IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се освободи ли Куба от американската окупация?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe Разгледай мнение
    Приятелю, по твоята логика всеки мутрафон с беизболна бухалка от 90-те, който посредством рекет е натрупал пари - следователно има "бизнес нюх" и ти можеш да се учиш от него . Ами приятно обучение да ти пожелая и само да те информирам, че обичайно финала за такива титани на "бизнеса" е 13 грама олово в черепната кутия . Да ти имам приоритетите и жалоните в живота .
    Говорехме за свнари. Човека с 500 прасетата - там е бизнес нюх.
    За наркотиците, мутрите и т.н. - там е друга мантия. На рекет не искам да се уча..
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      А иначе свинар с пари - аз за такъв не съм чувал. Може, ако има свинеферма с 500 свине ит.н. Ама тогава съм склонен да му простя пропуските в граматиката, понеже явно е доста добре с личната инициатива и бизнес нюх - дефакто имам много повече какво да науча от него, отколкото от учителката по БЕЛ дето едвам преживява месеца. Тук идва личния избор - "ти" от кого искаш да учиш, какво искаш да притежаваш - перфектна граматика, или бизнес нюх. Личен избор - само дето, хората явно избират "граматиката" и после се оплакват "ам, че те бедните в САЩ живеят много зле" .. Така ще бъде..

А неграмотник , необразован и неук - за мен са различни неща. Пример - почерка на докторите е под всякаква критика, но те за мен са всичко друго, но не и необразовани и неуки господа.
      Приятелю, по твоята логика всеки мутрафон с беизболна бухалка от 90-те, който посредством рекет е натрупал пари - следователно има "бизнес нюх" и ти можеш да се учиш от него . Ами приятно обучение да ти пожелая и само да те информирам, че обичайно финала за такива титани на "бизнеса" е 13 грама олово в черепната кутия . Да ти имам приоритетите и жалоните в живота .

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
        Не е така. Става въпрос за грамотност, не само и единствено свеждане до граматика.
        Ти пак си вземай 3500 евро, но ако си неграмотник, необразован, неук... което автоматично повежда и некултурен.. няма да си вземан на сериозно, няма да си уважаван и ще си останеш някакъв свинар примерно с пари...
        това е пример, не се обиждаме сега...
        Напълно съм съгласен, но тънкия момент е, че не можеш да имаш всичко. Както казаха долу - примера с хокея - ей не ме бива в хокея, или граматиката. Намерил съм, че съм добър с числата и залягам над тях.
        Имам известни пропуски в българската граматика, но смея да твърдя, че нивото ми, дори там, е много над средното българско, все тая - личния аспект да го оставя настрани.

А иначе свинар с пари - аз за такъв не съм чувал. Може, ако има свинеферма с 500 свине ит.н. Ама тогава съм склонен да му простя пропуските в граматиката, понеже явно е доста добре с личната инициатива и бизнес нюх - дефакто имам много повече какво да науча от него, отколкото от учителката по БЕЛ дето едвам преживява месеца. Тук идва личния избор - "ти" от кого искаш да учиш, какво искаш да притежаваш - перфектна граматика, или бизнес нюх. Личен избор - само дето, хората явно избират "граматиката" и после се оплакват "ам, че те бедните в САЩ живеят много зле" .. Така ще бъде..

А неграмотник , необразован и неук - за мен са различни неща. Пример - почерка на докторите е под всякаква критика, но те за мен са всичко друго, но не и необразовани и неуки господа.
        Last edited by vankata23; 16.04.2015, 13:57.
        #dagoduhatbednite

Коментар

хехе - тук ти е грешката, колега. Смяташ, че това колко ми е добре правописа на български има връзка с това колко стойностен съм като човек
          Стойността се измерва в €, колега. Учителката ми по БЕЛ сякаш ще ме удари в земята с граматика, понктУация и правопис.
          End of the day - нейната заплата е под 400€, моята е над 3500€.
          До тук с граматиката..пито -платено
          Не е така. Става въпрос за грамотност, не само и единствено свеждане до граматика.
          Ти пак си вземай 3500 евро, но ако си неграмотник, необразован, неук... което автоматично повежда и некултурен.. няма да си вземан на сериозно, няма да си уважаван и ще си останеш някакъв свинар примерно с пари...
          това е пример, не се обиждаме сега...

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
            Ха, най ме кефи, когато някой неграмотник пишещ например - раЗтеж, или Утрепки, акциЙ(или нещо друго подобно с "иЙ") и други правописни бисери, от което се вижда, че има повече пръсти, отколкото прочетени книги раздава акъл по форумите.
            хехе - тук ти е грешката, колега. Смяташ, че това колко ми е добре правописа на български има връзка с това колко стойностен съм като човек
            Стойността се измерва в €, колега. Учителката ми по БЕЛ сякаш ще ме удари в земята с граматика, понктоация и правопис.
            End of the day - нейната заплата е под 400€, моята е над 3500€.
            До тук с граматиката..пито -платено
            #dagoduhatbednite

Коментар

• Ха, най ме кефи, когато някой неграмотник пишещ например - раЗтеж, или Утрепки, акциЙ(или нещо друго подобно с "иЙ") и други правописни бисери, от което се вижда, че има повече пръсти, отколкото прочетени книги раздава акъл по форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение
                Е, хайде сега.
                То това е малко като да събереш спортисти от всички видове спорт и да ги пуснеш да играят, примерно, хокей. И след като се окаже, че по-голямата част от тях изобщо не могат да се задържат прави на леда, гордо да заключиш: Вий сте нищожества, утрепки, които няма какво да дадат на света...

Сегашният световен ред не е съвършен. Той дава преимущество на определени типове хора. Оказва се, че да си лекар е 100 пъти по доходно, отколкото да си металург. Сякаш хирургът ще може да оперира без да има кой да му изкове склапел и форцепс. Всички професии са обвързани една с друга, по начина, по който са обвързани думите в речника - всяка се обяснява с други.

Колкото до размера на дохода ти спрямо този на родителите ти- това е комплексен показател.
                1. Има намесена конюнктура - твоята професия е търсена в момента - ако си ковач на подкови, няма да имаш никакъв шанс.
                2. Има натрупана инфлация - предполагам си я сметнал коректно.
                3. Има късмет - абсолютно случаен фактор, при който някой пуска фиш за 2 лева и прибира 2 милиона кеш.
                4. Има намесен характер - да отстояваш позицията си в определен момент, примерно, дори и от чист инат, може да те издигне до шеф на фирма, както и да те уволнят.
                5. И в крайна сметка - да си добър в това, което вършиш.

Та хубаво е като правиш сравнения да си дадеш сметка какво точно сравняваш.

За останалото, като цяло, си прав. Наистина има една голяма част индивиди, които имат потребности колкото едно прасе. Само не разбирам презрителното ти отношение към тях. Съмнявам се, че те са имали избор. А дори и да са имали, решенията, които човек взема през живота си, не винаги са продукт на свободната му воля.
                Е за хокея - ако това е критерия - нищожества са и няма какво да дадът на света... Ако не могат да се задържат прави на леда.. Е поне сегашното време в което живеем е по-просто - има изражение в цифрички, за това колко струваш. И честно казано е изненадващо просто - изумен съм, как повечето хора не го схващат.

Да лекаря е по-доходоносно от металурга, понеже металурга нито е учил 8 години, нито живота на даден човек зависи от него. Накратко - работата на металурга не изисква (кой знае каква) подготовка (в сравнение с тази на хирурга) и следователно е ниско платена (спрямо тая на хирурга). Simple as that. Ако за всяка професия се даваха еднакво заплащане - идиотите с клиповете на сладки котенца щяха да са не 100 милиона, а поне 3 милиарда

А точките са интересни:

1. Има намесена конюнктура - твоята професия е търсена в момента - ако си ковач на подкови, няма да имаш никакъв шанс - Всеки знае коя професия ще е търсена и кое е това което носи пари. Само дето не всеки има топкитеили желанието да преследва тая кариера. Напълно наясно бях, че най-доходоносната професия е програмист, само дето това не ми е страст и не ми е приятно - затова не го правя. Само, че не се оплаквам, че не вземам 10к€ на месец, преценил съм че 4к ми стигат, при факта, че върша нещо което ми е приятно.
                2. Има натрупана инфлация - предполагам си я сметнал коректно. -да..
                3. Има късмет - абсолютно случаен фактор, при който някой пуска фиш за 2 лева и прибира 2 милиона кеш - Сам знаеш, предполагам, че количеството късмет е правопропорционално (в повечето случай) на количеството усилия вложени в една задача.
                4. Има намесен характер - да отстояваш позицията си в определен момент, примерно, дори и от чист инат, може да те издигне до шеф на фирма, както и да те уволнят. - Преценяваш какво се иска и го даваш или имитираш Kak беше - fake it till you make it.
                5. И в крайна сметка - да си добър в това, което вършиш. E това е много, много важно. Ама по-важно е какво е това, което вършиш - ако си добър бакшиш - не е оферта, ако си добър програмист - там е друго.. Аз съм по средата - там ми е хубаво.
                #dagoduhatbednite

Коментар

....Бедните, колега, са хора - нищожества. Утрепки, които нямат какво да предложат на света - затова и той им се отплаща подобаващо - с беднотия. Ако си утрепка - мойте съболезнования. Ако имаш мозък - възползвай се. Избора е твой.
                  ....
                  Е, хайде сега.
                  То това е малко като да събереш спортисти от всички видове спорт и да ги пуснеш да играят, примерно, хокей. И след като се окаже, че по-голямата част от тях изобщо не могат да се задържат прави на леда, гордо да заключиш: Вий сте нищожества, утрепки, които няма какво да дадат на света...

Сегашният световен ред не е съвършен. Той дава преимущество на определени типове хора. Оказва се, че да си лекар е 100 пъти по доходно, отколкото да си металург. Сякаш хирургът ще може да оперира без да има кой да му изкове склапел и форцепс. Всички професии са обвързани една с друга, по начина, по който са обвързани думите в речника - всяка се обяснява с други.

Колкото до размера на дохода ти спрямо този на родителите ти- това е комплексен показател.
                  1. Има намесена конюнктура - твоята професия е търсена в момента - ако си ковач на подкови, няма да имаш никакъв шанс.
                  2. Има натрупана инфлация - предполагам си я сметнал коректно.
                  3. Има късмет - абсолютно случаен фактор, при който някой пуска фиш за 2 лева и прибира 2 милиона кеш.
                  4. Има намесен характер - да отстояваш позицията си в определен момент, примерно, дори и от чист инат, може да те издигне до шеф на фирма, както и да те уволнят.
                  5. И в крайна сметка - да си добър в това, което вършиш.

Та хубаво е като правиш сравнения да си дадеш сметка какво точно сравняваш.

За останалото, като цяло, си прав. Наистина има една голяма част индивиди, които имат потребности колкото едно прасе. Само не разбирам презрителното ти отношение към тях. Съмнявам се, че те са имали избор. А дори и да са имали, решенията, които човек взема през живота си, не винаги са продукт на свободната му воля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                    Има ли смисъл да се притоплят пак и пак същите манджи!

Въпросите ми са риторични, не ми отговаряй!
                    За каква свобода на словото става дума в САЩ например!
                    Я ми посочи 50 американски журналисти със собствено мнение в щатите.
                    Нямат финансова изгода да го правят. По лесно е да им се даде трибуна, ако са съгласни с "правилното" мнение. Ама тук пак идваме до демократичните ценности и свободата - имаш ИЗБОР, сам да избереш - да говориш това, от което ще спечелиш материални активи, или да говориш това, което мислиш - и да не спечелиш. Важното е, че можеш да избереш!
                    Избор и свобода. Тея неща нямат цена.

Това е хубавото на свободата, че винаги може да избереш какво да правиш и кой да бъдеш. Аз на 23 имам доходи, колкото родителите ми (когато са били на 23) взети заедно и умножени по 4. Пак опираме до свободата.

Винаги ще има хора, дето потребностите им се изчерпват с тея на пресетата - да има кочина(дом), пумия(храна) и ветринар(здравеопазване) и са доволни. Ето за това голяма част в БГ милеят по комУнизЪма - защото голяма част от хората потребностите им се простират до това търбуха да им е пълен. И понеже нямат акъл да се справят, с частната инициатива, личния избор и нямат стойност (която да предложат на пазара на труда) - по лесно и приятено им е да има един свинар, дето да им слага по малко пумия сутринта (бай тошко-живкавеа) и всички са доволни.

Поне се радвам, че светът не се ръководи и движи от хората със свински потребности, а от нормални индивиди.

Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                    Ами що да не се сравнява САЩ с Куба!?
                    Как живеят в САЩ бедните!

По добър пример от щатите за социално неравенство няма!

Няколко процента богати, малко средна класа, която периодично се подменя, да не би да вземе да задава въпроси, една полу богата класа, която работи за финансовата олигархия и е сравнително добре материално, но не и емоционално, долу горе една прислойка, която работи във военно промишления комплекс, още малко за нуждите на армията, така долу горе се връзват нещата със системата и останалото на помощи и на дрога!
                    Бедните, колега, са хора - нищожества. Утрепки, които нямат какво да предложат на света - затова и той им се отплаща подобаващо - с беднотия. Ако си утрепка - мойте съболезнования. Ако имаш мозък - възползвай се. Избора е твой.

И това не са само мой думи, и ти си стигнал до тоя извод.
                    Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                    Фактически демосът, народът упражнява властта си чрез посредничеството на ДЕМАГОЗИТЕ, които стават могъщи вследствие на съсредоточената върховна власт в народа. Чрез лъжливи предизборни обещания ТЕ оказват влияние върху нагласите и мнението на народа и успяват да получат желаната власт."""""""""""""""""""""""""
                    И т.н и т.н. и....
                    ""
                    Ето от този цитат се вижда - бедните, утрепките, простолюдието са манипулирани и "преебани". Сега въпроса е - ако си от утрепките си преебан, ако си от манупулаторите - ти печелиш. Какъв искаш да бъдеш? Работиш ли по тая насока?

Има и един друг варянт - да си със чистото съзнание на 3-годишен и да вярваш, че всички хора са еднакви и всички заслужават да живеят богато и охолно...Е ако е така -събуди се. Има хора дето IQ-то им стига да мият кенефи - за тях - бедност. Има ги в САЩ, има ги в КУБА, има ги и в БГ.

пс. И направи ми една услуга - отвори youtube и напиши cute cats, има 100201240120 видео-та. Има хора, които буквално цял ден гледат видеота на сладки котенце - как очакваш да живеят тия малоумници - естествено, че ще са бедни.
                    Фейсбук имаш ли ? Ако имаш все ще имаш някой и друг познат дето да "Сподели тази снимка на столевка за богатство" - как очакваш да живее човека споделящ снимка на пари за богатство?? Естествено, че ще живее в бедност, като тъпия плужек, какъвто е
                    Last edited by vankata23; 16.04.2015, 02:59.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Ами Куба е два пъти по-добре във всяко отношение от подобните островни държави в Карибския басейн. ФАКТ. И са го постигнали ВЪПРЕКИ десетилетията ембарго на САЩ.
                      Аз не съм сравнявал Куба със САЩ.
                      Ами що да не се сравнява САЩ с Куба!?
                      Как живеят в САЩ бедните!

По добър пример от щатите за социално неравенство няма!

Няколко процента богати, малко средна класа, която периодично се подменя, да не би да вземе да задава въпроси, една полу богата класа, която работи за финансовата олигархия и е сравнително добре материално, но не и емоционално, долу горе една прислойка, която работи във военно промишления комплекс, още малко за нуждите на армията, така долу горе се връзват нещата със системата и останалото на помощи и на дрога!

Коментар

Е... Има едни други, тънкости като демокрация, свобода на словото, на поведението, на пресата, на капиталте и на свободното движение по ЦЯЛАТА планета на което не може да се сложи цена.
                        Има ли смисъл да се притоплят пак и пак същите манджи!

Въпросите ми са риторични, не ми отговаряй!
                        За каква свобода на словото става дума в САЩ например!
                        Я ми посочи 50 американски журналисти със собствено мнение в щатите.

50, щото всеки щат да отговаря на една страна да речем!
                        Там журналисти няма, те са говорители!

Някаква мисъл можеш да чуеш, но не и в официалната преса!
                        На другата мисъл му викат "конспирация"!

А демокрация, мързи ме да вадя речника сега!............

Но демокрация без олигархия няма!

Тук едно старо мое мнение, че не ми се пише пак!

""Като ревне някой за демокрация, та се сещам веднага за ОхлюКрацията!

Цитирам:
                        """""Мислистелите на Просвещението като Перикъл, Джовани Сартори, Лопе де Вега, Ортега и Гасет, Токвил също предупреждават за реално съществуващата опасност за популярната демокрация, опасност управляващите да наложат волята си според личните интересите и да се изроди демокрацията в охлокрация.

Целтта им е да запазят властта си като използват корупцията, манипулират хората, създавайки усещането за едно фалшиво, "легитимно" управление.

В развитието на охлокрацията интересите на държавата остават на заден план. Основната цел е запазването на властта посредством действията на демагозите, който чрез ораторско майсторство контролират народа, печелят подкрепата му. Методите и средствата за комуникация, а също и неинформираността са основният ключ към запазването на привидната (фасадна) демокрация и реално съществуващата охлокрация.

Фактически демосът, народът упражнява властта си чрез посредничеството на ДЕМАГОЗИТЕ, които стават могъщи вследствие на съсредоточената върховна власт в народа. Чрез лъжливи предизборни обещания ТЕ оказват влияние върху нагласите и мнението на народа и успяват да получат желаната власт."""""""""""""""""""""""""
                        И т.н и т.н. и....
                        ...........................айде стига рев за тая демокрация охлюкрация!"""

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe Разгледай мнение
                          . Парадокс е че едно от разпространените женски имена е Йорднка -
                          Никак не е случайно!

Йорданка Христова, след посещението си в Куба оставя следи!

Yordanka Hristova en el programa Contacto de la Television Cubana

https://www.youtube.com/watch?v=gn5U3WfcQIk

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                            Съдбата преди 15 години ме срещна с двама инженери от Куба единия и другия от Колумбия!
                            Изключително начетени и определено с огромен неприязън към Америка!

Понякога се чудя, цяла Европа реално мразят американците, и американците затова и много много не обичат да ходят в Париж или Лондин, в Италия също.
                            А нашенецът голяма любов, голямо слагачество!
                            Що е така, не го разбирам!

Вярно, обикновеният американец не е виновен за политиката на Уошингтън, но са си и големи лиглювци като туристи!
                            Ние малко живеем на различни планети... Знае ли човек.. единия трябва да е извънземен..
                            #dagoduhatbednite

Коментар

• Съдбата преди 15 години ме срещна с двама инженери от Куба единия и другия от Колумбия!
                              Изключително начетени и определено с огромен неприязън към Америка!

Понякога се чудя, цяла Европа реално мразят американците, и американците затова и много много не обичат да ходят в Париж или Лондин, в Италия също.
                              А нашенецът голяма любов, голямо слагачество!
                              Що е така, не го разбирам!

Вярно, обикновеният американец не е виновен за политиката на Уошингтън, но са си и големи лиглювци като туристи!

Коментар

• Много е трудно за човек от БГ да разбере кубинските реалности. Трябва да го видиш и усетиш на място и пак трудно ще проумееш някой неща . Дали предстоят промени в Куба? - със сигурност, те и сега са в ход, но моите притеснения че всичко ще се промени към по-лошо - аналогията я има с унищожаването на българското черноморие . Иначе реалноста в Куба: общото усещане ако се разходиш в селските райони е, че се връщаш в 17 век - оран с биволи, къщи по порутени от някои курници в БГ и да се чудиш къде вътре можеш да побереш легло. Хората - като в най колоритните репортажи от Доминика да речем. Като отидеш в средноголям град - усещането е като за БГ от 90-те - хората са облечени модно, улиците чисти и т.н. Мен лично най ме стряснаха камионите с ремаркета преработени за превоз - покрити като коневозен вагон със странични процепи от 30см по дължина и това изпълнява ролята на градски и така наречения заводски транспорт. За гладни - не бих казал, а колкото до медицината - наистина имат доста добри постижения. Но както казваше един познат - медицината е емпирична наука и тъй като разполагат с голяма база за експерименти, не са учудващи и наличието на резултати, но поради валутни и ембаргови затруднения се залага много на алтернативна медицина . Не знам защо, но преди бях останал с впечатление, че в Куба като латиноамериканска страна, основната религия трябва да е католицизъм и затова бях доста изненадан, като разбрах че общо взето е наравно с така наречената от тях "черна религия" - да вудото е доста разпространено - по думите на кубинката с която говорих над 35%. Колкото до ракети в Куба - отдавна няма, както и руски контингент след 2000 година - затова пък има много смугли Наташи, Светлани и т.н. Парадокс е че едно от разпространените женски имена е Йорднка - както се казва има и българска следа . Посещение във фабрика за пури беше другото нещо което ме шокира - помещения като ТКЗС краварник и наредени редици от тезгяхи, на които преобладаващо млади хора (18-30г) ръчно свиват прословутите кубински пури, които взависимост от качеството се долят на съответния бранд - Кохиба, Монте Кристо, Ромео и Жулиета - всичко останало е ширпотреба. Фабриката - никаква механизация - пурите, след като се свият се слагат в дървени(пластмасови) калъпи и се стягат в пакети от по 10-15 калъпа с обикновенни стяги . Тук е момента да вметна и нещо за престъпноста - такава видимо няма, но работниците във въпросната фабрика работеха на норма и общоизвестно е, че всички правят повече и горницата я крадът и продават навън. Страхът от полицията е както навремето циганите в БГ се страхуваха от милицията . Но си мисля, че малко ако се охлаби режима и всичко ще ескалира - пример е кубинската мафия в Маями. Така, че Куба си е Куба и не влиза в никакви квалификации
                                Last edited by pepe; 15.04.2015, 23:09.

Коментар

Working...
                                X