IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Студен синтез, декември по магзините за 2000$

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Защо се държиш така не знам ! Прекрасно съм запознат с това как работи термопомпата и климатиците . Ясен ми е проблема с температурния режим, но ти очевидно не си наясно че теоретично ако може да се обърне част от топлината отделяна от вътрешното тяло в електрически ток и климатика е в режим и работи с коефициент на преобразуване над 3 ще може и да се захрани сам.
    Максимална ефективност под 1 ? При коефициент на преобразуване над 3 ? Кои температури ще се изравнят - външната и вътрешната ? Как ще стане това и кога ще стане - глупости.
    Дани, при СОР>3 имаме кпд=[(COP-1)/COP] НЕ ПО-МАЛКО от...2/3=0,666(6). Дори при СОР=10 /нещо твърде високо/, имаме кпд=[(10-1)/10]=0,90 та, успокой топката малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнение
      Хич да не ти пука Гледай ме в очите
      WOW
      Обединени хумусно-минерални права.Платена! данъчна амнистия
      http://minerals.ga

Коментар

• Първоначално изпратено от bezsapruga Разгледай мнение
        magi208, грозни бедра имаш,някакси не са ми естетчни
        Хич да не ти пука Гледай ме в очите

Коментар

• Не в това е пречката да се захрани термопомпата сама ,а в един друг закон на термодинамиката наречен закон за запазване на ентропията.

Коментар

• Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнение
            Ай ай ай в този момент бащите на термодинамиката се въртят в гробовете си като вентилатори четейки тази тема
            magi208, грозни бедра имаш,някакси не са ми естетчни

Коментар

Защо се държиш така не знам ! Прекрасно съм запознат с това как работи термопомпата и климатиците . Ясен ми е проблема с температурния режим, но ти очевидно не си наясно че теоретично ако може да се обърне част от топлината отделяна от вътрешното тяло в електрически ток и климатика е в режим и работи с коефициент на преобразуване над 3 ще може и да се захрани сам.
              Максимална ефективност под 1 ? При коефициент на преобразуване над 3 ? Кои температури ще се изравнят - външната и вътрешната ? Как ще стане това и кога ще стане - глупости.
              Недей да бъркаш температурната нула по Целзий с истинската. Реалната нула е при -273 градуса по Целзий и до там е възможен термопомпен ефект с прираст над 1 .

Рекорда днес е КОП 4 при външна температура -20 по Целзий и вътрешна +30.

Коментар

• Бате Пешо

Не топлообменник трябва с който да може ниска температурна разлика от порядъка на 10 градуса да се превърне в ток.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Ай ай ай в този момент бащите на термодинамиката се въртят в гробовете си като вентилатори четейки тази тема

Коментар

• Xman1

Last edited by supertrader; 17.10.2014, 16:31.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                      Ти няма ли да спреш вече да плямпаш глупости?!

Климатика изпомпва топлина от вън, но неговата ефективност намалява с падане на външната температура. Ако навън стане много студено ефективноста на климатика ще падне под 1 и ще е по изгодно просто да си пуснеш ел. печка или радиатор.

Модерните климатици дори имат реотанче на външното тяло защото без него, при температури под 0 градуса, външното тяло се обледява и спира да работи.

Климатика е просто една термопомпа и не може да се използва за производство на енергия. Максималната ефективност на термопомпите е под 1... т.е. ако нямаш външен източник който да ги върти, в момента в който температурата се урегулира, помпата ще спре да работи.

На пръв поглед изглежда, че климатика има ефективност повече от 1, защото черпи топлина от външната среда. Но ако се опиташ да използваш тази топлина и след това с нея да въртиш климатика... нищо няма да стане.

Разбира се ако навън не е много студено, климатика е много по ефективен от който и да ел. радиатор или печка, дори от парното (поне при тези цени, защото парното би трябвало да е отпадна топлина... която иначе излиза през комините на ТЕЦ-а... но ние в България имаме друга физика, защото народеца е неграмотен).
                      Ако бъде открит фреон който да се изпарява при -50 климатика ще стане убиец.

Коментар

С над 1 малко не става, отдавна има климатици които смучат топлинна енергия от въздуха който минава през външния топлообменнтик и я превръщат в топлина на вътрешния но не могат да ги накарат с част от тази топлина да си произведат сами ел.ток.

Ти няма ли да спреш вече да плямпаш глупости?!

Климатика изпомпва топлина от вън, но неговата ефективност намалява с падане на външната температура. Ако навън стане много студено ефективноста на климатика ще падне под 1 и ще е по изгодно просто да си пуснеш ел. печка или радиатор.

Модерните климатици дори имат реотанче на външното тяло защото без него, при температури под 0 градуса, външното тяло се обледява и спира да работи.

Климатика е просто една термопомпа и не може да се използва за производство на енергия. Максималната ефективност на термопомпите е под 1... т.е. ако нямаш външен източник който да ги върти, в момента в който температурата се урегулира, помпата ще спре да работи.

На пръв поглед изглежда, че климатика има ефективност повече от 1, защото черпи топлина от външната среда. Но ако се опиташ да използваш тази топлина и след това с нея да въртиш климатика... нищо няма да стане.

Разбира се ако навън не е много студено, климатика е много по ефективен от който и да ел. радиатор или печка, дори от парното (поне при тези цени, защото парното би трябвало да е отпадна топлина... която иначе излиза през комините на ТЕЦ-а... но ние в България имаме друга физика, защото народеца е неграмотен).

Коментар

• Как Философа Андреа Роси постигна е-кат 2011godina
                          https://www.youtube.com/watch?v=t9I_CJti-RU
                          Last edited by bezsapruga; 17.10.2014, 13:20.

Коментар

• цена за презареждане,гаранционен срок на е-кат

https://www.youtube.com/watch?v=ap5s1gTL54M

Коментар

• magi208

Има проблем и той е политически - технологията за производство на Нафион се държи от Дюпон, а това е американска компания..на мен руснаци и американци никак ама никак не са ми симпатични и добавете в групата великите германци, японци или китайци яхнали Света като Настрадин ходжа магарето си. Нафиона е необходим за горивната клетка засега, но се работи по въпроса да отпадне.Електродите с голяма разлика в електрохимичния си потенциал не са проблем и са евтини, няма нужда от платина и рутений или друг скъп и рядък метал..метала който работи е прилично разпространен - желязо. Янките и Путин не могат да обявят война на Света и да прилапат де що има желязо.
                              Пътят за Свободата минава през Смъртта на всички експортноориентирани икономики и боклуци експлоатиращи чуждото потребление.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• magi208

Не генератора на Роси, електролизата е процеса чрез който може да се извлича топлинна енергия и да се преобразува в ток.За нея е характерно че когато процеса се извършва при ниско напрежение под 1 волт в дисоциация на водната молекула участие взема топлинната енергия на самия електролит - той се охлажда,а вложения ток може да бъде 3 пъти по малко от електрическия ток който може да се генерира от произведения водород чрез горивна клетка с протонообменна мембрана..вече има такива с кпд 90%.Т.е. машината съдържа три основни компонента - нисковолтов електролизер и топлообменник със следните характеристики - висока разлика в електрохимичния потенциал на покритието на анодните и катодни електроди, самостоятелни клетки с отделен електролит задължително също , алкален тип електролизер и разделящ водорода от кислорода при отделянето им. Втория компонент е топлообменници в които да циркулира електролита и да се подгрява - абсорбира температура от въздух или вода..може и почвата, те трябва да са толкова на брой колкото са и клетките а съответно и помпи. Третия компонент е горивната клетка към която да се подаде водород и кислород и да произведе необходимия ток с напрежение под 1 волт с който да се захранят клетките на алкалния електролизер.Остава да кажа как да се направят електроди с голяма разлика в електрохимичния потенциал и народа може да запретне ръкави да си прави такива топлина абсорбиращи машини превръщащи я в ток или чист газ - водород.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X