Първоначално изпратено от ПИЧ
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честит ви глобъл суоп
Collapse
X
-
Честит ви глобъл суоп
И за капак dolarovite obligacii sa strashno privlekatelni za chujdite investitorikato im osiguriavat 9% dohod!E a kajete mi sega che niama dalavera,kato predi plashtahme po-malko za lihvi,a sega i sled masivnite iskupuvania na milen4o moje i 100% ot nominala da bade minat.
Коментар
-
АРТЕРИЯ
Честит ви глобъл суоп
e stava tova????pri price 90, i coupon rate 3.4 na finacial calculator izliza okolo 3.7 ytm pri takova nivo na LIBOR??????
Коментар
-
АРТЕРИЯ
Честит ви глобъл суоп
ей Краси миналата седмица четах в пари нещо по дълга и там ме смути едно писание....или става за няква огромна грешка или аз не мога нещо да схвана, значи пишеше че в момента брейдитата носят доходност от между 8.5 и 9.5%? това е невъзможно, имайки предвид пазарните им цени както и либора и рисковата надбавка над него? какво мислиш?
Коментар
-
Честит ви глобъл суоп
Според правилата на Брейди-сделките България обезпечава бъдещите си плащания по главницата на новите инструменти с американски облигации. По точно става дума за т.нар. STRIPS (Separate Trading of Registered Interest and Principal of Securities), 30-годишни дисконтови инструменти, които са базирани на разделени пулове от лихви и главници на 30 годишни американски съкровищни бонове. Лихвите се обезпечават с приемливи за кредиторите краткосрочни дългови инструменти.
Коментар
-
АРТЕРИЯ
Честит ви глобъл суоп
имам няколко питания:
за Красимира понеже ми се струва доста компетентна, значи няма ли някъде безплатен източник на info за следене на котировките по колатералните облигации?
второ тези цени от 32 цента покриват главница, лихви или и двете? защото и по главницата и по лихвите на disc"s има обезпечение... и оттук в какви съотношения колатерала като процент от номинала покрива
главницата и в какви лихвените плащания? и колко излиза годишния купон по обезпечението, в смисъл то няма лихвен купон, защото са сконтови теци облигации, но годишно колко идва?? мерси
Коментар
-
Infor
Честит ви глобъл суоп
благодаря за оценката
аз не мога да редактирам текста понеже нямам такива права за достъп
но ако някой иска да изпусне по-солените изрази нямам нищо против
Коментар
-
Честит ви глобъл суоп
Infor,
Изредактирай си написаното-ще има полза.И аз се питам защо вестниците пишат само злободневни клюки и често стават досадни с лековатото си отношение към нещата.Та съветът ми е да си редактираш написаното,в него има предложение,което следящия Investorbg.com в.ПАРИ може да прочете и току виж,публикува материала,който ти приканваш да се появи.Защо не-ще е в полза роду.
Коментар
-
АРТЕРИЯ
Честит ви глобъл суоп
по моите данни за сделката 94 година, обезпечението е било купено за около 219 млн. долара, което представлява дискаунт от над 85% от номинала, която трябва България да получи 2023 година в размер на 1млрд. 667 млн. приблизително.
Някой може ли да ми даде данни на кви нива се търгува обезпечението и съответно източник или адрес за следене на котировките??
Коментар
-
Infor
Честит ви глобъл суоп
с риск сега пък да бъда обвинен за правителствен слагач, ще кажа че велчев не е виновен за статията
поредната мазана стаия от поредната тъпа журналистка дето е пратена в лондон да си развее парцалките
вместо да пратят некое младо студентче стажантче с финанси поне като втора специалност пращат старите чанти дето само за манипулации стават
за колатерала благодря на краси за цифрата, но продължавам да твърдя че в българия или няма специалисти по дълга или си траят (аз поне познавам двама души от ц. банка дето се бият в гърдите че разбират но не занм
1 защо капитал се занимава със защита на отиващото си правителство а няма една обзорна статия - колко бе дълга при пускането на брейдитата каква е оценката за сделката как се е движил обема на дълга досега - кой и зщо е е изкупувал кой и защо си е пасувал кой и защо го е увелчил една дничка статия
2 продължавм да не съм ОК със сделката от 94година - колко колатерал колко главица е покривал оригинално -
3 какъв е бил дисконтовия фактор при сключването колко реалните лихви се отличават от него - каква е оценката ДНЕС за сделката и пр.
4 на фона на това бих приел за правомерно всякакво мнение за СЕГАШНАТА сделка
5 ВСИЧКО ОСТАНОЛО Е ОТ ЛУКАВИЯ казал Велчев на 24 чса те го разтръбили - казал Костов на Труд той оплюл сделката
това което става вкл и в комисията по бюджета на НС е игра на лични мнения!!!!!!!!!
Коментар
Коментар