IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за излизане от ЕС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да успокоя всички: Агресивна политика не провежда само малка България. Говорим за агресия на дело. На думи, ако се заслуша човек, сме ехе-хей, колко велики.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Е добре, хуйлостанските фенове си имат нова тема.
      И разбира се на хуйлостан САЩ им пречат.
      Ватна работа...
      Разбира се, на теб същите тези САЩ ти помагат та, бъди спокоен.

Коментар

• Е добре, хуйлостанските фенове си имат нова тема.
        И разбира се на хуйлостан САЩ им пречат.
        Ватна работа...
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Русия и агресивната и политика на присъединяване на чужди държави с превръщането им във васални колони чрез назначаване на подчинено управление Е ПРИЧИНАТА да сме в ЕС и НАТО. Защото иначе моментално ще ни присъединят към тяхната мизерия също, те дори и сега не са ни истървали а крадат и изнасят от тук милиарди евро на година пари от бюджета на държавата ни, данъци които плащаме.Ако не сме в ЕС и НАТО направо ще ни оберат дори зверски.
          "Пиндостан и агресивната и политика на присъединяване на чужди държави с превръщането им във васални колони чрез назначаване на подчинено управление"

За тебе думите са загубили смисъл, за тебе думите са едни етикети, които прилепваш към двата полюса, Пиндостан и Русия, които създава пиндо пропагандата, чрез националните ни СМИ...

Когато говориш за мизерия, аз предложих да се направи сравнение между Беларус на диктатора Лукашенко и демократична България на еврофондовете, на евроценностите, на най-добрия премиер Боци... Защо беларуския народ живее, по-добре, по-демократично, по-цивилизовано, по-достойно, възпроизвежда се. Има по-добро образование и здравеопазване... Да не говорим за Русия и "руската мизерия", която за нас е мечта непостижима

В момента в Русия има такава свобода на словото, за която на Запад не могат да мечтаят, погледни Ехото на Москва, Дожд, РенТВ, РБК, Газета.ру, Лента.ру и т.н. Присъствието на либералите в централните СМИ

По въпроса на кражбата. Аз мога да посоча в цифри кражбите извършени от така наречения демократичен Запад, чрез съвременните форми на колонизация, международните договори. А пък ти дай конкретен пример, какво е откраднала Русия от България за последните 25 години

Този твой пост е идеален за един анализ по Фройд

Коментар

• Съни, ЕС не е проблема сам по себе си. Проблемът са си нашите политици. Ще дам за пример Орбан и повече няма какво да кажа. Това за мен означава да защитаваш национален интерес и да развиваш икономиката си в рамките на единно пространство. Всичко друго, което си описала е вярно, но вината е на нашите политици и на нашето общество, което търпи. Тояга и референдуми е решението. Но ние сме били винаги роби. Няма как роб на изисква.

Коментар

• Импе, няма по-лошо нещо от това да бъдеш ограничаван в това, което искаш да правиш, да казваш това, което искаш да казваш и да бъдеш там, където искаш да бъдеш. Спомняш си какво сме имали, но за жалост дори днес не осъзнаваш какво сме нямали...

Коментар

• Макс

Русия и агресивната и политика на присъединяване на чужди държави с превръщането им във васални колони чрез назначаване на подчинено управление Е ПРИЧИНАТА да сме в ЕС и НАТО. Защото иначе моментално ще ни присъединят към тяхната мизерия също, те дори и сега не са ни истървали а крадат и изнасят от тук милиарди евро на година пари от бюджета на държавата ни, данъци които плащаме.Ако не сме в ЕС и НАТО направо ще ни оберат дори зверски.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Да, има предимства,ползи, но има и загуби, вреди!
                  И трябва открито и спокойно да се коментира темата, не с цел да се бяга или излиза отнякъде, а за изясняване на позицията ни и търсене на адекватно членство в съюз, поставен на равноправието.

Не съм за излизане от съюза, но съм и против превръщането ни в заден двор на Европа с последните постановки да отваряме "гета" за бежанци, против съм пряката намеса и видимата подрепа на еврочиновници за наши корумпирани политици.
                  Абе къв Евросъюз, кви 5 ойро! Основните форми на агресия днес са международните договори. Срещу България бе извършена агресия и България загуби суверенитета си основно с два договора: 1. Договор за анексиране на България от ЕС; 2. Договор за присъединяване към престъпния блок МАТО;

Какво означава свободно движение на стоки? Липса на национални граници и липса на възможност за защита на родния производител. Който е поставен в невъзможна конкурентна среда. Най-различни примери могат да се дадат. Големия изяжда малкия.
                  Какво означава свободно движение на хора? Геополитическия център засмуква качествения човешки потенциал и намира начин да се освободи от некачествения, да кажем от ромската миграция.

Всичко това води до превръщането на България в Територия и Заден двор, без индустрия и без човешки потенциал. При Съветския блок България не беше заден двор, а СИВ гарантираше значително по-справедливи отношения между страните членки. Народа живееше достойно. Здравеопазването и образованието бяха на световно ниво.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Пич,
                    Безалтернативни блокове няма!
                    Цели 45 години на българите им обесняваха как социализма е тотално безалтернативан, сега се оказва, че и ЕС е безалтернативен. Ти може да си гласуваш в анкетата за каквото искаш. Свобода на избора все пак, европейско е!

Много хора, които се изказват против ЕС сега не са против съюза като цяло, а са против начина, по който той функционира в момента. Той е такъв какъвто е обаче, именно, защото тъй наречената европейска ценностна система е обявена за "безалтернативна" от хора като теб!
                    Онзи ден в Германия бяха арестували някакъв човек, който забележи във фейсбук, обявил, че празнува смъртта на удавеното дете. Сигурно от негова страна, това е проява на много лош усет, неумеене да оцени ситуацията и прекрачването на определени морални норми, но в крайна сметка, нито е пропагандирал насилие, нито е застрашил националната сигурност на Германия! За мен демагогия и абсурд спрямо човека!
                    Според мен той е написал тези неща именно, защото гласът на обикновеният човек остава "нечут" от политическата класа в съюза. Той не може да си представи как някой иска да засели в собствения му град ислямисти, които искат да "еб.т" жените им и искат да заемат работните им места, а докато това се случи той трябва да ги издържа с по 400 евро на месец и квартира. Този обикновен човек не може да си предстви поради каква причина етническата карта на Германия се подменя и това се предсатвя едва ли не като "демографско" освежаване! Пита се какво "освежаване" е това???
                    Хората се питат как е възможно да минават орди от всякакви хора без документи! Къде е законното им право на сигурност като граждани на ЕС?
                    Ами ако утре сред тези псевдобежанци, някой реши, че иска да си задоволи сексуалният нагон, не дай си боже, изнасилвайки някоя унарка, хърватка или българка? Или ограби, или убие?
                    Никой не можа да го хване сред тази маса, сред целия този хаос! Тези хора се движат безконторолно из градовете!
                    Къде са границите, къде е защитата, каква е тази абсурдна ценностна система на ЕС. Съюзът има много косури, но в момента целият този абсурд кара хората да са тотални евроскептици. Именно поради това темата за референдума е обвързан с ценностната система в рамките на ЕС.
                    Много от хората, които са обвинявани, че са русофили по форумите реално са такива само и единствено, защото искат да има елементарна справедливост и сигурност. Искат да запазят живота си и искат децата им да познаят живота, такъв какъвто и те са го познали. Масово тъй наречените русофили се кефят сега и на Орбан единствено и само, защото търсят остров на спасение! Ако ЕС им го предоставяше, много малко от тях щяха да са толкова възторжени от живота в други географски ширини!

Ако ЕС иска да просъществува и да го има, то трябва да привлича хората не с фалшиви лозунги, а с реални политика за защита на техния живот и подобряване на благосъстоянието им.
                    Не може да искаш българите да се кефят на ЕС, когато пенсионерите в България взимат 155, а за псевдобежанец се дават 1000 лева. Не може да искаш хората в страната, да се кефят на съюз, които ги задължава да приемат с квоти ислямисти!
                    ЕС ДА!
                    Но един ЕС, загрижен,а не отчужден от ежедневието на хората, ЕС на демокрацията и справедливостта, а не ЕС на демагогията!
                    +10

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Аз тебе ти се чудя на акълът - да не си мислиш, че говориш на деца?

80-те години ги помня - НЕ съм виждал бездомници и просяци по улиците, НЕ съм виждал хора да ровят по кофите (освен по някое чааве понякога, ама то на хъхряците им е в природата), НЕ съм виждал пустееща земя, НЕ съм чувал да има необуздана престъпност и убиване на безпомощни възрастни хора за пет лева, НЕ съм чувал орди талибани да нахлуват необезпокоявани през границите ни и т.н. - да не изброявам. Да, имаше режим на токът няколко години, да магазините не бяха толкова препълнени със стоки, но основните неща не са липсвали и бяха достъпни за всеки - месото бе истинско, млякото бе истинско, хлябът бе истински. Имахме читава икономика, могъща армия, огромното мнозинство хора живееха по-добре от сега - особено по провинцията - и най-вече: по-сигурно.

На Флоридов му пиша + 784 232 006

Аз съм твърдо ЗА обединена Европа - НО НЕ В ТОЗИ И ВИД - това е Европа вървяща към собствената си гибел.

Не знам какъв свободен пазар говориш - докато за нас има квоти, в други европейски държави земеделците получават такива субсидии, че смазват нашите производители дори на собственият ни пазар. Или свободен пазар на електроенергия? - Затова ли ЕС ни застави да спрем 3 реактора - признати от МААЕ за годни и безопасни, два от тях току-що преминали скъпа модернизация - само защото произвеждат евтин ток?

КОЛКО сме ПОЛУЧИЛ досега от ЕС по разни програми (колко сме усвоили вече си е наш проблем) и колко сме ДАЛ като членски внос и колко сме ЗАГУБИЛИ, изпълнявайки престъпните им заповеди? Казвал съм и преди - по мои груби сметки само наложеното ни от евротолерастите развъждане и отглеждане на циганите (които те иначе незабавно гонят обратно като ги налазят) и спирането на 2-4 блок на Козлодуй ни струват между 60 и 80 МБ досега !!! Ако тези пари бяха отишли за икономика, инфраструктура, образование, образована раждаемост, в момента България щеше да е просперираща страна и малцина българи щяха да се съгласят да я напуснат !!!!!! ЕС ни нанесе повече поражения от коя да е война в новата ни история.

Съни - + 254 918

КАК нормален човек може да гледа и слуша спокойно, когато някаква престъпна организация, самообявила се за "европейски съд" принуждава нашата уж суверенна държава да НЕ прилага собствените си закони - и то само спрямо група лица, подбрани по етнически признак? - Само един пример давам !!!
                      +++++

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                        Пич,
                        Безалтернативни блокове няма!
                        Цели 45 години на българите им обесняваха как социализма е тотално безалтернативан, сега се оказва, че и ЕС е безалтернативен. Ти може да си гласуваш в анкетата за каквото искаш. Свобода на избора все пак, европейско е!

Много хора, които се изказват против ЕС сега не са против съюза като цяло, а са против начина, по който той функционира в момента. Той е такъв какъвто е обаче, именно, защото тъй наречената европейска ценностна система е обявена за "безалтернативна" от хора като теб!
                        Онзи ден в Германия бяха арестували някакъв човек, който забележи във фейсбук, обявил, че празнува смъртта на удавеното дете. Сигурно от негова страна, това е проява на много лош усет, неумеене да оцени ситуацията и прекрачването на определени морални норми, но в крайна сметка, нито е пропагандирал насилие, нито е застрашил националната сигурност на Германия! За мен демагогия и абсурд спрямо човека!
                        Според мен той е написал тези неща именно, защото гласът на обикновеният човек остава "нечут" от политическата класа в съюза. Той не може да си представи как някой иска да засели в собствения му град ислямисти, които искат да "еб.т" жените им и искат да заемат работните им места, а докато това се случи той трябва да ги издържа с по 400 евро на месец и квартира. Този обикновен човек не може да си предстви поради каква причина етническата карта на Германия се подменя и това се предсатвя едва ли не като "демографско" освежаване! Пита се какво "освежаване" е това???
                        Хората се питат как е възможно да минават орди от всякакви хора без документи! Къде е законното им право на сигурност като граждани на ЕС?
                        Ами ако утре сред тези псевдобежанци, някой реши, че иска да си задоволи сексуалният нагон, не дай си боже, изнасилвайки някоя унарка, хърватка или българка? Или ограби, или убие?
                        Никой не можа да го хване сред тази маса, сред целия този хаос! Тези хора се движат безконторолно из градовете!
                        Къде са границите, къде е защитата, каква е тази абсурдна ценностна система на ЕС. Съюзът има много косури, но в момента целият този абсурд кара хората да са тотални евроскептици. Именно поради това темата за референдума е обвързан с ценностната система в рамките на ЕС.
                        Много от хората, които са обвинявани, че са русофили по форумите реално са такива само и единствено, защото искат да има елементарна справедливост и сигурност. Искат да запазят живота си и искат децата им да познаят живота, такъв какъвто и те са го познали. Масово тъй наречените русофили се кефят сега и на Орбан единствено и само, защото търсят остров на спасение! Ако ЕС им го предоставяше, много малко от тях щяха да са толкова възторжени от живота в други географски ширини!

Ако ЕС иска да просъществува и да го има, то трябва да привлича хората не с фалшиви лозунги, а с реални политика за защита на техния живот и подобряване на благосъстоянието им.
                        Не може да искаш българите да се кефят на ЕС, когато пенсионерите в България взимат 155, а за псевдобежанец се дават 1000 лева. Не може да искаш хората в страната, да се кефят на съюз, които ги задължава да приемат с квоти ислямисти!
                        ЕС ДА!
                        Но един ЕС, загрижен,а не отчужден от ежедневието на хората, ЕС на демокрацията и справедливостта, а не ЕС на демагогията!
                        +++++

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                          Чудя се къде ви е акъла? 90% от вас ако не е ЕС ще живеят както живяха родителите ви през 80те и 90те, а страната ще е на нивото на Беларус и Молдова. Същите 90% не могат да се справят при тези изключително благоприятни условия, които предоставя свободния пазар и свободното движение на стоки и капитали. Само реват и се оплакват колко са зле. Представям си какво ще стане, ако тези възможности не съществуват. Аман от плурализъм и демагогия!
                          Аз тебе ти се чудя на акълът - да не си мислиш, че говориш на деца?

80-те години ги помня - НЕ съм виждал бездомници и просяци по улиците, НЕ съм виждал хора да ровят по кофите (освен по някое чааве понякога, ама то на хъхряците им е в природата), НЕ съм виждал пустееща земя, НЕ съм чувал да има необуздана престъпност и убиване на безпомощни възрастни хора за пет лева, НЕ съм чувал орди талибани да нахлуват необезпокоявани през границите ни и т.н. - да не изброявам. Да, имаше режим на токът няколко години, да магазините не бяха толкова препълнени със стоки, но основните неща не са липсвали и бяха достъпни за всеки - месото бе истинско, млякото бе истинско, хлябът бе истински. Имахме читава икономика, могъща армия, огромното мнозинство хора живееха по-добре от сега - особено по провинцията - и най-вече: по-сигурно.

На Флоридов му пиша + 784 232 006

Аз съм твърдо ЗА обединена Европа - НО НЕ В ТОЗИ И ВИД - това е Европа вървяща към собствената си гибел.

Не знам какъв свободен пазар говориш - докато за нас има квоти, в други европейски държави земеделците получават такива субсидии, че смазват нашите производители дори на собственият ни пазар. Или свободен пазар на електроенергия? - Затова ли ЕС ни застави да спрем 3 реактора - признати от МААЕ за годни и безопасни, два от тях току-що преминали скъпа модернизация - само защото произвеждат евтин ток?

КОЛКО сме ПОЛУЧИЛ досега от ЕС по разни програми (колко сме усвоили вече си е наш проблем) и колко сме ДАЛ като членски внос и колко сме ЗАГУБИЛИ, изпълнявайки престъпните им заповеди? Казвал съм и преди - по мои груби сметки само наложеното ни от евротолерастите развъждане и отглеждане на циганите (които те иначе незабавно гонят обратно като ги налазят) и спирането на 2-4 блок на Козлодуй ни струват между 60 и 80 МБ досега !!! Ако тези пари бяха отишли за икономика, инфраструктура, образование, образована раждаемост, в момента България щеше да е просперираща страна и малцина българи щяха да се съгласят да я напуснат !!!!!! ЕС ни нанесе повече поражения от коя да е война в новата ни история.

Съни - + 254 918

КАК нормален човек може да гледа и слуша спокойно, когато някаква престъпна организация, самообявила се за "европейски съд" принуждава нашата уж суверенна държава да НЕ прилага собствените си закони - и то само спрямо група лица, подбрани по етнически признак? - Само един пример давам !!!
                          Last edited by Императорът; 19.09.2015, 15:55.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                            Чудя се къде ви е акъла? 90% от вас ако не е ЕС ще живеят както живяха родителите ви през 80те и 90те, а страната ще е на нивото на Беларус и Молдова. Същите 90% не могат да се справят при тези изключително благоприятни условия, които предоставя свободния пазар и свободното движение на стоки и капитали. Само реват и се оплакват колко са зле. Представям си какво ще стане, ако тези възможности не съществуват. Аман от плурализъм и демагогия!
                            Недей така крайно, не върви с имиджа ти на трезв инвеститор

Няма как да знаеш, как бихме се развили след 90-те, ако не бяхме "случили" на корумпирани политици, зомбирали населението до степен да не им търси сметка.

Какво й беше различното на България през 2001-ва спрямо днес?

А през 2006-та?
                            О'к, в този период вече започнаха да влизат някаква част пари от предприсъединителни, кохезионни фондове ...но знаеш колко оттях реално влизаха в икономиката...

От 2007ма сме членове на ЕС.
                            Каква е значителната разлика, която според теб, се дължи изключително на ЕС?

Бизнес с Европа, аз лично и преди 2007ма съм имала, пътувала съм и преди тази година, проблеми с ДДС-то и преди и сега си има - заслугата е на местна почва ...

Да, има предимства,ползи, но има и загуби, вреди!
                            И трябва открито и спокойно да се коментира темата, не с цел да се бяга или излиза отнякъде, а за изясняване на позицията ни и търсене на адекватно членство в съюз, поставен на равноправието.

Не съм за излизане от съюза, но съм и против превръщането ни в заден двор на Европа с последните постановки да отваряме "гета" за бежанци, против съм пряката намеса и видимата подрепа на еврочиновници за наши корумпирани политици.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              +++
                              Taка е, като гледам няма и 23% правилно отговорили.
                              Да се надяваме че извадката е малка и непредставителна.
                              Ала с това мислене неслучайно сме си и ще продължим да сме кочината на Европа.
                              Ма няма кво да ми се чудиш, виж си и собствените постове в темата за бежанците...
                              У нас хората са повече от наивни (не ми беше това смисъла на съждението, ама няма как да го кажа след редакторската намеса)....
                              Last edited by kandid; 19.09.2015, 12:44.

Коментар

• Aйде пак вицове - Беларус... абе смехуркоооо....

Коментар

Working...
                                X