IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо трябва да копаем шахти за водомер в стар имот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
    Защото в много стари имоти преди водомерите има монтирани нерегламентирани водопроводни отклонения за безплатне поливане на зеленчуковата градина.
    Нямаш си на идея колко е изобретателен Андрешко...
    И защо мислиш че това ще спре кражбите? Напротив сега ще има повече според мен щото и тези които не крадяха ще почнат - трябва да си избиват разходи

Сиромах човек - жив дявол!

цялата работа е да се усвоят едни пари... ма причиняват хиляди зулуми
    ще ги питам тези тръби от евтино PVC като почнат да се цепят след година две... какво ще обясняват за космическите си загуби...

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
      Реших да пиша за проблема защото много пенсионери са рекетирани от местните ВИК с този рефрен - или копаеш шахта в двора или оставаш без вода!!??
      Закона е ясно че е погазен по много направления - има план за имота има кадастри и т.н. копаейки за шахта може да бастисаш ел. или телефон и т.н....

Проблема за мен е че в момента водомера е на място което никога не замръзва и не се наводнява (повече от 30 години). Слагайки го в шахта на двора колкото и да го изолираш или ще се наводни или някой ше влезе и ще направи зулум. Особено ако 5 месеца в годината няма хора в имота...

Отделно в много случаи около мен се наложи разбиването на 10-15 метра цимент за новата тръба в самия двор!! изобщо разходите свързани с скудоумните изисквания на ВИК варират между 500-2000 лв. за всяко домакинство!! При по-луксозен имот става страшно!
      Въпроса е защо ЕЛ. дружествата си направиха табла за собствена сметка и сложиха техни електромери а ВИК не могат?!!??!

Има доста спечелени дела в тази връзка и мисля аз да съм следващия който ще ги гони по устав!

Всякакви идеи и предложения са добре дошли!
      Защото в много стари имоти преди водомерите има монтирани нерегламентирани водопроводни отклонения за безплатне поливане на зеленчуковата градина.
      Нямаш си на идея колко е изобретателен Андрешко...

Коментар

• Ако от Господарите идат да снимат ще имат материал за няколко предавания.
        Кретения пълна!
        и до тях съм писал

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          А сега водомерът в земята ли е зарит...?
          не в момента водомера е в ниша под стълбището, където се държи и зимнината. Така е и по плана на сградата

има и други случаи но в този конкретно ще трябва да се копае нов водопровод щото в момента идва от съседа (пак по план). Просто от шахтата трябва да тръгнат 4 тръби вместо една както е сега! Идиотизъм на макс....
          разстоянията от шахтата до сегашните водомери са между 8 и 20 метра повечето от които трябва да се кърти бетон ... на места и гранитогреССС бе мазало!

Коментар

• А сега водомерът в земята ли е зарит...?

Коментар

• Защо трябва да копаем шахти за водомер в стар имот

Реших да пиша за проблема защото много пенсионери са рекетирани от местните ВИК с този рефрен - или копаеш шахта в двора или оставаш без вода!!??
              Закона е ясно че е погазен по много направления - има план за имота има кадастри и т.н. копаейки за шахта може да бастисаш ел. или телефон и т.н....

Проблема за мен е че в момента водомера е на място което никога не замръзва и не се наводнява (повече от 30 години). Слагайки го в шахта на двора колкото и да го изолираш или ще се наводни или някой ше влезе и ще направи зулум. Особено ако 5 месеца в годината няма хора в имота...

Отделно в много случаи около мен се наложи разбиването на 10-15 метра цимент за новата тръба в самия двор!! изобщо разходите свързани с скудоумните изисквания на ВИК варират между 500-2000 лв. за всяко домакинство!! При по-луксозен имот става страшно!
              Въпроса е защо ЕЛ. дружествата си направиха табла за собствена сметка и сложиха техни електромери а ВИК не могат?!!??!

Има доста спечелени дела в тази връзка и мисля аз да съм следващия който ще ги гони по устав!

Всякакви идеи и предложения са добре дошли!
            Working...
            X