IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Финансов анализ на практика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В практиката има много особености, казуси, частни случаи, които могат да се различават от написаното в учебника. Трудно е просто да се вземат едни формули и да се пресметнат някакви числа. Отделно от това, самото тълкуване на получените числа не е еднакво във всички случаи. Но да, разбира се, че финансов анализ под една или друга форма се използва в практиката.
    Не знам дали си се сблъскал с този проблем, но ако си разработваш дипломната работа на база на реална компания, то едно от най-трудните неща е да избереш подходящ пример, с който да покажеш и обясниш всички научени показатели.

Коментар

• Финансов анализ на практика

Здравейте, студент съм 4-ти курс и разработвам дипломна работа на тема Анализ на финансовото състояние (финансов анализ). Изчисляват се различни коефициенти (показатели) като ликвидност, платежоспособност, обращаемост на материални запаси и тнт.
      Като завърша ще се занимавам със собствен бизнес и по-точно онлайн търговия. Много интересно ми стана обаче с финансовия анализ и изчисляването на тези показатели и се чудих дали на практика е възможно и дали може да го приложа и аз.
      На теория всичко ми е ясно и финансовия анализ е възможен, но как стоят нещата в България и на практика.
      Как мислите, ако имам бизнес дали ще мога да изчислявам тези коефициенти дали ще ми дадат някаква полезна и реална информация ?
      Приемам всякакви съвети и критики !
    Working...
    X