Здравейте, пиша Ви защото и аз бях в същото положение като вашето. Имам малко дружество и немога да си позволя да платя огромните хонорари на големите консултанстки къщи в София. Но от приятели дочих само позитивни неща за една малка консултантска компания която се занимава само с GDPR . Свързах се с управителя и буквално за 5 дни проведохме интервю (той дойде в офиса ни) и за 5 дни ни изготви 44 документа с които се приведохме към GDPR (първоначално се запитах дали ще може да свърши работата, но след като поразпитах приятелите си се оказа че самия той е юрист и е работил за една от голмите консултански компании в София доста време а последната една година се е занимавал с GDPR и след това е създал компанията си) Не сбърках с него и свърши перфектно работата си за 500 лв. мисля че такава е таксата му ако сте до 5 човека това му е телефона 0888 325 264 и имейла: drizov@gdprservice.bg
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GDPR за малки фирми
Collapse
X
-
Бъди наясно какви лични данни събираш и защо. Ако имаш сайт, бъди наясно какви бисквитки генерира. Бисквитки тип запомняне на парола, за да може потребител да не я вкарва всеки път не са проблем, но всякакви които събират данни за посетители са, включително google analytics. Актуализирай си общите условия, така че да съдържат информация какво как и защо събирате от посетителите си и сложи линк към тях на видно място още на началната страница. Най-добре ще е при влизане на всеки потребител да му се отваря малък прозорец с тази информация и опция да прегледа кои са бисквитките и да ги откаже, като при отказване тези бисквитки вече няма да се генерират за неговата сесия. Това обаче не е толкова лесно и може да трябва да платиш на някой да ти го направи, в зависимост от сайта, така че ако не е възможно, би било по-лесно да се отстранят някои бисквитки и да караш без тях докато можеш да отделиш средства.
Това е за всякакви сайтове, независимо от дейността на бизнеса. Самият бизнес може да изисква по-сериозни мерки, дори и фирмата да е малка, но понеже не си споделил тази информация, няма как да ти дадем съвет. В момента дори и големите фирми и държавните институции продължават да не са много наясно как да процедират с GDPR, така че имаш време преди някой да тръгне да ти прави проверки. Ако не си сигурен, бъди предпазлив и продупреждавай за всичо свързано с личните данни. Наскоро си поръчах пица и преди да говоря с човек автоматично бях уведомен, че личните данни които ще предоставя ще бъдат използвани само за доставка на пицата. Шанатава работа, но нямаме много избор.
Коментар
Коментар