IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Маргарет Тачър го е казала максимално точно ясно и кратко " комунизмът/социализмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари "
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Защо ли? Защото капитализма вече не работи за МАСИТЕ! Капитализма работи само за капиталистите а те са 1% от цялото население.

      Младите поколения малко по малко биват изхвърлени от системата. Времената са несигурни.
      Статистиката показва че все по малко млади хора имат стабилна работа.
      Все повече млади хора живеят с родителите си защото не могат да си позволят собствено жилище.
      Затова и все по малко млади хора създават семейство и раждат деца.
      Затова има демографска криза във всички развити капиталистически страни.
      Всичко това води то разпад на обществото. (Вече виждаме началото).

      Развития капитализъм рано или късно произвежда така нареченото "нинджа поколение" - няма доходи, няма работа и спестявания, но има голям късмет, защото все още има надежди......

      Трябва да се знае че сега сме в началото на нова технологична ера и предстои огромен скок! Един вид нова индустриална революция само че този път породена от автоматизацията и изкуствения интелект! Поради това, капитализма изобщо няма шанс да оцелее в сегашната си форма. Всички структури и социални системи ще рухнат. Въпрос на време е.

      Така че рано или късно човечеството ще трябва да избира. Или започва трета световна война която ще затрие най малко 90% от хората на земята, или започваме да строим глобален комунизъм и ресурсна планова икономика със ББД за цялото население на земята. Това е положението. Младите го разбират това нещо и затова искат промяна.
      Моите наблюдения са че младите не искат капитализъм, те искат глобален комунизъм по някаква форма. (дори и да не го заявяват открито).

      Коментар


      • Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?


        Интересен социален, не толкова политически феномен, е факта, че огромната част от европейскат младеж, симпатизира или се отъждествява с лявото. През последните 20 години, тенденцията се катализира особено явно, не само в движения, които се прокламират като откровенно леви, но и чрез симпатиите към движения, които залагат като основна парадигма в моделите си, именно леви и крайно леви идеи. На какво се дължи това?

        За мен категоричният отговор на този феновмен се състои във факта, че по-голямата част от европейската младеж вярва в съществуването на "БЕЗПЛАТНИ НЕЩА"!

        Ресурсът не се разглежда като основна базисна единица за СЪЗДАВАНЕ на блага, а се разглежда като основа на базис за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ!

        Голяма част от хората живеят с вярванията, че консумацията на блага от обществото са функция единствено на ПОЛИТИЧЕСКАТА ВОЛЯ! С други думи, единствената пречка пред консумацията на повече блага и повишение на стандарта, са единствено политиците, които по незнайни причини, не удоволетворяват в пълна степен, потребностите на обществото.

        Абсурдът в цялата ситуация е факта, че европейската младеж няма просто очакване да консумира повече стоки и ресурси, поради научно-технически прогрес или механизация на индустриите. А има очакване да консумира повече услуги също така, които неминуемо следва да бъдат извършвани от други човешки същества или от самите тях. Разбира се желанието за една по-висока консумация и удоволетворяване на "минимален" праг от потребности, не е свързано с желание за повече работа или допълнителни дейности с икономическа насоченост.

        На практика, хората имат определени потребности и политическата воля е единствената пречка те да бъдат удоволетворени. Подобно мислене лесно може да ни даде и отговор, защо една голяма част от младежите са увлечени и от анархичните политики на либералите, като миграцията в частност. Това е така, защото когато РЕСУРСЪТ, не е базис за създаване на блага, то отпада необходимостта ние да правим елементарната аритметика, че Х ресурси и блага, разделени между повече хора, води до намаляване на нетната им стойност, за всеки един, който може да се възползва от тях. Х болници и Х училища, както и Х пътища, Х къщи изведнъж губят своето КОЛИЧЕСТВЕНО ИЗМЕРЕНИЕ! Тяхната количествена стойност клони към плюс безкрайност...


        Защо се стигна до тук?

        Основната причина е факта, че голяма част от населението в така наречения Запад, през последните 30 години, беше оставено в една изкуствена среда, при която БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО се генерира от дефицити и финансово-икономически модел базиран върху финансово проектирана икономика. Докато реалната икономика, непрекъснато изоставаше от политическите решения за разпределение на блага, апетитът на населението за все повече и по-голяма социална държава се увеличаваше.

        На практика, се появиха, цели прослойки от населението, чието съществуване се случваше някак си ПО ПРАВО. Тяхното рождение, гарантираше ресурсите не просто за оцеляване, а ресурсите и благата за осъществяване на "един достоен живот"!

        Има ли надежда и какво е бъдещето?

        Аз съм един от хората, които смятат, че така наречения Запад, го очаква страховита икономическа разруха, която ще отрезви хората за основните не просто икономически фундаменти, а и за житейските такива. Според мен живеем в последните години от настоящия икономико-политически модел, който съвсем скоро ще се сблъска с реалностите, такива, каквито са заложени не просто от природата, а ако щете от Господ!
      Working...
      X