IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Геополитика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ЦБ оставил ключевую ставку на уровне 11%

    Совет директоров Банка России в пятницу вновь решил оставить ключевую ставку на уровне 11 процентов, который был установлен еще в августе 2015 года.

    http://rg.ru/2016/04/29/centrobank-r...1-godovyh.html


    Бордът на директорите в ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА на Русия на РАЗПЕТИ ПЕТЪК, 29 април 2016г., заседава и решава, че 11% годишна основна лихва е полезна за икономиката на Русия...





    http://www.cbr.ru/eng/press/pr.aspx?...9T13_07_53.htm

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
      "Страната ми"... Аз искам да те върна към Европа от ХII век, когато основните партии са гвелфите и гибелините,
      Ей, Макс, хубав пост! Пламенно, ангажирано и не без исторически основания изложени тези. Не бих се обзаложил на всичко, че мойте различни виждания по някои теми в крайна сметка са по-добри от твойте.

      Във фризера съм (с последно предупреждение за бан) и между другото нямам право да пиша дълго, че доставката на принтерна хартия за инвестора нещо се бавела.

      Кратко разни субективни бележки. Не подценявам духа, дори напротив, въобразявам си дори, че той е водещ за мен, но виж, властта - това е друго нещо. Властта се упражнява и заради самата власт (може би дори основно заради това), но и поради обществена необходимост да се държат в някакви приемливи рамки индивидите от хомо сапиенса, който архетипно е стадно същество, но и доста ефективен хищник едновременно.

      Темата с духовното пространство е сложна. Ако мога да избирам - предпочитам индивида, не изповеданието му.

      Не харесвам заличаването на националния суверенитет (на малките), но не съм сляп за исторически процеси и обективни тенденции. Темата няма край.

      На Англия въобще не и пука, какви са били СССР и Третия райх на 01.09.1939, нито на 17.09.1939 - важното е нещата да се бутат в посока на тяхното разделяне и ускоряване на неизбежния сблъсък между тях.
      Линията Кързън, краят на Ваймарската република, Мюнхен, Судетите, Аншлуса - все дребни гари в големия план за отглеждане на сила, която целево има задача да унищожи основния враг.
      Е, не всичко се е наредило според плановете, но са използвани всякакви средства за решаване на стратегически или належащи задачи - пропаганда, фалшиви съюзи, безпринципни компромиси. Дето вика Тракатрак - така се прави политика.
      Всички са се възползвали от такива методи.

      Не ми е идвала наум теза за война на Евросъюза срещу православието. Всъщност смущаваща е.

      Коментар


      • Российская нефть может отвязаться от доллара
        http://www.vesti.ru/doc.html?id=2748416

        Российская нефть будет продаваться за рубли. На российскую торговую площадку — Санкт-Петербургскую товарно-сырьевую биржу — привлекаются международные трейдеры, готовые платить за нефтяные поставки российской валютой.

        Это совместный проект президента России Владимира Путина и главы "Роснефти" Игоря Сечина, отмечает агентство Bloomberg. Агентство называет его "мечтой десятилетия". Этот проект может повысить доходы от продажи российской нефти Urals, снижая популярность наиболее известной в мире марки нефти Brent, сообщает РИА Новости. Глобальная цель, правда, не столько уменьшение разницы в стоимости двух сортов нефти, но и в переводе торгов на рубли.

        Москва недовольна завышенным уровнем дисконта при установлении цен на Urals перед Brent.

        "Цель — создать систему, в которой оценка российской нефти и торги проводились бы честно и справедливо, отмечает глава Санкт-Петербургской товарно-сырьевой биржи (Spimex) Алексей Рыбников.- Продвижение собственной торговой площадки поможет обойтись без западных оценок и значительно увеличить доход от продаж российской нефти".

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
          Не искам да съм добронамерен, а с приемливи и възможни средства да браня своя и на страната ми интерес.

          Защото Англия не мисли емоционално, а геостратегически и единственото, което я вълнува в действителност са интересите на империята.
          "Страната ми"... Аз искам да те върна към Европа от ХII век, когато основните партии са гвелфите и гибелините, съответно партията, възглавявана от църквата и съответно партията на императора, властта. Спорът е за превъзходството на властта на папата над императора и обратно. Аз бих отнесъл себе си към гвелфите, многократно съм споменавал, че с един сърбин,с един руснак споделяме едно духовно пространство, раждаме се, веселим се и умираме по един и същи начин, т.е. говорим за превъзходство на духовната власт над властта на цезара...... а с един помак, с когото сме един народ и живеем в един правен мир не чувствам емоционална, духовна и културна връзка...

          В момента глобалистическите структури отнеха суверинитета на националните държави. Националните държави загубиха субектност, ние нямаме история, нямаме култура, нямаме образование, нямаме вяра. Ние нямаме никакъв шанс срещу двойния стандарт, налаган от Големия черен татко, Народ преживял 500г турско робство, ще бъде заличен за 50годин пиндо демокрация

          Православните хора и така наречените западняци сме тотално различни хора, при нас дихотомията е истина/лъжа, справедливо/несправедливо... докато при тях има интерес/нямам интерес. Просто ние гледаме света/случващите се събития/ през различни прозорци. 17.09.1939г Англия счита, че Сталин и Хитлер не са съюзници. Сега след 70+ години се води историко информационна война, с цел преразглеждане на геополитическия статут, който е получил СССР, наследник Русия, като страна победител във ВОВ... налага се тезата, че Сталин и Хитлер са съюзници, като забравяме за Мюнхен 1938г

          Великата отечествена война може да се разгледа, като война на Евросъюза срещу православието, Аншлуса е одобрен, съответно над 99,7% и 99% от австрийците и немците, Чехия която Хитлер похапва на парчета, с одобрението на Франция и Англия се чувства уютно под крилото на другаря Адолф Алойзич, фашистка Словакия получава независимост, католическа Унгария е верен съюзник, Хърватските усташи също, Франция също изпраща дивизии на Източния фронт и е с някакво мижаво съпротивление. На източния фронт участват Испания, Португалия, Дания, Холандия или целия Евросъюз воюва срещу Сърбия, Гърция, Русия

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
            Виновен - не.
            Просто после при контраатаката му се е наложило да бяга.
            Имаше обвинения, че той е изпуснал работата. Иначе си прав, че злопаметно мусе врезало в спомена тоз голем бег. Чудото при Варшава! Ако бяха завзели Полша, кой знае каква олелия щеше настане в Европа?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
              Елцин разкрива на Валенса през 90те тайни документи подписани от Сталин.
              Това е известно, но има податки, че и германците са гърмели в Катинската гора. Освен това има съмнения за автентичността на някои документи в съветските архиви. Например огромният подпис на Сталин върху картата от пакта от 23 август 1939. В службите пълно с мошеници и фалшификатори. Лично съм се убедил. Да не давам сега пример със зам.-пред на НС, че ще се смаеш от дребнавите шашмалогии.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                Странен и срамен са в случая само морални оценки.
                Иначе този пакт никак не е странен като изходим от резултатите и събитията около и края на ПСВойна.
                Хубаво си го рекъл, така се прави политика.


                И най-вероятно никога няма да бъде изяснен. Поляците му лепнаха клеймото на най-голямото галактическо зверство и няма да се съглясат на нищо по-малко. Имат си начини да си прокарват тезите. От другата страна - за полско руската война практически не се знае абсолютно нищо, а след нея са изклали по един напълно ненужен начин поне четири пъти по толкова спрямо броя на избитите в Катин.

                Как да научим и изясним нещата?! Особено в днешния политкоректен свят.
                Наложил се е един особен културен феномен, обаче, който трябва да вълнува основно самите руснаци или понеда ги накара да се замислят и да търсят отговори. На руското становище се гледа с подозрение и недоверие. И далеч не става дума само за политика.

                А самата идея за поставяне на средностатистическия руснак по-ниско в морално отношение от кой да е друг средностатистически представител на друг анация, е примитивно и глупаво.
                Ми самите pуснаци не си защитават позициите. Кой тогава им е виновен?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                  В пактът Рибентроп-Молотов няма нищо срамно. Така се прави политика. И двете страни постигат своето. Големите губещи са идиотите от Париж и Лондон, също и наивниците от Варшава.
                  Странен и срамен са в случая само морални оценки.
                  Иначе този пакт никак не е странен като изходим от резултатите и събитията около и края на ПСВойна.
                  Хубаво си го рекъл, така се прави политика.


                  Случаят в Катин не е изяснен напълно. След съветските разстрели изглежда е имало и нацистки.
                  И най-вероятно никога няма да бъде изяснен. Поляците му лепнаха клеймото на най-голямото галактическо зверство и няма да се съглясат на нищо по-малко. Имат си начини да си прокарват тезите. От другата страна - за полско руската война практически не се знае абсолютно нищо, а след нея са изклали по един напълно ненужен начин поне четири пъти по толкова спрямо броя на избитите в Катин.

                  Как да научим и изясним нещата?! Особено в днешния политкоректен свят.
                  Наложил се е един особен културен феномен, обаче, който трябва да вълнува основно самите руснаци или понеда ги накара да се замислят и да търсят отговори. На руското становище се гледа с подозрение и недоверие. И далеч не става дума само за политика.

                  А самата идея за поставяне на средностатистическия руснак по-ниско в морално отношение от кой да е друг средностатистически представител на друг анация, е примитивно и глупаво.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                    Тази война малко се води полско-болшевишка, щото Русия по това време е в нокдаун. Спорно е дали Сталин е виновен за провала на настъплението към Варшава. Някои историци изтъкват Тухачевски като основен субективен фактор за поражението. Както разбира се и Пилсудски.
                    Виновен - не.
                    Просто после при контраатаката му се е наложило да бяга.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Начев без да се съмнявам в твоята добронамереност си пропуснал да споменеш за линията Кързън, Мюнхенския сговор и да отговориш на въпроса ЗАЩО Англия не обяви война на СССР, ако действително е имало съюз между Евросъюза на Хитлер и СССР?
                      Не искам да съм добронамерен, а с приемливи и възможни средства да браня своя и на страната ми интерес.

                      Защото Англия не мисли емоционално, а геостратегически и единственото, което я вълнува в действителност са интересите на империята.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

                        Тези държави признаха и осъдиха грешките и водените политики на собствените си ръководства, извиниха се една на друга, като с това създадоха условия за потушаване на поколенческите вражди и омраза.

                        Ето това НЕ ИСКА ДА НАПРАВИ североазия, която дори напротив, се гордее с мрачното си "наследство" и окупацията на половин Европа за половин век, наричйки разпада на империята на злото, "най-голямата геополитическа катастрофа"!!!
                        Добавих нещо към списъка на Тракатрак само за да се допълни картината.
                        По никакъв начин не възнамерявам да стана причина за откриване на нов фронт на форумни братоубийства.
                        Ще се задоволя само с кратки бележки от уважение, че съм цитиран.

                        Моралният катарзис и искрените извинения са спорни и малко пресилени.

                        Онзи свят беше ужасен, настоящият е отвратителен.
                        Често се чудя, апропо, защо ни на мен, ни на никого му пречи китайската компартия, а далеч повече се вълнувам от пазара в Китай.
                        И това на фона на геополитическата заявка на тази страна за световна доминация за неопределено време.
                        Половин Европа за половин век ми стоят като дребно и случайно петно.

                        Само си говоря.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                          В пактът Рибентроп-Молотов няма нищо срамно. Така се прави политика. И двете страни постигат своето. Големите губещи са идиотите от Париж и Лондон, също и наивниците от Варшава.
                          Случаят в Катин не е изяснен напълно. След съветските разстрели изглежда е имало и нацистки.
                          Елцин разкрива на Валенса през 90те тайни документи подписани от Сталин.
                          The strongest stand last.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                            Важно да се знае. Заради истината, има и една друга война, която руснаците губят. Полско-Руската война от 1920 г. И оттам се навързват една поредица от драматични събития. Един от ръководителите на съветските войски се нарича Йосиф Сталин и той никога така и не прощава на поляците за унижението. Унижение, което апропо е нанесено със западно оръжие, щедро предоставено на поляците.
                            Но, битият си е бит.
                            Никога няма да се разбере истинският брой на руските жертви. Чел съм едни оценки, че само в полските лагери са загинали 20 до 40 хиляди руснаци, избити или измрели от глад и болести.

                            За Полша започва един особен период, за който може да придобиете представа от следната статия

                            А после идва странното и срамно хитлеро-съветско съюзничество, началото на войната, зверствата в Катин.
                            В пактът Рибентроп-Молотов няма нищо срамно. Така се прави политика. И двете страни постигат своето. Големите губещи са идиотите от Париж и Лондон, също и наивниците от Варшава.
                            Случаят в Катин не е изяснен напълно. След съветските разстрели изглежда е имало и нацистки.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Важно да се знае. Заради истината, има и една друга война, която руснаците губят. Полско-Руската война от 1920 г. И оттам се навързват една поредица от драматични събития. Един от ръководителите на съветските войски се нарича Йосиф Сталин и той никога така и не прощава на поляците за унижението. Унижение, което апропо е нанесено със западно оръжие, щедро предоставено на поляците.
                              Но, битият си е бит.
                              Никога няма да се разбере истинският брой на руските жертви. Чел съм едни оценки, че само в полските лагери са загинали 20 до 40 хиляди руснаци, избити или измрели от глад и болести.

                              За Полша започва един особен период, за който може да придобиете представа от следната статия

                              А после идва странното и срамно хитлеро-съветско съюзничество, началото на войната, зверствата в Катин.
                              Тази война малко се води полско-болшевишка, щото Русия по това време е в нокдаун. Спорно е дали Сталин е виновен за провала на настъплението към Варшава. Някои историци изтъкват Тухачевски като основен субективен фактор за поражението. Както разбира се и Пилсудски.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                                Няма начин, другарят Макс да не си пусне свободните съчинения, когато някой сподели истини за Матушката му...
                                Няма начин и някой да не се изсмее или пък друг да му повярва.
                                The strongest stand last.

                                Коментар

                                Working...
                                X