IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможен ли е тотален икономически крах на Германия през 2017г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Моля, не превръщайте темата в тема за мигранти и бежанци.
    रादोस्त

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Интересна статия, но вече съществува - много голям за да фалира. Не знам какво не правят германците, но каквото правят го правят добре. Наистина има увеличено търсене на немската продукция- това е по мои наблюдения, дали това търсене ще се пренесе и в бг, в смисъл дали ще се търси и бг продукция, в бг се дава по добро качество, това никой не може да каже. Но ако може например vw да започне да сглабя автомобили в бг, това ще се отрази положително на бг продукцията като цяло и от там съответното нарастване
      Твърде голям, за да фалира е валидно, само когато силния на деня има интерес, това да не се случва.

      Крах на Германия би засилило позицията, познай на кой? На Великобритания. Извън ЕС, ако след това има изобщо ЕС.
      Крах на Германия би позволило, новата администрация на Тръмп, да пренареди политическата карта бързо и по свое усмотрение.
      Крах на Германия би позволило на Русия да засили своите позиции в Източна Европа.
      Крах на Германия би подпомогнало другия голям експортьор в света Китай да завладее нови пазари!

      Така че кой е зад Германия? Може би световнатa сила Франция и Бойко от Банкя?

      Коментар


      • Кога е произвеждала тази паплач, тя е високо производителна само на още паплач.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          Възможен е, ама друг път.

          Е хайде сега. Няма невъзможни неща. Но в случая математическата вероятност това да се случи е много много малка. Дори съм почти сигурен, че автора не би заложил собствени средства (да речем едни 10К евро) и на 1-ви януари 2018-та облога да спечели този който правилно е предвидил нещата. Автора в случая само се упражнява в празнословие.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
            Германия е пътник.Издръжката на тая паплач дето нахлу по покана на откачената бабичка е още един пирон в ковчега на Германия.
            Нали си наясно че цялата тази паплач ще започне да произвежда в даден момент, съответно ще генерира доход, разход и колелото се върти

            Коментар


            • Интересна статия, но вече съществува - много голям за да фалира. Не знам какво не правят германците, но каквото правят го правят добре. Наистина има увеличено търсене на немската продукция- това е по мои наблюдения, дали това търсене ще се пренесе и в бг, в смисъл дали ще се търси и бг продукция, в бг се дава по добро качество, това никой не може да каже. Но ако може например vw да започне да сглабя автомобили в бг, това ще се отрази положително на бг продукцията като цяло и от там съответното нарастване

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

                а дали това е по-различно за една Франция, Испания, Италия, Швейц. и т.н. !???
                Доста по-различно е! Една Италия боксува в огромна безработица и рехав растеж! Младежката безработица е 40%. Бунтът на хората ще се види първо на референдума на 4ти декември, после на предсрочните избори. За Испания положението е подобно, но тя все пак, като че ли е малко по-добре от Италия.

                Много добър показател е, че всички изброени от теб страни без Швейцария, средната класа потъва и губи благосъстояние, докато в Германия, е точно обратното. В Швейцария, липсата на изоставане се дължи на скъпия франк, който им прави етин вноса и консумацията на чужди стоки.
                Last edited by DELCHO SMOKA; 23.11.2016, 16:50.

                Коментар


                • Възможен е, ама друг път.


                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
                    Напълно съм съгласен. Икономическото щастие на Германия се дължи на нещастието на околните държави. Когато те спрат да купуват защото са на peak debt, с Германие е свършено. Истината е, че продуктите им не са конкурентни и всичко се продава с рушвети и други начини (мисли за Siemens, дизелгейт и др.). Като се добави към това и риска свързан с фалит на DB нещата изобщо не са розови. Гемания и ЕЦБ нямат ход. Дълговете са огромни, лихвите ниски освен хеликоптерни пари или глобално опрощаване не виждам какво друго може да се направи.
                    а дали това е по-различно за една Франция, Испания, Италия, Швейц. и т.н. !???

                    Коментар


                    • Напълно съм съгласен. Икономическото щастие на Германия се дължи на нещастието на околните държави. Когато те спрат да купуват защото са на peak debt, с Германие е свършено. Истината е, че продуктите им не са конкурентни и всичко се продава с рушвети и други начини (мисли за Siemens, дизелгейт и др.). Като се добави към това и риска свързан с фалит на DB нещата изобщо не са розови. Гемания и ЕЦБ нямат ход. Дълговете са огромни, лихвите ниски освен хеликоптерни пари или глобално опрощаване не виждам какво друго може да се направи.

                      Коментар


                      • Германия е пътник.Издръжката на тая паплач дето нахлу по покана на откачената бабичка е още един пирон в ковчега на Германия.
                        Last edited by X_Y; 23.11.2016, 16:29.

                        Коментар


                        • Статията е направо зашеметяваща! В селския хоремаг вечер на по кило гроздова направо ще им вземеш акъла на съселяните. Може би е добре също да се вмъкнат малко предсказания от Нострадамус или Фън Шуй за да добие текста по-ясно изразен драматизъм.

                          Коментар


                          • Възможен ли е тотален икономически крах на Германия през 2017г.


                            За да си отговорим на този въпрос, ние трябва да разгледаме какви предпоставки мога да обусловят едно подобно събитие и какво би закарало ДАКС на 3500 пункта. Каква е ситуацията към момента? Германия отбелязва исторически ниска безработица, а икономическият растеж е стабилен. Привидно погледнато, нищо не предвещава подобен сценарий. Разбира се привидността не е добър пътеводител и както обикновено, дявола е в детайлите.

                            На първо място, ние трябва да разгледаме фактите, на които се дължи този днешен икономически бум в страната, за да можем да имаме коректна отправна точка за анализ. Първото нещо, върху което ние можем да се спрем, е развитието на европейската икономика след 2008г. Когато ти се справяш по-добре от останалите, това се дължи или на факта, че правиш нещата по правилния начин, или че имаш някакво конкурентно предимство, което те поставя в облагодетелствана позиция. След 2008г Германия не е извършила някакви революционни реформи, в рамките на своето стопанство, което да е реформирало икономическия модел там, в такава степен, че той да бъде тотално адаптивен, към някакви нови реалности. Явно причината се корени другаде.

                            След 2008г. "периферията" на Европа, загуби голяма част от своето благосъстояние. Тази загуба беше перманентно последвана от висока безработица и нисък и колеблив растеж в повечето държави. Подхранването на икономиките на съответните държави, продължава да се осъществява в рамките на бюджетен дефицит, а загубените работни места в индустрията, биват заменяни от социални плащания, почасова работа и третото е най-интересно - изкуствено подкрепяне на предприятия, чрез наливане на огромна ликвидност в банките от ЕЦБ, които от своя страна отпускат кредити при изкуствено ниски лихви. От друга страна същата тази ЕЦБ отпуска кредитиране на правителствата, с нереално ниска лихва при облигациите(като изкупува последните на пазара), които в условията на увеличаващ се дифицит, завъртат колелото чрез обществени поръчки и бюджетно финансиране на админисративните си разходи.

                            В тези условия, съвсем естествено е да започне процес на трансфериране на благосъстоянието, което от своя страна има пряка връзка и с изменението на икономическата активност, по страни и региони! Германските предприятия и индустрия процъфтяват, докато тези в останалите части на Европа, започват да боксуват в безпътица. Експортната машина на Германия е облагодетелствана от слабата конкуренция в другите региони, част от единния пазар и евтините кредити, които се изливат, ЗА ДА МОЖЕ ОСТАНАЛИТЕ ДА КОНСУМИРАТ!

                            Това, което ни интересува нас обаче, е устойчивостта на един подобен процес. Колко точно силна е Германия днес? Интересна би била аналогията със САЩ, малко преди Голямата Депресия от 1929г.

                            "През лятото на 1929 г. американската икономика влиза в обикновена рецесия, тъй като потребителските разходи спадат и непродадените стоки започват да се трупат, получавайки се забавяне на производството. В същото време, цените на акциите продължават да се покачват, а от есента на същата година са достигнати нива, които не могат да бъдат оправдани от очакваните бъдещи приходи. На 24 октомври 1929 г. балонът на фондовия пазар избухва, след като инвеститорите започнат масово изкупуване на акции. Рекордните 12.9 милиона акции са били изтъргувани през този ден. Това е т.нар. „Черен четвъртък.“ Пет дни по-късно, на „Черния вторник“ 16 млн. акции са били изтъргувани след нова вълна от паника, която помита Wall Street. Милиони акции се оказват безполезни, и тези инвеститори, които са купили акции „на марджин“ (с пари на заем) банкрутират напълно."

                            Интересното в случая е не само значителните прилики към днешната ситуация в икономическо отношение, но най-вече сляпата вяра на инвеститорите, във възстановяването на икономиката, БЕЗ ОГЛЕД НА ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ ПРЕДПОСТАВКИ за бъдещото стопанско развитие. Те се движат от енерцията и от вярата в "авторитети", в случаят, вярата в несломимостта на мощната американска икономическа машина. Но явно и несломимите понягога се сломяват!

                            Икономически предпоставки за срив.

                            На практика фискалните стимули на ЕЦБ не дават никакъв резултат! Икономическият растеж остава плах, а целите за инфлация по никакъв начин не могат да бъдат достигнати. Икономическото възстановяване е по скоро статистическо и номинално, отколкото реално такова. Изпадането на няколко старини от зоната в официална рецесия, е много вероятно да бележи процес, който по принципа на доминото, да се разпространи и сред останалите. Високата фискална задлъжнялост е възможно тотално да срути дълговия пазар! Дори парите на ЕЦБ не могат да помогнат. Единственото значение, което биха имали те, би било в дългосрочен план, когато биха доразрушили икономиката, чрез огромна инфлация, всичко това при положение обаче, че еврото изобщо е оцеляло до този етап.

                            Ето как продължава историята в САЩ, след първоначалния срив:

                            "С изчезването на потребителското доверие в началото на срива на фондовия пазар, понижаването на разходите и инвестициите карат фабриките да забавят производството и строителството и да започне съкращаването на работници. На тези, които са имали достатъчно късмет, за да останат на работа, заплатите им падат и покупателната им сила намалява. Много американци са принудени да купуват на кредит, задлъжнявайки все повече, като броят на ипотекираните и отнети имоти скача стабилно. Въпреки уверенията на президента Хърбърт Хувър и други лидери, че кризата ще изчезва, нещата продължават да се влошават през следващите три години. До 1930 г. 4 милиона американци не могат да си намерят работа; този брой нараства на 6 милиона през 1931 г. В същото време, промишленото производство в страната намалява наполовина. Опашките за хляб стават все по-големи и броят на бездомните хора се увеличава главоломно в малките и големите градове на Америка. Земеделските производители (които са се борили със собствената си икономическа криза в по-голямата част на 20-те години на XX век дължаща се на засушаването и падащите цени на храните) не могат да си позволят да приберат реколтите си и са принудени да ги оставят да гният по нивите, докато става така, че други хора гладуват в различните краища на САЩ.

                            През есента на 1930 г. първата от четирите вълни банкови паники започва, поради големия брой инвеститори, които губят доверието в платежоспособността на банките и искат депозитите си в брой. Това принуждава банките да ликвидират заемите си, за да допълнят недостига от пари в брой. От 1931 до 1933 г. хиляди банки затворят врати. В лицето на това бедствено положение, администрацията на Хувър се опитва подкрепи фалиращите банки и други институции с държавни заеми; идеята е, че банките от своя страна биха дали заеми на бизнеса, а работодателите, от своя страна, ще са в състояние да наемат обратно своите служители. "


                            Политически предпоставки за срив.

                            Политическата ситуация в ЕС, тепърва ще ескалира. Какво би правила Германия и нейната икономика, при положение, че тя загуби пазари, на които разчита, с оглед на последните политически процеси в повечето страни и започването на процес по деструкция на ЕС? Без евро и без пазари, картинката в Германия би била много по-плачевна от тази в САЩ през 1929г.
                          Working...
                          X