IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В нашия парламент и правителство и всичката останала крадлива върхушка, на които им плащаме заплатите са едни гъзолизци на американците и другите войнолюбци. Ето тези като едно нищо ще ни вкарат без да им мигне окото във война заради чужди интереси. Ето това не трябва да допускаме в никакъв случай, разбирате ли братя и сестри българи!

    Коментар


    • Броиш 4000 лева и ставаш бежанец в България.Парите били прибирани от служители, които правят интервю с чужденците

      Срещу 4000 лева се става бежанец в България. Това е тарифата, която нелегалните имигранти плащат, за да получат статут на бежанци у нас, пише "Монитор", позовавайки се на информация от службите за сигурност. Парите били прибирани от служителите, които правят интервю с чуденците. След като получат заветния документ, емигрантът започвал да си урежда придвижването до Западна Европа. България в момента се оказва трамплин към западноевропейските страни.
      Да платят 4000 лв. за голяма част от имигрантите не било трудно. Сирийците разполагали с средства, когато пристигнат у нас. Някои носели по 25 хил. евро, според МВР. Службите за сигурност имали информация за тарифите, защото някои от чужденците, след като получели отказ, топяли служителите, че им искат пари.
      Обикновено чужденците, които не успявали да се разберат с интервюиращия, чакали с години за статут. Такъв е случаят с Джоан Ахмед и съпругата му Джевин, които дошли преди 3,5 години у нас с малкия си син и още се надяват да получат разрешение за легално пребиваване в България.
      В същото време редица експерти по национална сигурност предупреждават, че редица алжирци, мароканци и граждани с други националности се представяли за сирийци с цел да получат също статут. Те идват без документи казват ти едно име, но няма как да провериш дали тези хора не лъжат”, обясниха служители от системата на МВР.
      Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки посочи, че повече от половината нелегални имигранти, преминаващи българската граница през Турция, не са бежанци от Сирия. Болшинството били от Чад, Кот д'Ивоар, Мали, Сиера Леоне и Алжир, чиито граждани по думите му България не е длъжна да издържа. ТСпоред Джамбазки, на всеки пострадал от война, търсещ спасение за себе си и семейството си, му се дължи хуманно човешко отношение и грижа. Приемането на имигранти, и то предимно в тежко социално и битово положение в погранични общини като Момчилград, би променило демографската картина и би се превърнало в проблем за в бъдеще. Според Джамбазки въпреки двустранните спогодби Турция отказвала да приема обратно нелегално преминалите границата с България.
      http://pik.bg/%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%...ews104031.html
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от aprilzi Разгледай мнение
        булшит .
        сирия като държава ще ни изпраща терористи? асад се бори против тея отрепки а не ги обучава.
        обучават ги турция сащ и българия. както писах в тема политика. сега се подготвят атентатите дет армията и полицията ще проведе в страната и ще ги продаде като направени от долните сирийци. това е подготовката на сащ и израел да нападнат през зимата сирия с ракети като използват територията на България за това нападение.

        държавата си играе на война и това ще завърши лошо за нас.
        ПоОбъркал се е полковникът но пък за това е прав ,че има хора, които идват оттам подготвени за тази дейност",По тоя повод се сетих за една статия която е излязла вчера във ,,Франс прес'' и е -вестник е постнал >http://e-vestnik.bg/18750/ot-siriya-...naem-opasnite/
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          Полк. Иван Бояджиев-експерт по тероризъм :Сирия ни праща добре подготвени екстремисти
          [B]/КРОСС/ Сирия ни праща добре подготвени екстремисти. ", разсъждава експертът по тероризъм.
          http://www.cross.bg/boyadzhiev-siriy...#ixzz2gICPIzyI
          булшит .
          сирия като държава ще ни изпраща терористи? асад се бори против тея отрепки а не ги обучава.
          обучават ги турция сащ и българия. както писах в тема политика. сега се подготвят атентатите дет армията и полицията ще проведе в страната и ще ги продаде като направени от долните сирийци. това е подготовката на сащ и израел да нападнат през зимата сирия с ракети като използват територията на България за това нападение.

          държавата си играе на война и това ще завърши лошо за нас.

          Коментар


          • Полк. Иван Бояджиев-експерт по тероризъм :Сирия ни праща добре подготвени екстремисти
            /КРОСС/ Сирия ни праща добре подготвени екстремисти. Настаняването на бежанци във "Враждебна" е много опасно. Важен пункт за една държава е летището, а ние пуснахме бежанците близо до него. Това един огромен поток и много трудно може да ги отсее кой какъв е. Да не говорим, че голяма част са потенциални терористи. Това заяви експертът по тероризъм полк. Иван Бояджиев пред Нова ТВ.
            "Израелците писаха преди две седмици, че Сирия се е превърнала в лагер за обучение на терористи, които плъзват в цял свят. Нито една държава не е извън обсега на терористите. Не казвам, че ще има терористични атаки в България. Но има хора, които идват оттам подготвени за тази дейност", категоричен е Бояджиев. Той е категоричен, че сянката на Ал Кайда ни дебне от всякъде и трябва да сме изключително внимателни. "В момента няма опасност от други терористични организации", заяви още Бояджиев.
            По думите на експерта бегълците от Сирия идват у нас с от 3 до 11 деца, които не са ваксинирани. "Държавата им осигурява 1100 лв. които те не получават на ръка, а са за посрещането им на границата, за първоначални нужди и т.н. Освен това общежитието в Овча купел е направено за 350 души, а те са над 750 души, други казват, че са 1200", обяснява за кризата полк. Бояджиев. Според него е съмнително, че повечето от бежанците идват с много пари и документи, които няма как да са съхранили. "Питам как са успели да измъкнат парите си оттам. Освен това документите би трябвало да се взимат от каналджиите", разсъждава експертът по тероризъм.
            http://www.cross.bg/boyadzhiev-siriy...#ixzz2gICPIzyI
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • тъй като турция спонсорира войната в сирия. а отрепките там няма да могат да вземат властта там и бежанците от сирия към турция и България ще ръсте, това какво означава?

              това значи че турция иска да фалира България от една страна. а политиците в България играят другата игра , да съберат в България бежанци които да се трепят против Турция в евна бъдеща война между турция и България.

              тъи като в България има съде пенсионери и пенсионирани армейци , демек няма кой да се бие за държавата, . зарадитова се търсят такива дет да се бият а това са съде бежанците от сирия.
              бежанците от африка също няма да се бият срещу турция и заради това ни ги прибутват турците а не сирииските бежанци.

              върхушката в България си търси нови граждани. както навремето прабългарите са си намерили тука славяните за да си образуват държава. така сегашната ни върхушка има интерес от сирииски бежанци дет да се бият в бъдеще против турците.

              щото тукашните турци няма да се бият срещу турция. циганите също няма да се бият срещу турците остават съде сирииските бежанци.

              та това е играта. върхушката в България отдавна е зачеркнала бълкарското население като важна част от обществото. българите ще бъдат източени и унищожени за сметка на новото прогонено население от целия свят.

              само така държавата България може да оцелее при една бъдеща война между турция и България.

              Коментар


              • Pyramid, не е въпросът в това- да имаме какъвто и да е механичен прираст. И сега си имаме такива, които да допринасят за количеството и отнемат от качеството. С какво, точно, сирийците ще "раздвижат" икономиката ни? Ще увеличат броя на дюнерджийниците и нивото на престъпността, а, да, и броя на бюджетниците занимаващи се/администриращи се с тях/ги. Само минуси за обществото и плюсове за една шепа хора.Тук не идват лекари и инженери.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                  Търсим също каналджии от Турция за Гърция!

                  3-мата луди пак прекарват уиекнда заедно.

                  Коментар


                  • Как да прекарам семейство сирийци от Алепо до Южна Франция, моля за мнение!
                    Въпроса е спешен!
                    Имам приятели от Сирия които се принуждават да напуснат страната защото вчера са опитали да ги изколят мюсюлманските "братя".
                    Някой има ли представа кой е най-добрия коридор.
                    Аз мисля че трябва да стигнат до Гърция, и от там с кораб до Бари, след това пътуване до крайна дестинация Франция или в краен случай Швейцария.
                    Това което не ми е ясно, дали билетите за кораба до Италия са поименни?
                    Какво мислите за маршрута който съм измислил?
                    Избрах Франция за държава защото семейството говори френски, христяни са също.
                    П.П.
                    Търсим също каналджии от Турция за Гърция!
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Страната ни се топи. Тъжен но, неоспорим факт. И сега, може и неканен но, се влива човешки ресурс. Ръце, мозъци, потребители, ако искате.
                      С приемането на бежанци се създава предпоставка за някакво смекчаване и дори, възможно решаване на демографския срив. Хора са, някои от тях може да пожелаят и да останат за постоянно. Освен това, част от бежанците са и християни, и прилично грамотни - заклеват се пред българската Конституция, получават статут на български граждани /след определена процедура, която да отсее вероятно нагнездили се тарикати и потенциално скрити членове на терористични клетки, и - ето ти компенсирана, поне частично, загубата на работоспособно и фертилно население.
                      Задължително обучение по български език /за желаещите гражданство/, разбира се, и внимателно наблюдение. В издаваните на нови /не по рождена територия/ български граждани, да се вписва произходът "бежански". Не с цел каквато и да е дискриминация - такава е недопустима както по българската, така и по конституцията на ЕС, а, за да може да се наблюдават специфичните им нужди и потребности, както и да се отчитат определени етнически и верски особености. Поне, до второ поколение, родено тук.
                      Тука вече си за отличен!
                      Даже можем да приложим опита ни от 50-те когато младата социалистическа държава приема гръцки бежанци, но отделя децата от родителите и ги праща в соц. домове където започва обучението им на български. По този начин се къса всяка нишка с тяхната първоначална Родина. Малко е жестоко да отделяш децата от родителите, ама културната им интеграция е гарантирана.

                      Коментар


                      • Страната ни се топи. Тъжен но, неоспорим факт. И сега, може и неканен но, се влива човешки ресурс. Ръце, мозъци, потребители, ако искате.
                        С приемането на бежанци се създава предпоставка за някакво смекчаване и дори, възможно решаване на демографския срив. Хора са, някои от тях може да пожелаят и да останат за постоянно. Освен това, част от бежанците са и християни, и прилично грамотни - заклеват се пред българската Конституция, получават статут на български граждани /след определена процедура, която да отсее вероятно нагнездили се тарикати и потенциално скрити членове на терористични клетки, и - ето ти компенсирана, поне частично, загубата на работоспособно и фертилно население.
                        Задължително обучение по български език /за желаещите гражданство/, разбира се, и внимателно наблюдение. В издаваните на нови /не по рождена територия/ български граждани, да се вписва произходът "бежански". Не с цел каквато и да е дискриминация - такава е недопустима както по българската, така и по конституцията на ЕС, а, за да може да се наблюдават специфичните им нужди и потребности, както и да се отчитат определени етнически и верски особености. Поне, до второ поколение, родено тук.

                        Коментар


                        • Няма ли кой да опука тая Агенция ?! Или както винаги досега -"куче влачи, диря няма"!АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ Е ОПУКАЛА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ, А ТЕ БЕДСТВАТ> http://svobodennarod.com/bulgaria/26...-bedstvat.html
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • А къде са спецслужбите?


                            Българските специални служби са особено чувствителни, когато някой поиска да им ограничи бюджета, да ги накарат да се отчитат, да оптимизират работата си и изобщо, когато ги питат какво точно работят. Те са и странно потайни, когато трябва да се види резултатът от тяхната дейност.

                            Миграцията и бежанският поток са едни от основните заплахи за националната сигурност на всяка държава. Точно затова те са споменати във всеки доклад за състоянието на националната сигурност, когато някое правителство го приеме. И точно заради това в настъпващата криза със сирийските бежанци съвсем не е ясно каква е ролята на специалните служби - разузнаване, контраразузнаване, военна информация. Тяхната работа е да събират информация, да анализират рисковете за националната сигурност и своевременно да алармират изпълнителната власт, която да вземе съответните мерки за предотвратяването на опасностите.

                            Ако човек прегледа статиите в турската, международната, та и нашата преса, ще види, че още преди две години на сирийско-турската граница бяха създадени бежански лагери, които да посрещат бягащите от гражданската война там. Към онзи момент ставаше въпрос за над 400 000 бежанци. Въпрос на време беше част от този поток да се опита да премине на българска земя. И тук възникват два въпроса - къде са били службите, че не са предупредили властта, че съществува такава опасност. Защото, ако се съди по доклада за национална сигурност за 2011 г., последният, който е изготвян от службите, на този проблем са отделени точно пет изречения.

                            Явно прехвалените служби не са забелязали мечката, която тропа в двора на съседите. Ако все пак има такива доклади и предупреждения, за които обществеността не знае, остава въпросът защо изпълнителната власт не е взела необходимите мерки, та да не се чуди тепърва къде да настанява прииждащите от югоизток бежанци.
                            http://www.capital.bg/politika_i_iko..._specslujbite/
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • 125 сирийци спипани за денонощие на границата ни с Турция
                              http://www.dnes.bg/stranata/2013/09/...turciia.200773
                              Броя на влезлите на ден продължава да расте !!!
                              365*125 = 45 625

                              Един град Сирийци ще имаме до една година .................

                              Коментар


                              • И от какъв зор е това решение ?Тия сирийските бежанци нали са в БГ временно?Или съм се объркала?Арабският ще се изучава като майчин език в българските училища
                                26 Септември 2013
                                От следващата година арабският език ще се изучава като майчин в българските училища, съобщи министърът на образованието Анелия Клисарова. Децата на сирийските бежанци ще минат на курс по български език, а след това ще тръгнат на училище, където ще могат да изучават арабски като избираем предмет.
                                http://www.segabg.com/article.php?id...4Tz4U.facebook
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X