Ето пресни примери как политиката насочва инвестирането:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как влияе политиката на инвестирането?
Collapse
X
-
Last edited by Selena; 15.05.2018, 16:02.
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Много е сложно с патентите по принцип, а с патенти свързани с енергия .... мога да ти разказвам истории до утре. Първо, пълно е и с фалшиви изобретения и “изобретатели”, второ, всичко е въпрос на много пари и визия. Ако има визия, но няма пари не става. Обратното тоже не става. Трънлив път си избрал. Успех от мен.
...което не помага. БГ пишман „инвестори”, гледам, гушат разни АД-та тип „рога и копита”, и после, ще реват „върнете ни паричките”.
- Така е, кой не е гледал „Вражалец”.
Коментар
-
Много е сложно с патентите по принцип, а с патенти свързани с енергия .... мога да ти разказвам истории до утре. Първо, пълно е и с фалшиви изобретения и “изобретатели”, второ, всичко е въпрос на много пари и визия. Ако има визия, но няма пари не става. Обратното тоже не става. Трънлив път си избрал. Успех от мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Винаги може и по-добре. Има какво да се желае по отношение на конкурентоспособността на икономиката, бизнес климата и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеОххх...как да ти кажа. Опитах няколко пъти и се отказах. Не си заслужава човек да си губи енергията да обяснява на хора с предвзети решения. Понякога, по-умният отстъпва.
Коментар
-
А ти поне вметна ли, че има мощни маркетингови екипи, които “помагат” на потребителите да мислят или беше тотална кауза пердута?
Коментар
-
Успява ли нашият малък остров да налови достатъчно количество от рибата по тези икономически и политически течения? Според мен не. Не сме достатъчно повратливи и гъвкави. Няма механизми или поне не са добре разработени, за да може да ловим, че и да отглеждаме повече “риба”.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеСнощи, по вайбъра, говорих с един колега. Напразно. И той, както и редица още бг.„експерти”, без да се е запознал с материята, за която говорим, по детски прибързано, взе да ми вади принципни заключения относно какво щели да /не правят всички, на база СВОИ усещания. Разговорът не се получи. Щото, по неговата логика - малко ще импровизирам - ако баща ми пушел ( и наистина пушеше, лека му пръст) то, и аз следвало да пуша...
...дакато, - пак аз, по тази същата причина- не понадям дима. Такива работи.
Коментар
-
Големите батковци ще дойдат, ще ти откупят патента и ще го приберат в едно голямо добре заключено чекмедже за следващите 50-100 години. Иначе спор няма, че биха били полезни.
Коментар
-
Снощи, по вайбъра, говорих с един колега. Напразно. И той, както и редица още бг.„експерти”, без да се е запознал с материята, за която говорим, по детски прибързано, взе да ми вади принципни заключения относно какво щели да /не правят всички, на база СВОИ усещания. Разговорът не се получи. Щото, по неговата логика - малко ще импровизирам - ако баща ми пушел ( и наистина пушеше, лека му пръст) то, и аз следвало да пуша...
...дакато, - пак аз, по тази същата причина- не понадям дима. Такива работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеЧетири политически блока - САЩ, ЕС, Русия, Китай. Три икономически блока - САЩ, ЕС, Китай. Движение на паричните потоци от консуматори (САЩ и ЕС) към производители (Китай) и от спестители (Китай) към консуматори (САЩ).
А нашият малък остров обикновено не е изолиран от света, за добро или за лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеПонеже, напоследък явно не пишем съвсем по темата в “социалистическата” тема, можем да поразсъждаваме и тук, без да нарушаваме правилата на форума. Исторически политиката винаги влияе на инвестирането. Понякога го ограничава, а понякога го стимулира. Много интересен е точно сегашният период. Колко планетарни политически блока съществуват? Накъде се движат паричните потоци на планетата и може ли малкият ни остров да се възползва от тези течения? Такива въпроси си задавам и ако някой има идеи е добре дошъл да ги сподели тук.
А нашият малък остров обикновено не е изолиран от света, за добро или за лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеСъвсем сериозно: БГ иновации. Има такива, с висока потребителска и принадена стойност. Знам го от първа ръка.
ТОВА е българският принос към цивилизацията. Шменти-капелаторите ги забравят бързо.
Коментар
-
Е сега си дойдохме на думата. Е това питам откак съм в този форум няколко пъти. Какви аджеба трябва да сани приоритетите, за да дръпнем малко напред? Съвсем сериозно си питам.
ТОВА е българският принос към цивилизацията. Шменти-капелаторите ги забравят бързо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеАз пак да кажа: В България има предостатъчно пари за инвестиции. Сбъркани са приоритетите. Оттам, и трагикомичните ни „достижения”.
Коментар
Коментар