IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим беззаконията??? - 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Точно така, убиха го скинарчета българи, които го взели за циганин...
    Помня тоя случай и колко тужно и болно ми стана... И пак ми стана тужно.

Но много по-тужно ми е било за нещастните хорица-българи, пребивани и убивани от цигани. Най-малкото защото това с Бате Асен е еднократен случай, а за цигански издевателства четем и слушаме и гледаме ВСЕКИ БОЖИ ДЕН.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
      ...

"

Ти със цигани комшии някога живял ли си ? Явно не си , щом пишеш глупости тука !
      Проблема се задълбочава ежедневно , и докато тълкувате европейското право утре може да е късно и за Крумовите закони !
      Виж сега малчо , цигани и турци не са ми правили мръсно в живота ,но от българи съм получавала.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Катуните са по ЗУТ...

Иначе аз бих казал 90% престъпници, криминоген не повече от 40-50% от всичките, при българите е към 20%...

Разбира се, че това псевдорешение с безогледните социални плащания трябва да спре... само реално образование с резултати...

Морков и тояга, нищо повече, ама някой от нас трябва да свърши работата, а тя не е малко, това са Авгиеви обори и трябва воля и не-мързел...
        Last edited by kandid; 01.06.2015, 21:44.

Коментар

Абе няма какво да тълкуваме. Наказателния кодекс, Закона за устройство на територията важат за всички. И трябва да се прилагат, не като репресивна мярка (спрямо категория хора), а като наказателна (спрямо конкретни извършители, за конкретни деяния).

Спираш безцелните социални плащания, вързваш ги с образование на децата, ама не формално, а действително. Учителите, които преподават на чавета получават по-високо възнаграждение от тези в обикновени училища, строг контрол от инспекторат за резултати. Намиране и показване на добри цигански примери (има и такива цигани).

ПОСТЕПЕННО премахване на гетата (като незаконно строителство) и концентрацията (колкото повече мангали са на едно място, толкова повече пречи на очовечаването), като се дава възможност на мангалите да закупят било терен, било изоставени селски имоти.

Аз бих създал минисерство или друго ведомство по циганските въпроси, но не като средство за допълнително "социално" облагодетелствуване, а като орган, който да създава и изпълнява цялостна политика по очовечване. Всички са наясно, че има нужда от такова, но никой не смее да го направи, според мен от криворазбран отказ да се признае проблема.
          Кандидов - ти не говориш като зрял човек, но говориш инфантилно - най-малкото защото си противоречиш. Хем НК важал за всички, хем дай да премахваме катуните постепенно и да им даваме възможности. В кодексът е написано черно на бяло - незаконно строителство върху земя извън регулация се наказва със затвор, незаконно закачане към ел-мрежата се наказва със затвор. Няма как циганинът да се научи да спазва законите, ако му се позволява да ги нарушава. А твърдението ти, че прилагането на законите ще създаде беззаконие, е абсурдно.

Социалните помощи за лица, отказващи да работят, въобще трябва да бъдат спрени, а не да се дават срещу образование, защото образованието е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на всички граждани, а не нещо, за което трябва да се дават специални награди. На Българчетата някой дава ли им пари, за да учат?

Въобще очовечаването, както ти го наричаш, НИКОГА няма да се осъществи, докато циганите имат привилегии заради циганията си.

И никъде не съм написал, че преследван трябва да бъде ЦЕЛИЯТ етнос, но само тези 90%, които нарушават законите.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            Покрай празника на детето се сетих за нещо от нафталина . Вие знаехте ли за това безобразие? >> http://www.webcafe.bg/webcafe/obshte...e_na_detstvoto Какви изроди се отглеждат в БГ.
            Точно така, убиха го скинарчета българи, които го взели за циганин...

Коментар

• Покрай празника на детето се сетих за нещо от нафталина . Вие знаехте ли за това безобразие? >> http://www.webcafe.bg/webcafe/obshte...e_na_detstvoto Какви изроди се отглеждат в БГ.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
                ...

"Така че колкото по-скоро ги цивилизоваме, толкова по-добре..."

Ти със цигани комшии някога живял ли си ? Явно не си , щом пишеш глупости тука !
                Проблема се задълбочава ежедневно , и докато тълкувате европейското право утре може да е късно и за Крумовите закони !
                Абе няма какво да тълкуваме. Наказателния кодекс, Закона за устройство на територията важат за всички. И трябва да се прилагат, не като репресивна мярка (спрямо категория хора), а като наказателна (спрямо конкретни извършители, за конкретни деяния).

Спираш безцелните социални плащания, вързваш ги с образование на децата, ама не формално, а действително. Учителите, които преподават на чавета получават по-високо възнаграждение от тези в обикновени училища, строг контрол от инспекторат за резултати. Намиране и показване на добри цигански примери (има и такива цигани).

ПОСТЕПЕННО премахване на гетата (като незаконно строителство) и концентрацията (колкото повече мангали са на едно място, толкова повече пречи на очовечаването), като се дава възможност на мангалите да закупят било терен, било изоставени селски имоти.

Аз бих създал минисерство или друго ведомство по циганските въпроси, но не като средство за допълнително "социално" облагодетелствуване, а като орган, който да създава и изпълнява цялостна политика по очовечване. Всички са наясно, че има нужда от такова, но никой не смее да го направи, според мен от криворазбран отказ да се признае проблема.

Коментар

• ...

"Така че колкото по-скоро ги цивилизоваме, толкова по-добре..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Кандидов - ок, кажи как точно ще цивилизоваме същества, които отказват да учат, работят и спазват законите, които са прекарали цялата си история в цивилизационна среда (пръво Индия, после Арапия и накрая Европа), но никога не са създали нито държава, нито писменост, нито що-годе членоразделен език, нито дори собствени лични имена !!! КАК ???
                    И точно аз настоявам за строго прилагане на законът - унищожаване на катуните за начало, защото тази мярка ще елиминира 80% от цялата престъпност !!! А ти го усукваш. Аз съм призовавал за унищожаване на хора - а циганите като ни унищожават - директно и индиректно - какво - да си търпим ли? Защото на практика всеки паразитно съществуващ циганин, който краде и мародерства, вместо да учи и работи, изяжда хлябът и бъдещето на едно българско дете !!!

Но нищо не може да се направи, докато сме член на антицивилизационната организация, наричана Европейски Съюз. Подробностите и ужасяващата истина в следващият пост.
                    Мислиш ли, че точно такива действия "ще елиминира 80% от цялата престъпност", щото аз мисля, че напротив точно с подобни "мерки" създаваш престъпност.

Да, незаконни постройки трябва да се премахват, да концентрацията трябва да се разбие, но трябва да се дава възможност като тази сега в Гърмен или преди това в Стара Загора. Като не искат, да се оправят, ще строят колиби и ще събарят...

Ами има реални примери за успешно опитомяване. Например Финландия, ти чувал ли си за финландските цигани, впрочем от породата на наще са - пак от Русия са дошли (една не малка част от нашите мангали са дошли от Русия, Влашко и Молдова - финландските са от същата порода). Ама няма нужда да ходиш до Финландия - виж "циганските махали" на Поморие и Каварна например...

Така че спри да ни занимаваш с инфантилни "идеи" какво трябвало и как трябвало... айде малко като възрастен човек да поразсъждаваш...

Коментар

• КОНВЕНЦИЯТА СРЕЩУ ХАРТАТА - КРАЯТ НА ЗАКОННОСТТА В ЕВРОПА.

....или как ПРАВАТА родиха БЕЗПРАВИЕТО...

Аз се смятах за човек, грамотен юридически повече от средностатистическият грамотен човек. Познавам добре правните текстове, смятани за основни - Всеобщата декларация, Европейската конвенция, Конституцията (за да зная какво мога да правя) и Наказателният кодекс (за да зная какво не бива да правя). Но се оказа, че тъмните гении от ЕС са си измислили някаква харта, която реално убива правата на нормалните хора в Европа, за сметка на свръхправата на всякакви престъпници и паразити !!! Сравнете двата текста, а преценката оставям на вас - дали това потайно извъртане и унищожаване на елементарната законност (вкл. естествените човешки права) е дело на безгръбначни толерасти или злоумишлени бюрократически чудовища, целящи затриването на европейската цивилизация !!!

ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ:

http://www.ombudsman.bg/regulations/...hts-convention

ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА (БЕЗПРАВИЕТО) НА ЧОВЕКЪТ:

http://old.europe.bg/upload/docs/charter_rights.pdf

Коментар

Радикализъм не е неприлагането на закона, а механичното пренасяне на конкретно деяние или категория деяния към цяла една група, няма как цялата група да е отговорна за деянията на една част (била тя и в по-високо процентно съотношение от цялата група от колкото процентното съотношение при друга група). Да цигани (не циганиТЕ) вършат престъпления, да цигани вършат специфични престъпления, но не може за престъпленията на едни цигани, отговорност да носят всички цигани.

Радикализъм са характерните за теб (макар в общия случай да го прави имбецилно-завоалирано) призиви за физическа разправа/унищожение на категория хора. Ми в 21 век няма как да стане, най-малкото е наивно да смяташ, че е възможно.

Затова трябва да се търси рационалният подход, а рационалният подход е строго прилагане на закона (ама не както си го представяш или не знам дали имаш и най-малка идея какво значи прилагане на закона) и създаване на условия за цивилизоване на тази група хора...

Не искам да ме възприемаш като защитник на циганите, щото не съм. Напротив аз съм защитник на българите, щото ако достатъчно много хора тръгнат да разсъждават като теб (а че някой се опитва да създаде такива хора е очевадно, вземи за пример суматохата, която някой се опитва да създава в Гърмен), това би означавало да създадем такав бомба за нашите деца и страната ни, че не ми се мисли какви последици може да има...

Така че колкото по-скоро ги цивилизоваме, толкова по-добре...
                        Кандидов - ок, кажи как точно ще цивилизоваме същества, които отказват да учат, работят и спазват законите, които са прекарали цялата си история в цивилизационна среда (пръво Индия, после Арапия и накрая Европа), но никога не са създали нито държава, нито писменост, нито що-годе членоразделен език, нито дори собствени лични имена !!! КАК ???
                        И точно аз настоявам за строго прилагане на законът - унищожаване на катуните за начало, защото тази мярка ще елиминира 80% от цялата престъпност !!! А ти го усукваш. Аз съм призовавал за унищожаване на хора - а циганите като ни унищожават - директно и индиректно - какво - да си търпим ли? Защото на практика всеки паразитно съществуващ циганин, който краде и мародерства, вместо да учи и работи, изяжда хлябът и бъдещето на едно българско дете !!!

Но нищо не може да се направи, докато сме член на антицивилизационната организация, наричана Европейски Съюз. Подробностите и ужасяващата истина в следващият пост.

Коментар

Радикализъм не е неприлагането на закона, а механичното пренасяне на конкретно деяние или категория деяния към цяла една група, няма как цялата група да е отговорна за деянията на една част (била тя и в по-високо процентно съотношение от цялата група от колкото процентното съотношение при друга група). Да цигани (не циганиТЕ) вършат престъпления, да цигани вършат специфични престъпления, но не може за престъпленията на едни цигани, отговорност да носят всички цигани.

Радикализъм са характерните за теб (макар в общия случай да го прави имбецилно-завоалирано) призиви за физическа разправа/унищожение на категория хора. Ми в 21 век няма как да стане, най-малкото е наивно да смяташ, че е възможно.

Затова трябва да се търси рационалният подход, а рационалният подход е строго прилагане на закона (ама не както си го представяш или не знам дали имаш и най-малка идея какво значи прилагане на закона) и създаване на условия за цивилизоване на тази група хора...

Не искам да ме възприемаш като защитник на циганите, щото не съм. Напротив аз съм защитник на българите, щото ако достатъчно много хора тръгнат да разсъждават като теб (а че някой се опитва да създаде такива хора е очевадно, вземи за пример суматохата, която някой се опитва да създава в Гърмен), това би означавало да създадем такав бомба за нашите деца и страната ни, че не ми се мисли какви последици може да има...

http://news.plovdiv24.bg/561242.html
                          Айде обясни как се цивилизова това...
                          Специален поздрав от БХК по случай 2 юни

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            А, значи прилагането на законите срещу Българите е нещо, което са разбира от самосебе си, но прилагането на същите закони срещу циганите, било радикализъм...

Коментар

Не става само с тояга, както не става само с морков...

А проблемът е изключителен, такъв, който поставя под риск изобщо съществуването на тази държава като държава на българите. Неправилно е както да се неглижира, така и да се решава с радикализъм...
                              А, значи прилагането на законите срещу Българите е нещо, което са разбира от самосебе си, но прилагането на същите закони срещу циганите, било радикализъм...

Коментар

Не става само с тояга, както не става само с морков...

А проблемът е изключителен, такъв, който поставя под риск изобщо съществуването на тази държава като държава на българите. Неправилно е както да се неглижира, така и да се решава с радикализъм...
                                Ако има държавническа воля проблема може да бъде решен сравнително лесно
                                Циганите по принцип са чергарско племе и не обичат да се задържат на едно място-подгонят ли ги по-сериозно видяхте какво става
                                Ако решат да се заселят да се регистрират и да си купуват имотите -да работят земята ,а не да си "берат" каквото намерят
                                При повторен рецидив на малка по стойност кражба да влиза в сила по-сурова ефективна присъда.
                                Изпратените да крадат непълнолетни да се отнемат от тази среда или поне да губят правото на помощи родителите
                                Ако се практикува навсякъде няма да има проблем със самоволно заселващи се индивиди след които остава погром като след марокански скакалци.
                                Такива които няма къде да отидат държавата да осигури подслон в бившите военни поделения -те и без това са далече от населени места с пропускателен режим и задължение да си отработват разходите по тях
                                Щом можем да практикуваме това спрямо бежанците може и спрямо циганите-току що дошлия бежанец е допринесъл към икономиката на България точно колкото и 90 процента от циганите тоест 0 лв
                                Last edited by Noah; 01.06.2015, 16:10.

Коментар

Working...
                                X