IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• SOFIX, ти беше написал следното:

"На шест месечната графика виждам че се е оформила формация двоен връх "

Би ли могъл да ми отговориш, съобразно това твое виждане:

1. Къде би препоръчал да му бъде входа и къде търсиш таргета в тази ситуация (още вчера те попитах)?
    2. Кое те накара да обърнеш начина на мисленето си (цитирам те):
    "Много интересна ситуация. Мисля че акцията ще пробие над 1.50"

То само два дни са минали от последното ти предположение, как стана така? СПОРЕД ТЕБ, КАК СТОИ ВЪПРОСЪТ: ДАЛИ СЛУЧАЙНО ЕДНОТО НЕ ИЗЛЮЧВА ДРУГОТО? ИЛИ, СПОРЕД ТЕБ, ДВАТА ФАКТА ДОКАЗВАТ ЕДНА ТЕЗА?

Колко много неща има да уча още!!!
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Ето го твоето мнение:

"Ama i ti nishto konkretno ne mi kaza " ???!!!???

Какви по-точни входове търсиш от конкретните цифри, които ти дадох ? Обосновах как точно ги получавам . Не съм ги преписал отнякъде, както правят това някои от студентите днес (добре, че поне ти не си от тях!). Ето ти и отговора на твоята молба, припомни си го:

Първоначално изпратено от zarco
      Без да претендирам, че мога да конкурирам майсторите на техническия анализ, които пишат във Форума, ще пусна моето мнение, като бих казал отново, че всеки сам взема решенията си, тъй като влага свои пари... (нямам предвид хоноруването на моята прогноза ;-) ).

Става въпрос за дневна графика (сравнително дългосрочна прогноза). Като тръгва от Линиите на Болинджър, консервативният играч би предпочел да удължи (в конкретния случай) от 1,35. Често, при пресичане на горната линия на Болинджър, за подобряване на резултата, може да се влезе с дълги и от 1,31.

Вторият вариант е цените да тръгнат надолу. Консервативният играч би скъсил от 1,01. Самото пресичане на плъзгащата средна е по-ранен сигнал за „къси” още от 1,08 – 1,09.

Другите индикатори, дългосрочно (на дневна графика), показват развитие по първия вариант.

Успех!
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Много интересна ситуация. Мисля че акцията ще пробие над 1.50 но нека да изчакаме до утре Ще я следя тази акция няколко дни макар че не я търгувам. Просто ми е интересно кво ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
          Софикс, бъди изчерпателен, бе приятелю. Ти набелязваш само ориентири, а не казваш какво да прави питащия: казваш, че си видял двоен връх - кажи му как да реагира в тази ситуация.

Софикс, ти пишеш още: "Ключови нива са 1.50(съпротива) и 0.80(подкрепа)
          Все пак ако в близките дни има пробив на съпротивата е добре да играеш с дълги позиции."

И не отговаряш на въпроса, ако има пробив на съпротивата, а след това тръгне в обратната посока, какво да направи (напр., в зависимост от вложената сума, единствено му остава да си скубе косите, май). Бих му препоръчал, ако следва твоя сценарий, да затваря позицията веднага, за да намали загубата - той си е загубил парите по условие (от неразумната си мечта да скалпира на пазара за акции).

Отново стигнах до извода за дългосрочния план, за който писахме вече.

Последно: ако той е решил да вкара парите си, по твоя сценарий може да не влезе няколко години, ако цените са в диапазона 0,9 до 1,4 което е вероятно при настоящото развитие. Как да се храни човекът през тези години или откъде да заделя за фонда "и аз съм човек"?

Бъдете здрави!
          bate nali ti kaza ot 1.5$ ako ima probiv long
          nishto karai. Ama i ti nishto konkretno ne mi kaza
          kaza 0.9 support, 1.5 ressistance. Imash bira ot men niama problemi. Ssamo kaji koga

Коментар

• Верно ли не си влязъл? Дори и след анализа, който си играх да ти правя?

Ето защо не трябва да се влиза в положението на "търсещите" помощ: накрая се уверяваш, че всичко било само майтап..., един вид проба!

Съжалявам за това, че не си влязъл, тъкмо щях да те поздравявам за успеха и да си искам бирата... ;-)

Коментар

• skusah si nervite s GNBT horaaaa! Sega veche niama smisul. na 1.24$ ne vleznah kamo li sega pod vurha tochno na 1.46$ znaeh si az znaeh si ama puuuu.....tupa glava. Skalpirah SGTL. Margin s 2% profit intraday stiga tolkoz.

Коментар

• usatrader, аз не мога точно да разбера какво имаш предвид под скалпиране. след като чакаш данни по дадена позиция, значи имаш някакви очаквания накъде ще тръгне цената. не можеш да искаш да скалпираш при новина, а да влезеш по техниката /графиката/. графиката сама по себе си няма да ти покаже накъде ще тръгне цената, при обявявяне на новината.

като отправна точка може да ти служи реакцията при предишната новина. направила е хубав spike нагоре.

поздрави и успех

Коментар

• ...ако би трябвало да вляза с дълги, щях да купя от 0,44 (ако предстои движението, което ти очакваш според фундамента)...

Коментар

• Не ми се щеше да пускам отново анализ (погледнах си сметката, но не беше заверена с нов превод ;-) надявам се не ти липсва чувство за хумор)...

В случая аз също бих влязъл от 0,39 или, още по-добре - от 0,37 , но с КЪСИ (това показва техниката в близките 2- 3 седмици). Дано фундамента да не те подведе!

Успех! Ще следя развитието на позицията с надеждата твоят вход да е правилният!

Коментар

• Iavno az ne sum se izrazil kakto traibva. Imam mnogo obshti poznania po tehn.analiz: 50 EMA, 200 EMA, RSI, trend, support, ressistance no s tezi bazovi neshta se izcherpvat moite umenia. Tezi neshta dosega sa mi pomagali da vlizam i izlizam ot akcii na baza fundamental. No mnogo chesto sum gubil prozenti ot nerazbiraneto na tehn.analiz.
                      Spezialno tazi akcia iskam da ia skalpiram shtoto ochakvam novini i na bazata na tiah iskam da vleza i izleza. Tehn. alaliz mislia shte i kaje kude e nai-optimalno da vleza i da chakam. Shtoto vie vse pak ne kalkulirate fundamental i news events v analiza vi. Az znam che ima risk, no ako niama risk niama i pechalbi. Tazi akcia predi 1 sedmica izkara novina i se kachi itraday 30-40%. Ochakvam pri sledvashtata 20% up. I iskam maksimalno mnogo da izpolzvam ot tezi 20%.
                      Kakvo vi e mnenieto za WWAT.OB? Az sum vleznal na 0.38$ shtoto mi se stori che trenda e up. Otdelno chakam i tam novini koito shte mrudnat cenata. Tova koeto neznam e koga shte izleznat, no znam che cenata shte e po-visoka ot tam kudeto sum kupil kato gi obiavat. Vaprosa e che dotogava tehnicheski poglednato moje da sum minus 10%-15% i s novinata da kajeme 20% az da izleza 5% pechalba. Tova mi e cialata ideia za tehn.analiz da mi opredeli optimalnia moment za vhod mejdu 2 subitia. Inache mnogo mersi za infoto. GNBT shte go mislia ponedelnik shtoto vse pak v momenta v cenata se kalkulirat i ochakvania za news

Коментар

• Софикс , какво означават черните свещи? Предполагам зелены или приседающий, а може и да греша.

Коментар

• Имаше друга тема за тех.анализ и там бяха написани много хубави и качествени постинги.Аз завиждам искрено на usatradara че играе успешно на чуждите борси без никакви познания по тех. анализ.Да си призная по скоро бях чувал за играчи които разчитат само на него но не исамо на фунд. анализ.

Коментар

• Софикс е абсолютно прав.
                            Човек, който незнае термините на техническия анализ, да се опитва да скалпира пазара е самоубиец.
                            Той незнае, какво е подкрепа, съпротива, гравитационна зона, трендлиния и т.н. а е тръгнал скалпер да става!

Коментар

• Много е трудно да обясняваш на човек който няма поне минимални познания по технически анализ кво да гледа и кво да прави. Също така незнам как търгува. Незнам дали е инвеститор, скалпер, дейтрейдър и такива ти неща. Също незнам къв риск е готов да поеме. Как да му кажа точно кво да прави? Но знам със сигурност че ако при сегашното положение се опитва да скалпира то той е обречен още от сега на провал.

Коментар

• Софикс, бъди изчерпателен, бе приятелю. Ти набелязваш само ориентири, а не казваш какво да прави питащия: казваш, че си видял двоен връх - кажи му как да реагира в тази ситуация.

Софикс, ти пишеш още: "Ключови нива са 1.50(съпротива) и 0.80(подкрепа)
                                Все пак ако в близките дни има пробив на съпротивата е добре да играеш с дълги позиции."

И не отговаряш на въпроса, ако има пробив на съпротивата, а след това тръгне в обратната посока, какво да направи (напр., в зависимост от вложената сума, единствено му остава да си скубе косите, май). Бих му препоръчал, ако следва твоя сценарий, да затваря позицията веднага, за да намали загубата - той си е загубил парите по условие (от неразумната си мечта да скалпира на пазара за акции).

Отново стигнах до извода за дългосрочния план, за който писахме вече.

Последно: ако той е решил да вкара парите си, по твоя сценарий може да не влезе няколко години, ако цените са в диапазона 0,9 до 1,4 което е вероятно при настоящото развитие. Как да се храни човекът през тези години или откъде да заделя за фонда "и аз съм човек"?

Бъдете здрави!

Коментар

Working...
                                X