IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Политическата класа е тотално скъсала с желанията на хората!
    Извращенията на политиката, за която писа ще стават ежедневие от тук на сетне!

Масовия европеец се чувства ето така! С една дума: ПРЕДАДЕН!
    Гледай сега колко интересно става. Говорим си за разни неща и с изненада констатираме смущаващо сходство, повторение на разни щампи, схеми, действия от различни исторически периоди, случвали си при коренно различна обществена организация.
    В опит да обобщим същностни характеристики се ползват думички като:
    Абсолютизъм (дори имаме и просветен такъв),
    Демокрация,
    Комунизъм,
    Европейска интерграция от бюрократичен тип ....

Ами ако някому скимне и се опита да сложи крайно волунтаристично едни знаци на равество тук и там.
    Ужас няакакъв!
    И няма да е справедливо

Е, то само Европа да беше!
    Някой пита ли народите на Австралия, Бруней, Виетнам, Канада, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Перу, САЩ, Сингапур, Чили и Япония за Тихоокенското партньорство. Някъде четох, че дори за американските конгресмени имало ограничения да се запознаят с текста. Казали им, че първо трябва да го ратифицират и след това ще им го дадат

Коментар

• Мхм, така е, кренвирш, баш тва ше му се случи... ама първо ше се случи на ония малоумници на Североизток... оф, чакай, те не са в Европа...

Коментар

Масовият европеец, ако се прави на овца още някое време, ще му се случи ето това

Коментар

Недоносче, тоя овчици така както ги гледаш са плакат на водещата партия в Швейцария, спечелила изборите с мнозинство преди дни!

Нали "Европата" много искала арабели и бонговци, какво стана? Това не са промити мозъци, комунистически подлоги на СССР и прочие. Швейцария е сърцето на Европа!!!

Това са истинските европейци, тези хора много добре знаят какви са техните интереси!
          Кво знаеш ти за Щвейцария, па...

Тва да не ти е Краснодарския край...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            Въх не думай, ако аз се занимавам с нацистка апологетика, кво правим с целия мурзилаж... Досега не съм те чул да обвиниш някоя мурзилка (дори най-малоумна такава) в нацистка пропаганда...

Ще го приема като неуспешен опит за шегувка...

Виж го Мишо Камчатката - бели овце, черни овце...

Ако имаха малко повече акъл, щяха и френологията да включат като аргумент...
            Недоносче, тоя овчици така както ги гледаш са плакат на водещата партия в Швейцария, спечелила изборите с мнозинство преди дни!

Нали "Европата" много искала арабели и бонговци, какво стана? Това не са промити мозъци, комунистически подлоги на СССР и прочие. Швейцария е сърцето на Европа!!!

Това са истинските европейци, тези хора много добре знаят какви са техните интереси!

Коментар

Във връзка с картинката:
              Какво е демокрация?
              - Когато два вълка и една овца провеждат референдум "каква да е вечерята".
              А какво е свобода?
              - Когато добре въоръжената овца оспори резултата от референдума.
              п.с. та не бъркаи тези овце с ес овцете

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                Ами форумецът си самият ти и се занимаваш с нацистка апологетика.
                Аз ти прочетох думите и това разбрах. Художникът от Мюнхен.
                Прочети си ги и ти и ме обори.

След това ще се върнем на А. Пиринчи и ще видим какво е казал, пък в какво го обвиняват.
                И накрая е редно да синтезираме, че не трябва да се вършат злонамерени изкривявания.
                Въх не думай, ако аз се занимавам с нацистка апологетика, кво правим с целия мурзилаж... Досега не съм те чул да обвиниш някоя мурзилка (дори най-малоумна такава) в нацистка пропаганда...

Ще го приема като неуспешен опит за шегувка...

Виж го Мишо Камчатката - бели овце, черни овце...

Ако имаха малко повече акъл, щяха и френологията да включат като аргумент...

Коментар

Аз, за мое голямо съжаление, помня твърде добре времето, когато масово се вършеха идиотщини и простотиии или пълно игнориране на вложен русурс и получен резултат с оправданието, че такова е времето, това отговаря на политическата линия на управляващата партия, така искат отгоре и подобни.

Ама една простотия си е простототия както и да я погледнеш, което от своя страна налагаше да се организира огромен допълнителен ресурс и апарат, че да я опаковаш в смилаем вид, да я оправдаеш.

И така .... парата отиваше в свирката.

В мен отколе се прокрадва подозрението, че в един момент от процеса на своето самовъзпроизвеждане, бюрокрацията (скъпоплатени чиновници без собствена воля и работещи по поръчка на някакви властови центрове срещу високи възнаграждения) неизбежно води до подобни прояви.
                  Как ще именуваме проявата е просто въпрос на лексика.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    Teзи дни съм леко извън споровете в темата и не знам за какво говориш
                    Ами форумецът си самият ти и се занимаваш с нацистка апологетика.
                    Аз ти прочетох думите и това разбрах. Художникът от Мюнхен.
                    Прочети си ги и ти и ме обори.

След това ще се върнем на А. Пиринчи и ще видим какво е казал, пък в какво го обвиняват.
                    И накрая е редно да синтезираме, че не трябва да се вършат злонамерени изкривявания.

Коментар

[B]

Според теб, този орган с какъв точно "ТЕРОРИЗЪМ" ще се занимава, какво ще се квалифицира като тероризъм? Тероризмът на ИД или "тероризмът" - включващ писания против ЕС???

В момента една комунистическа шайка е окупирала цялата власт в Европа! Това е настоящата реалност!
                      Аз, за мое голямо съжаление, помня твърде добре времето, когато масово се вършеха идиотщини и простотиии или пълно игнориране на вложен русурс и получен резултат с оправданието, че такова е времето, това отговаря на политическата линия на управляващата партия, така искат отгоре и подобни.

Ама една простотия си е простототия както и да я погледнеш, което от своя страна налагаше да се организира огромен допълнителен ресурс и апарат, че да я опаковаш в смилаем вид, да я оправдаеш.

И така .... парата отиваше в свирката.

В мен отколе се прокрадва подозрението, че в един момент от процеса на своето самовъзпроизвеждане, бюрокрацията (скъпоплатени чиновници без собствена воля и работещи по поръчка на някакви властови центрове срещу високи възнаграждения) неизбежно води до подобни прояви.
                      Как ще именуваме проявата е просто въпрос на лексика.

Коментар

Кандид, какво показа юридическият анализ?
                        Има ли достатъчно данни за започване на наказателно преследване по оназ дебелата книга заради приказките на един форумец?
                        Като погледнем приказките му, всичко е ясно!
                        Teзи дни съм леко извън споровете в темата и не знам за какво говориш

Коментар

• Кандид, какво показа юридическият анализ?
                          Има ли достатъчно данни за започване на наказателно преследване по оназ дебелата книга заради приказките на един форумец?
                          Като погледнем приказките му, всичко е ясно!

Коментар

Откак има общество и политика, има и речи!
                            Така е при хората.
                            Важно е какво се казва, но какво се разбира.

Включването ти, апропо, е изключително удачно. Не знам доколко си даваш сметка, но ти си постъпил по идентичен начин с Пиринчи и онагледяваш възможностите за едно злонамерено извъртане в напълно противополжан посока на публично изказа тези.

Имам ли основание аз сега, на фона на написаното от теб, да започна да твърдя, че Кандид е апологет на нацизма?!
                            Нищо добро не виждам в подобна (да се надяваме, временна) ескалация на характерната източногерманска ксенофобия....

И като стана въпрос за "будни и хубави хора", ей в такива расови екземпляри се раждат идеите на Пегида (все още най-популярната прическа в Източна Германия):

Впрочем Кандид е апологет на здравословния скептицизъм и рационалното мислене... съчетано с оптимизъм и способност да възприемаш света без излишни условност или крайности ...

Коментар

В иносказателен стил Пиринчи говори за драстичното разминаване на управляваща класа и народ. Обрисува вътрешнополитическата ситуация. Е, виждате ли - то и в Германия, която все даваме за пример се оказа, че било същото като при нас.
                              Управляващите и народът живеет в две все по-разминаващи се вселени. Бедний ти народе! Спомням си за октомври 1989 г., когато германците имаха куража да извикат на милионния митинг в центъра на Берлин:
                              Ние сме народът!
                              Добро Утро!

В момента имаме КПСС, наречен условно ЕК!
                              Генералният и секретар, е наречен условно председател!

Репресивната машина се завърта!
                              Виж новината от вчера!

http://www.investor.bg/web/456/a/es-...orizma-204419/

Според теб, този орган с какъв точно "ТЕРОРИЗЪМ" ще се занимава, какво ще се квалифицира като тероризъм? Тероризмът на ИД или "тероризмът" - включващ писания против ЕС???

В момента една комунистическа шайка е окупирала цялата власт в Европа! Това е настоящата реалност!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Доколкото си спомням именно от Дрезден започна всичко преди почти 30г.
                                Будни и хубави хора явно живеят там.
                                И ще докарат нещата до край, това е само началото.
                                Сега само десетки, скоро стотици хиляди, после милиони.

Няма друг начин, иначе Европа си е кандидатка за бунището на историята.
                                Да, прав си, едно време нежната революция в ГДР започна от Дрезден.

Може би ще ти е интересно, че в речта си Л. Бахман, шеф та Пегида, казва нещо от вида: Ние сме тук, тук сме за да останем, ще останем за да победим!

Това е твърде войнствено за моите разбирания, но ти го цитирам само като факт, защото потвърждава твоите думи.

Коментар

Working...
                                X