IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПЧЕЛИТЕ - КАК ДА ГИ СПАСИМ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Франческо Лолобриджида обгрижваше три кошера

Работните насекоми били унищожени от стършели и оси

Рояци ориенталски оси и безмилостни стършели са унищожили 50 000 пчели, които министърът на земеделието на Италия Франческо Лолобриджида обгрижваше сам на покрива на подопечното му ведомство в Рим.

Във видео в социалните медии министърът заклейми вероломното нашествие като “Истинско клане!”. Той едва не се разплака, когато показа на сънародниците си осата-убиец, подчертавайки, че тя може да ликвидира от 20 до 50 работливи пчелички.

Пчелинът, съставен от три кошера, всеки един от които бе в цветовете на националния трикольор - зелено, бяло и червено, бе инсталиран на покрива на италианското министерство на земеделието на 20 май. Тогава се честваше Световният ден на пчелите и титулярът на ведомството написа на страницата си в инстаграм: “Днес отбелязваме Световния ден на пчелите.

Тяхната роля на опрашители представлява наследство с огромна стойност за опазването на околната среда: без пчелите много от нашите земеделски производства не биха били възможни. Ето защо в допълнение към многобройните мерки в полза на италианското пчеларство, благодарение на проекта, замислен от Италианската пчеларска федерация, нашето министерство става първата европейска институция, която е домакин на пчелин. Да защитим пчелите. За нас, за природата, за бъдещите поколения!”.

Според медиите сред другите цели на пчелина на покрива на земеделското министерство била и тази да докаже, че замърсяването на въздуха и природната среда във Вечния град не е катастрофално.

Коментар

• Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение
      Аз не знам как могат да бъдат спасени, но се надявам тези, които знаят да направят нещо по въпроса, защото е наистина, ама наистина важно.
      Ами ако са в сговор с онези, които внасят отровите? Ами ако гарван гарвану око не вади?

Коментар

• Аз не знам как могат да бъдат спасени, но се надявам тези, които знаят да направят нещо по въпроса, защото е наистина, ама наистина важно.

Коментар

• В България п статистика последната година са загинали ¼ от дребните пчеларски стопанства или по- точно 40 000 пчелни семейства. Общото количество на произведения у нас мед е 11 189 тона. Това е с 6.3% по-малко спрямо 2022 г., като средният добив от един кошер е 17 кг.
          Дано има повече хора- пчелари.
          Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Защитникът на убийствата и тероризма в Украйна решил да спасява пчелите ....
            Да, наистина, какво ли иска този Матеев?

Коментар

• Защитникът на убийствата и тероризма в Украйна решил да спасява пчелите ....

Коментар

• Слава богу, че все повече хора зпочват да гледат пчели!

Коментар

• Всеки трябва да го знае!
                  https://jenata.blitz.bg/relaks/predi...shashne-snimki
                  I dream

Коментар

• Седя си и си мисля: Ако "човек е това, с което се храни", дали и пчелите не са? В смисъл че, за пълноценното функциониране на пчелния механизъм, вероятно, също е важен както химическия състав на храната, така и куп други нейни характеристики. Съответно, дали не се получава примерно я имунен, я алергичен, я друг отзвук /страдание/, като следствие от нарушеното ( В КАЧЕСТВЕНО ОТНОШЕНИЕ, все едно, човек да яде само изкуствени заместители) хранене?

Коментар

• До модераторите:
                      Хора, няма лесен и политкоректен път към истината. Не се напрягает излишно и, по-добре, бдете над смисъла на дискусиите. Бъдете БЪЛГАРИ.
                      Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Имахме 250 кошера. А във селото имаше над 1000 пчелни семейства.
                        За 5 години дали останаха 150 броя!? Нашите са 27.
                        ​​​​​​Говоря за китна Чужденеция/ хълмиста Добруджа/
                        "Харесах" но, заради правдивостта. Фактът ме натъжава. Готов съм - ако бъда избран - да подкрепя всяка съдържателна инициатива в сферата. Изчезнат ли пчелите, изчезваме и ние.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аз може и да не мога но, има си пчеларски лидери, нали? Те могат. А,за всеки случай, могат и да си изтеглят кошерите в по-загатени места и да сключат сделка с тях ("Ти на мене, аз - на тебе) и да ни разказват, колко вече едва ли не, всичко било наред, как нямало проблеми и как "те сами са си виновни". Не го твърдя но, опитът ми показва че, такива неща се случват по света.
                          Имахме 250 кошера. А в селото имаше над 1000 пчелни семейства.
                          За 5 години дали останаха 150 броя!? Нашите са 27.
                          ​​​​​​Говоря за китна Чужденеция/ хълмиста Добруджа/
                          Last edited by tnm; 29.05.2024, 20:23.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Интересна графика. Пчеларството е тежък, почти изцяло ръчен труд. Продукцията е силно зависима от метеорологични условия и от наличието на паша. Та, не знам докага ще върви линията нагоре

Друг люпопитен факт е, че почти всички клонове на животновъдството е допустимо използване на антибиотици, докато при пчелите това е тотално забранено. А те също боледуват.
                            Колкото до песента, с предупреждението за използване на инсектициди при конвеционалното земеделие - ха, ха. Ти ще му кажеш на добруджански латифундист кога, с какво и как ще пръска.
                            Наздраве!
                            Аз може и да не мога но, има си пчеларски лидери, нали? Те могат. А,за всеки случай, могат и да си изтеглят кошерите в по-загатени места и да сключат сделка с тях ("Ти на мене, аз - на тебе) и да ни разказват, колко вече едва ли не, всичко било наред, как нямало проблеми и как "те сами са си виновни". Не го твърдя но, опитът ми показва че, такива неща се случват по света.

Коментар

• Първоначално изпратено от lost in fx Разгледай мнение
                              Интересна графика. Пчеларството е тежък, почти изцяло ръчен труд. Продукцията е силно зависима от метеорологични условия и от наличието на паша. Та, не знам докага ще върви линията нагоре

Друг люпопитен факт е, че почти всички клонове на животновъдството е допустимо използване на антибиотици, докато при пчелите това е тотално забранено. А те също боледуват.
                              Колкото до песента, с предупреждението за използване на инсектициди при конвеционалното земеделие - ха, ха. Ти ще му кажеш на добруджански латифундист кога, с какво и как ще пръска.
                              Наздраве!

Last edited by tnm; 29.05.2024, 11:22.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Last edited by lost in fx; 29.05.2024, 09:46.

Коментар

Working...
                                X