IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • kubrat - няма такава професия, технологиите ще и видят сметката защото отиват на ниво при което всеки може да убие всеки и по всяко време. Съответно няма и да може да се водят войни
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      само пример е това, но какво ще стане с тези хора... ясно е, че обществото ще се сблъска със сериозни проблеми като навлязат повече роботи и изкуствен интелект.
      Ако разсъждаваме по каноните на диалектиката има само една истинска професия- военната, всички останали са само обслужващи и временна заетост

      Коментар


      • След края на студената война имаше едно интервю в западна медия с някаква клечка избягала от КГБ (още го има в тубата). Та тоя обясняваше как 70-те години КБГ са имали програма за промиване на мозъците на преподавателите в университетските среди. Дали е вярно и доколко е вярно не е ясно.

        Но е факт, че в днешно време в УК, САЩ (по-малко Франция, Швеция) имат изключително леви университетски/интелектуални среди. Логично е те да прехвърлят възгледите си на студентите. Пък и понеже са водещи в Света, повечето университети се учат от тях.

        То и в САЩ затова реднеците избраха Тръмп. Щото им беше писнало някакви леви (псевдолиберали, че и Холивуд барабар с тях) да им обясняват за равенство и отворени граници, докато те живеят в имения с големи огради и охрана.

        Затова и в момента в САЩ се развива движението alt-right (алтернативно дясно).

        Оня ден се мотаеше някаква статия от някаква лелка (с незнам си колко научни степени), описваща се като марксистка и обясняваща, че няма политкоректност и че всеки е свободен да говори каквото си иска. Затова и alt-right ги бъзика като пусна нова дефиниция на фашист/нацист/расист - човек, който не споделя мнението на левите.

        За радост в една Германия лявото като икономика не е достигнало, ама и тях ги пере сачмата да се опитват да интегрират разни индивиди дето не подлежат на интеграция и то без да се поучат от опита на останалите държави - УК, Франция, Швеция. Също и политкоректността не прощава там.


        Една интересна статия на български, която се опитва да каже защо интелектуалците обичат комунистическите диктатори.

        http://www.webcafe.bg/webcafe/politi...chat_diktatori


        Коментар


        • Не знам дали темата е за лявото, но по-скоро трябва да бъде за профила на бъдещата заетост и как може да предпазим системата то срив. Четох преди време, че шофьор била една от най-многобройните/ако не и най-многобройната работа за мъжете в САЩ (и не само) ... какво става като плъзнат роботизираните електрически тирове след 5 макс 10 години.. милиони хора със що годе добре платена работа остават на улицата.

          Роботира не нарушава правилата, няма нужда от почивка, не му пречи студ, дъжд, вятър, не заспива на волана, не прави катастрофи (уж)... иска само ток и подръжка, няма нужда от кабина и екстри, отопление, климатизация и тн...

          само пример е това, но какво ще стане с тези хора... ясно е, че обществото ще се сблъска със сериозни проблеми като навлязат повече роботи и изкуствен интелект.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Когато говорим за идващите промени, ние трябва по-скоро да говорим за отделните общества, а не за човечеството като цяло. Има общества, които се справят по-добре от други, а има и такива, които подготвят собствената си гибел.

            При роботизацията, освен отнемането на работни места, ние ще имаме един съвсем нов тип икономика! Тъй като не може всеки да е дизайнер, инжинер или архитект, хорат с по-малки възможности, изкарващи си днес хляба основно с физически труд, ще имат възможност отново да го правят в рамките на една нова икономика. Например, градският транспорт е просто ПОДОБРЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНАТА СРЕДА. Когато автобусите се автоматизират и станат автономни, шофьорите могат да се включат в други отрасли на подобрението на градската среда ОТНОВО ЧРЕЗ ФИЗИЧЕСКИ ТРУД. Това е озеленяване и екология, както и редица други стъпки за подобрение на средата. Когато на обществото не му се налага да плаща за шофьори, същия ресурс може да бъде вложен за по-добро озеленяване, цветя, дървета и прочие. Така винаги се отварят нови позиции и се преструктурира икономиката.

            Относно демографията, то високоразвитите общества свиват своя прираст, по естествен начин. Когато днес не са необходими толкова хора в земеделието или при индустриализацията, за да може едно семейство да си осигури прехрана.

            Тези общества, които по някаква причина без да имат ресурси извършват демографски бум и без да има нужда, просто бълват парчета месо, ще платят своята цена. Човешкият фактор днес не определя воення потенциал. Така, че едно общество от многобройни индивиди, не заплашва високоразвито общество от малобройни индивиди, единствено поради демографията си. Да го превземе и обсеби ресурсите му.
            Ясно е, че населението не може да се увеличава до безкрай. Когато говорим за бъдещото увеличение на населението на Земята, трябва да ни е ясно, че ства въпрос предимно за Близкия Изток и Африка. В момента имаме СТАТИЧЕН МОДЕЛ, който приема, че с увеличението на населението, никакви други фактори няма да се променят. Само, че живота е ДИНАМИЧЕН, и за да се сбъднат тези прогнози, тези държави трябва да могат да си осигурят хранителни и питейни ресурси, както и редица други неща. Статичния модел е представен и във високоразвитите общества, когато говорим за малцинства, които обикновенно се увеличават за сметка на местното население. Този модел не прави разлика когато оповестява прогнозите си, че външната стреда при малцинствео от 5%, до малцинство от 20% и такова от 30% води до невероятно големи изменения в средата, която съответно разрушава ПАРАДИГМАТА на статичния модел.

            В темата става въпрос предимно за високоразвитите общества, в развиващите се и слаборазвити, преди да ги удари идващата ИКОНОМИКАТА НА РОБОТИТЕ, те ще се сблъскат с много по-скорошни катастрофични процеси!

            Коментар


            • Коректното заглавие би трябвало да е: "Защо една незначителна част от европейската младеж, е обсебена от....?"
              Така човек остава с впечатлението, че цялата европейска младеж е обсебена от левичарството.
              След това, коя европейска младеж се визира? Има огромно значение белоруската младеж ли се коментира, датската или малтийската примерно..
              Нали наистина не смятате, че европейската младеж има еднакви и сходни виждания, едва ли не били те и леви..?
              Дори и за най-изостаналите държави подобно твърдение за младежта им е неописуемо невярно.
              The strongest stand last.

              Коментар


              • Обикновено, като се търси решение на даден проблем, от многото теории се избира най-малкото сложната, като тя е най-вярната - на това правило му викат "Бръснач на Окам" и е основополагащо в науката.

                Та ползвайки Брснача на Окам, правим следното най-лесно предположение:
                - защото са мързеливи - имат всичко наготово от родителите си и не им се налага да бачкат
                - Безделието ражда пороци - това го е казал другарят Макаренко - т.е. от много свободно време им забиват тиквите на темата либерастия, педерастия, лИбов към всякакви цветнокожи и т.н.
                - не са преживели голям трус - всяко поколение без война е лигаво и в някаква степен неподготвено, забиващо в някакви малоумщини и търсения на вътрешното Аззззззззззз
                - интернет даде възможност на всеки олигофрен да покаже тъпотата си пред света и да стане значим, като например стане световна звезда като пръдне и си запали пръднята или си развее циците на публично място, а человек заради едните 5 минути слава живей

                Всичко друго са сложни обяснения, които бръснача на Окам отсича, щото няма смисъл в тях - предкалено са сложни и толкова. Та такива ми ти работи - пуснете ги тези мамините момченца и татини момиченца в джунглата и глейте сеир - да видим тогава колко ще са леви и какви мисли за егалите, либерте, фратерните ще им дойдат в главата...
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                  Защо ли? Защото капитализма вече не работи за МАСИТЕ! Капитализма работи само за капиталистите а те са 1% от цялото население.

                  Младите поколения малко по малко биват изхвърлени от системата. Времената са несигурни.
                  Статистиката показва че все по малко млади хора имат стабилна работа.
                  Все повече млади хора живеят с родителите си защото не могат да си позволят собствено жилище.
                  Затова и все по малко млади хора създават семейство и раждат деца.
                  Затова има демографска криза във всички развити капиталистически страни.
                  Всичко това води то разпад на обществото. (Вече виждаме началото).

                  Развития капитализъм рано или късно произвежда така нареченото "нинджа поколение" - няма доходи, няма работа и спестявания, но има голям късмет, защото все още има надежди......

                  Трябва да се знае че сега сме в началото на нова технологична ера и предстои огромен скок! Един вид нова индустриална революция само че този път породена от автоматизацията и изкуствения интелект! Поради това, капитализма изобщо няма шанс да оцелее в сегашната си форма. Всички структури и социални системи ще рухнат. Въпрос на време е.

                  Така че рано или късно човечеството ще трябва да избира. Или започва трета световна война която ще затрие най малко 90% от хората на земята, или започваме да строим глобален комунизъм и ресурсна планова икономика със ББД за цялото население на земята. Това е положението. Младите го разбират това нещо и затова искат промяна.
                  Моите наблюдения са че младите не искат капитализъм, те искат глобален комунизъм по някаква форма. (дори и да не го заявяват открито).
                  Човешката история не познава момент в който стадото да определи какво и как да стане.Самата наша същност-ние сме стадни животни-предопределя йерархична структура на обществото,без нея то ще се разпадне и дезоргонизира.Процеса на дезорганизация е наблюдаван последните 250 години неколкократно при различни революции и резултата винаги е бил че на гребена на вълната се е появявала личност готова да прегризе колкото трябва гръцмули за да е най-отгоре.Така че независимо какво искат тълпите според мен света върви към времената на компаните-империи.Роботизирайки основните промишлени производства елита няма да има нужда от работници и съответно потребители и по един или друг начин ще ги отстрани.Наивно е да говорим за човешки права,разделяне на благата и т.н.Новия строй бих го нарекъл Технологичен Корпоративен Феодализъм.

                  Коментар


                  • И какво общо има образованието с полезността? Питам съвсем сериозно, с какво е полезен например един шахматист, макар и гросмайстор, който е извън топ 100 в света, и който е по-слаб в тясноспециализираната си област от почти всяка съвременна компютърна програма? Той може да е по-интелегентен от целият ни форум, но това не го прави полезен..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

                      И какво значи човешки ресурс? Щото в наши дни от пушечно месо вече няма толкова нужда, а болшинството хора са си с отрицателна обществена полезност.
                      Много от тях са с висше образование и не бих казал, че имат отрицателна полезност.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Безработицата сред младите е много висока, а тези които имат работа имат предимно нископлатени стажове. Безработицата е пропилян човешки/икономичски ресурс.
                        И какво значи човешки ресурс? Щото в наши дни от пушечно месо вече няма толкова нужда, а болшинството хора са си с отрицателна обществена полезност.

                        Коментар


                        • Съвременния капитализъм който се ражда след началото на индустриалната революция променя обществото драстично и на глобално ниво.
                          Сега пак предстой подобна промяна.
                          Основната разлика е че икономиката и капиталистите преди 200 години са имали нужда от огромен брой ниско и средно квалифицирани работници които да извършват предимно ръчна работа в призводствата. Почти цялото население е било заето.

                          Днешните капиталисти имат нужда от малък брой високо квалифицирани служители който да извършват предимно интелектуална работа.

                          Само че за последните 200 години населението на земята се е увеличило 6 пъти и ще продължи да се увеличава. В същото време работните места ще продължат да намаляват.
                          Повечето от масовите професии които са актуални днес ще изчезнат напълно в следващите 30-50г.
                          Last edited by alphaomega; 20.03.2017, 14:45.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Безработицата сред младите е много висока, а тези които имат работа имат предимно нископлатени стажове. Безработицата е пропилян човешки/икономичски ресурс.
                            Бих казъл - работата каквато е днешно време е пропилян човешки ресурс.

                            Коментар


                            • Безработицата сред младите е много висока, а тези които имат работа имат предимно нископлатени стажове. Безработицата е пропилян човешки/икономичски ресурс.

                              Коментар


                              • Райнов беше писъл в един от шпионските си трилъри че "Който не е комунист на 20 - няма сърце, който е комунист на 40 - няма ум." Думите бяха поставени в устата на щатски професор подлец, доносник на ЦРУ.
                                Бих се съгласил на 50 % с цитата....

                                Коментар

                                Working...
                                X