IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим беззаконията??? - 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Апропо - по повод прецедентът Батолова воденица - кога ще се търси сметка от фъндъкова, че в ролята си на кмет на София не предприе абсолютно нищо, за да защити законността и интересите на градът и неговите граждани, но Софийска община прие без коментар абсолютно противоправното решение на т.нар. "съд"?
    Баси, че тя Батолова воденица съществува от края на XIX век?!? А в книгата "София преди 50 години" на Георги Каназирев-Верин (издадена 1947) има данни, че и в 1897 г. са ползвали тамошните за избори, поради което не им събаряли бараките... Демек и за това Фандъкова е виновна...
    Last edited by X_Y; 22.06.2015, 20:12.

Коментар

• Тоест някакви лица заплашват с ВОЙНА и твърдят, че са подложени на ДИСКРИМИНАЦИЯ, защото от тях се иска да спрат да нарушават законите ?!?!?!?

Ето докъде ни доведе безкрайното толериране на циганското безочие !!!!

Що се отнася до заплахите им със Страсбург, те са реални - спомняме си престъпния прецедент, създаден от т.нар. "съд" по казусът Баталова воденица - защото т.нар. "съд" не е юридическа, а чисто политическа организация - която въобще не се интересува от правото и законите, но само от това циганските диваци да си останат тук, в България - без значение какви безчинства и престъпления вършат и как съсипват държавата ни !!!!

Апропо - по повод прецедентът Батолова воденица - кога ще се търси сметка от фъндъкова, че в ролята си на кмет на София не предприе абсолютно нищо, за да защити законността и интересите на градът и неговите граждани, но Софийска община прие без коментар абсолютно противоправното решение на т.нар. "съд"?
      Last edited by X_Y; 22.06.2015, 20:06.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Циганите от Гърмен: Ще има война, ако протестите срещу нас не спрат!

Да организират контрапротест още утре, ако и днес протестът срещу тях продължи. За това се заканиха ромите от циганския квартал на Гърмен. Утре те ще поискат разрешение от кмета Минка Капитанова за контрапротест, който да проведат в петък от 9 часа на площада в Гърмен.
        „Конфликтът ще прерасне във война, ако действията на българите срещу нас не престанат“, заявиха циганските тартори. Днес бе последният ден на ултиматума, който поставиха преди три дни, съобщава "Топ Преса".

За днес бе насрочена и пресконференция, на която жителите на Кремиковци обясниха какви ще са по-нататъшните им действия. Те искат спешна среща с вътрешния министър, както и събиране на доброволни дарения от жителите за набиране средства за жалване в Страсбург за приложената според тях расова дискриминация. Това бяха част от действията които възнамеряват да приложат жителите на квартала.

„Ние не искаме нищо от ромите. Ние имаме искане към държавата да изпълни законовите си задължения – да се съборят незаконните къщи и незаконно настанилите се върху нашите имоти да ги напуснат. До като не се случат тези неща, протестите ще продължат“. Това пък казаха от своя страна протестиращите българи от Гърмен. /БЛИЦ
        Last edited by andy2000; 22.06.2015, 19:28.

Коментар

Ами аз си живея в моята държава - а ако река да емигрирам, няма да отида нито в Британия, нито в Америка.
          А твоята държава се рее на астероид в космоса и няма връзка с останалия свят?!??!

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            Ти днес ли живееш или планираш да започнеш да живееш след 10 или 20 години...

А второто е следствие, а не причина...
            Ами аз си живея в моята държава - а ако река да емигрирам, няма да отида нито в Британия, нито в Америка.

Коментар

А дали ще се определя след 10 години? А след 20?

Определя, защото им играем по свирката.
              Ти днес ли живееш или планираш да започнеш да живееш след 10 или 20 години...

А второто е следствие, а не причина...

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                Умно!

Циганите не крадат, не просят и не лъжат.
                http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4832699
                Като цяло добър анализ, но с някои неща съм несъгласен, като напримерно туй:

Обществото иска законът да се прилага и за тях. Има обаче една спънка. Ако към ромите се прилагат стриктно членовете за кражба, присвояване, грабеж и увреждане на чуждо имущество от Наказателния кодекс, в затвора ще влизат цели родове. Махалите ще опустеят, а България ще се нуждае от затвор с размерите на Плевенска и Ловешка област. Ще го обитават поне 300 хиляди души, жени, деца. Те ще трябва да бъдат надзиравани. Това ще осигури заетост за населението на двете области, но и ще го военизира. А за да им се осигури и работа, към затвора трябва да се прибави обработваемата земя на още две области. Сталин и Хитлер биха ни завидели за такъв ГУЛаг.

Сори, но за мен е абсурд законите да не се прилагат, само защото нарушаващите ги били много - напротив - точно тогава законът трябва да се прилага още по-безмилостно !!! И всъщност само ТОВА е начинът циганите да бъдат заставени да работят и да спазват законите... защото ако авторът наистина вярва, че да се даде земя на ромовете ще бъде достатъчно, значи е луд.
                Това е правено многократно и у нас, и в Европа - давана им е земя, давани са им семена за посев, домошни животни, сечива - резултатът винаги е един и същ - изяждат всичко и пак тръгват да крадат.

И авторът не смее да зададе въпросът (камо ли да отговори) - ЗАЩО потомците на някогашните хуни, готи, авари и т.н. варварски орди днес са цивилизовани хора (и то не от днес, но от векове), а ромовете са останали абсолютно същите примитиви, каквито са били преди хиляди години? Сравнението с племената от джунглите е абсурдно и всеки, който е чел Шпенглер може да каже защо.

Впрочем авторът индиректно дава отговор - ето например туканка:

Циганският “почерк” в закононарушенията си личи по това, че те са безогледни по отношение на щетите и жертвите. Ако влак дерайлира заради липсваща скоба на релсите на стойност 5 лв., това е циганска работа. Ако жена бъде наръгана за едно синджирче на стойност 50 лв., това е циганска работа. Ако град остане без ток заради отрязан кабел на стойност 500 лв., това пак е циганска работа.
                Но строго погледнато, циганите не крадат. Те си вземат от “природата”. За да бъде определено едно деяние като кражба, извършителят му трябва да е наясно, че отнема чужда вещ. Тоест, той трябва да прави разлика между свое и чуждо, да осъзнава какво е собственост.

Няма да казвам какъв е отговорът, защото модераторите пак ще ме трият.
                Last edited by X_Y; 22.06.2015, 12:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Ром, псувал и удрял полицаи, ще лежи само 5 дни в ареста

„Боклуци” и „копелета мръсни”, крещял побойникът на униформените

24-годишен видински ром ще лежи 5 дни в ареста, защото псувал и удрял полицаи. Наказанието на В.Н. е наложено с решение на Видинския районен съд, съобщава "Трибали". Инцидентът се разиграл около 16.40 часа в четвъртък в района на блок "Кокиче" във Видин.Побойникът пътувал с конска каруца, когато униформени го спрели и му поискали документ за самоличност.

Разгневен от полицейската проверка, ромът засипал униформените с цветущи псувни и обиди. С ругатни по адрес на майките им и викове "боклуци" и "копелета мръсни" В.Н. скочил на бой на полицаите пред погледите на случайни минувачи.

Мъжът е признат за виновен по Указа за борба с дребното хулиганство за грубото си, арогантно и оскърбително отношение към органи на властта, на които е нанесъл удари на публично място, посочва съдът.
                  Решението може да се обжалва.
                  А защо полицаите не са го смлели от бой, както бият данъкоплатците, които ги хранят само защото са отишли на мач?

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                    Независимо дали ни харесва, родили сме през епоха, която се определя от англо-саксонската цивилизация. Наука, култура, бизнес - без английски си заникъде. Разбира се, ако някой е решил да бъде аутсайдер (как это по-русски???) негова си работа, може и само с есперантисти да общува
                    А дали ще се определя след 10 години? А след 20?

Определя, защото им играем по свирката.

Коментар

• Умно!

Циганите не крадат, не просят и не лъжат.
                      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4832699

Коментар

Тук съм длъжен да призная, че понякога циганите ме опровергават - в случая обвиненията ми в неблагодарство. Ти да крадеш, да нападаш хора с брадви и железа, а полицията да те охранява, вместо да те арестува - това наистина заслужава поне едно "благодаря". Въобще герберастко-хъхряшката идилия е пълна. Лаях аз преди изборите, че ГРОБ е престъпна антибългарска и прохъхряшка хунта, но нямаше кой да ме чуе.
                        Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Но и аз като теб се чудя разните му патриоти дали ще повдигнат темата в парламента, защото по ТВ видях всички други да говорят по темата, но не и тях и взех да се чудя да не са на почивка в Гърция?!
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ром, псувал и удрял полицаи, ще лежи само 5 дни в ареста

„Боклуци” и „копелета мръсни”, крещял побойникът на униформените

24-годишен видински ром ще лежи 5 дни в ареста, защото псувал и удрял полицаи. Наказанието на В.Н. е наложено с решение на Видинския районен съд, съобщава "Трибали". Инцидентът се разиграл около 16.40 часа в четвъртък в района на блок "Кокиче" във Видин.Побойникът пътувал с конска каруца, когато униформени го спрели и му поискали документ за самоличност.

Разгневен от полицейската проверка, ромът засипал униформените с цветущи псувни и обиди. С ругатни по адрес на майките им и викове "боклуци" и "копелета мръсни" В.Н. скочил на бой на полицаите пред погледите на случайни минувачи.

Мъжът е признат за виновен по Указа за борба с дребното хулиганство за грубото си, арогантно и оскърбително отношение към органи на властта, на които е нанесъл удари на публично място, посочва съдът.
                          Решението може да се обжалва.
                          Last edited by X_Y; 22.06.2015, 11:02.

Коментар

Впрочем КОЙ е казал, че трябва да се знае ТОЧНО английски, а не някакъв друг език? Това е просто една от по-дребните англо-американски наглости !!!
                            Независимо дали ни харесва, родили сме през епоха, която се определя от англо-саксонската цивилизация. Наука, култура, бизнес - без английски си заникъде. Разбира се, ако някой е решил да бъде аутсайдер (как это по-русски???) негова си работа, може и само с есперантисти да общува

Коментар

Неспособността да се учат чужди езици е учудващо често в основата на крайния национализъм и русофилството . Неразбираемото е лесно да се отрича.
                              Неграмотността, невежеството и упоритият отказ да се мръдне и на крачка от зададената от господарите догматическа теза, е нещо обичайно за путинофилите и слепи поклонници на Обонго.

Очевидно няма да дочакам отговор на въпросът, който зададох... или греша?

За езикът - просто съм нямал възможност или необходимост да го уча. В училище учих друг език, който поради липса на практика съм забравил тотално и сега разбирам английски доста повече, без да съм го учил.
                              Впрочем КОЙ е казал, че трябва да се знае ТОЧНО английски, а не някакъв друг език? Това е просто една от по-дребните англо-американски наглости !!!

Коментар

Неспособността да се учат чужди езици е учудващо често в основата на крайния национализъм и русофилството . Неразбираемото е лесно да се отрича.
                                Колкото американците ще научат испански.Много скоро на английски няма да има кой да говори там ще се говори на испански и китайски.Бе бах ти великата нация ми те и език си нямат и писленост да ги таковам у великите

Коментар

Working...
                                X