If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Предлагам да не се смеем на Украйна и украинците. Нещата там са много зле с "добрата" намеса на УСА и ЕУ. Местните идиоти не ги броим, и тук си имаме достатъчно.
Преди години в нещо подобно, тука в България, бях на варене на ракия. Един селски казан. Не знам дали още съществува. Сигурно. Те и нашите селяни са жилави.
В момента има по-добри селски казани!!!Правят по-добър крекинг!!!
Миналата година излезе някаква статистика колко НПО та има в страната. Интересувах се, защото един приятел искаше да прави такова, за да се бъркаме в политката във Варна. Бях против - на мен за политика ми е от единия крачол в другия, а и не мисля, че с подобни глупости може да се оказва трайно влияние, да се постига достатъчен ефект, да се оказва достатъчен натиск и го спрях, но от някъде бях изкопал информация, че на около 140-150 жители на България се пада по едно НПО Като му казах това, човекът също като мен взе да се смее и се отказа от тази глупава идея.
Не знам за теб и твоя приятел знам какво казва жена ми, на всеки 3 месеца по сметката на едно варненско НПО се прехвърлят около 2-2,5 млн лева. Те го играят разпределители и разпределят сумата на още няколко такива, дали са пак техни не знам. Но това е истина, приеми го както искаш
На скоро четох че тази година силните сектори ще са технологиите, енергетиката и финансите.
И правилно си чел. Любопитно, какво точно подразбираш ти лично в "технологии и енергетика". Ей тук, под носа точно.
Има - ама наистина! - пробиви. Хайде, да видим, как би ги обозначил ти..
Малко извън темата, но едно леко предупреждение към тези които смятат да правят бизнес в страната........
Стара, но работеща мандра в австрийските Алпи... В същия този ЕС, с който се оправдават политиците и държавата ни, всеки път, когато измислят нова дивотия, а после сочат, че уж от ЕС имали били такива изисквания, а тъпаците масово на 90% им вярват, че лошите европейци, наистина искат от нас тези глупости...
Както бе ми казала една клиентка преди време - "Любимият ми ресторант във Виена, шибаните държавни органи в България щяха да са го затворили (понеже и той е такъв старичък), като се оправдаят с ЕС"...
В България тази мандра щяха да са я налазили всички инстанции, да са метнали собствениците на клада, БТВ и НоваТВ да обясняват с ужасени гласове и кадър, от какви ужаси ни е спасила държавата. После щеше да има интервю с няколко пилешки глави подбрани по тъпотия и грозотия от улицата - нужен ли е държавен контрол, а накрая всички ще викат "Ура" че са преборили мандраджията кулак, който не иска да е европеец.
Преди години в нещо подобно, тука в България, бях на варене на ракия. Един селски казан. Не знам дали още съществува. Сигурно. Те и нашите селяни са жилави.
Подкрепям с две ръце. Преди година две четох едно обяснение защо Амазон не идва в България.... Този сегмент има още да се развива според мен.
А, те много още от големите фирми няма и да дойдат. За чий им е на нашето опоскано подобие на пазар? Само с търговия не става, драги. както и с копиране на чужди дела. Много от тях са успешни, щото са започнали да работят в едно друго време, при други условия. Тук и сега, просто...просто, няма кой да им плати /достатъчно/, не просто да "дойдат", ами и да останат.
Изваждането на главата от междубузието е първото условие да откриеш нещо по-добро.
Многократно съм споделял но, масите са инертни /тафтология, прочее: Масата е мелио за инертност/ и, каквото са си знаели преди да река нещо, същото си продължават, губят пари, ама нали "по свой си акъл", упорито и небрежно, си карат. Едва ли едно споделяне тук ще свърши работа някому, който от дни не си е поглеждал личните съобщения.
По-здрави за питащия.
Малко извън темата, но едно леко предупреждение към тези които смятат да правят бизнес в страната........
Стара, но работеща мандра в австрийските Алпи... В същия този ЕС, с който се оправдават политиците и държавата ни, всеки път, когато измислят нова дивотия, а после сочат, че уж от ЕС имали били такива изисквания, а тъпаците масово на 90% им вярват, че лошите европейци, наистина искат от нас тези глупости...
Както бе ми казала една клиентка преди време - "Любимият ми ресторант във Виена, шибаните държавни органи в България щяха да са го затворили (понеже и той е такъв старичък), като се оправдаят с ЕС"...
В България тази мандра щяха да са я налазили всички инстанции, да са метнали собствениците на клада, БТВ и НоваТВ да обясняват с ужасени гласове и кадър, от какви ужаси ни е спасила държавата. После щеше да има интервю с няколко пилешки глави подбрани по тъпотия и грозотия от улицата - нужен ли е държавен контрол, а накрая всички ще викат "Ура" че са преборили мандраджията кулак, който не иска да е европеец.
Единственото спасение на частни бизнес е в сиво-черния сектор !
Направи си НПО свали правителството и стани премиер. Мисля че по добро/доходносно/ няма
Миналата година излезе някаква статистика колко НПО та има в страната. Интересувах се, защото един приятел искаше да прави такова, за да се бъркаме в политката във Варна. Бях против - на мен за политика ми е от единия крачол в другия, а и не мисля, че с подобни глупости може да се оказва трайно влияние, да се постига достатъчен ефект, да се оказва достатъчен натиск и го спрях, но от някъде бях изкопал информация, че на около 140-150 жители на България се пада по едно НПО Като му казах това, човекът също като мен взе да се смее и се отказа от тази глупава идея.
Коментар