IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим беззаконията??? - 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не става само с тояга, както не става само с морков...

А проблемът е изключителен, такъв, който поставя под риск изобщо съществуването на тази държава като държава на българите. Неправилно е както да се неглижира, така и да се решава с радикализъм...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Сега, първо цена от 1100 лв. на декар в циганска махала си е повече от сносна... и второ ако не го направим рискуваме проблемът да се задълбочи... друг е въпросът, че по-тъмнозелените по принцип не се възползват от добрината на държавата/съответната община - справка събореното гето в Стара Загора... ама като не искат - тояга...
      Ами ако държавата си свърши работата, това няма да е циганска махала, а незастроен терен.

И както казах: ПЪРВО ромовете трябва да бъдат съдени и осъдени според закона и да си изтърпят наказанието, а едва тогава да се търсят варианти да бъдат настанени някъде - но не даром, а да си закупят имоти на реални цени.

Казано по твоят език: не може да се дава морков тогава, когато магарето е заслужило единствено тояга. Ако твоето куче ти се изкендза на килима, а ти го похвалиш и му дадеш кокъл, и така няколко пъти, приговти се да живееш в голям кучешки кенеф.

Така е и с ромовете - докато бъдат възнаграждавани и толерирани, за това, че нарушават законите, те никога няма да започнат да ги спазват.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        А защо трябва да бъдат изрично поощрявани, ако благоволят да спазват законите? Аз като спазвам законите, някой дава ли ми да си купя земя в регулация по левче на метър, щом дават това право на ЛИЦА, НАРУШИЛИ ЗАКОНИТЕ ????
        Сега, първо цена от 1100 лв. на декар в циганска махала си е повече от сносна... и второ ако не го направим рискуваме проблемът да се задълбочи... друг е въпросът, че по-тъмнозелените по принцип не се възползват от добрината на държавата/съответната община - справка събореното гето в Стара Загора... ама като не искат - тояга...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Аз пък смятам, че по отношение на циганите трябва да се прилага добрата стра тактика на тоягата и моркова - да се наказва безпощадно всяко престъпление и да се поощрява всяка проява на гражданско съзнание сред циганите. В този смисъл е правилно да им се предложи закупуване на терените, които така или иначе никой не би купил... съответно всички незаконни постройки следва да бъдат съборени...
          А защо трябва да бъдат изрично поощрявани, ако благоволят да спазват законите? Аз като спазвам законите, някой дава ли ми да си купя земя в регулация по левче на метър, щом дават това право на ЛИЦА, НАРУШИЛИ ЗАКОНИТЕ ????

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
            Импе, днес го обърнахме на диалог, но като съм почнал, нека да ти отговоря.
            По въпроса с броя на децата и доходите. Този въпрос е близък до въпроса кое е първо, яйцето или кокошката. От друга страна, държавата ни в моментае в демографска криза, повечето от младите които познавам дори нямат сериозни връзки, камо ли да се женят и да си раждат деца. Говоря за дърти моми и ергени на по 40г. И такава е модата.
            Затова е нужно държавата да стимулира раждаемостта, като в същото време може да се помисли и за санкциониране на ергенлъка, т.е. да се върне ергенския данък. Така хората които се изживяват вечни ергени и моми, ще могат да се включат в отглеждането на следващото поколение на държавата ни, а не да се изживяват като свободни електрони.
            Иначе, ромите са си пълноценни и равноправни индивиди на обществото ни. Ако ти ги възприемаш за непълноценни, значи нивото на обществото ни следва да се намали за да станем равни, но това е по твоята логика. Не настоявам за привилегии, а за социална политика, все пак сме социална държава, нали?
            Държавата е в демографска криза, понеже работещите хора са дискриминирани и ограбвани. От друга страна България има нужда от бъдещи работещи данъкоплатци, а не от нови и нови поколения бъдещи неграмотни престъпници без никакви трудови навици и без никакъв респект към законите. И никой, "изживяващ се като мома или ерген", не е длъжен да плаща допълнителни данъци, за да хрантути рожбите на циганската педофилия - 12-годишните циганки, които започват да се размножават, преди да са научили азбуката.

А щом ромовете са пълноценни равноправни индивиди, и ти не настояваш за привилегии, то трябва да признаеш, че незаконните цигански свърталища трябва да бъдат унищожени, а изградилите ги да получат ефективни присъди.

Не защото са ромове, но просто защото законът е такъв. И защото на никой от неромски произход не се позволява да нарушава законът. Ти колко незаконни гета, построени от турци, българи, евреи и т.н. знаеш?

Коментар

• Аз пък смятам, че по отношение на циганите трябва да се прилага добрата стра тактика на тоягата и моркова - да се наказва безпощадно всяко престъпление и да се поощрява всяка проява на гражданско съзнание сред циганите. В този смисъл е правилно да им се предложи закупуване на терените, които така или иначе никой не би купил... съответно всички незаконни постройки следва да бъдат съборени...

Коментар

все пак сме социална държава, нали?
                А що да сме социална държава с моите данъци? С колко кръв и пот българите плащат тези данъци, за да бъдат раздавани като помощи на някакви търтеи без един работен ден!

Коментар

А защо тези с "ненормални" доходи създават деца, за които не могат да се грижат - и то не по едно-две, а цели сюрии? Това не ги ли превръща реално в по-богати от честно работещите хора?
                  Не говориш за малцинства, но аз не съм чувал и виждал Българи, които да получават семейни добавки !!! Говориш за разделение по доходи, но аз говоря за отговорност и законност. Никой няма право да превръща размножаването си в средство за получаване на високи нетрудови доходи, нито пък работещите хора са длъжни да ограбват своите деца (често и да се лишават от възможността въобще да имат деца), за да хранят безразборно развъждащите се паразити !!!!

И отново те питам - защо лица, които не благоволяват да научат малките си дори да говорят членоразделно, трябва да бъдат де факто стимулирани да се размножават, щом създават не бъдещи полезни граждани-данъкоплатци, работещи и спазващи законите - а нови и нови бъдещи паразити и престъпници?

И не ми отговори на въпроса - след като непрестанно защитаваш ромовете, смяташ ли ги за непълноценни индивиди - и ако не - защо настояваш те да имат привилегии? Не се крии зад някакви "бедни хора" - издраскал си тука цели страници нагли изявления и всички знаем кого защитаваш !!!!
                  Импе, днес го обърнахме на диалог, но като съм почнал, нека да ти отговоря.
                  По въпроса с броя на децата и доходите. Този въпрос е близък до въпроса кое е първо, яйцето или кокошката. От друга страна, държавата ни в моментае в демографска криза, повечето от младите които познавам дори нямат сериозни връзки, камо ли да се женят и да си раждат деца. Говоря за дърти моми и ергени на по 40г. И такава е модата.
                  Затова е нужно държавата да стимулира раждаемостта, като в същото време може да се помисли и за санкциониране на ергенлъка, т.е. да се върне ергенския данък. Така хората които се изживяват вечни ергени и моми, ще могат да се включат в отглеждането на следващото поколение на държавата ни, а не да се изживяват като свободни електрони.
                  Иначе, ромите са си пълноценни и равноправни индивиди на обществото ни. Ако ти ги възприемаш за непълноценни, значи нивото на обществото ни следва да се намали за да станем равни, но това е по твоята логика. Не настоявам за привилегии, а за социална политика, все пак сме социална държава, нали?

Коментар

А аз казвам, че това не е расизъм, а е социална политика. Защо на хората с нормални доходи да се дават например семейни добавки за децата им, след като те нямат нужда от такива? Децата им и без добавките ще минат, те нямат нужда от тях.
                    Забележи, не говоря за малцинства, просто за разделението на хората по доходи, това не е расизъм.
                    Това което се вижда в с.Игнатиево,Варненско,не е социална политика,а престъпление ! Иначе,аз съм да се премахнат всички помощи,няма семейни добавки,няма майчински и т.н.,те трябва да се получават само от хора плащащи данъци или студенти.Който е на социални помощи да му се предлага работа и откаже ли,я помощите се прекъсват веднага.Да се подвеждат под отговорност бащите на деца,родени от непълнолетни майки и да не се изплащат Никакви средства за тях.По този начин се надявам и думичката НУЖДА да придобие смисъла,които има.

Коментар

А аз казвам, че това не е расизъм, а е социална политика. Защо на хората с нормални доходи да се дават например семейни добавки за децата им, след като те нямат нужда от такива? Децата им и без добавките ще минат, те нямат нужда от тях.
                      Забележи, не говоря за малцинства, просто за разделението на хората по доходи, това не е расизъм.
                      А защо тези с "ненормални" доходи създават деца, за които не могат да се грижат - и то не по едно-две, а цели сюрии? Това не ги ли превръща реално в по-богати от честно работещите хора?
                      Не говориш за малцинства, но аз не съм чувал и виждал Българи, които да получават семейни добавки !!! Говориш за разделение по доходи, но аз говоря за отговорност и законност. Никой няма право да превръща размножаването си в средство за получаване на високи нетрудови доходи, нито пък работещите хора са длъжни да ограбват своите деца (често и да се лишават от възможността въобще да имат деца), за да хранят безразборно развъждащите се паразити !!!!

И отново те питам - защо лица, които не благоволяват да научат малките си дори да говорят членоразделно, трябва да бъдат де факто стимулирани да се размножават, щом създават не бъдещи полезни граждани-данъкоплатци, работещи и спазващи законите - а нови и нови бъдещи паразити и престъпници?

И не ми отговори на въпроса - след като непрестанно защитаваш ромовете, смяташ ли ги за непълноценни индивиди - и ако не - защо настояваш те да имат привилегии? Не се крии зад някакви "бедни хора" - издраскал си тука цели страници нагли изявления и всички знаем кого защитаваш !!!!

Коментар

И да - да се дава на едни, а на други не - е расизъм. Защото това означава работещите, образованите, живеещите достойно, да мъкнат на гръб паразитите, мързеливците, негработните и престъпниците.

Коментар

Бъркаш, аз говоря за бедните хора, не за роми или за всичките роми. Казах, че е добре да се раздаде безплатно земя на бедните хора, тези които нямат средства да си купят парцел. Това дали дадените бедни хора са от мнозинството или от някое малцинство, или роми, е без значение. Расизъм ли е да се дава на едни, а на други не?
                          Аз ще кажа, че не е расизъм и ще съм прав. Как за едни има помощи за децата им, а за други няма? Как за едни има социални помощи, а за другите няма? Значи, разделянето на народа по финансов признак не е расизъм. На който няма да му се даде, а на който има няма нужда да се дава, той сам може да се оправи. Това не е расизъм, разделянето на хората по някакъв признак.

Ами ти кажи - как за циганите, неработили никога, неплащащи нищо има помощи, въпреки че правят по 10 чаавета, а за работещите хора, които имат по ЕДНО дете няма? И кой има по-високи доходи - циганката, дето взема 1500 лева безвъзмездно и без труд, само защото е нацвъкала десетина циганета, или Българката, която се блъска за 400 лв и се чуди как да си нахрани детето - и то при положение, че Българката плака данъци, осигуровки, сметки - и реално плаща помощите на циганката и сметките и, а циганката не плаща нищо? И как точно възпитава и отглежда 10-те си чаавета? Трябва ли да се дават детски за малолетни, които на 12-13 години не знаят азбуката, но вече имат криминални досиета? В същото време за невероятно талантливите Български деца, които всяка вечер гледаме по различните телевизионни шоута и формати, няма нито стотинка !!!!

Да се раздадяла земя на бедните хора - ами който иска земя - да си купи. Ще отиде "бедния циганин", ще работи и ще си купи дом - по някои села можеш да си купиш къща и за 600-700 лв.

И да - да се дава на едни, а на други не - е расизъм. Защото това означава работещите, образованите, живеещите достойно, да мъкнат на гръб паразитите, мързеливците, негработните и престъпниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            "Че ромите у нас са обект на расистка омраза, не е никаква новост. Че бежанците са масово ненавиждани – също. Омразата и ненавистта се леят надлъж и шир из ефира и през последните месеци мощно се чува и от залата на Народното събрание чрез изказванията на хора като Москов, Валери Симеонов и Сидеров.
                            Общият знаменател на тази омраза е мисленето на мразените хора като нечовеци. В най-добрия случай – като някакви полухора, достойни да обитават единствено предлаганите от Валери Симеонов „резервати”, което е евфемизъм на концлагери. Идеята е, че някои човешки същества са антропологично увредени, непълноценни, всъщност човекоподобни. Затова те крадат, подяждат социалните фондове на държавата, не плащат за комуналните услуги (ток, вода), които ползват, и заплашват чрез високата си раждаемост да претопят в обозримото бъдеще българския етнос.",Целият анализ на Емил Коен за случилото се в Гърмен >>>> http://www.marginalia.bg/analizi/a-s...-prof-chirkov/
                            Изключително нагла и гнъсна и мерзка статийка - и то от индивид от еврейски произход? Тоя субект не се ли замисля, че ако Българите бяха расисти, той въобще нямаше да има възможността да се пръкне на тоя свят - по чисто технически причини?

А "идеята, че някои човешки същества са антропологично увредени, непълноценни...", е всъщност идея на циганозащитниците. Защо иначе те искат специално отношение за своите любимци, специални програми за "интеграция", специални аванти, помощи и подаяния... и в същото време наричат "расисти", хора, които искат само и единствено равенство пред законите за цигани и нецигани, равни права и равни задължения? В нормалния свят специално отношение, помощи, специална среда на живот, получават само хората с увреждания - а не етнически групи, които имат всички възможности за развитие като останалите хора !!!

Коментар

1100 лв на декар си е цена за земеделска земя извън регулация.

Чакам да отговориш - защо трябва да се дава безплатен парцел (или на символическа цена) на лица, които са нарушили законът и са извършили деяния - наказуеми със затвор - по-долу цитирах кои са съответните членове от НК.

А тук расистът си само ти - защото предлагаш мерки, които на практика са дискриминационни спрямо хората от нецигански произход (и аз искам някой да ми даде безплатно земя в регулация) и защото дискриминираш самите ромове. Твърдейки, че те трябва да получават специално отношение, бонуси, аванти и се нуждаят от безкрайно толериране, ти на практика ги обявяваш за непълноценни индивиди.
                              Бъркаш, аз говоря за бедните хора, не за роми или за всичките роми. Казах, че е добре да се раздаде безплатно земя на бедните хора, тези които нямат средства да си купят парцел. Това дали дадените бедни хора са от мнозинството или от някое малцинство, или роми, е без значение. Расизъм ли е да се дава на едни, а на други не?
                              Аз ще кажа, че не е расизъм и ще съм прав. Как за едни има помощи за децата им, а за други няма? Как за едни има социални помощи, а за другите няма? Значи, разделянето на народа по финансов признак не е расизъм. На който няма да му се даде, а на който има няма нужда да се дава, той сам може да се оправи. Това не е расизъм, разделянето на хората по някакъв признак.

Коментар

Чак за стотинки не е, 1100лв/дка си е цена. Още повече, ако се гледа логиката на расистите, те биха се запитали, кой ще иска да си купи земя до ромите, т.е. според расистите и тази цена би следвало да е висока.
                                Друг е въпроса, защо се искат пари от бедните хора, а не им се даде безплатен парцел държавна или общинска земя, където да могат да живеят. Това би било по-редно, вместо да ги изнудват за пари.
                                1100 лв на декар си е цена за земеделска земя извън регулация.

Чакам да отговориш - защо трябва да се дава безплатен парцел (или на символическа цена) на лица, които са нарушили законът и са извършили деяния - наказуеми със затвор - по-долу цитирах кои са съответните членове от НК.

А тук расистът си само ти - защото предлагаш мерки, които на практика са дискриминационни спрямо хората от нецигански произход (и аз искам някой да ми даде безплатно земя в регулация) и защото дискриминираш самите ромове. Твърдейки, че те трябва да получават специално отношение, бонуси, аванти и се нуждаят от безкрайно толериране, ти на практика ги обявяваш за непълноценни индивиди.

Коментар

Working...
                                X