IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как принудих търговец да спази Закона за защита на потребителите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    Джейми, ако ще действаме от позиция на силата, искам да му видя именцето на клиента. Този, който ще ме накове. После ще има - каквото повикало - такова се обадило. Не забравяй, че тоягата има два края.
    Не си ти в силната позиция, вуйче
    Ако аз те накова, ще разбереш не бой се

Коментар

• http://www.kzp.bg/download.php?mode=...ed_file_id=150

Раздел II.
      Договор за продажба от разстояние
      ........................
      Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни

...............наистина не е коректно по закон това,МАРИЯНОВОТО!!!!

Коментар

• Джейми, ако ще действаме от позиция на силата, искам да му видя именцето на клиента. Този, който ще ме накове. После ще има - каквото повикало - такова се обадило. Не забравяй, че тоягата има два края.
        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ей недеите така бе .Представяте ли си аз като пендзионер човек,бабата сутрин ме прати да купя 2 домата щото пендзииката малка,обаче взема,че купя 3 та да има и за мезенце за утре мача.Само,че като се прибера в колибката бабата взела та прочела за правата на голям купувач и инвеститор и с точилката марш обратно на пазаря да върна единия домат,е да ама аз като всички купувачи в тази хубава съм го престиснал яко няколко пъти и той станал готов на салце.Емчи нали като всички пендзионери му върнеме доматето той слугата народен ще фалира бе.И тогаз ко правиме а,нищо друго не остава да някой от вас да стане слуга на народните инвеститори
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
            The client is always wrong.
            Е след туй търговеца с подобнo верую е готов разорен

Уважението трябва да е взимно. Ако някой си мисли, че търговецът ще му д...а, дълбоко се заблуждава.
            Къде се е видяло, богат на беден да слугува?!
            Значи ако търговеца не ме уважава като клиент - ще се постарая да ме уважи от позиция на силата (данъчни, КЗК и т.н.). Не е нужно да духа.

А за богат и беден ако ще си говорим - богат е КЛИЕНТА понеже той плаща, инак търговеца е РАЗОРЕН. Така че прав си - ще слугувате на клиента и хоро ще играете
            Last edited by jamiemirror; 02.09.2010, 17:42.

Коментар

• Темата е - Как принудих търговец да спази ЗЗП.
              А накрая е станала - връщайте смело, можете и да дразните търговците, те ще си траят. Абе добре си написах в началото, че някои постове са за психото.
              И друго не ми е ясно. Предполага се, че в инвесторския форум пишат инвеститори. Т.е. - хора, които са от другата страна на барикадата. На практика излиза, че водещи са клиентите на социалните служби. Имам предвид манталитета - вземи перфоратор, пробий си дупките, пък върни инструмента.
              Явно у дома никой не им изпълнява желанията, та са тръгнали да се налагат по магазините. Пълно е с откачалки, ходещи от магазин в магазин, нямащи възможност за по-приятно прекарване на времето. На какво ли не съм се нагледал в последните 20 години.
              Уважението трябва да е взимно. Ако някой си мисли, че търговецът ще му д...а, дълбоко се заблуждава.
              Къде се е видяло, богат на беден да слугува?!

Коментар

• The client is always wrong.

Коментар

• Първоначално изпратено от Noize Разгледай мнение
                  Търговците веднъж завинаги трябва да се научат, че клиентът винаги има право, а не да се чудят как да го прецакат по всевъзможни начини.
                  + 1

Коментар

• Търговците веднъж завинаги трябва да се научат, че клиентът винаги има право, а не да се чудят как да го прецакат по всевъзможни начини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов Разгледай мнение
                      Проверих в Комисията за защита на потребителите

и

нашите закони са като навсякъде в ЕС
                      никъде нямаш право да върнеш без обяснения (трябва да е повредено) ПО ЗАКОН
                      но навсякъде КОНКУРЕНЦИЯТА между потребителите е довела до практика да се връща без проблем

Така че, връщайте смело. Ще принудим търговците да въведат добри практики
                      Не си прав. Обяснение може да бъде и това че стоката е била продадена с описание на определени функции - които тя обаче не покрива.
                      "Обещаха ми това, получих онова" - достатъчно основание за връщане. Между другото - масовата причина за рекламация в ресторант.

Коментар

• Проверих в Комисията за защита на потребителите

и

нашите закони са като навсякъде в ЕС
                        никъде нямаш право да върнеш без обяснения (трябва да е повредено) ПО ЗАКОН
                        но навсякъде КОНКУРЕНЦИЯТА между потребителите е довела до практика да се връща без проблем

Така че, връщайте смело. Ще принудим търговците да въведат добри практики

Коментар

• Абе тия от комисията за защита на потребителя много тромави бе, а уж работят в защита на нас потребителите ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Марияне ти си добре

какво да кажа аз ?
                            онзи ден отивам да заредя в OMV светнала лампичка за гориво = около 3-4 литра в резевоара.
                            Казах на момчето да напълни догоре и влязох да платя. По едно време гледам онзи още се мота на колонката и питам касиерката "да нямате проблем с колонката"
                            тя ми отговаря "а сичко е ок досега е 77 литра, но може още "
                            казвам и " я го спрете този юнак вече, че резервоара ми е 70 литра като махна останалото вътре 67-68 макс"

дойде управителката да ми обесни как имало запас в резервоарите.

обясних и спокойно, че зареждам само и единствено дизел на омв, че винаги пълня догоре като ми светне лампата и досега никой техен колега на омв със същата техника не е успял да вкара повече от 68 литра в резервоара.

тя упорита...
                            казах им,че съм 100% убеден ,че съм прав, но ще си платя сметката(172 кинта 20 от тях напълно измислени) и си тръгнах

мислех да се оплаквам до омв, но после се размислих. не ми се занимава с кухи служители .

ако можех щях да им върна стоката...ама няма как ))

та така

внимавайте като ви пълнят 'до горе'
                            става дума за омв което е на околовръстното между детелината на българия и кръговото за драгалевци
                            Каква кола караш момче?
                            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                              Тази работа си е малко опасна за търговците, щото може да стане една българска работа.

Като съм бил по чужбина имаше доста българи, които се възползваха от опциите да вземат нещо, да го ползват 1-2 седмици и да го връщат.

Примери бол.

Отиваш на почивка. Вземаш си най-новата супер фото/апарат/камера. Правиш снимки и след това я връщаш. Догодина пак по същия начин, щото след 1 година оня модел вече ще е морално остарял.

Или правиш ремонт в къщи, за което ти трябват инструменти - бормашина, прободен трион, разни други. Вземаш си комплекта. Правиш квото правиш и го връщаш след 1 седмица.

Горните две бяха масови практики сред българите в чужбина, поне които познавах.

Имаше и случаи да си вземат плазма за финалната фаза на Световното и после да я връщат. Но това не беше толкова масово.
                              И нещо повече дори - те се гордеят с това !

Коментар

• Тази работа си е малко опасна за търговците, щото може да стане една българска работа.

Като съм бил по чужбина имаше доста българи, които се възползваха от опциите да вземат нещо, да го ползват 1-2 седмици и да го връщат.

Примери бол.

Отиваш на почивка. Вземаш си най-новата супер фото/апарат/камера. Правиш снимки и след това я връщаш. Догодина пак по същия начин, щото след 1 година оня модел вече ще е морално остарял.

Или правиш ремонт в къщи, за което ти трябват инструменти - бормашина, прободен трион, разни други. Вземаш си комплекта. Правиш квото правиш и го връщаш след 1 седмица.

Горните две бяха масови практики сред българите в чужбина, поне които познавах.

Имаше и случаи да си вземат плазма за финалната фаза на Световното и после да я връщат. Но това не беше толкова масово.

Коментар

Working...
                                X