

http://www.monitor.bg/characters/art...cid=70&eid=752

Коментар

• Не-е-е, Таксунска е съседната планета, тая е още свободна...
            :-) :-) :-)
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Е,сега Иракли,по-нататък и други такива местенца , и ще изкупим цялата планета,ако и тя вече да е собственост на ТАКСУН,ще се преборим!

Коментар

• Знам, Цезаров... това ми беше идеята... да си направим ний, от Инвесторът едно АД, да си купим Иракли и десетина къщи в Баня... в тях ще живеем, на плажът само ще се припичаме, без да го цапаме с бетон... :-)

Коментар

• Императоре,именно този плаж е до с.Баня...

Коментар

• .... най-сигурният начин е да сберем кинти и да купим Иракли...
                    Това което става по морето е много тужно... :-( Вярно, бетонните чудовища могат да бъдат сринати и красивата природа възстановена, но за това трябват време и усилия... Мизерниците вече заграбват и резерватите в Странджа...

Коментар

• Както знаете, масовото застрояване по Черноморието, води до там, че скоро няма да има останали естествени плажове по него, недокоснати от бетон, сергии, барчета и други. Тези от Вас, които поне веднъж са били на такива естествени плажове, знаят за какво усещане говоря.

И тъй като държавните институции нехаят за този ТРОПАЩ-НА-ВРАТАТА-НИ проблем, се намериха група млади, смислени и ангажирани хора (с такива като тях, тая държава не е изпусната, да знаете), които приеха идеята присърце и са готови на всичко за да отстоят правото си на ... природа.

В случая, става дума за един от тези плажове, този на Иракли, едно забравено от цивилизацията място изпълнено с много дух, енергия, природа и разбира се неповторимото усещане за живот. Който не е бил там, му го пожелавам (стига да приеме, живот на палатка, без ток, вода и други удобства - малката цена, която плащаме за да ни се разкрие истинското безбрежие на природата, нейният дух, цялост и хармоничност, и нашето скромно място в нея).

Та с това съобщение, Ви поканвам да подкрепите идеята - духом, телом, кой както намери за добре и да отстоим правото си на природа, на естествени хабитати и на едно море, което не е набучено на ценоразписи, бариери, ограждения, бетон, асфалт, и каквото се сетите друго от този порядък (мисля,че споменаването на 'Слънчев бряг' е достатъчно като пример за това, което се опитвам да кажа).

Но конкретно - групата млади момчета и момичета са направили цялата организация на едно 24 часово парти, в Борисовата градина, събота от 12:00 до неделя по това време. И макар за мнозина от Вас това да не е най-уместния вариант за подкрепа, споделете това с хора, на които би им било интересно.

Коментар

• Да спасим Иракли

Здравейте приятели,

На 24ти и 25 ти юни организираме 24 часов маратон в Борисовата градина (NB!!! В СОФИЯ), на който да се съберем и покажем на всички, че сме заедно за Иракли и ни е омръзнало от строежите по Черноморието и от плажове, до които нямаме достъп, защото са "вилни селища от затворен тип" и от безхаберно изливане на бетон по морето.

17 от най-добрите bg DJs - реге, дъб, ска, дръм енд бейс, африкански, бразилски и други ритми,ще започнат още от 12 на обед на 24-ти (събота) до 12 на другия ден В СОФИЯ да озвучават събитието !!! (НЕ Е НА ИРАКЛИ!!! моля подчертавайте този факт в разговорите си със заинтересувани лица и крака!) В БОРИСОВАТА ГРАДИНА, МАЙМУНАРНИКА - клуб SPS понастоящем

Ще поканим всички политици, които са заинтересовани, както и журналистисти и всички, които ни подкрепят!

Отделно - ще има уъркшопи - капоейра, индийски, африкански танци...и самба бенда

ВАЖНО Е ДА СМЕ ВСИЧКИ! (а и вход естествено няма, затова пък започва подписката за защита на последните диви плажове по черноморието)

Измислете нещо интересно и атрактивно, което да привлича вниманието на медиите в защита на Иракли – например - рисувайте сами стари свои тениски с надписи в защита на Иракли, носете си кокили, клоунски носове, направете значки с надпис в подкрепа на каузата!
                        Изобщо - пуснете си вьображението на автопилот!

Ами това е - иначе си следете daspasimirakli.com

С морски пожелания да сте си на мястото на 24ти
                      Working...
                      X