IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой друг смята ли че Симеон II може да има по-голяма представителна роля

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

    Това е заради ниската база, от която тръгнахме, а и заради успешното управление и реформи на СДС.
    Възможно е, но това отново е правителство и министър председател за които ако отворя отделна тема само критики и лошо ще се пише, някаква тенденция да откривате тук? Но това е друг въпрос, нека се придържаме към темата за Симеон II.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
      [ATTACH=CONFIG]n3780084[/ATTACH]



      Забелязах нещо интересно. Най-високия ръст на БВП в пост социалистическата история на България е през 2005г. Може да е чисто съвпадение и да се дължи на други фактори но най-малкото е удобно съвпадение, което ако беше нещо лошо, да кажем -7% всеки щеше да знае за него и да го приписва на царя.
      Това е заради ниската база, от която тръгнахме, а и заради успешното управление и реформи на СДС.

      Коментар


      • Click image for larger version

Name:	image_17428.jpg
Views:	1
Size:	1.9 КБ
ID:	3780084




        Забелязах нещо интересно. Най-високия ръст на БВП в пост социалистическата история на България е през 2005г. Може да е чисто съвпадение и да се дължи на други фактори но най-малкото е удобно съвпадение, което ако беше нещо лошо, да кажем -7% всеки щеше да знае за него и да го приписва на царя.
        Last edited by Shadow1; 09.07.2021, 19:57.

        Коментар


        • Мерси за дългия коментар. Съдържа много информация но как може да се потвърди, архива не е публично достъпен предполагам? Все пак вярвам че голяма част от поста е истина, най-малкото щеше да е глупаво ако автора е написал само лъжи и нищо вярно, твърде бързо би бил разобличен такъв подход, по-скоро мисля, че има лъжи из между истините. Вярвам че е бил държан по око от ДС защото ако не той, аз не знам кой друг. Сигурно са влизали и в контакт често с него, не съм обаче обеден, че е бил редовен доносник, защото не виждам за какво е доносничил, може би за вътрешни дела в Испания? Факта че е поддържал контакт с БКП предполагам също е истински, всеки човек интересуващ се от държавата си и имащ възможност мисля би направил същото, да днес БКП е зло, но ние не говорим за днес, а за 1970, тогава БКП е била добро за хората - различни времена. Че е бил запален по хазарта и е трупал дългове ми звучи съмнително, ако някой има една негова снимка в казино или поне някаква чуждестранна публикация в тази връзка, тогава ще е друго. Плана на КГБ и кръга "Луканов" звучи най-невероятно от всичко. Сигурно е имало подобен план, все пак КГБ са правили планове за всичко и е събирала информация от който може, но развоя на събитията не вярвам че е имал нещо общо с този план. Най-малкото ето ги годините - КГБ се разпада през 1991 и Русия изпада в такава катастрофа след това, че и на сън не са сънували да изпълняват някакъв си план за управление при криза в България. А Андрей Луканов умира през 1996, царя заявява, че ще влиза в политиката през 2001 като тогава СГС му отхвърля регистрацията на партията и се налага да се яви на изборите с чужда малка партия която проявява желание да помогне – "Партията на българските жени" и смятам повече няма нужда да пиша по въпроса, в случая просто някой е събрал известни имена - КГБ и Луканов и е създал конспирация.
          Моя проблем е, че си прахосваме актив, този човек е жив, той е цар на България, автентичен, нещо което получава по кръвно право, а не чрез народен вот. Може да бъде използван има връзки с далеч повече известни хора по света от други политици, има и обноски, а може и да бъде уважаван повече, ако гледаме лошото във всеки човек трябва да се самоубием, защото и ние сме лоши.
          Last edited by Shadow1; 09.07.2021, 19:23.

          Коментар


          • Оф, оставете го човека на спокойствие. Факт е, че по негово време се живееше най-добре и бизнеса процъфтяваше. Това, което сега излиза и тепърва ще излиза по негово време го нямаше. Царят бе употребен от същите тия, които впоследствие сътвориха модела Борисов-Пеевски-Доган. Симеон бе употребен - това е истината. Но всичко рано или късно ще излезе наяве.

            Барбарона толкова глупости е изписал, че чак се е престарал. Искам само да ми отговори на един въпрос: Що за съветски "агент за влияние" ще вкара България в ЕС и НАТО? Ще я обвърже с НАТО и Америка...!!!?? Нещо тотално си се объркал май?
            Vanitas vanitatum...

            Коментар


            • Информация за агентурното минало на Симеон Сакскобургготски се съдържа в архива на Постоянното присъствие на БЗНС, също в архивите на бившата Държавна сигурност, информация за контактите на Симеон с висши представители на тоталитарната държава има и в архива на ЦК на БКП.

              Налице са неоспорими данни, че Симеон Втори попада в полезрението на съветските тайни служби още през 60-те години на 20 век.
              "Симеон приема да бъде вербуван на материална основа срещу периодично погасяване на дълговете му от хазарт, той става най-обикновен доносник на КГБ".

              Българската Държавна сигурност също е наблюдавала Симеон и многократно е установявал контакти с него през годините. За връзката казионното БЗНС се уточнява, че в архива на Постоянното присъствие на БЗНС се съхраняват поверителни доклади, към които били прилагани донесения, лично подписани от Симеон.

              В този архив имало и множество данни за лични контакти между Симеон Сакскобургготски и представители на висшата партийна номенклатура. Посочва се още, че съществува секретно решение на президиума на Народното събрание от 60-те години за подпомагане на царското семейството, прието по предложение на Георги Трайков след като му е било сведено от ДС.
              До началото на 80-те за Симеон Сакскобургготски в български и съветски тайни служби са събрани над 10 тома дела на оперативен отчет.

              Контактите на КГБ и ДС на бившия монарх били прекратени в началото на т.нар. перестройка. Според становището на ГРУ и КГБ преценяват, че вместо обикновен доносник, той може да бъде използван като агент за влияние; доносническата му кариера е временно замразена.

              Посочва се, че чрез КГБ и под прекия контрол на кръга „Луканов" Симеон Втори е бил наново активиран, включително чрез масирано експониране в медиите, като е било подготвено завръщането му в България, което да стане в подходящ момент и при необходимост. Такава необходимост настъпва след краха на кабинета Виденов.

              Сценарият сработва през 2001 г. и НДСВ изиграва ролята на втора социалистическа писта: „Завръщайки се в България като агент за влияние на чужди тайни служби, по молба на перестроечните кръгове и заобиколен от номенклатурни юпита, бившият монарх изигра ролята на спасител на социалистическата партия и по същество я реанимира, връщайки я във властта през 2005 г."

              За благодарност и като част от уговорката на Симеон бе дадена възможност да заграби държавни имоти и да осъществи приватизационни и концесионни мегасделки, както и да извърши финансови спекулации с външния дълг на страната в своя и на приближените му изгода.

              Укриването на агентурното минало на Симеон е груба манипулация на исторически истини и пример за жалък политически морал.

              Коментар


              • raydalio, французите си вкараха Саркози в затвора, италианците Берлускони..ами падат в очите на нормалните хора щом в техните държави престъпници стигат до там да ги оглавяват. Накрая няма да има желащи за тези постове, интересно Меркел като предаде властта най после ще я вкарат ли немците в затвора.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Т.нар "цар", заклел се в конституцията на република...Съжалявам, той себе си едва представлява

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
                    Добре, няма да навлизам тогава повече в подробности за управленските му качества, няма да питам кое действие е било грешно, с кое би било правилно да се замени понеже не е това целта на темата. Нека вместо това да отделим управленските му качества от представителните му и говорим само за вторите. И тях ли не одобрявате?
                    А защо да отделим управленските му качества от представителните? А и всъщност, кого точно ще представлява, след като на едни избори преди време му биха шута?
                    А и пред кого ще "представлява"?

                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Добре, няма да навлизам тогава повече в подробности за управленските му качества, няма да питам кое действие е било грешно, с кое би било правилно да се замени понеже не е това целта на темата. Нека вместо това да отделим управленските му качества от представителните му и говорим само за вторите. И тях ли не одобрявате?

                      Коментар


                      • Факт е също и това, че Царят беше добра "ракета-носител" за бодигарда си. (някои може би си спомнят за него с добро, напр. Боко)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                          На мен 'царят' ми падна в очите. Много надежди имаше за него, ама...
                          +1, факт, за огромно съжаление. А какви надежди имаше...
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Не.
                            М.... . ш..... ..й.о!

                            Коментар


                            • Когато е управлявал той, аз съм бил твърде малък и не помня нищо конкретно. Но се опитвам сега да намеря кои действия са му били счетени за грешни и намирам в общите приказки недоволство само за големите му обещания. Засега виждам че е сбъркал като е обещал твърде много, явно е подценил ситуацията в страната, а може и нарочно да е излъгал за да спечели гласоподаватели. Виждам обаче и че е придвижил България напред към членство в НАТО и ЕС, и статистиката сочи среден растеж на БВП от близо 5% за периода 2001-2005 което е малко над среден ръст. А, искам да припомня че ако анализираме всяко действие на който и дае човек за морал, няма да останат добри хора на света, така че когато преценяте някой дали е достоен, не го мерете спярмо съвършенството, а спрямо себе си защото вие знаете най-добре колкот сте достоен и какви са ви възможностите.

                              Коментар


                              • Дедо Симо ментраджията се оказа обикновен крадлив кому нистически боклук

                                Коментар

                                Working...
                                X