IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Режимът на Асад оцени високо българската позиция за СирияСпоред сирийското посолство някои бежанци може да навредят на сигурността у нас


    19.09.2013 |
    Сирийското правителство оценява високо позицията на правителството на приятелска България, в която се подчертава необходимостта от мирно решение на сирийската криза. Това се посочва в позиция на посолството на Сирия у нас, което освен това предупреждава, че "някои бежанци и други лица, които живеят в България" може да навредят на сигурността на страната ни.

    "Мирното разрешаване на сирийската криза е в съответствие със сирийската позиция, която президентът на Сирийската Арабска Република - Башар Ал Асад обяви, чрез своята Политическа програма за мирно разрешаване на сирийската криза, поставена в началото на тази година, като сирийското правителство разработи оперативни стъпки за нейното изпълнение", посочват от посолството.

    При липса на национална позиция, гласувана от парламента, преди ден президентът и министър-председателят обявиха своята обща позиция. България категорично осъжда химическата атака в предградията на Дамаск, но не посочва изрично кой стои зад нападението – основният въпрос, който разделя Запада и Русия в момента. В същото време обаче премиерът и президентът заявяват, че София се присъединява към Съвместната декларация на Г-11 от Санкт Петербург, според която доказателствата сочат, че зад химическата атака стои сирийското правителство. Тази теза бе обявена часове по-рано и от външния министър Кристиан Вигенин, който коментира пред БНТ, че "без да можем да го твърдим с абсолютна категоричност" всички индикации водят към заключението, че правителствените сили са използвали химическо оръжие.

    От посолството на Сирия у нас посочват още, че високо оценяват "усилията на приятелското българското правителство за приемане на сирийските бежанци и осигуряването на помощ за тях според възможностите".

    В същото време в "интерес на българо-сирийските отношения, и произхождайки от нашата загриженост към сигурността и стабилността в България"!!!!!! обръщат внимание на българските власти, че "някои бежанци и други лица, които живеят в България, се възползват от положението на бежанци, и от щедростта и гостоприемството на българското правителство, което би могло да навреди на бежанците като цяло и на сигурността на България, в частност".


    "Посолството на Сирийската Арабска Република в България изразява пълната си готовност за сътрудничество с правителството на Република България в интерес и на двете приятелски страни", се посочва още в позицията.

    Според правителствените прогнози до края на годината броя на сирийските бежанци в София може да достигне 10 000.

    "Ние потвърждаваме, че правителството на Сирийската Арабска Република, в отговор на руската инициатива, която бе договорена между министрите на външните работи на Русия и САЩ, Сирия се съгласи да се присъедини към Конвенцията за забрана на използването и производството на химически оръжия и обяви пълната си ангажираност към всички свои задължения по настоящото споразумение. При условие, че държавите, които подкрепят терористите в Сирия, начело със САЩ да спрат всички доставки и оръжия на Ал Каида и другите въоръжени групировки в Сирия", посочват още от сирийското посолство у нас в декларация, изпратена до агенция "Фокус".

    САЩ и Русия постигнаха през уикенда съгласие за конфискуване и унищожаване на химическите оръжия на Сирия, като президентът Башар Асад обяви, че това ще отнеме поне една година и ще струва един милиард долара.
    http://www.mediapool.bg/rezhimat-na-...ews211327.html
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

    Коментар


    • Само християните да се приемат.Нищо повече.

      Коментар


      • Последствията ще са големи. С 50 000 емигранти в Странджа стават мнозинство.

        Коментар


        • Ще поискат отговор на куково лято )Бриго Аспарухов:Политиците да поискат отговор от Турция, защо бежанския поток се насочва към България

          СЕПТЕМВРИ 18, 2013
          България трябва да поиска отговор от Турция защо потокът от сирийски бежанци се насочва към страната ни, като в същото време страната ни трябва категорично да поиска експертна и финансова помощ от Европейския съюз. Това каза в интервю за Дарик бившият шеф на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов. Той отбеляза, че страната ни няма нито опит, нито пари, за да се справи проблема, като предупреди, че България тепърва я чакат изпитания заради бежанския натиск.
          „Турците приеха 350 000 бежанци и като че ли това им дойде много и на тях. Това е големят въпрос: защо този високоорганизарана военна машина като Турция в лицето на нейните органи за сигурност пропуска с такава лека ръка бежански поток към най-бедната държава в ЕС България. Политиците трябва да направят нужното да поискат отговор от Турция: защо този бежански поток се насочва към България. Не се притеснявам от това да го кажа – насочва се към България”, каза Бриго Аспарухов.
          Той е категоричен, че страната ни не може да се справи с този проблем поради липса на опит. На България й трябва силна организация, каза още той. Аспарухов напомни, че идва зима, а тези хора се хвърлят в сгради, които по думите му приличат на кочина. Има ранени хора, болни хора, деца, каза още той и допусна, че между бежанците има хора с криминално минало, преследвани от закона в Сирия, а вероятно и ислямски фундаменталисти. „Когато говорим за тежкия проблем, трябва да се има предвид именно това – днес бежанците са 5000 души, утре вероятно ще станат 10 000 души. Тепърва предстоят изпитания за България. От един нищо и никакъв проблем ще стане голям проблем”, прогнозира той.
          По думите му е трябвало още вчера да се помогне на България с експерти и най-вече с пари, а не да идват „разни комисари” да се запознават със ситуацията. Според него затваряне на границата с Турция и спиране на потока би било тежко и антихуманно решение. „По-скоро трябва да преговаряме с Турция и да намерим общ изход. Ние не можем да се позволим да затворим границата, но можем да поискаме съдействието и на Европейския съюз, а защо не и на Големия брат, американците. Те забъркаха тази каша в Сирия, сега ние трябва да сърбаме попарата. Ние се оказахме жертвата”, коментира още Бриго Аспарухов.
          Който си въобразява, че обстановката в Сирия ще се успокои и бежанският поток ще намалее, си създава излишни илюзии, предупреди още Бриго Аспарухов. Той допълни, че в момента се „репетира” за предстоящото представление там, което ще бъде с тежък край. „Ние като държава присъстваме на това представление, без да сме предвидени като играчи, но сме готови като резерви – като всъщност ставаме жертва на последиците от събитията в Сирия”, допълни бившият шеф на разузнаването.
          http://www.dnes-24.com/?p=6050
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • Това е самото начало “Овча купел” пропищя от безобразията на бежанците
            септември 18, 2013
            Хората от “Овча купел”, които живеят в близост до интеграционния център за бежанци се оплакват от непрестанните безобразия на пришълците от Африка и Близкия Изток. Разгневени граждани потърсиха помощ от медиите, тъй като според тях, положението става все по-нетърпимо. Те се оплакват от непоносимия шум, който вдигат чужденците, както и от невероятната мръсотия, която оставят под прозорците им.

            Хората от близките блокове се оплакаха, че едва ли не са се превърнали в слуги на неканените пришълци, тъй като са принудени да чистят боклука, който чужденците оставят около домовете им. Освен това на жителите на квартала им се налага да търпят безобразният шум, който вдигат тълпите араби и африканци. Според местните, побоищата също са често явление. Търпението на живущите в района на общежитията обаче все повече се изчерпва и те твърдо заявяват, че ако не бъдат взети мерки срещу безобразията, ще са принудени да решат проблема, както намерят за добре.

            Същевременно, това далеч не са единствените проблеми, които създават бежанците от центъра. Наскоро разследване на “Телеграф” разкри, че негри и араби, някои от които от въпросният център, проституират в центъра на София. Преди повече от година, криминален тип от арабски произход, настанен в общежитията в “Овча купел”, изнасили брутално студентка от НБУ и се гаври с нея в продължение на два часа. Хора от квартала споделят и че някой от имигрантите се занимават и с наркотици.
            http://nreporter.info/%D0%BE%D0%B2%D...-%D0%BD%D0%B0/

            Среднощен бунт на бежанци вдигна София на крак
            СЕПТЕМВРИ 13, 2013
            Бежанци разбуниха нощна София с шумен протест в квартал Овча купел. Местните хора се оплакаха от данданията. Недоволните сирийци и иракчани от общежитието започнаха протестите по тъмно, около 21 часа. Те скандираха, че искат статут на бежанци и по-високи помощи.”В момента ни дават по 65 лева месечно. С толкова пари живее ли се”, оплака се един от протестиращите пред камерата на TV7.
            Стигна се до намесата на полиция, която охлади страстите под дъжда. Някои от бежанците легнаха на пътя в знак на протест срещу лошите условия на живот и бавните процедури. От години всички стоят в този лагер и не получават статут, който да им позволи временно да работят и да се ползват от някои права на българските граждани.
            http://www.dnes-24.com/?p=5845
            Last edited by коки; 18.09.2013, 23:38.
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Moже, ако се размохамеданчат.

              Коментар


              • [QUOTE=Nikodim;1059504914]За бедните българи има земя, ама те не я искат, защото ги мързиииии
                /QUOTE]
                Българите гледат първо да седнат на масата и да нищят политиката и да се оплакват от безпаричието, нищо, че имат възможности...

                По темата: Нека ги приемем, но да гледаме да не ни се качат и те на главата като циганите...

                Коментар


                • Дори и не мислете,защо ще трябва да се приемат,бежанци от Сирия.
                  В цяла Европа,мюСлите са повече от коренното население.
                  Та,така........
                  И тук,така

                  Коментар


                  • Работна ръка

                    Нали искаме работна ръка? Ето ти я работната ръка - идва ти накрака - гладни и ужасени хора, които скоро няма да могат да се върнат.
                    Почти цялата Сирия е пустош, земеделската земя е оскъдна. Тук за тях е рай.
                    Не препоръчвам никому нищо.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
                      А на бедните Българи кой ще даде земя ?
                      В районите в които се заселват скоро ще станат мнозинство и тогава ще поискат и автономия
                      За бедните българи има земя, ама те не я искат, защото ги мързиииии
                      И автономия имаме в изобилие - стига да поискат.
                      БПЦ трябва да ги приеме в своето лоно и да ги приласкае !
                      Не препоръчвам никому нищо.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Nikodim Разгледай мнение
                        С...Тези бежанци трябва да приемем с предимство, да им се даде земя и условия за постоянно заселване в България........
                        А на бедните Българи кой ще даде земя ?
                        В районите в които се заселват скоро ще станат мнозинство и тогава ще поискат и автономия

                        Коментар


                        • Antiochian Orthodox Church

                          Сред бежанците навярно има много християни, т к. те най-много са заплашени от. мюсюлманските банди. 35.7% от сирийските хриатияни са православни(Chalcedonian Antiochian Orthodox make up 35.7% of the Christian population). Тези бежанци трябва да приемем с предимство, да им се даде земя и условия за постоянно заселване в България. При умна асимилационна политика те ще се занимават с земеделие, скотовъдство и ще се асимилират.
                          Не препоръчвам никому нищо.

                          Коментар


                          • A не мислиш ли, че много Българи са в това положение ? Кой им помага ?
                            При това Турция им е много по-близка духовно, там да останат за Турция няма да е проблем финансово ! Те ако останат тук стават избиратели след време .. за кой ще гласуват......
                            Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                            Що за въпрос. Ако не ги приемем ще умрат глад и студ. Българите са се превърнали в усойници и пепелянки.

                            Коментар


                            • Съгласен съм, но ако западноевропейските държави приемат по два мангала от "нашите" за всеки сирийски бежанец, приет от нас.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Що за въпрос. Ако не ги приемем ще умрат глад и студ. Българите са се превърнали в усойници и пепелянки.
                                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                                Коментар

                                Working...
                                X