Първоначално изпратено от Aleks Todorov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Най-бързият асансьор в света
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПросто яд ме е, Колчо, че наивните хорица си набиват паричките в дружество, което е мъртво и никога няма да възкръсне... За тях ме е яд, не за ... химко.
Ама те така и правят - набиват, набиват там уж на хубаво ..и са го забалонирали ...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Ето и актуална новина по темата -
Хитачи обявиха, че ще произведат асансьор, способен да достигне 72 км/ч. (сегашният рекорд е 60.6 км/ч. - асансьорът в "Тайпе 101"). Асансьорът ще бъде монтиран в Гуанджоу, Южен Китай.
На асансъора ще му трябват 43 сек., за да измине разстоянието между 1-ви и 95-ти етаж във Финансовият Център в Гуанджоу. Небостъргачът е планиран да бъде завършен през 2016 г.
За повече информация http://www.bbc.com/news/technology-27111923Last edited by Aleks Todorov; 17.05.2015, 12:45.
Коментар
-
Асансьорчо
Причините да пусна тази тема са две:
1. На първо място новината се появи на борсовите терминали на посредниците, от което най-вероятно следва, че е важна за бъдещото развитие на фондовия пазар в страната.
2. Продавам асансьори и се опитвам по този начин да повиша интереса към моята продукция, така както впрочим и всички които пишат за "асансьори", "ракети" и др. очевидно са закупили малко вповечко от набедените от тях летящи обекти. До този момент аз не съм си позволявал да вредя на техния бизнес, като коментирам в негатривен план техните виждания за необятния космос. Порадо това бих ги замолил и да не развалят и моя бизнес.
Коментар
-
Ми аре тогава да си говорим за футбол - за асансьорчето ФК Димитровград - дето 85-а беше във В група, 86-та във Б група, 87-а във А група, 88-а пак във Б, и 89-а се върна на мястото си във В група.
Или за ланският сняг да си говорим или за черните дупки... което пък за Химко подсеща ме...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Асан
sigurno tozi, koito go e "postnal" pravi niakakuv analog s akciite na BFB, za koito se kazva, 4e sa "asansiori" i te durpat nagore... Bezopastni li sa tezi "asansiori" ili mogat da se stroshat....
Коментар
-
Асансьорно обслужване.
От всичко това следва че скороста в метри е 17 метра в секунда. Зада бъде постигането на тази скорост за 18.5 секунди (половината на 37 секунди) асансьорът се движи с ускорение 1g. Следователно пътуващия в него става два пъти по тежък, през времето през, което асансьорат се засилва нагоре и след това става два пъти по лек през времето през което сансьорът спира. На слизане е обратно. За сравнение кулата в София Ленд предлага подобно преживиаване с ускорение 2g. Или инче казано кулата в Софиа Ленд е по-бърз асансьор от този в "Тайпе 101".
Коментар
-
Асансьорчо
Днес в най-високата кула на света "Тайпе 101" бяха инсталирани най-бързите асансьори. Когато следващата година сградата бъде официална открита, ще са необходими само 37 секунди, за да се стигне до панорамата, която е на 382-ия етаж. Асансьорите са записани в Книгата на рекордите на Гинес, където се отбелязва, че те развиват максимална скорост от 1 014 метра в минута. Те са осигурени и срещу земетресения. "Тайпе 101" стана през октомври най-високата сграда на света със своите 508 метра. Тя обаче ще бъде окончателно завършена в края на този месец и ще бъде официално открита за обществеността през първите три месеца на следващата година. Това съобщиха от БГНЕС за ECON.BGТагове: Отмаркиране на всички
Коментар