IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честит празник на всички бивши и настоящи студенти

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДО AZ

Ami i az sam prekaral 1 godina v zapaden universitet: Moga da te uverq, che vaobshte ne sa tolkova celeustremeni, kolkoto si mislish...
    Prosto ti se skasvash ot bachkane, za da se domognesh do tehniq standart i si mislish, che vsi4ki sa taka.
    Za stazha v BG: Toi spokoino mozhe da se napravi nqkoe drugo ot svobodnite leta. Ti znaesh li kolko plashtat na tezi stazhove v BG banki btw-120lv.
    Hodil sam na brigada-tezi pari se pravqt za 2-3 dena(spesteni)....
    Kraino vreme e v BG korporaciite(ne samo zapadnite) da se nauchat, che trqbva da se plashta i da se "kotkat" kvalificirani kadri!
    Ta taka.

Коментар

• Много хубав си е празника

Европеец, защо казваш че е единствения останал от социализма празник?
      А на Запад, където ти си учил няма ли никакъв студентски празник ??? Ми то много глупаво да няма празник.
      Ами какво като е от социализма, вече влезна и в капитализма.
      Ами хубави студенти и студентки- ще празнуват, ще пиинат винце, ракиика, някоя дискотечка, ще е... студентки - ами то това е живота ?!

Коментар

• ДО AZ

AZ, за съжаление не избивам никакви комплекси, ами говоря от личен опит. Живял и учил съм на Запад, и лично съм се убеждавал как яко се учи там и как отрано се прави кариера. Не че студентите там не купонясват, но това далеч не е основното им занимание.
        И докато западните студенти през лятото се избиват да ги приемат на стаж, нашите се избиват да се уредят да отидат да берат ягоди на бригада.
        Щеше да е жалко, ако не беше и тъжно.
        Знам, че сме бедни и ситуацията донякъде е оправдана. Но е и въпрос на манталитет. Вместо да се бориш да ходиш на бригада а в останалото време да висиш по кафета из София, търси отрано начин за интелигентна кариера в България. Ако не виждаш перспективи тук (което също е основателно поне според мен), тогава си насочи цялата енергия да заминеш да учиш на Запад. Говоря за българските студенти.

Коментар

• ДО европеец

Chovek,bqgai da izbivash kompleksi nqkade drugade. NIshto ne im e po-dobro "tam" i "tuk" na Zapad. Kazvam go zashtoto patuvam i smqtam da patuvam dosta.
          Prosto im se plashta v pati poveche. Te anglichani, germanci, ispanci vaobshte ne mislqt na mladi godini kak da svalqt madami i kade da piqt. VAOBSHTE!...
          Prosto decata hodqt na brigadi zashtoto s edna brigada mogat poveche ot spokoino da si izkarat sledvaneto i posle da rabotqt po-dobre platena i po specialnostta rabota...
          Haide varvi se otpusni malko i nedei pisa gluposti....

Коментар

• ДО европеец

Студенте, няма лошо че си си починал покрай този т.нар. празник. Мисълта ми беше по-различна - че и с повод и без повод българските студенти мислят повече за купона отколкото за ученето и кариерата. Дори когато им се налага да бакчат, го правят за да си набавят парички пак за купон.

Коментар

• ДО европеец

Ех, колега, не ти е лесно и на тебе цял ден пред монитора. Нито и на мен, и аз като Vremeto работя,макар и от 20 годишен. И на мен не ми е леко, колегите през седмицата си ходят насам натам, а аз се прибирам скапан - все пак нашата работа товари много психически. Но си взех отпуска и се разпуках от купон 3 дни на Боровец. Та европеецо, следващия 8ми декември излез по дискотеките и се наслади на младите хора... Мерси за всички поздрави, колеги. Приятна и доходна седмица!

Коментар

• Za studenta

Ами "европеецо" за какво да мислят студентите освен за мадами. Аз работя от 17 годишен. Да не мислиш че е много хубаво
                ти да бачкаш и да гледаш как колегите ти се забавляват нон стоп. Всяко нещо трябва да идва с времето си. След като завършат след това
                цял живат ще бачкат. За това студенти -живейте си живота докато можете, а тя работата ще почака.

Коментар

• Za studenta

Студенте, като гледах вчера разни репортажи по ТВ как в Студентски град запивали още от миналата седмица, та не видях никакви "високи" цели в днешната студенскта младеж. А да се бориш да ходиш да береш ягоди е унизително - по-добре да се бориш да получиш стипендия за учене на Запад.
                  Днешните студенти обаче мислят само краткосрочно - откъде да се измъкне някой лев отгоре, за да заведеш някоя мадама на кафе и да...

Коментар

• Za evropeeca

Ti mai otdavna si se otkasnal ot studentskite sredi i universitetskia jivot. Balgarskite studenti uveriavam te imat savsem dr. celi ot tova da se napiat (iavno tova e bila tvoiata cel kato si bil student).

Drug e vaprosat che nastanaha naistina tejki vremena za balgarskia student, tejki i nai-veche bezparichni. Ne znam zashto te uchudva fakta che studentite izbirat prez liatoto da otidat da porabotiat v chujbina ( a ne da iadat, piat i lejat) za da iskarat niakoi drug dolar i da mogat prez godinata iako da zaliagat nad knigite.

Razbira se stiga se do vaprosa kolko studenti sa dovolni ot obrazovanieto si i kolko smiatat da ostanat v rodnoto BG sled kato zavarshat.

Pozdravi

Коментар

• Честит празник на всички бивши и настоящи студенти

Всяка година на 8 декември си мисля защо това остана единственият комунистически празник, който се празнува у нас. Отговарям си така - защото студентите само си търсят повод за напиване..
                      Предлагам на този ден да се замислим, защо студентите в България само за ядене и пиене мислят, а на за учене. И защо ги интересува само как да се уредят да заминат на някоя международна бригада за бране на ягоди... Безпаричието или липсата на всякакви амбиции са причината?

Коментар

Да си призная честно 4 години отлагах затитата да дипломната си работа за да имам повод да
                        празнувам на 8-ми декември.Да ама вече не е така, но продължавам да си се чувствам студент по душа
                        и никога не пропускам да го отпразнувам подобаващо. А ако един ден спра да се чувствам студент съм
                        решил веднага да запиша право за да си имам отново повод за празнуване.
                        Честит празник на всички и весел и щур купон довечера.

Коментар

Аз празнувам ... 8 си е 8. Хубав празник за всички .

Коментар

Честит празник на всички настоящи и бивши студенти и от мен.
                            Макал че малко съм далеч от студентските години все още чувствам 8-ми декември като личен празник.
                            Весел купон на всички, които ще празнуват.

Коментар

Еееее и бяхме млади и бяхме студенти…..Добри времена бяха - безгрижни, безпарични и мизерни, но пълни с купони, безсънни нощи и мадами.

Днес, вече не е така. Днес сме сериозни, с вратовръзки, един основен проблем ни тормози и той е как да правим повече пари.

Вместо за купони мислим, кои акции да купим, докъде ще падне долара и др. подобни щуротии.

Време за купони почти няма, или те са се превърнали в скучни сбирки с хората от твоя бранш. Разговорите се въртят отно същите скучни професионални теми и имаш чувството че работния ден продължава 24 часа в денонощието.

Колкото до гаджетата или сме женени или със сериозни приятелки и се чувстваш виновен, като се обърнеш след някоя мадама, защото веднага някои те сръчква, с лаконичния въпрос “къде гледаш скъпи?”

А бяхме студенти…

P.S. Идеята с шапката е много добра

Поздрави на всички и успешен ден!
                            Working...
                            X