Поразен съм от качеството на превода няколко поста по-долу. Предлагам да се откажем в тази връзка, от съмнителните онлайн "преводачески" услуги, че са истински срам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Богат човек"... Що е то??
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от andon.p Разгледай мнениепарите трябва да са само средство, а не цел, не те , те правят богат а именно щастиетоhttp://selfielifes.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче Разгледай мнениеТази вечер ми се наложи да обяснявам значението на този израз
ама уви, разговорът вървеше много трудно,отсрещната страна трудно възприемаше смисъла,може би заради промитият ум от системата
88-92-ра бяха най-хубавите ми години в живота
а от 17 април 1997г животът ми се обърна на 180 градуса и заприлича като влакче на ужаситеhttp://selfielifes.com
Коментар
-
Богатите, бедните и България
ком. превод на оригиналната статиа от днес на сп. Икономист - как доходите влияят на щастието.
Богатите, бедните и България
Парите наистина могат да те щастие
Сравняване страни 16-ти декември, 2010 г. | От печатното издание
Представата, че парите не могат да купят щастие е много популярен, особено сред европейците, които смятат, че растежът ориентирана икономика на свободния пазар са били неефикасни. Те привлекли комфорт от работата на Ричард Easterlin, професор по икономика в Университета на Южна Калифорния, който trawled чрез данните през 1970 г. и се наблюдават само лека корелация между парите и щастието. Въпреки, че доходите и благосъстоянието са тясно свързани в рамките на държавите, има като че ли се малко отношенията между двете измервания с течение на времето или в различните страни. Това стана известен като "парадокс Easterlin". Г-н Easterlin предложи благосъстояние не зависи от абсолютната, а относителната, доходи: хората да се чувстват нещастни не защото са бедни, а защото те са на дъното на специално купчина, в която се намират.
Но най-нови работи, особено от Бетси Стивънсън и Джъстин Wolfers от Университета на Пенсилвания показва, че макар доказателствата за връзка между доходите и щастие с течение на времето продължава да бъде слаб, че за взаимна връзка между страните е силна. Според г-н Wolfers, връзката не е ясно в миналото поради недостатъчните данни. Има, казва той, "една тенденция да се обърка липса на доказателства за тезата като доказателство за неговата липса".
В момента има данни за ефекта на доходите на благосъстоянието почти навсякъде по света. В някои страни (Южна Африка и Русия, например) връзката е по-близо, отколкото в други (като Великобритания и Япония), но това се вижда навсякъде.
Колебанието на удовлетвореност от живота в различните страни е огромен (виж графиката). Страни в горната част на лигата (всички от тях е) резултат до осем от десет страни в долната част (най-вече от Африка, но с Хаити и Ирак постави в тъжна, но не и изненадващо, външен вид) спечели възможно най-ниски като три .
Въпреки че богатите страни са ясно по-щастливи, връзката не е съвършен, което предполага, че други, вероятно културни фактори, са на работа. Западноевропейците и северноамериканците куп доста тясно сътрудничество, въпреки че има някои аномалии, като изненадващо мрачна португалски. Азиатците са склонни да бъдат малко по-малко щастливи от доходите си предполага, скандинавци и малко по-така. Хонг Конг и Дания, например, имат подобни доходи на човек, на паритета на покупателната мощност, а средната продължителност на живота на Хонконг удовлетворението е 5,5 по 10-степенна скала, а Дания е 8. Латинска Америка са весели, на бившия Съветски съюз изключително нещастен, и най-тъжните място в света, в сравнение с доходите му на човек, е и България.
Коментар
-
За Киосаки и Христо Георгиев
Първия казва,че богатия има време за семейството си, пътувания и благотворителност.
Според този първия в България единствено Христо и Евлоги Георгиеви са били богати, а всички други от преходи и режими преди това са като гастролиращи артисти за по няколко сезона.
Затова повдигнете гордо глави като минавате край Софийския университет!
Коментар
-
Пухче
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеНай-добре го е казал О'Хенри:
По-добре здрав и богат, отколкто беден и болен!
ама уви, разговорът вървеше много трудно,отсрещната страна трудно възприемаше смисъла,може би заради промитият ум от системата
88-92-ра бяха най-хубавите ми години в живота
а от 17 април 1997г животът ми се обърна на 180 градуса и заприлича като влакче на ужаситеLast edited by Пухче; 14.12.2010, 23:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение... Който е преживял периода 88-92 ще ме разбере..
Коментар
-
Първоначално изпратено от georgiperov80 Разгледай мнениеЛошото е, че богатството няма нищо общо със щастието, а то е определящо за един живот.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bushon Разгледай мнениеБогатството има различни превъплъщения ... Като се почне от шведска маса и бидон ракия, мине се през коли, къщи и т.н. вещи и се стигне до способности, знания и умения ... та чак до играенето заради играта и другото няма особено значение в каквито и количества да е. Никой не може просто да спре, дори и да не му се играе.
Зависи от развитието на личността.
Коментар
Коментар