IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим беззаконията??? - 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колкото и да ме дразнят циганите и аз си мисля, че единствения начин да се оправи проблема е с моркова и тоягата, а не само с тоягата, както колегата по - долу каза. Започне ли се само с тоягата ще стане настане здраво етническо напрежение, което няма да доведе до никъде. Основните неща, които са екстра важни са образованието и правосъдието. Ако тези хора се образоват поне малко , то ще започнат да си намират нормална работа и самия мироглед ще започне да им се променя. Сигурно 90% та и повече от ромите крадат здраво, но има и един малък процент, които не крадат и работят здраво. Тези разбира се с лупа да ги търсиш, но съм ги виждал с очите си. Проблемът е, че същия този малък процент среща и неразбиране и недоверие от страна на българите, защото пък българите си имаме негативен опит с ромите като цяло. Така се получава един омагьсан кръг. Другото е правосъдието.....ми то в БГ е пълна анархия, всеки си прави какво си иска и не му пука от законите. Ромите нямат никакво образование и за това играят на дребно, тук краднат, там приберат....българите образовани, стават политици краднат тук 4 милиарда, там обществена поръчка за милиони, цък ДДС-то и т.н. Законите наистина са равни за всички, но трябва институциите да започнат да наблюдават за това дали се спазват и ако не се спазват да има ефективни присъди. Иначе анархията ще продължи, рома ще броди да прибере и разбие нещо, определен кръг от българи ще прави милиони/милиарди, а мнозинството от другите българи ще забравят да си платят данъка от НИ, който дават под наем, някое друго данъче или осигуровка и ще правят по някоя дребна далаверка.

Коментар

• Докога ли? Докато позволяваме един престъпник като Цветан Василев да продължава да живее с нашите ограбени пари в лукс в съседна Сърбия, докато Иван Костов продължава да бъде на свобода, така ще бъде, за съжаление!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Добре, хубаво, изпълни си поръчката, напиши, че циганите имат право да си струпват катуните където поискат върху чужда земя (а част от нея е частна, собственост на същите лоши расисти, които протестират), защото са трайно-безработни-социално-слаби-малцинство-с-особени-етнокултурни-особености-и-традиции-и-затова-законите-не-важат за тях-и-трябва-да бъдат-обезщетени-със-законни-жилища-и/или-парцели-даром-защото-някъде-трябва-да-живеят.

Направи го, за да ти олекне, но не ме убеждавай нито какво трябва да се учи в училище (за твое сведение преподавал съм Право), нито, че някъде е написано че законите не важат за някакви лица, подбрани по етнически признак. Междувременно напрежението ще продължи да ескалира и накрая ще стане мътна и кървава, защото в един момент чашата на търпението ще прелее. Хората няма вечно да търпят да бъдат мачкани и тъпкани в собствената си държава.
        Мдааа, в тази страна всеки праави/работи това, от което ама грам не отбира... баси, туристическия съюз сме станали...

А иначе аз казвам именно противоположното на това, което ми приписваш... Естествено, че в страната има закони, има ЗУТ, който казва, къде и как да се строи и трябва да се спазва... виж НК е нещо съвсем различно, там вече нагазваме в наказателноправната материя, а като има НК, няма КОЛЕКТИВНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, естествено, че и нК трябва да се спазва... в затвора и циганите, извършили престъпление и белите цигани, които подстрекават към насилие....

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Такива като теб ме убеждават допълнително от необходимостта от предмет Гражданско образование в средните училища, просто като спориш за нещо трябва да имаш елементарната представа за това нещо, да не говорим, че няма как да търсиш и защитаваш права като гражданин ако не познаваш тези права (и задължения)...

Гражданите трябва да познават механизмите на държавата и обществото...
          Добре, хубаво, изпълни си поръчката, напиши, че циганите имат право да си струпват катуните където поискат върху чужда земя (а част от нея е частна, собственост на същите лоши расисти, които протестират), защото са трайно-безработни-социално-слаби-малцинство-с-особени-етнокултурни-особености-и-традиции-и-затова-законите-не-важат за тях-и-трябва-да бъдат-обезщетени-със-законни-жилища-и/или-парцели-даром-защото-някъде-трябва-да-живеят.

Направи го, за да ти олекне, но не ме убеждавай нито какво трябва да се учи в училище (за твое сведение преподавал съм Право), нито, че някъде е написано че законите не важат за някакви лица, подбрани по етнически признак. Междувременно напрежението ще продължи да ескалира и накрая ще стане мътна и кървава, защото в един момент чашата на търпението ще прелее. Хората няма вечно да търпят да бъдат мачкани и тъпкани в собствената си държава.

А това че "белият циганин" има 25 присъди (АКО Е ВЯРНО), по никакъв начин не означава, че трябва да се остави на циганите да го заколят, нито не няма човешки права - например правото да не бъде дискриминиран, защото е бял.
          Last edited by Императорът; 01.06.2015, 23:40.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

А, значи някой, който е извършил деяние, наказуемо със затвор, НЕ Е ПРЕСТЪПНИК ??? А какъв е, сигурно герой?

Отказвам да споря повече, безмислено е да се спори с някой, който отрича очевидните факти. Все едно да спориш със средновековен религиозен фанатик, дето мисли, че Слънцето обикаля около Земята... даже фанатикът има по-голямо право, защото емпирическите наблюдения доказват неговата теза.
            Такива като теб ме убеждават допълнително от необходимостта от предмет Гражданско образование в средните училища, просто като спориш за нещо трябва да имаш елементарната представа за това нещо, да не говорим, че няма как да търсиш и защитаваш права като гражданин ако не познаваш тези права (и задължения)...

Гражданите трябва да познават механизмите на държавата и обществото...

Коментар

Добре, че каза, нямаше да се сетя... нали знаеш ъкъл и цикъл ако не ти дойдат...
              Нямаш си идея колко си прав ! Ама кво да правиш , търпение му е майката ...

Коментар

Наказателният кодекс няма нищо общо с гетата, предполагам, че визираш текстовете, които касаят опазването на земеделските земи:

Чл. 221а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 1973 г., попр. бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 86 от 1991 г., попр., бр. 90 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който нареди или в нарушение на своите задължения допусне да се вземе и използува за строителство и за други неземеделски нужди неотчуждена или непредадена по установения ред земеделска земя или пасища, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева.

Чл. 323а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 1973 г., изм. бр. 28 от 1982 г., попр. бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) (1) Който построи сграда върху обработваема земя, земеделска земя или пасище, без да има право на това, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от хиляда до три хиляди лева.

"Незаконно" обикновено не значи "престъпно", та гетата в общия случай са незаконни, щото "сградите" в тях не отговарят на изискванията към строежите, въведени със ЗУТ и актовете по прилагането му, което ги прави незаконни строежи, но не прави престъпници тези, които са ги изградили...
                А, значи някой, който е извършил деяние, наказуемо със затвор, НЕ Е ПРЕСТЪПНИК ??? А какъв е, сигурно герой?

Отказвам да споря повече, безмислено е да се спори с някой, който отрича очевидните факти. Все едно да спориш със средновековен религиозен фанатик, дето мисли, че Слънцето обикаля около Земята... даже фанатикът има по-голямо право, защото емпирическите наблюдения доказват неговата теза.

Коментар

А, значи не са виновни циганите, които безчинстват, виновни са тия, дето ни информират за това.

Да, проблемът с циганите е ного сериозен, но по-сериозен и по-страшен проблем са толерастите, които извиняват и оправдават техните безобразия.
                  Циганите, които вършат престъпления, са същото толкова виновни, колкото и тези, които манипулират с цел създаване на напрежение...

Кво ше кажеш например за "водча на бунта в Гърмен" - оня бял циганин дето палеше, който се оказа с 25 присъди...

Коментар

Четеш и слушаш защото няКОЙ има интерес да четеш и слушаш... Пак да повторя, проблемът с циганите е много сериозен, той е съдбоносен за България, но умишленото подчертаване, умишленото създаване на напрежение, по никакъв начин не помага в решаването му, напротив действа като катализатор и цели приближаване на пожара...
                    А, значи не са виновни циганите, които безчинстват, виновни са тия, дето ни информират за това.

Да, проблемът с циганите е ного сериозен, но по-сериозен и по-страшен проблем са толерастите, които извиняват и оправдават техните безобразия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
                      щото аз съм на педесе...нищо лично!
                      Добре, че каза, нямаше да се сетя... нали знаеш ъкъл и цикъл ако не ти дойдат...

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                        Виж сега малчо , цигани и турци не са ми правили мръсно в живота ,но от българи съм получавала.
                        Това , че ме наричаш ,,малчо", какво трябва да значи?
                        Впрочем на колко години си ...щото аз съм на педесе...нищо лично!

Коментар

• Наказателният кодекс няма нищо общо с гетата, предполагам, че визираш текстовете, които касаят опазването на земеделските земи:

Чл. 221а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 1973 г., попр. бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 86 от 1991 г., попр., бр. 90 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който нареди или в нарушение на своите задължения допусне да се вземе и използува за строителство и за други неземеделски нужди неотчуждена или непредадена по установения ред земеделска земя или пасища, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева.

Чл. 323а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 1973 г., изм. бр. 28 от 1982 г., попр. бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) (1) Който построи сграда върху обработваема земя, земеделска земя или пасище, без да има право на това, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от хиляда до три хиляди лева.

"Незаконно" обикновено не значи "престъпно", та гетата в общия случай са незаконни, щото "сградите" в тях не отговарят на изискванията към строежите, въведени със ЗУТ и актовете по прилагането му, което ги прави незаконни строежи, но не прави престъпници тези, които са ги изградили...

Коментар

Катуните са по ЗУТ...

Иначе аз бих казал 90% престъпници, криминоген не повече от 40-50% от всичките, при българите е към 20%...

Разбира се, че това псевдорешение с безогледните социални плащания трябва да спре... само реално образование с резултати...

Морков и тояга, нищо повече, ама някой от нас трябва да свърши работата, а тя не е малко, това са Авгиеви обори и трябва воля и не-мързел...
                            какво означава "по ЗУТ" - лични карти с адресна регистрация "извън регулация" ли? дори ромовите лидери от Столипиново например признават, че 95% от постройките там са незаконни. Пак ли ме караш да цитирам дума по дума НК? Реално според Наказателният кодекс всеки циганин, живеещ в незаконна къща, колиба, катун е престъпник. Твърдението ти, че 20% от Българите са престъпници, е абсурдно и нагло. Поне измежду хората, които познавам (много са) има само 1-2 такива.

Морков и тояга, съгласен съм. Но те трябва да се прилагат справедливо и според деянията. Да повтарям ли примерът с кучето?

И моля, отговори на въпросът - защо на Българчетата не се дават пари, задето учат и развиват качествата и талантите си? Защо да се дават помощи на циганета, защото са научили да сричат азбуката чак на 12 години, а за суперталантливите Българчета, които печелят най-престижни международни олимпиади, няма и стотинка? Владеенето на Българският език - писмено и говоримо е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на всеки Български гражданин - абсурдно е да се плаща някому, задето е изпълнил задълженията си. Все едно на мен държавата да ми плаща бонуси, задето спазвам законите и си плащам данъци.

Коментар

Помня тоя случай и колко тужно и болно ми стана... И пак ми стана тужно.

Но много по-тужно ми е било за нещастните хорица-българи, пребивани и убивани от цигани. Най-малкото защото това с Бате Асен е еднократен случай, а за цигански издевателства четем и слушаме и гледаме ВСЕКИ БОЖИ ДЕН.
                              Четеш и слушаш защото няКОЙ има интерес да четеш и слушаш... Пак да повторя, проблемът с циганите е много сериозен, той е съдбоносен за България, но умишленото подчертаване, умишленото създаване на напрежение, по никакъв начин не помага в решаването му, напротив действа като катализатор и цели приближаване на пожара...

Коментар

а за цигански издевателства четем и слушаме и гледаме ВСЕКИ БОЖИ ДЕН.
                                И в тоя ред на мисли неслучайно за болшевиките най-важното изкуство беше киното + цирка. Телевизията ги обедини две в едно.
                                Мозъчни функции и процеси при гледане на телевизия
                                Телевизията е единствената медия, която има пълен контрол над зрителите. Около половин минута след като човек започне да гледа телевизия, лявото полукълбо на мозъка му почти престава да работи, тъй като то е свързано с логико-аналитичните мисловни процеси, а по време на гледане човек не обменя информация, той само „попива“ наготово това, което идва от екрана, без да има нужда от някаква обработка.
                                Дясното полукълбо не прилага критична оценка върху информацията, а я възприема като едно цяло и води основно до емоционални, а не логични реакции. По този начин зрителят приема информацията, която получава от екрана, за вярна, дори да не е. Освен това увеличената активност в дясното полукълбо води до отделяне на ендорфини, които са естествени опиати за организма. С други думи, колкото повече се гледа телевизия, толкова повече нараства нивото на ендорфини, и толкова повече се пристрастява човек – настъпва телевизионно пристрастяване (телемания). Това го докарва до състояние на транс.[19]
                                При гледането на телевизия, освен че активността на мозъка се измества от ляво на дясно, тя се измества и от по-високите към по-ниските региони, които са свързани с примитивни мозъчни функции, позволяващи ни да оцеляваме като биологически същества. Ниските дялове от мозъка не могат да различат реалността от симулираната картина по телевизията и, въпреки че на по-високо ниво знаем, че това е „само филм“, то на по-ниско ниво нещата изглеждат напълно реално. В резултат например, когато гледаме някоя напрегната сцена, се ускорява сърцебиенето и увеличава кръвното налягане. Ефектът при гледането на реклама е подобен – на съзнателно ниво разбираме, че ни манипулират, но на подсъзнателно ниво те успяват, като ни карат да се чувстваме неадекватни, докато не си купим рекламираната стока.
                                При хората, които прекарват часове наред, гледайки телевизия, лявото полукълбо на мозъка им постепенно атрофира. Това от своя страна довежда до отслабване на паметта, загуба в способността за концентрация и вземане на важни решения, което е от особено важно значение при подрастващите, понеже по този начин те стават зависими от телевизията и пасивни по характер[17].
                                Въздействия върху децата
                                Учени от университета във Вашингтон са доказали, че прекомерното гледане на телевизия, както и компютърните игри не учат децата на нищо, даже напротив – те са пагубни за детското развитие и убиват тяхното въображение. Много бързата смяна на сцените и музиката ги претоварват, а по-малките, които не разполагат с необходимите знания, за да разбират напълно действието, не могат да направят разлика между сцените във филмчето и тези от реалността. Такива деца имат проблеми със съня, заспиват трудно или сънуват кошмари.[17]
                                Допреди да навърши пълнолетие, едно средностатистическо дете става свидетел на около 200 000 телевизионни сцени с насилие. В последствие детето може да стане по-агресивно, по-безчувствено или да извърши насилие в реалния живот.
                                Децата, които прекарват повече време пред телевизора, са по-склонни да страдат от наднормено тегло поради неактивност и възможност да се хранят по-често. В същото време те биват бомбардирани с реклами, които ги поощряват да ядат нездравословни и некачествени храни, като пържени храни, полуфабрикати, сладкиши, газирани напитки, пакетирани храни – чипсове, шоколади, бисквити, вафли и пр. Средно за около година едно дете гледа 40 000 реклами, а повечето от тях все още не могат да осъзнаят, че основната цел на рекламите е да продават определен продукт.
                                http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...B5.D1.81.D0.B8
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X