IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ЕКСЛУЗИВЕН АНАЛИЗ НА АСОЦИАЦИЯТА НА РАЗУЗНАВАЧИТЕ: ВОЙНАТА В СИРИЯ И БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА – НЕПОДСРЕДСТВЕНИ ЗАПЛАХИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ,четете на :> http://afera.bg/pozitsia/50726.html
    Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      И какво като станат 70 000. Тези хора ако им се даде възможност ще работят, ще си изкарват сами хляба. Едва ли някой от тях очаква че ние ще се грижимв за тях вечно. Въпроса е за един период в който да влезат в крак да им се осигури нормален живот.
      Равновесие, много харесвам постовете ти и с удоволствие ги чета, но тук, освен че не си искрен в безкрайните си толерантност, емпатия, космополитност, си и и безотговорен.. Какъв процент, от тези чужди нам по манталитет и култура люде, ще се впише в обществото ни, без да ни натрапва собствените си обичаи и възгледи за света и без да създава предпоставки за конфликт и да иска приспособяване от наша страна? Ние имаме право да не ги приемаме и това не ни прави лоши хора, а просто- отговорни към тези, които идват след нас.

      Коментар


      • Разговор на Андрей Борисов с Алекс Алексиев -експерт по международна сигурност и радикален ислям,чуйте в звуковият файл > http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/C...10Alexiev.aspx
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Безумие! Министерството на образованието притиска ученици да хранят сирийски бежанци
          18.10.2013 14.00

          Нов вид рекет, използвайки нещастието на сирийските бежанци са измислили от Министерството на образованието. Учениците от всички училища ще трябва да се отнасят позитивно към проблемите на сирийските бежанци, а директорите ще подготвят инициативи, сред които и даряване на помощи за сирийските бежанци.

          Идеите за това как да се помогне на сирийците ще трябва да бъдат представяни още днес пред регионалните звена по образование. Това са поискали от образователното министерство чрез специално писмо. Безумното разпореждане е изпратено до всички Регионални инспекторати по образованието, в това число и до варненското.

          Моментално, заповедта е препратена и до директорите, които пък на свой ред са изпаднали в паника, тъй като срокът за отговор е твърде кратък. Днес + потърси за коментар директорът на РИО – Варна, Венцеслава Генова, която призна за новопоставената й задача.

          Използват бежанците, като музейни експонати, за да обяснят на децата що е то тъга по Родината

          „Всяко училище във Варна трябва да предвиди дейности, сред които запознаване на учениците с бежанец, който вече има статут и да се изработи групов проект, в който да се разясни емоцията – тъга по родината“, разкри Генова. И допълни, че учениците могат да напишат обръщение до бежанец и да го изпратят до лагер, а в часовете по български език, школниците да направят връзка от произведението на Пейо Яворов – Заточеници с настоящата ситуация.

          Задължително условие е обаче, във всяка идея да личи положителното отношение на българските ученици към сирийските бежанци, каза още Генова, която на практика е принудена да изпълни министерското разпореждане.

          Родителите, които се противопоставят категорично на принудителната форма на оказване на подкрепа към бежанци са готови да изразят протеста си писмено до министърът на образованието – Анелия Клисарова.

          Те ще сезират, както обществеността така и компетентните органи, които са принудили директорите на варненските училища да карат възпитаниците си да правят дарения за подпомагане на бежанците в лагерите.

          Над 20 сирийски ученици са настанени във варненски училища през тази година

          Над 20 са учениците от бежански семейства, които са получили удостоверения от РИО-Варна за признат завършен клас в Сирия, след което са насочени към местни школа. Повечето от децата на сирийски бежанци, които са поискали услугата от местния инспекторат са започнали учебната година в училища от Авренска община, съобщи още Генова.
          http://dnesplus.bg/News.aspx?n=625770
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • ".....Вчера стана ясно, че 1200 от влезлите в България бежанци са се опитали да напуснат нелегално българската граница в посока Сърбия........"
            http://www.standartnews.com/svyat-sv...si-208243.html
            Това звучи добре.....

            И нашите евродупетати да не си чешат,там,к"вото и да е,ами да вземат да свършат и малко работа.....
            "...... Европейската комисия ще помоли държавите от ЕС да се включат в приема и разселението на бежанците от Сирия и да покажат солидарност. Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, предаде Би Би Си....."

            Да застават пред вратата на въпросната г-жа Малмстрьоми да я почват -"Пари за тези дето ще останат!!!!" "Другите накъде да ги изпращаме?!?!"

            Макар че,като се замисля,от парите,които-евентуално ще дойдат от ЕС,една малка част от тях ще отиде за нуждите за бежанците,а другата,по-голямата,май ще се запъти към джобовете на чиновници,политици и там някои,приближени фирмички и бизнесмени...
            А на нас,будалите,ще казват:"Един бежанец месечно ни струва хилада лева..!"И ние ще псуваме и мразим бежанците,те пък,бежанците, ще си мизеруват,а от страни някой,който се е облажил, тихичко и доволно ще се подсмихва.... То не е за смях,ама.....
            Last edited by retro_69; 18.10.2013, 14:55.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
              За мен не е срамно да се вълнувам от "само" 7000 човека. Първо, на практика са повече, и второ ако след една година от 7 000 станат 70 000? Това е абсолютно реален сценарий. И трето, съм против да се отделя от държавния бюджет, който се пълни и от моите данъци за всякакви лица незаконно пресекли границата. Ами ако от Азия и Африка решат че трябва да пресекат границата в Бг и после им е гарантирано медицинско обслужване, храна и топло, и утре се изсипят 1 млн? И за тях ли трябва да се грижим? По света има много бедстващи хора, и изобщо не е по силите на Бг да се справи с проблема. Ако искаме да помогнем - може да се действа с политически средства да се спре войната в Сирия, да се наложи оръжейно ембарго и т.н.
              Предвид,ей този факт :".....Върховният комисариат на ООН за бежанците припомни, че е изразил желание страните от ЕС да приемат 10 000 сирийски бежанци през 2013 и 30 000 през 2014 г....."
              http://www.standartnews.com/svyat-ev...si-209580.html

              ,като се замисля,имаш/ме наистина правото вече да негодуваме,от недостатъчната солидарност на останалите членки на Евросъюза.На практика,излиза,че ние сме изпълнили "квотата на ЕС" на 70% за 2013г,поне според официалните данни за броя сирийци у нас.Редно е наистина ,нашите политици да започнат разговори с европейските ни партньори,с цел,"разквартироването",на една доста солидна част от сирийските бежанци към останалите членки на ЕС.И особено към по-отдалечените, чисто географски,които предполагам,все още не са усетили бежанската вълна....Въпрос на политическа воля и малко повече твърдост от политиците ни към ЕС...А дано,ама.....

              Коментар


              • Бежанец за 1500 евро

                18 октомври 2013, 07:36
                Мафиотски структури вече са започнали да обикалят центровете за бежанци и да обещават даване на статут срещу пари
                Освен че лъжат сирийците, бандити се опитват да ги вербуват за пласьори на дрога, алармират служители на реда. Бандитите се навъртат и около джамията в столицата, която стана своеобразно средище за чужденците у нас.
                "Заради факта, че в Сирия корупцията била на доста ниско ниво, тоест се плаща за доста услуги под масата, бежанците, дошли у нас, не се изненадвали от факта, че трябва да платят за статута си. Именно от това се възползват и организираните престъпни групи", обясняват униформени за в."Стандарт". Няколко семейства вече дори били подлъгани и станали жертва на измамниците.
                В центъра за настаняване в Харманли например журналисти намират двама мъже, които се промъквали, за да доставят храна като дарение от адвокат. Бежанците обаче казват, че юристът им е на посещение с цел съдействие за по-бързото придвижване на документите за статут. За услугата той им поискал по 1500 евро. Самият адвокат чака пред вратата на бежанския център. Представя се като адвокат Тодоров и отрича да е дошъл със специална мисия в центъра. Признава обаче, че от години работи с различните общности на емигранти у нас.
                Бежанците от временния лагер в Харманли нямат ток и палят огън между фургоните, за да се стоплят, разказа пък докторът от Сирия Мохамед Алкасу. Генераторът, с който разполага лагерът, може да захрани само един фургон. В него се топли водата за храната и къпането на бебетата.
                Проблемът с ел. захранването ще се реши едва когато се прехвърли собствеността на терена от Министерството на отбраната към Агенцията за бежанците. А решението зависи от правителството.
                Тогава и EVN ще може да изгради трафопост вътре в лагера. В момента дружеството подава ток само до границата на имота.
                Според различни информации на сирийските организации у нас броят на бежанците може да достигне до 200 000 в края на 2014 година.
                Според информацията, с която държавата разполага, до края на годината в страната ни ще има 11 000 бегълци.
                http://www.sofiautre.bg/2013/10/18/1...s_za_1500_evro
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                  Като да слушам някой демагог на заплата, отговорен за формиране на общественото мнение.
                  На колко от българите имащи възможност/способни/ да работят им е осигурена възможност/работа/ да си изкарват хляба?
                  И ДА, предпочитам хора имащи моите разбирания за света и устройството му!!!
                  Кой говори за осигурена работа. Става дума да имат право да работят. Защото всъщност бежанците нямат право да работят поне до като не си оправят документите.

                  И какви по-точно са твоите разбирания, че има чак такива различия с тези на чужденците. Това не са някакви диваци расли в гората, а всъщност хора живели доста по-добре от 80% от българите тук. В България от десетилетия има доста араби и кюрди, да си чул някога да има някакви проблеми с тях. Най-вероятно дори не можеш да ги различиш, че не са българи, още повече защото говорят български без акцент.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    И какво като станат 70 000. Тези хора ако им се даде възможност ще работят, ще си изкарват сами хляба. Едва ли някой от тях очаква че ние ще се грижимв за тях вечно. Въпроса е за един период в който да влезат в крак да им се осигури нормален живот.
                    Като да слушам някой демагог на заплата, отговорен за формиране на общественото мнение.
                    На колко от българите имащи възможност/способни/ да работят им е осигурена възможност/работа/ да си изкарват хляба?
                    И ДА, предпочитам хора имащи моите разбирания за света и устройството му!!!

                    Коментар


                    • Според генетичните проучвания правени от ЕС реално 36% от населението на България е от хаплогрупи E1b1b, J2 и J1 т.е. с произход северна африка и близкия изток. Така че тези глупости за това как щели да ни превземат е пълна глупост - то и без това една трета от българското население са си такива.

                      http://www.eupedia.com/europe/europe...logroups.shtml

                      Коментар


                      • Грешка гарантирания доход в България - за български бедни вече бил цели 65 лева.

                        Това е цяло евро на ден. Колко привлекателна държава сме за бездействащи чужденци които искат да точат нашата социална система. Осигуряваме им доход почти като в гетата в Лагос или в Делхи.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          И какво като станат 70 000. Тези хора ако им се даде възможност ще работят, ще си изкарват сами хляба. Едва ли някой от тях очаква че ние ще се грижимв за тях вечно. Въпроса е за един период в който да влезат в крак да им се осигури нормален живот.
                          Безработни българи имаме достатъчно, и не мисля че ще е от полза навлизане на нови безработни. А и тези не владеят български, нито пък ще го научат. Ако токлова искаш да помагаш - дай личен пример - ако имаш фирма вземи "бежанец" на работа, ако имаш имот - дай им да живеят без да плащат, поеми им медицинското обслужване и храната. Аз не искам хора които не са внесли и 1 ст в хазната да се ползват от всякакви услуги! Като не им харесва да ходят където си искат. Много защитници на бежанците станахте, но не видях никой да им е дал жилище или да им плаща медицински осигуровки!

                          Коментар


                          • А с нашите 42 лева социални помощи на човек на месец може да сте сигурни че никой нормален човек не приема това като грижа. Те със сигурност са получавали много повече от тези 20 евро които нашата държава дава на нашите си бедни на месец

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
                              За мен не е срамно да се вълнувам от "само" 7000 човека. Първо, на практика са повече, и второ ако след една година от 7 000 станат 70 000? Това е абсолютно реален сценарий. И трето, съм против да се отделя от държавния бюджет, който се пълни и от моите данъци за всякакви лица незаконно пресекли границата. Ами ако от Азия и Африка решат че трябва да пресекат границата в Бг и после им е гарантирано медицинско обслужване, храна и топло, и утре се изсипят 1 млн? И за тях ли трябва да се грижим? По света има много бедстващи хора, и изобщо не е по силите на Бг да се справи с проблема. Ако искаме да помогнем - може да се действа с политически средства да се спре войната в Сирия, да се наложи оръжейно ембарго и т.н.
                              И какво като станат 70 000. Тези хора ако им се даде възможност ще работят, ще си изкарват сами хляба. Едва ли някой от тях очаква че ние ще се грижимв за тях вечно. Въпроса е за един период в който да влезат в крак да им се осигури нормален живот.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Абсолютно. То е направо срамно че 7000 човека предизвикват подобно нещо.
                                За мен не е срамно да се вълнувам от "само" 7000 човека. Първо, на практика са повече, и второ ако след една година от 7 000 станат 70 000? Това е абсолютно реален сценарий. И трето, съм против да се отделя от държавния бюджет, който се пълни и от моите данъци за всякакви лица незаконно пресекли границата. Ами ако от Азия и Африка решат че трябва да пресекат границата в Бг и после им е гарантирано медицинско обслужване, храна и топло, и утре се изсипят 1 млн? И за тях ли трябва да се грижим? По света има много бедстващи хора, и изобщо не е по силите на Бг да се справи с проблема. Ако искаме да помогнем - може да се действа с политически средства да се спре войната в Сирия, да се наложи оръжейно ембарго и т.н.

                                Коментар

                                Working...
                                X