IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалнота затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    Замърсяването е проблем но, се случва И затопляне. Това, че някои злоупотребяват с фактите за собствено облагодетелстване, не отменя самите факти. Нито пък е меродавно обобщеното ти обяснение. (Частично, не повече.) Което не значи да се връзваме на всяка Грета или на всеки Вергилчо. Здраве да е, умните разбраха, какво казвам.
    Като например факта, че 96% от точките за измерване на температурата "на Земята" дават фалшиво повишена и повишаваща се температура, защото са в големите градове, които са по-топли от незаселените пространства заради човешката дейност в тях, отделяща топлина, и която постоянно се увеличава с нарастване на броя жители?

    https://obektivno.bg/meteorolozi-tri...raturni-danni/

    https://www.theepochtimes.com/articl...deling-5575177
    https://archive.is/2DSkA

    Бях пускал сметка тук, че само отделяната топлина от човешките тела в Ню-Йорк е няколко десетки Мегавата, ма вие виждате и чувате само това, което ви харесва?

    Тези ли факти, телевизорни щрауси?
    Last edited by Turbolan; 13.05.2024, 20:45.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
      Хахаха-ама ти сериозно ли?Естествено,че замърсяването на околната среда е проблема, а не измислено глобално затопляне.Но целта на затоплистите не е опазване на природата, а усвояване на пари.Ама много пари.
      Замърсяването е проблем но, се случва И затопляне. Това, че някои злоупотребяват с фактите за собствено облагодетелстване, не отменя самите факти. Нито пък е меродавно обобщеното ти обяснение. (Частично, не повече.) Което не значи да се връзваме на всяка Грета или на всеки Вергилчо. Здраве да е, умните разбраха, какво казвам.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Turbolan, да но отнема много време, те водите ще се самопречистят обаче кога ? Битуваше измамното очакване че става много бързо и като кажат че нещо било допуснато да става защото го били изследвали, например мобилините комуникации или WIFI може ли да им се вярва. А САЩ понеже се разграждат напълно съзнателно са хвърлили 1 милиард гуми на дъното на Океана от които щял да се получи коралов риф и да помогнат на морските обитатели.
        Споко, ИИ и роботите ще ни наследят на Земята и ще кльопат (използват с конструкционна цел) микропластмасата, че ще търсят и още.
        Когато микропластмасата във водите свърши, ще минат на пряко ядене на нефт и газ със същата цел.

        Но това са макророботите; предполага се, че най-много ще се развият микророботите – небиологична еволюция – в подобие на биологичните видове от насекоми до бактерии, "научили" се да съществуват с извличане на енергия от непосредствената околна среда, в аналогия със сегашните "възобновяеми източници".
        Ще бъдат безмозъчни като индивиди, само с два елементарни рефлекса и две клетки памет; едната ще ръководи _при нужда_ съединяването с милиарди други подобни в грамаден облак, вече интелигентен, другата ще е част от паметта на облака.

        Идеята е описана в "Непобедимият" на Станислав Лем.
        ПъПъ: в последните си разкази – некъде '84-'85-та – успешно е описал сегашното интернетирано общество, а че даже и бъдещето му.
        Last edited by Turbolan; 13.05.2024, 15:02.

        Коментар


        • analog, желанието за пълен контрол е болестно състояние. Много заболявания не се лекуват с нищо.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Turbolan, да но отнема много време, те водите ще се самопречистят обаче кога ? Битуваше измамното очакване че става много бързо и като кажат че нещо било допуснато да става защото го били изследвали, например мобилините комуникации или WIFI може ли да им се вярва. А САЩ понеже се разграждат напълно съзнателно са хвърлили 1 милиард гуми на дъното на Океана от които щял да се получи коралов риф и да помогнат на морските обитатели.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

              замърсяването на околната среда е проблема, а не измислено глобално затопляне.Но целта на затоплистите не е опазване на природата, а усвояване на пари.Ама много пари.
              Желанието за пълен контрол е може би по-силен стимул от парите. Пандемии, мигранти, нет 0 - основни оръжия на глобалистите.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                DIvanov, това което не се неутрализира са полимерите, всичко друго се унищожава. Сега има такава технология - да се обработят термично и да се произведе грозен продукт, няма да е красив, но това твърдо тяло може да се складира и да служи за източник на енергия ако се наложи, в същото време при наличие на много енергия може да се преработи дълбоко при висока температура до газообразно състояние и обратно да се синтезират твърди полимери които да са много качественни.
                https://www.investor.bg/a/524-indust...zhava-da-raste , ето как всъщност работят нещата но с обратен ефект.
                Икономиката като забие в криза замърсяването след това нараства, 2008 - ма направиха сериозна криза от която още не можем да излезем, та тръгнаха да се лукуват с войни, беше ясно още тогава. Сега след тази криза замърсяването ще нарастне още повече. Извода е че икономиката без кризи е много по чиста и тези проблеми със замърсяването ще се решат. Проблема е в кредитния мултипликатор, валутните войни са следствие и от там всичко се опорочава. Неимоверната сила на парите се произвежда чрез кредитите. Решението е чрез задаване на константна инфлация, математически обусловена и премахване на данъците, тя ще топи дълговете. Иначе ще имаме проблеми със замърсяването и екологията. Или казано по друг начин - държавните разходи ще ги поема инфлацията, няма да се събират данъци и с тях да се покриват. Кризи няма да има, или те ще са лесно преодолими, а инфлацията е и таван за богатството - колкото повече пари се управляват еднолично в големи бизнеси, толкова по ниска доходност имат те до момента в който инфлацията неизбежно ги топи.
                Всякаква химия, особено органична, се разгражда с времето, но често това е много дълго.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от DIvanov Разгледай мнение
                  Затоплянето и застудяването е процес, който вълнообразно си тече от стотици милиони годиин, най-вече под въздействие на слънцето. В момента сме към горна точка на вълната. Един проблем е, че вълната е с продължителност поне няколкостотин години и дори утре да спре цялата икономика на планетата, това слабо ще промени нещата - може би съвсем малко по-ниска горна точка. Друг проблем е, че затоплянето задейства водния механизъм - много повече изпарения, промяна на тежестта на въздушните маси, промяна на движението и съответно необходимост от промяна на климатичните модели, които се ползват за прогнози. Но най-вече климатичните явления стават по-интензивни, заради много повечето вода в атмосферата. Парадоксът е, че човечеството разполага с всички необходими средства, ресурси, технологии и умения, за да се пренастрои, да си промени инфраструктурата, градовете, сградите, земеделието и всичко, за да преодолее сравнително леко тези промени, но няма да го направи, защото свръхкомерсиалните интереси и лобита водят политиките в съвсем други посоки. Може би в последният момент все нещо полезно ще се стори. Най-големият проблем обаче остава за не толкова далечното бъдеще. Той произтича от бавното, пълзящо отравяне на средата, особено на океаните, с ежедневно изливаните милиони тонове непознати за екосистемите мръсотии. Само си представете всички урбани с милиардите домакинства, индустрии, заведения... и всички ползват най-различни препарати с най-различни прекрасни химичини формули.. и всичко това всеки ден се излива в реките и океаните. Милиони тонове дневно. Почти 70% от кислорода се създава от планктона в океаните. Въпреки че спрямо сушата океаните са стотици пъти по-обширни, то замърсяването пълзи и нараства. Непознатите за екосистемите химически формули не се неутрализират, а се трупат във водата и морските организми, в почвите и растенията на сушата. Примерно след още сто години при тези темпове, вероятно мнозина ще се чудят какво е станало, че океаните умират. А те са началото на жизнената верига. Аналогията с агресивни микроорганизми - бактерии или вируси - свръхразвиващи се безмозъчно и убиващи както приемника, така и себе си, с отделяните отровни вещества, е естествена. Съвсем естествено е и стремежа на тези микроорганизми да се оглеждат за нови приемници, както мнозина гледат към други планети.
                  Хахаха-ама ти сериозно ли?Естествено,че замърсяването на околната среда е проблема, а не измислено глобално затопляне.Но целта на затоплистите не е опазване на природата, а усвояване на пари.Ама много пари.

                  Коментар


                  • DIvanov, това което не се неутрализира са полимерите, всичко друго се унищожава. Сега има такава технология - да се обработят термично и да се произведе грозен продукт, няма да е красив, но това твърдо тяло може да се складира и да служи за източник на енергия ако се наложи, в същото време при наличие на много енергия може да се преработи дълбоко при висока температура до газообразно състояние и обратно да се синтезират твърди полимери които да са много качественни.
                    https://www.investor.bg/a/524-indust...zhava-da-raste , ето как всъщност работят нещата но с обратен ефект.
                    Икономиката като забие в криза замърсяването след това нараства, 2008 - ма направиха сериозна криза от която още не можем да излезем, та тръгнаха да се лукуват с войни, беше ясно още тогава. Сега след тази криза замърсяването ще нарастне още повече. Извода е че икономиката без кризи е много по чиста и тези проблеми със замърсяването ще се решат. Проблема е в кредитния мултипликатор, валутните войни са следствие и от там всичко се опорочава. Неимоверната сила на парите се произвежда чрез кредитите. Решението е чрез задаване на константна инфлация, математически обусловена и премахване на данъците, тя ще топи дълговете. Иначе ще имаме проблеми със замърсяването и екологията. Или казано по друг начин - държавните разходи ще ги поема инфлацията, няма да се събират данъци и с тях да се покриват. Кризи няма да има, или те ще са лесно преодолими, а инфлацията е и таван за богатството - колкото повече пари се управляват еднолично в големи бизнеси, толкова по ниска доходност имат те до момента в който инфлацията неизбежно ги топи.
                    Last edited by supertrader; 13.05.2024, 11:39.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • pinoccio, най вероятно е художественна измислица, а иначе е факт че много се замърсява. С въглеводородите проблема е че не ги изгарят добре, с въглеродния диоксид проблем няма. Но проблемите не са глобални. Има по чисти и много чисти варианти, които ако се прилагат няма да има и локални проблеми, опитват но не се получава защото по тяхното усъвършенстване работят много малко хора и после работят стериотипи - едно устройстройство щом сме го ползвали в даден вариант продължаваме и учим и другите след нас да правят същото. Помня нафтовите печки, тогава друго за отопление с нафта не бяха измислили, сега никой не се отоплява с нафта но има вече тези с много добро изгаряне на горивото..да имаше и нафтови горелки по времето на печките. Глобално замърсяване има с пластмасите, няма ред защото някои неща могат да се направят само централизирано и в този център да са хора които си вършат работата, не да забогатяват а за благото на всички. Има и винаги е имало такива хора които няма да злоупотребят, ако нямаше ние нямаше и улици да имаме. Това ме дразни, че някои упорито го отричат - централизираните системи не работели, напротив те са по висшето ниво - организъм с мозък. Сега като има начин да се контролира климата просто да предложат на всички да плащат за това, ще се направят разходи, но ще се коригират природни дефекти - пустините може да се направят по конфортни за живот и в Европа има пустини. В един момент ще предложат, защото Бил Гейтс ще реши че няма нужда той да плаща за това. Те не мислят как да премахнат неграмотността в Индия, те мислят да я развият и да получат производство на евтини стоки, а това производство там ще пуши.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Затоплянето и застудяването е процес, който вълнообразно си тече от стотици милиони годиин, най-вече под въздействие на слънцето. В момента сме към горна точка на вълната. Един проблем е, че вълната е с продължителност поне няколкостотин години и дори утре да спре цялата икономика на планетата, това слабо ще промени нещата - може би съвсем малко по-ниска горна точка. Друг проблем е, че затоплянето задейства водния механизъм - много повече изпарения, промяна на тежестта на въздушните маси, промяна на движението и съответно необходимост от промяна на климатичните модели, които се ползват за прогнози. Но най-вече климатичните явления стават по-интензивни, заради много повечето вода в атмосферата. Парадоксът е, че човечеството разполага с всички необходими средства, ресурси, технологии и умения, за да се пренастрои, да си промени инфраструктурата, градовете, сградите, земеделието и всичко, за да преодолее сравнително леко тези промени, но няма да го направи, защото свръхкомерсиалните интереси и лобита водят политиките в съвсем други посоки. Може би в последният момент все нещо полезно ще се стори. Най-големият проблем обаче остава за не толкова далечното бъдеще. Той произтича от бавното, пълзящо отравяне на средата, особено на океаните, с ежедневно изливаните милиони тонове непознати за екосистемите мръсотии. Само си представете всички урбани с милиардите домакинства, индустрии, заведения... и всички ползват най-различни препарати с най-различни прекрасни химичини формули.. и всичко това всеки ден се излива в реките и океаните. Милиони тонове дневно. Почти 70% от кислорода се създава от планктона в океаните. Въпреки че спрямо сушата океаните са стотици пъти по-обширни, то замърсяването пълзи и нараства. Непознатите за екосистемите химически формули не се неутрализират, а се трупат във водата и морските организми, в почвите и растенията на сушата. Примерно след още сто години при тези темпове, вероятно мнозина ще се чудят какво е станало, че океаните умират. А те са началото на жизнената верига. Аналогията с агресивни микроорганизми - бактерии или вируси - свръхразвиващи се безмозъчно и убиващи както приемника, така и себе си, с отделяните отровни вещества, е естествена. Съвсем естествено е и стремежа на тези микроорганизми да се оглеждат за нови приемници, както мнозина гледат към други планети.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                          Нивото на океана расте с около 3 мм годишно.И това е от последният ледников период насам-т.е от поне 10 хиляди години.
                          Кой е източникът на това твърдение?
                          Досега не съм го чувал, а надавам ухо за въпроса.

                          Ако е чисто журналистическо твърдение, не се старай да ми отговаряш, моля.

                          Неотдавна в "Обективно" дадоха информация, че в океаните по света са се появили десетки или стотици нови островчета. Източникът беше научен.
                          Това не е непременно доказателство, че нивото спада, но все пак може да е.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                            Добре, от какво се качват тия 3 мм. годишно от 10000 години насам? От затопляне ли?
                            Нееее,понеже Земята е плоска и пропуска малко от другата страна
                            Last edited by Мечкан_Бикоядов; 13.05.2024, 07:43.

                            Коментар


                            • От НИМХ казаха, че най-високата температура, измерена на този ден в София, е 33° – през 1908 година.

                              Днес ще е 13.

                              Коментар


                              • Няма да имаТ проблеми ТЕ. Защото, преминаха в следващия технологичен цикъл. Да видя ЕС в него, не ми се получава а нас...нас кучета ни яли, щото Предател върху Предателя седи.

                                Коментар

                                Working...
                                X