IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалнота затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Чух по новините, че са задържани шефа на Селскостопанската академия и още един от там за фалшиво намаляване на категорията на селскостопански земи така, че на тях да могат да се строят фотоволтаични паркове.

    Дали е предизборен ход?

    Коментар


    • д-р Георги Тодоров

      Наблюдавам с мислене , но мълчаливо как тези безродници и откровени далавераджии си мислят , че държавата е тяхна. И Василев и Борисов и наглия Пеевски.

      Никой обаче не вижда основата на подигравката към хората, не само в България. Единствената причина е , че нашите продажници, не само тези, са приели че СО2 води до промяна на климата. Това не е вярно. Зелените рекетьори , добре финансирани от перките и фотосинтезиращите, развиха това като стратегия- замислена и много добре представена.

      Единствения начин е да се спре плащането за емисии, които емисии, не вредят, не пречат на никого. Пример: Фотосинтезата на планетата спира при 0.22 ппн тоест колко е съдържанието на СО2 в оня 1% от неосновните газове Азот 78 , Кислород21%. Това е една голяма измама! днес е на ниво 0.25ппн за СО2, а знаете ли колко е бил презз 1992г -0.28ппн. Глупостите на Зелените и техните кукловоди , тоест емисисарите от СБ, познайте на кого се плащат- на Световната банка! Тоест на банковите картели на САЩ. Питайте Китай, дали плаща? А Русия? А Бразилия? Не, не плащат – само малките балами и Европейските зелени Еуглени плащат. И така проблема са емисиите и гласовитите Зелени инфилтрати. Подписаното споразумение е продължаване на геноцида срещу нас, малките народи.

      И помнете без СО2 няма фотосинтеза, тоест зърно, плодове, кислород! Можете ли да си представите , колко ефективен процес е фотосинтезата, след като може да превърне от процеса си СО2 0,25 в ефективен прозиводител на кислород, заедно с вкл на О2 от органичния синтез?

      България има само един свой собствен енергиен ресурс – маришкия басейн, предлагат но да го спрем. Айде бе, Българи предлагат на други българи да спрат да се хранят щото хранененто им пречело на храненнето на някои хора от другата страна на океана. Много нагло , нали и…продажно! Така, спирането на нашето плащане към Световната банка за въглеродни емисии е основата да си имаме ток. И забележете, Полша го договори, като дерогация, както нашата за петрола. А ние? Иначе има и друго решение: смятаме колко ток без въглеродните емисии може да произведем, а тойе за около 560 милиарда евро до 2038г , и ги плащат ведната. това е БВП на България за 4,2 години. може сметката ми да не е вярна, но това е май минимума.

      Данните ми са микс от публикации. Евросъюза се държи като в нашата поговорка: Сития на гладния не вярва. Проблема е политичиески и създаден от зелените бонвивани подкрепени от неолиберастите! Да видим дали има политици в тази страна, а не политикани!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

        Изглежда говорим на различни езици. Ако къщата ти е потънала в мърсотия, тя няма да падне от това, можеш да си живееш и така като клошар. Но редно е да си я почистиш, за да ти е приятно и уютно. Това искам да кажа, а ти веднага се хващаш за пропагандата. Отиди и виж какво става с дъждовните гори в Бразилия - видя съм го с очите си. Огромни масиви са ликвидирани заради монокултури, които на свой ред унищожават почвите. А тези дъждовни гори са в основата на конвейера на теченията. Променените течения пък променят един куп неща и се объркват посевите по целия край на планетата. Това вече не е пропаганда. Но ако не не го знаеш, нямаш вина. Отиди само в нашите гори да видиш как е опоскано. Гърция е била гора, сега има само нискостеблени маслини, защото са изсекли всичко. Е, мислиш, че е нормално това? Планетата няма да загине, но ние се насмитаме от подобни действия. В крайна сметка идеята е да водим по-природосъобразен начин на живот, като не й вредим. Затова има План за устойчивост, като друг е въпросът как той бива интерпретиран в интерес на съответните кръгове. И изобщо не сме микроби, а сме направили Земята на гъз, а тя е разумен организъм. Не решава квадратни уравнения, но може да реагира на нашите действия и то по доста брутален начин. Споменах ти за азотните торове, но ти изобщо не разбираш за какво ти говоря. Това е проблем, подобен на антибиотичната резистентност при хората. В един момент няма да действат, няма да можеш и една чушка да извадиш от земята. Захващането на азота и фотосинтезата са квантови процеси и ние изобщо не ги разбираме, а само ги установяваме. Тези два процеса са основният двигател на живота на планетата и могат да затрият човечеството, защото то се опитва да се бърка в тях. Та така с микробите. Никак не сме микроби, а истински варвари в отношението си към Земята. Пропагандата си е пропаганда, но трябва четене и акъл, за да видиш къде започва и къде свършва тя.
        Какви ги говориш, бе човек?Няма и грам истина в "научните" ти доказателства. Лъжите дето са ти ги набутали в глават за азота са до толкова нелепи, че най-добре е да ги забравиш. Резистентност към азот!!!! По малоумно твърдение няма.
        Горите в бразилия преди две години ги гориха зелените глобалисти и това е доказано. Огромните пожари в Канада, Грция, Хавай ..... са пак тяхно дело на зелените глобалисти. И същите тея зелени глобалисти ти говорят, че земята е лайняна.

        Какво е "захващане на азота"? Даже .и не са ти го превели правилно. Предположих, че става въпрос за азотфиксция, което си е биологичен а не някакъв си там квантов процес. Това за квантовия процес са ти го казали за да ти вземат акъла.

        Щях да кажа, че се изненадвам как ви пълнят главите с талаш, ама какво да се изненадвам като в празна глава можеш да налееш всичко.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

          В крайна сметка въпросът е има ли или няма промени в климата? Прави се сплав от евентуалните промени в климата и човешката дейност. Така темата се промъква и се дъвчи на всички равнища. Дори Карлин казва, че не планетата, а ние ще изчезнем. Защо ще изчезнем? Ами защото се променя климатът. На всеки 22 000 години Сахара става тучно зелена. И това е най-малкта промяна. Изглежда прецесията играе съществена роля, защото води до промяна в местополжението спрямо слънцето, оттам и на теченията. Така че това, че човекът може да не е в основата на промените, това не води до заключението, че промени няма. Промени винаги е имало. Затова лъжата винаги съдържа и зрънце истина. Истината е, че климатични промени има. За 4.5 милиарда години сигурно са минали хиляди цивилизации. Ако днес изчезнем, след 100 000 години няма да има никаква следа от нас, а след един милион години няма да има и една пластмасова молекула, останала на земята. Сметнете колко по един милион правят 4.5 милиарда години - точно 4 000 напълно изчезнали без следа цивилизации. Та ние само допреди 7-8 хиляди години сме връзвали възли, за да правим опити за създаване на писменост. Сигурно сме грухтели като прасета. Променят се нещата.
          В крайна сметка промени в климата е имало, има и ще има, защото това е динамична система, но човешката дейност има почти нулев отпечатък върху тези промени. Дали има глобално затопляне? Според данни на NOAA - американската метео администрация от 1960 до днес има повишение с 0,4 градуса, като повишението е по-осезаемо до 2002, а оттогава насам има леко понижение на средната температура на Земята. Цялата медийна истерия с Глобалното кипене по Гутереш от ООН се свежда до 0,4 градуса повишение. При това няма и някакви рекордни екстремуми, както измамно се твърди, примерно в България температурния рекорд за всички времена е от 1916 в Садово, в Ирландия е от 1885,в UK е от 90-те на 19в.

          Ако погледнем малко по-мащабно, сега сме в епохата на Холоцена-междуледников период след последния ледников. В момента е по-хладно от 75% от времето на Холоцена. През Холоцена има три глобални затопляния - и трите се случват преди появата на индустрията и са много благоприятни за развитието на цивилизацията. Първото е 3500-2500 г пр,н.е когато се появяват първите държави в Месопотамия, Египет, минойската цивилизация в Крит, второто е 300-100 г.пр.н,е и е свързано с възхода на първата глобална империя - Рим. Много историци твърдят че именно глобалното затопляне тогава е най-важния фактор за възхода на Рим. Дори на Балканите до съвсем скоро - до 4ти век са се срещали тропически животни като лъвове, в Магурата примерно са изобразени животни, които сега се срещат в Сахел и СубСахара. Само 50 000 години назад температурите са били 2 градуса по-високи и животът е процъфтявал, както и човекът между другото, тези високи температури са му позволили да се разсели в умерените паралели на Северното полукълбо. Ако тогава е било студено колкото днес, развитието на човешката цивилизация щеше да се забави с хилядолетия и нямаше сега да водим тази дискусия ))

          Планетата си има регулаторни механизми, за които човекът е твърде незначителен да им навреди. С повишаването на СО2 вследствие на повишаване на температурата на океаните след 800г. лаг от Средновековния температурен оптимум, имаме 15% повече вегетация в сравнение с 2000г, това е нова площ с размерите на Тексас, покрита със зеленина. Амазонската джунгла също се самовъзстановява, затова не е възможно да има път през нея, бразилската хунта построи път от Манаус до Порто вельо, но джунглата го погълна, невъзможно е да се поддържа, Други алармистки измами като изчезването на полярните мечки и загиването на кораловите рифове, също бяха разобличени. Белите мечки от 2 000 достигнаха до 39 000, Големият коралов риф напълно се възстанови и се разраства.

          Целта на зелените болшевики е същата като на всички останали радетели на троцкизма - чрез терор да налагат тоталитарни ограничения и те вече са налице - въглеродни отпечатъци, 15-минутни градове (в Оксфорд вече има такъв), бъдещи ограничения в използване на лични ППС и свобода на пътуване, енергийна нищета. и пр. Според Плана за Устойчивост(устойчивост=геноцид), в България праз 2038г. трябва да бъдат затворени 80% от наличните енеггийни мощности. Това означава да се върнем на нивата на потребление от 1940г. Каква индустрия, каква икономика, какъв стандарт на живот може да има при такава енергийна нищета не е трудно да си представим...


          Този човек - основател на Грийнпийс и негов първи президент много добре описва зелените болшевики и тяхната тоталитарна античовешка адженда: https://www.youtube.com/watch?v=E5K5i5Wv7jQ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

            Значи, много добре ти е повлияла пропагандата. Всичко обясняваш точно без обачеда си даваш сметка, че ние сме едни микроби.
            Достатъчно цивилизовани сме да поддържме чисто без умишлени войни, целенасочено преселение, заключване заради измислени пандемии, трансджендърски простотии и други простотии.
            Аз примерно съм абсолютно убеден, че преди 30 години земното притегляне беше много по-слабо.
            Рзбираш каква пропагандна вълна може да се надигне и глобално да се събират пари за борба с измененията в земното притегляне.
            Изглежда говорим на различни езици. Ако къщата ти е потънала в мърсотия, тя няма да падне от това, можеш да си живееш и така като клошар. Но редно е да си я почистиш, за да ти е приятно и уютно. Това искам да кажа, а ти веднага се хващаш за пропагандата. Отиди и виж какво става с дъждовните гори в Бразилия - видя съм го с очите си. Огромни масиви са ликвидирани заради монокултури, които на свой ред унищожават почвите. А тези дъждовни гори са в основата на конвейера на теченията. Променените течения пък променят един куп неща и се объркват посевите по целия край на планетата. Това вече не е пропаганда. Но ако не не го знаеш, нямаш вина. Отиди само в нашите гори да видиш как е опоскано. Гърция е била гора, сега има само нискостеблени маслини, защото са изсекли всичко. Е, мислиш, че е нормално това? Планетата няма да загине, но ние се насмитаме от подобни действия. В крайна сметка идеята е да водим по-природосъобразен начин на живот, като не й вредим. Затова има План за устойчивост, като друг е въпросът как той бива интерпретиран в интерес на съответните кръгове. И изобщо не сме микроби, а сме направили Земята на гъз, а тя е разумен организъм. Не решава квадратни уравнения, но може да реагира на нашите действия и то по доста брутален начин. Споменах ти за азотните торове, но ти изобщо не разбираш за какво ти говоря. Това е проблем, подобен на антибиотичната резистентност при хората. В един момент няма да действат, няма да можеш и една чушка да извадиш от земята. Захващането на азота и фотосинтезата са квантови процеси и ние изобщо не ги разбираме, а само ги установяваме. Тези два процеса са основният двигател на живота на планетата и могат да затрият човечеството, защото то се опитва да се бърка в тях. Та така с микробите. Никак не сме микроби, а истински варвари в отношението си към Земята. Пропагандата си е пропаганда, но трябва четене и акъл, за да видиш къде започва и къде свършва тя.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

              Чакай малко сега, има някои неща, които човекът е сътворил като истинско зло - изсекъл е горите, изтощил е почвите, замърсил е океаните, натрупал е нерециклируеми отпадъци в незапомнени количества. И всичко това е в световен мащаб, а не само в задния двор на Вуте. Ако ги няма азотните торове, светът е мъртъв. Това няма как да продължи вечно. Има неща, за които трябва сериозно да се замислим. Капитализмът е най-хищническата система, но подчинена на втория закон на термодинамиката, въведе света в необратима ентропия. Нещата са доста по-сериозни. Друг е въпросът кой как го използва това обстоятелство. Може би е време вече за газени лампи, за да почине Земята от нас. Ние на нея не сме й нужни, а тя на нас.
              Значи, много добре ти е повлияла пропагандата. Всичко обясняваш точно без обачеда си даваш сметка, че ние сме едни микроби.
              Достатъчно цивилизовани сме да поддържме чисто без умишлени войни, целенасочено преселение, заключване заради измислени пандемии, трансджендърски простотии и други простотии.
              Аз примерно съм абсолютно убеден, че преди 30 години земното притегляне беше много по-слабо.
              Рзбираш каква пропагандна вълна може да се надигне и глобално да се събират пари за борба с измененията в земното притегляне.
              Last edited by vikhunter; 06.10.2023, 06:20.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                Путин избива украинци заради климатичните промени?

                От началото на инвазията е променял няколко пъти целите на СВО, нищо чудно и за климата да се сети. Няма да е по-абсурдна цел от другите и все ще се намери някой да му ръкопляска.
                Не Путин. Други ги пращат в месомелачката. Огледай се.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                  Въпроса, който се поставя сега е не дали има или няма глобално затопляне. Въпроса вече е - готов ли си ти в името на спасението да се ограничиш в консумацията на храна и енегия, да нямаш кола и да живееш в жилище от 8 м2 с една лампа.Готов ли си да умреш за общото спасение както сега умират украинците. Защото укринците не умират заради някакво си освобождение на Украина. Тях ги избиват зарди климатичните промни и глобалното спасение.
                  Чакай малко сега, има някои неща, които човекът е сътворил като истинско зло - изсекъл е горите, изтощил е почвите, замърсил е океаните, натрупал е нерециклируеми отпадъци в незапомнени количества. И всичко това е в световен мащаб, а не само в задния двор на Вуте. Ако ги няма азотните торове, светът е мъртъв. Това няма как да продължи вечно. Има неща, за които трябва сериозно да се замислим. Капитализмът е най-хищническата система, но подчинена на втория закон на термодинамиката, въведе света в необратима ентропия. Нещата са доста по-сериозни. Друг е въпросът кой как го използва това обстоятелство. Може би е време вече за газени лампи, за да почине Земята от нас. Ние на нея не сме й нужни, а тя на нас.

                  Коментар


                  • Няма никакъв проблем с изгарянето на въглища, но трябва първо да се газифицират- превърнат в газ, после газовете да се филтрират и след това да се изгорят в газови турбини с ефективност към 50% от което ще се спечели повече произведена енергия 10 - 15 %. Въглеродния диоксид който се отделя трябва да се охлади и да се пусне в горите до земята под дърветата и почти никакъв диокид няма да попадне в атмосферата и там да се разпадне..Те обаче знаят само да забраняват, правят се на богове - забраняваме, разрешаваме и определят чий бизнес да върви цялата история е такава..
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • drainlan21, проблема не е въглеродния диоксид а производствата с комини които го инжектират в небето на високо. Той се разпада на въглерод и кислород под въздействието на слънчевите лъчи, планетата си има механизми да подържа концентрациите на различни газове, да ги очиства и унищожава. Та този въглерод който се задържа в атмосферата предизвиква екстремни климатични явления защото я опроводява и изравнява еклектростатичното електричество, получават се големи зони с хомогенен заряд на зоната. Няма вятър дълго време, суша и като излезе вятър пък е много силен или ако вали се изсипва река.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                        Тях ги избиват зарди климатичните промни и глобалното спасение.


                        Путин избива украинци заради климатичните промени?

                        От началото на инвазията е променял няколко пъти целите на СВО, нищо чудно и за климата да се сети. Няма да е по-абсурдна цел от другите и все ще се намери някой да му ръкопляска.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                          В крайна сметка въпросът е има ли или няма промени в климата?
                          Въпроса, който се поставя сега е не дали има или няма глобално затопляне. Въпроса вече е - готов ли си ти в името на спасението да се ограничиш в консумацията на храна и енегия, да нямаш кола и да живееш в жилище от 8 м2 с една лампа.Готов ли си да умреш за общото спасение както сега умират украинците. Защото укринците не умират заради някакво си освобождение на Украина. Тях ги избиват зарди климатичните промни и глобалното спасение.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение
                            Още ли я дъвчете тази измама? Зелената измама е по-голяма и от бялата. Не знам що за създание би повярвало, че за 150 години индустрия, от които по-интензивна едва от ВСВ насам може да се промени система с милиарди години история. И това при положение, че човешката дейност е отговорна за 1% от CO2 в атмосферата, или за 4 части на МИЛИОН в атмосферата. Да не отварям тема за идиотското демонизиране на СО2. CO2 е газът на живота. Всеки фермер ще ви каже, че в оранжериите се вкарва 1000-1200 ppm CO2 за оптимални реколти. Даже тези чудаци, които говорят на растенията, го правят с резон. Човешкият дъх съдържа 35-50 000 PPM CO2, което го прави естествен буустер за растежа им, един вид безплатен тор. Повече СО2 означава по-големи реколти и по-зелена планета. По време на динозаврите, CO2 е бил с пет пъти повече от сега и е гъмжало от живот в гигантски форми.

                            И последно, корелацията е обратна, повишаването на концентрацията на СО2 следва повишаването на температурите, а не обратното. Обаче има лаг от 800 год. Това е така, защото океаните съдържат 50 пъти повече СО2 отколкото има в атмосферата и когато те се затоплят, го отделят в по-големи количества. Понеже океаните са огромни маси, затоплянето им следва атмосферното с 800 год. Сега се затоплят заради последното истинско глобално затопляне през Средновековието -950-1250г, когато викингите колонизират един остров и го наричат Гренландия - зелена земя. Този остров днес, в епохата на Глобалното кипене по полезния идиот Гутереш от Оон-то сега е скован от лед.





                            В крайна сметка въпросът е има ли или няма промени в климата? Прави се сплав от евентуалните промени в климата и човешката дейност. Така темата се промъква и се дъвчи на всички равнища. Дори Карлин казва, че не планетата, а ние ще изчезнем. Защо ще изчезнем? Ами защото се променя климатът. На всеки 22 000 години Сахара става тучно зелена. И това е най-малкта промяна. Изглежда прецесията играе съществена роля, защото води до промяна в местополжението спрямо слънцето, оттам и на теченията. Така че това, че човекът може да не е в основата на промените, това не води до заключението, че промени няма. Промени винаги е имало. Затова лъжата винаги съдържа и зрънце истина. Истината е, че климатични промени има. За 4.5 милиарда години сигурно са минали хиляди цивилизации. Ако днес изчезнем, след 100 000 години няма да има никаква следа от нас, а след един милион години няма да има и една пластмасова молекула, останала на земята. Сметнете колко по един милион правят 4.5 милиарда години - точно 4 000 напълно изчезнали без следа цивилизации. Та ние само допреди 7-8 хиляди години сме връзвали възли, за да правим опити за създаване на писменост. Сигурно сме грухтели като прасета. Променят се нещата.

                            Коментар


                            • Още ли я дъвчете тази измама? Зелената измама е по-голяма и от бялата. Не знам що за създание би повярвало, че за 150 години индустрия, от които по-интензивна едва от ВСВ насам може да се промени система с милиарди години история. И това при положение, че човешката дейност е отговорна за 1% от CO2 в атмосферата, или за 4 части на МИЛИОН в атмосферата. Да не отварям тема за идиотското демонизиране на СО2. CO2 е газът на живота. Всеки фермер ще ви каже, че в оранжериите се вкарва 1000-1200 ppm CO2 за оптимални реколти. Даже тези чудаци, които говорят на растенията, го правят с резон. Човешкият дъх съдържа 35-50 000 PPM CO2, което го прави естествен буустер за растежа им, един вид безплатен тор. Повече СО2 означава по-големи реколти и по-зелена планета. По време на динозаврите, CO2 е бил с пет пъти повече от сега и е гъмжало от живот в гигантски форми.

                              И последно, корелацията е обратна, повишаването на концентрацията на СО2 следва повишаването на температурите, а не обратното. Обаче има лаг от 800 год. Това е така, защото океаните съдържат 50 пъти повече СО2 отколкото има в атмосферата и когато те се затоплят, го отделят в по-големи количества. Понеже океаните са огромни маси, затоплянето им следва атмосферното с 800 год. Сега се затоплят заради последното истинско глобално затопляне през Средновековието -950-1250г, когато викингите колонизират един остров и го наричат Гренландия - зелена земя. Този остров днес, в епохата на Глобалното кипене по полезния идиот Гутереш от Оон-то сега е скован от лед.

                              Джордж Карлин (12 май, 1937 - 22 юни, 2008 г.) е американски американски комик, актьор и писател, носител на награда Грами. Карлин е известен с политическия и черния си хумор, както и с точните си наблюдения върху езика, психологията и религията, като не се страхува да засяга много теми табу, пише Фронт бг. Относно "Часът на Земята" той споделя:

                              "... И най-голямата арогантност - да спасим планетата. Моля? Майтапите се! Да спасим планетата? Ние още не знаем как да се погрижим за себе си! Не знаем как да се грижим един за друг, а ще спасяваме шибаната планета? Уморих се от тия простотии. Писна ми от шибания Ден на Земята, и от тия самодоволни природозащитници, тези скапани буржоазни либерали, които си мислят, че единствения проблем на света е, че няма достатъчно велосипедни алеи. Искат да направят света безопасен за техните Волво.

                              Всъщност, природозащитниците не дават пет пари за планетата, не им пука за планетата. Не и в абстрактен план, не. Знаете ли какво ги интересува? Чисто място за живеене. Техният собствен малък хабитат. Тревожат се, че може би, някой ден, в бъдещето, те може да бъдат персонално обезпокоени. Тесногръд, непросветен егоизъм не ме впечатлява.

                              Освен това - нищо й няма на планетата. Нищо й няма! Планетата си е съвсем добре. Хората са прецаканите! В сравнение с човечеството, планетата си кара просто страхотно. Тук си е от 4.5 милиарда години. Някога мислили ли сте за аритметиката? Планетата си е тук от 4.5 милиарда години, а ние? 100 хиляди? Може би 200 хиляди? И сме се заели с индустрия от малко повече от 200 години. 200 години срещу 4.5 милиарда? И имаме самочувствието, че някак си сме заплаха?

                              Планетата е преминала през много по-лоши неща от нас, преживяла е много по-ужасни неща от нас. Преживяла е милиарди години земетресения, вулкани, разместване на тектонични плочи, движение на континенти, слънчеви изригвания, магнитни бури, обръщането на магнитните полюси, милиарди години бомбардировки от комети, астероиди и метеори, цунамита, глобални наводнения, глобални пожари, ерозия, космическа радиация, повтарящи се ледникови епохи... и ние си мислим че някакви найлонови пликчета... и алуминиеви кутийки... могат да променят нещата?

                              Планетата няма да отиде никъде. Ние си отиваме! Опаковайте си нещата, приятели. Отиваме си. Планетата ще си е тук далеч след като нас ни няма. Просто още една неуспешна мутация. Още една приключена биологическа грешка. Планетата ще ни отърси като досадни бълхи. Планетата ще бъде тук много, много, мноооооого дълго време след като ние си отидем. И ще се поправи. Ще се изчисти. Защото това е, което природата прави."



                              Коментар


                              • За разлика от приказката за новите дрехи на царя, днес единствено разни старчоци като този могат да си позволят да казват истината. Какво могат да му направят? Да го канселират?

                                Last edited by analog; 03.10.2023, 03:03.

                                Коментар

                                Working...
                                X