IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бизнес с рециклиране на пластмаса ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте!
    Попаднах почти случайно на тази тема, а съм свързан с Инвестор.бг от годините когато живеех в София, по принцип съм от Сливен. Редактор съм на страници в Старт.бг, които до колкото си спомням са проект на investor.bg.

Бих искал да споделя опита си от инвестиционна възможност, в която участвам от 01.08.2015 г. и представлява уеб-базирана платформа за участие в бизнес за рециклиране на пластмасови отпадъци. Фирмата бе базирана първоначално в Полша (към момента има много офиси по света, както и нови заводи в Европа), участват редовно в еко-изложения и мога да бъда абсолютно честен с Вас, че получих бонуса за регистрация от 20 Евро, който ми бе преведен по банков път след около 3 месеца участие в проекта.
    За жалост някой от правилата бяха променени в последствие и едно от изискванията акаунтът Ви да бъде активен вече е, да направите вложение в рамките на поне 20 Е. Това е и минималната сума за теглене на средства от сайта, като също имате опция за плащане през PayPal или с Биткойн (BTC). Именно така попаднах на рекламата за този сайт, като за момента съм получил бонуси от около 255 евро за повече от година, което за мен е обнадеждаващо. По тази причина инвестирах и около 140 евро отново в Биткойни поради, поради удобството и гъвкъвостта им

Подобно на мрежовия маркетинг, фирмата предлага награди под формата на 12% от инвестициите на "доведените" от Вас клиенти, което е и една от причините да ви представя тези възможности...

Бих се радвал, ако при регистрация някой въведе моето Master Acount ID, което е: 67E9-4A0B-D23C

През Октомври 2017 Recyclix прeкратяват регистрациите на нови потребители и преминават на нов инвестиционен фонд в Малта, с минимум участие от €100 000. На регистрираните до момента се дава възможност да извлекат своята ГАРАНТИРАНА печалба от 140% на вложенията си, за периода до следващия Октомври 2018. Освен това е планиран и микрофондов "басейн" за по-малките инвеститори, които желаят да участват.
    Пълните подробности ще бъдат допълнително обявени в официалния сайт.
    Повече по темата, можете да прочетете в темата от форума на Биткойн БГ обществото: http://bitcoinbg.eu/forum/viewtopic.php?f=35&t=3212

Отскоро съществува и възможност да поискате да Ви бъдат изпратени готовите рециклирани гранули, ако са повече от 800 кг. и сътветно поемете разноските по транспорта им.

С благодарност:
    Траян

Коментар

• По това което казваш, най-вероятно става дума за примитивна инсталация за рециклиране на полиетилен, шредер + измиване до резултат шредиран материал полиетилен. С резултата можеш да правиш торби за смет, например. Напоследък, има и много вторични торби за пазаруване, познават се по това че се късат от нищото.
      Като цяло този пазар е наситен от години, но нищо не ти пречи да пробваш.

Коментар

• Няма спор, че съм 'гол и бос' по темата. Явно грешно съм разталкувал информацията, която ми бяха казали. Явно са вървели и рециклирането от една страна, а от друга са купували готов материал за производсвто на чувалите (защото готовата продукция съм я виждал с очите си).
        Иначе машините баха първоначално закупени за около 200 000лв.
        Нямам представа реално за възможностите им.

Коментар

• Първоначално изпратено от MComers Разгледай мнение
          Нещата са съвсем, съвсем в зародиш.
          Просто ми 'изпадна' една инсталация, която мога да взема и да работя с нея. Имам и 1 доста добър химик-инженер в обкръжението си, който е точно специалист в пластмасите.
          Знам само, че инсталацията досега е преработвала основно пластмасови бутилки. В следствие на рециклирането са се получавали гранули продавани за производство на крайни изделия. Има и машина за производство на чували за смет.
          Как мислите вие - къде е по-добре да си по веригата - във фаза изкупуване,пране,раздробяване и получаване на гранули или във фаза закупуване на готови гранули и производството на пластамсови крайни продукти ?
          Виждам, че подобен бизнес ти е много далеч в момента. Очевидно е, защото правиш груби грешки при описанието, пластмасовите бутилки обикновено са от ПЕТ пластмаса, след рециклирането ѝ от тази пластмаса няма начин да направиш чували за смет или други крайни изделия. Може да направиш преформи за бутилки, но при смесване с първичен материал до 50:50 най-много. Инсталация за рециклиране на ПЕТ бутилки до регранулат обаче се съмнявам да ти е попаднала току-така, защото говорим за сума. Съветвам те да се консултираш с приятеля ти химик.

Коментар

• Нещата са съвсем, съвсем в зародиш.
            Просто ми 'изпадна' една инсталация, която мога да взема и да работя с нея. Имам и 1 доста добър химик-инженер в обкръжението си, който е точно специалист в пластмасите.
            Знам само, че инсталацията досега е преработвала основно пластмасови бутилки. В следствие на рециклирането са се получавали гранули продавани за производство на крайни изделия. Има и машина за производство на чували за смет.
            Как мислите вие - къде е по-добре да си по веригата - във фаза изкупуване,пране,раздробяване и получаване на гранули или във фаза закупуване на готови гранули и производството на пластамсови крайни продукти ?

Коментар

Здравейте.
              Бих искал да попитам има ли сред вас хора, които имат понятие от този род бизнес?
              Става въпрос за изкупуване на пластмасов скрап, 'пране', сушене, раздробяване и правене на пластмасови гранули до състояние готово за производство на пластмасови елементи и т.н
              Въпросът ми е - има ли според вас в момента почва този бизнес у нас. Има ли пазар за подобна продукция у нас, има ли смисъл като цяло и всичко останало, което сметнете че би ми било полезно.
              Лично за мен този бизнес има бъдеще в световен мащаб. За настоящето в нашата мила родина..не знам.
              Благодаря ви
              Има !
              Може да се участва и с европейски програми . Недостатък, че в бизнеса с отпадъците са намесени много мутри ....
              Имам познат, който има технология за такова производство...Смес от отпадъчна пластмаса и черупки от орехи, лешници, стърготини и още нещо...

Основното производство са колове за лозарството - има европейска забрана за бетонови колове. Или дървени или подобни.....

Но за такъв бизнес трябват доооста пари....

Коментар

• Поне в моя град има едно предприятие. Във В.Т. има поне още две, за които знам със сигурност. Та, че се работи в областта, работи се. Но, тези фирми, които знам, използват вторичен материал с известен състав от свои и близки производства. Т.е., наистина, рециклират производствен отпадък, а не битов. Последният силно се различава, т.к. в контейнерите се хвърля наред ВСИЧКО с името "пластмаса".
                ПРЕДИ да се "рециклират", пластмасите - с цел качествен продукт, който ти после да доставяш някому - следва да се разделят по химически признак. Защото, силно се различават полипропилен, полистирен, поливинилхлорид, полиетилен и т.н., термопластите пък са много тегава територия... А и смесването им дори в "малки" количества, често ги прави практически негодни за много от "чистите" им приложения. ТОВА как мислиш да преодолееш икономически изгодно и с гарантиран резултат?

Коментар

• За понятие, имам от този бизнес. Реално, много общо говориш.
                  1. Каква пластмаса искаш да рециклираш като тип? Технологиите са различни, машините също.
                  2. Ще имаш ли достатъчно суровина за да натовариш инсталацията, т.е. как мислиш да се снабдяваш? Това не е като да купуваш готови суровини от доставчик.
                  3. Ще успееш ли да се конкурираш с финансираните от държавата столични инсталации за рециклиране?
                  Размисли по тези 3 точки и кажи как го виждаш.

Коментар

Здравейте.
                    Бих искал да попитам има ли сред вас хора, които имат понятие от този род бизнес?
                    Става въпрос за изкупуване на пластмасов скрап, 'пране', сушене, раздробяване и правене на пластмасови гранули до състояние готово за производство на пластмасови елементи и т.н
                    Въпросът ми е - има ли според вас в момента почва този бизнес у нас. Има ли пазар за подобна продукция у нас, има ли смисъл като цяло и всичко останало, което сметнете че би ми било полезно.
                    Лично за мен този бизнес има бъдеще в световен мащаб. За настоящето в нашата мила родина..не знам.
                    Благодаря ви
                    Почва има ,търсене има добър бизнес
                    Лошото е ,че няма държава и може им скимне и тоз бизнес да монополизират и ,ще ти остане само инвестициите .
                    Last edited by lobos; 10.02.2015, 08:09.

Коментар

• Бизнес с рециклиране на пластмаса ?

Здравейте.
                      Благодаря ви
                    Working...
                    X