IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За цената на електроенергията?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
    На този човек му трябват 10г. по бързата процедура за хулиганство. Имаше късмет че насреща му не беше Бойко да го намлати както трябва че да види как се хвърлят яйца.
    Гледай да се въздържаш от заплахи, че вече много им се наслушахме, а някои хора вече чакат само повод! Учтиво предупреждение http://investments.dir.bg/_wm/librar...3&df=8&dflid=3

    Last edited by Jay Gould; 25.09.2014, 15:11.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty
      Евала на този човек!

      Замериха с яйца председателката на ДКЕВР

      За съжаление останалото население е заспало дълбок зимен сън и чакат политиците от новото правителство да ги "оправят".
      Повишаването на цената на тока ще тласне България в нова по-тежка рецесия.
      На този човек му трябват 10г. по бързата процедура за хулиганство.
      Имаше късмет че насреща му не беше Бойко да го намлати както трябва че да види как се хвърлят яйца.

      Коментар


      • Самата идея, как щели да качат цените на тока, а "за да се предпазят от протести", ще отпускат бонуси на социално слабите (идеята на управляващите) показва безумието, тоталното откъсване от реалността на управляващата ни класа "богопомазани" и обслужващата я лакейска журналистика, съставена основно от дебили с промити мозъци. Въпреки огромния си полицейски апарат, шпионски агенции - пуснати да шпионират, подслушват, заплашват, бият и репресират българските граждани, дори с тях, управляващите не разбраха, че основната маса протестиращи през януари и февруари 2013 г., бяха не социално слабите, а точно средната класа в страната и богатите граждани, тези с работа, с бизнес, с идеи и желание за промяна! Точно те бяха "умните, успешните и красивите", макар облечени в зимни дрехи, а не подскачащите, летни, шарени, но без едно икономическо искане, политически лумпени от лятото!

        Замериха с яйца председателката на ДКЕВР https://www.youtube.com/watch?v=Vb_XZKF9vFc

        https://www.facebook.com/groups/10150108758025384/
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Днес в швеицария е задържан болен от ебола.... Въпрос на месеци европа да пламне.... Тогава цената на тока ще ви се струва смешна тема..., вълната от епидемия ще срине и борсите ... Въпросът е готова ли е БГ за предстоящия катаклизам.
          Животът е огледало.....усмихвай се

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            То ние се оформяме пътници, ти "левът". А бури, Джейка - хеле, каквито сме олекнали, не ни трябват. Друг въпрос, дали на пийпъла ще му дойде акълът, преди да му се пръсне задникът от Яйцето. После, че паднала някоя зелка, все тая.
            Истината отдавна съм е прозрял. Истината е че фиксираният курс на лева прави
            тока ,водата и всички разходи за производсво скъпи и накрая самото производсво
            спира или изчезва.Без производсво нанай стандарт на живота какъвто искаме само
            дълг.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Както и да я смятаме левът е пътник,затова бяха патардиите последните две години.
              То ние се оформяме пътници, ти "левът". А бури, Джейка - хеле, каквито сме олекнали, не ни трябват. Друг въпрос, дали на пийпъла ще му дойде акълът, преди да му се пръсне задникът от Яйцето. После, че паднала някоя зелка, все тая.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Най-удачен вариант би бил, вълнения и улични сблъсъци, относно новите, по-високи цени на тока, съчетани с очаквания, страх и ярост от нови предстоящи повишения, покачване на данъците и осигурителната тежест, съчетано с нова банкова криза, плюс неизплащане на тази от КТБ, фалит и неизпълнение от страна на НЕК по плащанията към контрагенти, продължаващо потъване на Булгаргаз и неизпълнение по плащания, продължаване на покачването на $ спрямо €, газова криза, плюс предстоящи плащания по външния дълг през 2015 г. Тогава бихме имали, перфектната буря!
                Както и да я смятаме левът е пътник,затова бяха патардиите последните две години.

                Коментар


                • Най-удачен вариант би бил, вълнения и улични сблъсъци, относно новите, по-високи цени на тока, съчетани с очаквания, страх и ярост от нови предстоящи повишения, покачване на данъците и осигурителната тежест, съчетано с нова банкова криза, плюс неизплащане на тази от КТБ, фалит и неизпълнение от страна на НЕК по плащанията към контрагенти, продължаващо потъване на Булгаргаз и неизпълнение по плащания, продължаване на покачването на $ спрямо €, газова криза, плюс предстоящи плащания по външния дълг през 2015 г. Тогава бихме имали, перфектната буря!
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    С баланса на ЕЕС се занимава ЕСО не НЕК.НЕК е производител на ток и търговец.
                    Минималните товари са 2600-2700 мегавата през летните нощи а максималните товари са от порядъка на 7500-7700 мегавата.Като сложим и необходимия резерв по първично и вторично регулиране и студения резерв виж какво се получава.Ако се случи и авария на хилядник нещата се сговняват.В тези мегавати няма да броиш панелите и перките щото на тях не може да се разчита в такъв момент.Ако се случи и суха година и ги няма вецовете става да си ебе мамата.Режима чука на вратата..Енергетиката не е просто нещо.Като изгониш персонала после откъде ще го намериш?Това да не са овчари или продавачи на сергия.Има правилници по безопастност на труда тоя персонал трябва да има съответната група по безопастност на труда.Има правилник за техническа експлоатация на централи и мрежи.Има наредба 31 за кранове има наредби за тръбопроводи за пара и гореща вода има наредби за съдове под налягане противопожарни наредби наредба 21 за работа с газ...Като изгониш хората после манго ли ще сложиш в теца или веца или някой овчар.Когато парите се намесят всичко се осира
                    Съвършено си прав. Само че, в армията съществува такова понятие НЗ. "Неприкосновен запас" и "сезонно обслужване /експлоатация/ на техниката. И системата там работи. Криво-ляво но, все пак.
                    Освен това,
                    1.Персоналът, за разлика от сградни фондове, земя и инсталации е движим. Той може да се поддържа във форма чрез работа и на други обекти, чрез квалификационни курсове и т.н. Напр. да се създадат "мобилни групи" на специален командировъчен режим та, който е имал неползвани отпуски-да си ги ползва, който каквото си е недовзел, да си го довземе и т.н. Да, бай мангаУ няма да бъде допуснат до сърцето на системите но, разходи може да се орежат. Т.е., би трябвало да може да се.
                    2.ФЕЦ работят основно, кога е регионалният максимум в потреблението та, дали не може за тях да се отклонят средства от експортния поток?
                    3.Може да се опростят процедури и т.н. за потребителите на тоци от ФЕЦ-и за собствени нужди и такива на квартала. Прекалената регулация - при положение, че го няма експертният потенциал и фин.ресурс за нея - основно, спъва.
                    4.Пак да попитам за експортното мито на ел.енергията. Кога ще се въведе и докога, заради няколко алчни фирми "търговци", които седят на маркуча с кислорода, системите ни ще се задъхват. ЕТО ТУК, не "малко" а "доста" повече държава и държавност трябва, за да не го отнася само българският потребител, докато 6-7 кърлежа му смучат кръвта.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Поднасям извинения: Наистина, точно "неизползвани" няма. Всички са използвани някога. Въпросът е такива, които са над потребното при макс.натоварване+физически потребният резерв, който може да се поддържа в идеална кондиция. Временно снемане от балансите на НЕК на "активи", които носят загуби. Продаваш на частни инвеститори с условие поне 5 год да съхранят в годност и опция за обратно откупуване след този период. Декапитализацията ще довърши компанията. Ако клиентите нямат нужната покупателна способност, се търсят всякакви способи за балансиране. По-добре по-малка но, перфектно функционираща система, неотежнена от "сланини", отколкото раздута, която може да се спука всеки момент. Свръхмощностите са като свръхтеглото при хората. Само се товариш да го мъкнеш подире си. Ако това не разбираме, останалото няма никакво значение.
                      С баланса на ЕЕС се занимава ЕСО не НЕК.НЕК е производител на ток и търговец.
                      Минималните товари са 2600-2700 мегавата през летните нощи а максималните товари са от порядъка на 7500-7700 мегавата.Като сложим и необходимия резерв по първично и вторично регулиране и студения резерв виж какво се получава.Ако се случи и авария на хилядник нещата се сговняват.В тези мегавати няма да броиш панелите и перките щото на тях не може да се разчита в такъв момент.Ако се случи и суха година и ги няма вецовете става да си ебе мамата.Режима чука на вратата..Енергетиката не е просто нещо.Като изгониш персонала после откъде ще го намериш?Това да не са овчари или продавачи на сергия.Има правилници по безопастност на труда тоя персонал трябва да има съответната група по безопастност на труда.Има правилник за техническа експлоатация на централи и мрежи.Има наредба 31 за кранове има наредби за тръбопроводи за пара и гореща вода има наредби за съдове под налягане противопожарни наредби наредба 21 за работа с газ...Като изгониш хората после манго ли ще сложиш в теца или веца или някой овчар.Когато парите се намесят всичко се осира

                      Коментар


                      • Дан, интересно ще стане, като я сринат.

                        Коментар


                        • Jay Gould

                          В България фотоволтаици и ветрогенератори включени в системата няма въобще като харата, а дават ток 48 часа в денонощието и се точат пари. Реалните мощности сигурно са 100 пъти по малки, а тези които са свързани така че да са използваеми са 1000 пъти по малко. МАЩАБНИ КРАЖБИ МУ СЕ ВИКА !
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Jay Gould

                            Кое му е зле финансово на НЕК, те кадат като замаяни и винаги ще има какво да се краде там.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Поднасям извинения: Наистина, точно "неизползвани" няма. Всички са използвани някога. Въпросът е такива, които са над потребното при макс.натоварване+физически потребният резерв, който може да се поддържа в идеална кондиция. Временно снемане от балансите на НЕК на "активи", които носят загуби. Продаваш на частни инвеститори с условие поне 5 год да съхранят в годност и опция за обратно откупуване след този период. Декапитализацията ще довърши компанията. Ако клиентите нямат нужната покупателна способност, се търсят всякакви способи за балансиране. По-добре по-малка но, перфектно функционираща система, неотежнена от "сланини", отколкото раздута, която може да се спука всеки момент. Свръхмощностите са като свръхтеглото при хората. Само се товариш да го мъкнеш подире си. Ако това не разбираме, останалото няма никакво значение.
                              Last edited by Pyramid; 23.09.2014, 09:27.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                На тяхно място бих се освободил чрез продажба на неизползвани мощности извън необходимия студен+горещ резерви. Най-вероятно, ще са амортизирани. Който иска да ги взема и, ако иска, да ги "търкаля". Така или иначе, от една страна, ще влязат /някакви/ свежи пари в системата, а мощностите /може и да/ се сдобият с по-ефективен оПИРАТор.
                                Пирамидата тук много си се объркал ама много.НЕК няма неизползвани мощностти.

                                Коментар

                                Working...
                                X