Да не изкривяваме отново посоката на темата, която автора е създал - а тя е: Какъв е най-прекия път България да се развие и как да спомогна за това?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?
Collapse
X
-
Построй къща, посади дърво, създай и отгледай деца, 3-4. Възпитай ги да са горди че са българи. И да могат да стрелят.
Протестирай срещу проекти, които вредят на България, уви тук иска много мислене.
Ако някога стигнеш високо в политиката, постарай се в България да има:
Сериозна политика за насърчаване на раждаемостта на българите.
Достъпно образование на добро ниво (няма нужда всички да завършват бръшлянови лиги)
Достъпно здравеопазване на добро ниво (няма нужда да е най-доброто но да е поне средно европейско).
Спазвай законите. Бори се или поне пречи на олигархията, като тук може и да не спазваш предната точка, но само за сериозни каузи.
Насърчавай всички около теб да правят същото.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
+ 100 именно. Това насъскване е абсурдно и печелят едни чужди интереси. Представи си обратния сценарий: мощна външна диаспора, подкрепяща прохождащия наш бизнес навън и обратното, всеки “външен българин” да може да презареди батериите връщайки се в родината.
Това правят например гърците и арменците. Онзи ден в щатите едно младо момче от гръцки произход застреля девет деца в едно училище. В гръцката преса заглавията бяха “грък застреля...”, а не американец от гръцки произход застреля, т.е. те поддържат своите във всяка една точка на планетата при всякакви обстоятелства. Евреите също.
Ние, понеже сме една шепа хора, та дай да се доразделим. И питам аз CUI BONO EST? Кой има полза от това? Наистина ни е хубава земята...бая апетити отваря ...
А примера за обединение който си дала, макар и да е с негативен оттенък е показател за обединение и солидарност на хората от даден народ, общност, род, семейство!
Ей това са успяли да постигнат "господарите" с нас - стария римски завет - "Divide et impera".
п.п.
Нямах предвид, че вие, българи, които сте навън сте виновни. Просто осъзнайте, как ни насъскват един срещу друг. Как се създава това...??
Много лесно - вземи ресурсите, основните пазари и тоя народ започва да изпълнява това, което искаш..., работи за колкото искаш и го контролираш... и насаждаш мнението, че за всичко това са виновни другите преди това и трябва много време да се стигне до просперитет... нищо ново под слънцето - новата форма на колонизация.
Обаче, успоредно с това даваш възможност на който иска, но контролирано и при определени условия, да дойде и да успява при теб. После следва сравнението... и хоп българи срещу българи. Целта е постигната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение... ако новите ти господари (германците) бяха като теб след края на втората световна война щяха да са се разпилели по света и там да остане изгорена от войната земя. Никой не ти говори за сляп патриотизъм, а за отстояване на ценности, обичаи и традиции. Вместо да бягаме всички в уредени държави...защо да не се опитаме да си подредим нашата.....
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Мога да ти обясня и основната разлика между българите в БГ и тия в емиграция - вторите не си мълчат и не си поплюват. Така се създава натиск отдолу и тогава и бизнес - и политици си знаят мястото, като остава достатъчно въздух и за работещата класа. Докато мълчите и се навеждате - ще си останете само с темите по форумите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеСпоред мен най-прекият път България да се развие е следният:
- първо се започва с изграждането на нови затвори
- след това набутваме всички соросоидни идиоти и политиците зад решетките в пандиза
- забраняват се всички партии
- с парите от партийните субсидии българите наемат за 10 години японски топ-икономисти, финансисти и мениджъри, които да образуват експертно правителство
- българската кривосъдна система се закрива, изхвърля се на боклука и се заменя напълно от американската съдебна система
- българската данъчна и социална система се изхвърлят на боклука и се заменят с френска данъчна и социална система.
- българската учебна и образователна система се изхвърлят на боклука и се заменя с японска образователна и възпитателна система.
Това е.
А какво ще правиме с нешънъл пауа?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Според мен най-прекият път България да се развие е следният:
- първо се започва с изграждането на нови затвори
- след това набутваме всички соросоидни идиоти и политиците зад решетките в пандиза
- забраняват се всички партии
- с парите от партийните субсидии българите наемат за 10 години японски топ-икономисти, финансисти и мениджъри, които да образуват експертно правителство
- българската кривосъдна система се закрива, изхвърля се на боклука и се заменя напълно от американската съдебна система
- българската данъчна и социална система се изхвърлят на боклука и се заменят с френска данъчна и социална система.
- българската учебна и образователна система се изхвърлят на боклука и се заменя с японска образователна и възпитателна система.
Това е.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеПоради ред фактори в бг вече няма общество , култура, ценностна система.
================================================== =====================================
Може би в твоето семейство и в социалния слой, в който ти се движиш, ги няма тези неща. Когато обобщаваш, моля те, не включвай мен и моето семейство. Да, заобиколени сме с описаните от теб хора, трудно ни .е. Но не всички сме такива, не за всички емиграцията е панацея. И в чужбина, и у нас живеят както нормални българи, така и боклуци.
Ей, най ме е яд, когато някой каже - ние, българите, сме... Веднага ми става ясно, що за маймуна стои пред мен. И веднага му казвам - моля те, не ме включвай в твоите обобщения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
По сънародник - българин не плювам, освен ако не премине граници. Но темата с емигрантите доста често се използва за разделяне на българите... дълго е за обяснение... на едни тарикати им е необходима точно тази земя, ама нема да стане! Не те заплашвам с нищо - просто света няма да е това, което е!
Радвам се за всеки успял българин и човек, но по-добре е да търсим общото и обединението, а не да се делим. Кой колко бил изкарвал и какво плащат са категории, които са създадени за да се блазнят хората, а на голяма част от българите "ангела им е слаб на тема "пари". Да така е - няма кой да работи, но никой дори не анализира защо и как се стигна до това положение?
А не се ли запитваш защо твоите приятели не могат да дадат по-високи заплати и не са само те?!
Както е казал blqblq - най-големия "капитал" са хората.
Това правят например гърците и арменците. Онзи ден в щатите едно младо момче от гръцки произход застреля девет деца в едно училище. В гръцката преса заглавията бяха “грък застреля...”, а не американец от гръцки произход застреля, т.е. те поддържат своите във всяка една точка на планетата при всякакви обстоятелства. Евреите също.
Ние, понеже сме една шепа хора, та дай да се доразделим. И питам аз CUI BONO EST? Кой има полза от това? Наистина ни е хубава земята...бая апетити отваря ...Last edited by Selena; 28.05.2018, 20:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national powerСлед малко кретена кат те напцува друга песен ше запееш.Берти е краен щото тоя е кретен
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеБлагодаря, че се изнесе. Само не разбирам защо кесиш във форума или мислиш, че така помагаш. Казвал съм ти го и преди - ако новите ти господари (германците) бяха като теб след края на втората световна война щяха да са се разпилели по света и там да остане изгорена от войната земя. Никой не ти говори за сляп патриотизъм, а за отстояване на ценности, обичаи и традиции. Вместо да бягаме всички в уредени държави...защо да не се опитаме да си подредим нашата.
Благодаря ти, а предполагам не съм единствен... само ще те помоля да отделяш маалко повече време на форумите в новата си родина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
По сънародник - българин не плювам, освен ако не премине граници. Но темата с емигрантите доста често се използва за разделяне на българите... дълго е за обяснение... на едни тарикати им е необходима точно тази земя, ама нема да стане! Не те заплашвам с нищо - просто света няма да е това, което е!
Радвам се за всеки успял българин и човек, но по-добре е да търсим общото и обединението, а не да се делим. Кой колко бил изкарвал и какво плащат са категории, които са създадени за да се блазнят хората, а на голяма част от българите "ангела им е слаб на тема "пари". Да така е - няма кой да работи, но никой дори не анализира защо и как се стигна до това положение?
А не се ли запитваш защо твоите приятели не могат да дадат по-високи заплати и не са само те?!
Както е казал blqblq - най-големия "капитал" са хората.
Точно обратното е. Разбира се, такова впечатление може да остане за някой с когото имате фундаментални различия. Един емигрант е по-скоро склонен да помогне отколкото да пречи.
Ся, слаб е ангела за парите, ми слаб е, колко е средната заплата, 800? Ми нищо не е това. Опитай да гледаш семейство с тези пари.
А моите приятели са по течението както всички останали. Ся, не знам дали могат да плащат по 500 на седмица. Мисля че могат, но не сме влизали в детайли.
Хората са капитал, така е. Но този капитал за да е полезен, трябва да е доволен от живота си. Фактите обаче са други.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар