IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    Да ме прощават дрогарете, ама е така се правят нещата цивилизовано
    https://www.facebook.com/bbcnews/vid...47217/?fref=nf
    А като се повтори това, ще има ли някой тиквеник да ръкопляска?

http://www.dnevnik.bg/temi/napadenie...u_sharli_ebdo/

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      20 000 нови автомобила се продават в България на година. да ги вземем всичките че са лимузини, а те не са - хайде по 100 бона на кола да ги сложим - нещо тотално далеч от действителноста това прави 2 милиарда лева. като го разделиш на 3,4 милиона заети прави 588 лева на година. като го разделиш на 12 и води до бруталното увеличение на заплатите от 49 лева.
      казах ти, че не може да спориш и туй то. Като малко дете си. Ако искаш го осмисли, ако искаш недей, твой проблем.
      Първо, ми делиш на всички заети, което е тъпоумно, щото държавните служители нямат частни работодатели, второ примерът с лимузините беше обобщителен - да почвам ли да описвам колко пари трошат "бизнесмените" по яхти, трети домове в Гърция, лИбовници, почивки или искаш всичко да ти разпиша кат счетоводител.
      Ами увеличената производителност дет щеше панацейски да реши всичките ни проблеми.
      Ми тез твоите псевдобежанци, дет НЕ ИСКАТ да работят, те без пари ли ще работят? Извинявай, за малко да забравя: ТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ. Ще ти влезе ли туй в кратуната най-накрая?

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
        Да ме прощават дрогарете, ама е така се правят нещата цивилизовано
        И после защо ходят в Германия Ми защото там хората са по-готини

Коментар

• Да ме прощават дрогарете, ама е така се правят нещата цивилизовано
          Yeah

Коментар

Ти към материал очакваш за 800 лева средна заплата. събуди се - те вишистите дори и в Индия взимат по двойно на това.
            Айде сега и на теб да ти дам една задачка, която реши племенничката ми първокласничка преди малко. Като дадеш 800 лв. заплата на някой, щото толкоз има за даване работодателя и добавиш едни 1000 лв. помощи колко се получава? Ми ако работодателя реши да даде не 800, ами 1000 лв (ужас, какви лоши неща им мислим на милите бизнесмени, само дет никой в моя офис не става сутрин за 1000 лв.)
            Хайде сега го срявни със "заплатките" на нашите имигранти в Гърция, Италия и Испания. За по-реалистично може да добавиш и разходите, които имат за път 1-2 пъти до България годишно, за наеми, които отпадат. Ако искаш може да калкулираш и неща като близост до родители, деца, приятели, медицинско обслужване и т.н.
            По-лесно е обаче да дуднеш, няма хора, няма хора, да идват чалмите, аз съм много либерален.
            Айде да те питам нещо почти странично, ако искаш да отидеш в USA, може само и на разходка, без документи става ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
              "Ай ся" уроци по икономикс първи курс ли да си даваме. Чел съм ти други мнения в други теми, нямаш нужда. Бос си по някой политически и международни въпроси, ама нали затуй сме форум - да си помагаме .
              Та викам, чувал си за търсене и предлагане и как влияе на средствата за производство и съответно работната заплата. Като се вдигне заплатката (няма хора), а ресурс има щото не може милят частен предприемач да си сменя лимузината по два пъти в годината и ще се намерят работници дори сред емигрантите, които са ниско платени в държави като Испания, Италия и Гърция. До скоро треперехме какво ще стане с емигрантите ни в Гърция, като фалира съседката.
              А колко човечета работят в държавния сектор и нищо не произвеждат - ето ти един скрит ресурс.Кат няма кой да работи в частния сектор, почва съкращаване в държавния. А новите технологии, дет щели да увеличат производителността на труда? Да не би България винаги да е била 7 милиона и пак я е имало.
              Ама като станем 50:50 българи и други и то мюсщлмани, ще стане същото като със сърбите в Косово и като македонците в тяхната си измислена държава и албанчетата. А, ето и античките може да почнат да бягат насам. Ей ти няколко решения и без скъпоценните ти НЕРАБОТЕЩИ псевдобежанци.
              20 000 нови автомобила се продават в България на година. да ги вземем всичките че са лимузини, а те не са - хайде по 100 бона на кола да ги сложим - нещо тотално далеч от действителноста това прави 2 милиарда лева. като го разделиш на 3,4 милиона заети прави 588 лева на година. като го разделиш на 12 и води до бруталното увеличение на заплатите от 49 лева.

Коментар

Една от основните причини за разширяването на ЕС бе точно демографската криза в Западна европа. Старите 12 членки се надяват така да привлечат достатъчно работна ръка от източна европа - която е доста по близко до култура и манталитет. Всеки може да сравни дори и годините за отваряне на трудовия пазар в западна европа за работна ръка от източна веропа доста сериозно съвпадат със започването на спада на работната сила там.

Емиграцията от България към западна европа само може да се засилва. Всяка година повече хора ще ходят натам. Сега кризата и в западна европа и високата безработица там забави тази тенденция, но с растежа на икономиките там и спада на безработицата им тази тенденция отново ще се засили.

Демографските прогнози където съм ги дал отдолу на НСИ от тази гледна точка може да се окажат доста оптимистични.

Аз лично съм убеден че само след две три години пазарът на труда в България ще е тотално прегрял. Няма да има хора за нищо. Дори сега с тази криза безработицата в България остана ниска - спрямо европейската. А при подобен спад на БВП какъвто имахме 2009, 2010 тук безработицата трябваше да удари над 20%. нормално работещия пазар на труда в криза говори че без криза ще има огромен проблем.
                "Ай ся" уроци по икономикс първи курс ли да си даваме. Чел съм ти други мнения в други теми, нямаш нужда. Бос си по някой политически и международни въпроси, ама нали затуй сме форум - да си помагаме .
                Та викам, чувал си за търсене и предлагане и как влияе на средствата за производство и съответно работната заплата. Като се вдигне заплатката (няма хора), а ресурс има щото не може милят частен предприемач да си сменя лимузината по два пъти в годината и ще се намерят работници дори сред емигрантите, които са ниско платени в държави като Испания, Италия и Гърция. До скоро треперехме какво ще стане с емигрантите ни в Гърция, като фалира съседката.
                А колко човечета работят в държавния сектор и нищо не произвеждат - ето ти един скрит ресурс.Кат няма кой да работи в частния сектор, почва съкращаване в държавния. А новите технологии, дет щели да увеличат производителността на труда? Да не би България винаги да е била 7 милиона и пак я е имало.
                Ама като станем 50:50 българи и други и то мюсщлмани, ще стане същото като със сърбите в Косово и като македонците в тяхната си измислена държава и албанчетата. А, ето и античките може да почнат да бягат насам. Ей ти няколко решения и без скъпоценните ти НЕРАБОТЕЩИ псевдобежанци.

Коментар

Аз и преди съм ти отговарял на този въпрос.

Всеки българин може да отиде да живее в цигански квартал и да се ползва от привилигиите на циганите По очевидни причини няма никакви желаещи
                  Чакай сега - ти какво предлагаш - циганите да се интегрират в човешкото общество или хората да се циганизират?
                  Предлагаш почтените хора да излязат извън закона? Ами хайде всички да станем хъхряци - и кой ще ни храни?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Учени хора, професори, които с това се занимават, казват друга цифра:

http://www.blitz.bg/news/article/123834

...ама може ти да знаеш повече.
                    Бюджетите на министерствата са публична информация. никакъв проблем няма да ги отвориш и да видиш цифрите - има и разбивки за какво колко се дава.

Малко да се беше поинтересувал от действителни факти и щеше да спреш да рпиказваш небивалици

Коментар

това просто не е вярно. целия бюджет на министерството на труда и социалната политика е един милиард. като вътре голямата част нямат нищо общо с циганите.
                      Учени хора, професори, които с това се занимават, казват друга цифра:

http://www.blitz.bg/news/article/123834

...ама може ти да знаеш повече.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Не искат, или просто не им се позволява?

Има ли възможност Българката да получава всевъзможните цигански помощи, така че да връзва над 1 Б на месец без да е работила никога, просто като роди 3 деца? Има ли възможност Българката с бащата на децата си да се самонастани където си поиска, да не плаща ток, вода или каквото и да е, само защото е "социално слаба"? Само за да се сдобие Българското семейство с дом в София, където да отгледа децата си - ако няма наследствен - означава да се загроби с кредит и да плати 150-200 Б, разход който циганските катунари нямат... няма да имат и арапите, за които някой (ние) пак трябва да се ГРИЖИ наготово.
                        А наясно ли си, че ако Българката има малко дете, шансът и да си намери работа спада драстично? - Няма да има и помощи, защото мъжът и има нахалството да работи и да плаща данъци...а ако решат да имат второ или трето дете как ще оцелеят?... и после Българите не искали да имат деца?

В същото време липсата на работа не безпокои циганката, защото тя работи безработна фабрика за циганета !!!
                        Аз и преди съм ти отговарял на този въпрос.

Всеки българин може да отиде да живее в цигански квартал и да се ползва от привилигиите на циганите По очевидни причини няма никакви желаещи

Коментар

Не, просто задължително трябва да се направи нещо и е направо улитамтивно това нещо да има достатъчно голям ефект. Освен ако не искаме да тънем в мизерия.

тук се надпреварвате да давате някакви тотално неработещи решения. привличането на емигранти е работещо решение и в САЩ работи и в Великобритания и във Франция. Дори в германия работи макар че въпреки привлечените там не малко хора тя продължава да има демографски проблеми.

Да не би да смятате че развитите държави привличат емигранти защото ги кефи - не рпивличат защото са длъжни ако искат да си останат развити държави. Само ксенофобски настроената източна европа не може да схване това. и за това си унищожава перспективите.
                          Работещо решение , а ! Интересна , ама много интересна теза !

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
                            Айде за трети път, ама за последно. С този материал на границата НЕ СТАВА. Не искат да работят, точка. Не щото на мен ми харесват или не ми харесват. На едните не им се работи, другите не искат да остават тука. Толкоз. Ама през туй време викаш да харчим пари по тях, било те 1000 лв. на глава на месец или по-малко. Амо тез пари по-добре да ги дадем да развием икономиката и после работодателите сами ще си намерят да си внасят работници и вярвай ми няма да са от Близкия изток. Нали частната инициатива беше най-важното или либерстчетата си ползвате демократичните ценности само като ви отърва.
                            Да приемем, че си прав за 1 милион и да изфантазираме, че псевдобежанците искат да работят, щото ако не работят няма ефект за туй дет ни трябват (ама НЕ ИСКАТ да работят, както знаем). И като си внесем 1 милион мюсюлмани, ко праим? След 20 години ще станем Българистан. Еми, но пасаран, не става. Ми то по-хубаво да рискуваме и нищо да не правим.
                            Ти към материал очакваш за 800 лева средна заплата. събуди се - те вишистите дори и в Индия взимат по двойно на това.

Коментар

• Една от основните причини за разширяването на ЕС бе точно демографската криза в Западна европа. Старите 12 членки се надяват така да привлечат достатъчно работна ръка от източна европа - която е доста по близко до култура и манталитет. Всеки може да сравни дори и годините за отваряне на трудовия пазар в западна европа за работна ръка от източна веропа доста сериозно съвпадат със започването на спада на работната сила там.

Емиграцията от България към западна европа само може да се засилва. Всяка година повече хора ще ходят натам. Сега кризата и в западна европа и високата безработица там забави тази тенденция, но с растежа на икономиките там и спада на безработицата им тази тенденция отново ще се засили.

Демографските прогнози където съм ги дал отдолу на НСИ от тази гледна точка може да се окажат доста оптимистични.

Аз лично съм убеден че само след две три години пазарът на труда в България ще е тотално прегрял. Няма да има хора за нищо. Дори сега с тази криза безработицата в България остана ниска - спрямо европейската. А при подобен спад на БВП какъвто имахме 2009, 2010 тук безработицата трябваше да удари над 20%. нормално работещия пазар на труда в криза говори че без криза ще има огромен проблем.

Коментар

Не, просто задължително трябва да се направи нещо и е направо улитамтивно това нещо да има достатъчно голям ефект. Освен ако не искаме да тънем в мизерия.

тук се надпреварвате да давате някакви тотално неработещи решения. привличането на емигранти е работещо решение и в САЩ работи и в Великобритания и във Франция. Дори в германия работи макар че въпреки привлечените там не малко хора тя продължава да има демографски проблеми.

Да не би да смятате че развитите държави привличат емигранти защото ги кефи - не рпивличат защото са длъжни ако искат да си останат развити държави. Само ксенофобски настроената източна европа не може да схване това. и за това си унищожава перспективите.
                                Айде за трети път, ама за последно. С този материал на границата НЕ СТАВА. Не искат да работят, точка. Не щото на мен ми харесват или не ми харесват. На едните не им се работи, другите не искат да остават тука. Толкоз. Ама през туй време викаш да харчим пари по тях, било те 1000 лв. на глава на месец или по-малко. Амо тез пари по-добре да ги дадем да развием икономиката и после работодателите сами ще си намерят да си внасят работници и вярвай ми няма да са от Близкия изток. Нали частната инициатива беше най-важното или либерстчетата си ползвате демократичните ценности само като ви отърва.
                                Да приемем, че си прав за 1 милион и да изфантазираме, че псевдобежанците искат да работят, щото ако не работят няма ефект за туй дет ни трябват (ама НЕ ИСКАТ да работят, както знаем). И като си внесем 1 милион мюсюлмани, ко праим? След 20 години ще станем Българистан. Еми, но пасаран, не става. Ми то по-хубаво да рискуваме и нищо да не правим.

Коментар

Working...
                                X