Първоначално изпратено от barbaron
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеIv_max - съдебната система не е в състояние да се справи при масова престъпност, такъв вариант няма и таква съдебна система няма. Има системи но не са точно съдебни, процедурата е по различна.
Last edited by Selena; 03.06.2018, 10:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеIv_max - съдебната система не е в състояние да се справи при масова престъпност, такъв вариант няма и таква съдебна система няма. Има системи но не са точно съдебни, процедурата е по различна.
Коментар
-
Ха-ха, по-скоро да не спамят и тролят
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение- Да не ни травмират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТо и аз мисля, че хипер успешните хора с много, много, много, яко много кинти е най-добре да си гукат в отделна тема
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
С малки изключения ...има много прости и некъдърни хора това е абсолютен факт. То затова и спора е на махленско ниво.
Ех, че весело !
Коментар
-
То и аз мисля, че хипер успешните хора с много, много, много, яко много кинти е най-добре да си гукат в отделна тема
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Мисля ще си доста краен и слагаш всички под общ знаменате, но реално в бъдеще темата ще се оформи като популистка платформа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Мисля ще си доста краен и слагаш всички под общ знаменате, но реално в бъдеще темата ще се оформи като популистка платформа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеИв, тази тема е за прости и некадърни хора, които не са успели в живота и им се иска да оправят държавата, че и себе си покрай нея. Много под нивото ти е и едва ли някой би те оценил по достойнство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Глупости. Не, че не стана редовна практика да Есе месят разни, къде трябва а къде, не но, Държава - и то, силна - трябва да има.
Тя е, която трябва да пази интересите на гражданите си;
Тя е, която, трябва да създава условия за бизнеса;
Тя е, която, трябва да налага мита, да пази ъеритория, да регулира образование, здравеопазване, сигурност и т.н.
За либерастите има САЩ, напр.
...или сев. Корея.
Иначе съм съгласен с казаното за територия и сигурност.
В момента в България държавата се затруднява да ти гарантира собствеността даже. Все още се срещат случаи на измамени/прибрани имоти, бизнеси, етц. За битовата престъпност и дребните кражби няма да говорим. Едно време под турско робство като са върлували кърджалийските банди и Султана като не е могъл да се справи с тях и да гарантира нищо е разрешил на населението в България да се въоръжи. Представяш ли си сега някое правителство да направи нещо подобно - не само за България става въпрос.
Представяш ли си за има няма 200 год как се е променило мисленето та всеки да разчита на държавата и да иска да делегира още повече права и задължения на нея, въпреки че тя не се справя с текущите си задължения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеИв, тази тема е за прости и некадърни хора, които не са успели в живота и им се иска да оправят държавата, че и себе си покрай нея. Много под нивото ти е и едва ли някой би те оценил по достойнство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
До момента в който не стигнеш до спор с някой клиент или доставчик и трябва да се съдите.
Имаше случаи на банки да не могат да си съберат вземанията, щото съда решил не баш така. Или присвояване на бизнеси или пари чрез промяна в регистъра. Ми колко имоти си смениха собственика без истинския собственик да знае. А за съда да не говорим, че понякога делата се точат с години и то е по-лесно да зарежеш нещата и да пиеш една студена вода, отколкото да се съдите.
Или за оня случай дето го дъвкаха по ТВ-то. Няква малка транспортна фирма продавал един камион на някъв подставено лице - безимотен ром. Естествено той не е преригстиран в КАТ води се още на фирмата и след 2 дена задържан в Гърция с нелегални мигранти. И сега съдят собствениците, щото на другия не могат да му хванат спатиите.
Така че проблемите ги има дори и да нямаш допирни точки с държавата.
Коментар
Коментар