IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• kandid

Тя Меркел на моменти като се изпусне да се види как мисли и какво става в главата и направо тече състрадание. Егоизъм и да не се изпусне келепира в симбиоза с мнимо състрадание. Странна работа - някакво мултикулти, то че е мулти но въобще не е културно.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Пак ти се привиждат зли, демонични, разрушителни, комунистически и др- вражи сили, различни лели и прочие.

Аз не съм проблемът!
      Проблемът е, че има очевидни действия, които не могат да се приемат от здравия разум, които водят до опасност за разрушаване на страната ми и за цяла Европа.
      И доколкото при конкретните дадености с никакви рационални аргументи не могат да се обяснят и защитят тези действия, дайте да ги видим най-накрая поне тия пусти политически и морални ценности (както между другото се измъкваха от положение едно време "комунистите"), въз основа на които се случва всичко.
      Белким кандисам!
      За последното - тъмбс ап...

Що се отнася до ценностите - те са ясни от около 1970 години - горе долу тогава са ги формулирали Матей, Марко, Лука и Йоан. По една или друга причина в следващите деветнайсет века, кой ли не си е позволявал да ги тълкува и интерпретира по един или друг начин (последен в редичката е Путин и неговото путинославие), често диаметрално противоположно на вложеното в Словото. А нещата са пределно ясни - има добро, има зло. Когато се кръщаваме, ние се отричаме от злото и приемаме доброто в сърцето си. Доброто е това, което не вреди на другия (независимо от формата и мащаба)... доброто е това да проявиш състрадание и към този, който може и да не ти е симпатичен, приятен, не е бил добър към теб (не е нужно да си от Самария)... доброто е да не правиш на другия това, което не искаш да правят на теб... доброто е това, да умееш да се поставиш на мястото на другия... доброто е да си честен... доброто е да не позволяваш страховете ти да те водят... такива са европейските ценности - с риск, да ме обвиниш в патетика, ама това е положението... другото е путинославие и николай-пловдивщина...

Коментар

Пак ти се привиждат зли, демонични, разрушителни, комунистически и др- вражи сили, различни лели и прочие.

Аз не съм проблемът!
        Проблемът е, че има очевидни действия, които не могат да се приемат от здравия разум, които водят до опасност за разрушаване на страната ми и за цяла Европа.
        И доколкото при конкретните дадености с никакви рационални аргументи не могат да се обяснят и защитят тези действия, дайте да ги видим най-накрая поне тия пусти политически и морални ценности (както между другото се измъкваха от положение едно време "комунистите"), въз основа на които се случва всичко.
        Белким кандисам!
        Глупости пишеш, какво пък е стигнало до теб от цяла Европа? Че и страната ти, никой не се е заселил в нея та да ревеш такъв Транзит само. Вместо да гледаш таз година бюджетния дефицит че е като на Украйна - ти зяпаш гаргите.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Все си мислех, че иронията и иносказанието не са ти чужди... ама знам ли... пък и ме изненада с одобрението към постовете на "главния редактор" на блога на леля Хичи...

Аз не съм проблемът!
          Белким кандисам!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Какви желания на хората ? Не разбираш ли те са просто некадърни и сега това за прием на псевдобежанци го пробутват защото там има проблем и те нищо не се наемат да сторят той да се реши.То е крайно ненормално огромни маси от хора да се изсипват изведнъж и местят на хиляди километри, няма значение какви са - араби, християни..Истинските бежанци преминават през нещо ужасно наистина и те не си мръдват пръста това нещо да се прекрати - това е истината. Просто огромно лицемерие - Меркел каза да дойдат ще ги използваме ! Разбираш ли за какво става въпрос - начин на мислене и той в никакъв случай не е хуманен.Хората се топят, те държат Европа в ИКОНОМИЧЕСКА ДЕПРЕСИЯ.
            Не е некадърност това. Чуждата агентура прекалено голяма и влиятелна. Затова всичко протича хаотично, беззъбо, смирено. Добре че народите се надигат, макар агентчетата да се опитват да яхнат и тази съпротива. Досега трябваше да е пусната цедката с бързи мерки в Гърция и Италия, също споразумение с Турция. Но някой желае първо Ефропа да клекне, а после да й подадат захарната пръчица за послушанието.

Коментар

Кандид,
              Доста е тъжна картинката. Трето писмо пишем и двамата и още сме загубени в превода.
              Виж си пак на спокойствие поста за кръчмите в Мюнхен, извади го от контекста и ме обори, че това при никакви обстоятелства не може да се квалифицира като някаква си апологетика.
              О ......о, може!

Дадох ти ясен пример, към който ти ме подтикна, как грубо, примитивно и злонамерено може да се изкривява действителността.

Както го правят с Пегида вече доста време. В интерес на истина, ти също опита.
              Те си имат недоделки, ама и вие прекалявате.
              Все си мислех, че иронията и иносказанието не са ти чужди... ама знам ли... пък и ме изненада с одобрението към постовете на "главния редактор" на блога на леля Хичи...

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                За такива като тебе хамбург и Бремен може и в Африка да са ...
                Ми те вече натам отиват.Ако не Африка то Азия .....А ти тариката голям пак се нахендри на още по голям...ха ха ха ха

Коментар

• Вчера колежката Миа в отговор на моя теза ми прати линк към сайта на Хр. Христова.
                  Мемория.бг. Товабеше повод да си припомня, че Известно време не съм чел там и сега се наложи да направя справка за нещо, та попаднах на едно мнение на Христова относно евроатлантическите ценности.
                  Жената отговаря в коментари на вопъла на един нейн читател, че всички говорят за ценности и че всичко ставащо напоследък в Европа (включително мигрантската криза) е пряк резултат от същите тези ценности, но никой и никъде не ги е точно споделил и публикувал. За съжаление аз също не съм чел списък на тези ценности и щаржираният и гротесктен опит на Христова ме изненадва, но с друг не разполагам.
                  Неподходящо и нескромно е да правя опити да ги формулирам аз и на практика с нищо сруго не разполагам.
                  От това може да излезе цяла нова тема, но няма да я инициирам аз.
                  Опитът на Христова да ги назове:

"Hristina Hristova · Гл. редактор на Memoria de futuro Памет за бъдещето
                  За съжаление тези "ценности" не са описани по точки като 10-те Божии заповеди, но мога да се опитам да ги обобщя ))

1. Първото и най-важното е толерантност към хомосексуалистите и признаване на гей-браковете - с това се започва при всяка нова държава кандидат-членка на ЕС. Задължително организиране на гей-паради. Признаване съществуването на третия пол и на транссексуалните. В последно време много се набляга и на инцеста.
                  2.Особена грижа за всички видове етнически малцинства, но най-вече се държи на циганите, арабите, афганистанците и африканците.Приемане на бежанци в неограничени количества.
                  3.Отказ от собствена икономика и навлизане на големите западни и наднационални корпорации.
                  4. Унищожаване на собствената армия и пряко подчинение на НАТО.
                  5. Премахване на достъпното и безплатното здравеопазване.
                  6. Приемане на секретното Трансгранично споразумение за свободна търговия със САЩ.
                  7. Внос на ГМО храни от Запад. Задължително Макдоналдс.
                  8. Съгласие за добив на шистов газ.
                  9. Пренаписване на учебниците, особено тези по история, с оглед на новите ценности. Например - Русия е задължително агресор, а САЩ носят мир и демокрация навсякъде по света.
                  10. Опростачване на населението с всички възможни средства, повечко рап и чалга, отказ от културата и традициите.

Горе долу е това. Има още много ценни ценности, според случая и конкретната ситуация )))) Но като цяло са вариации на горните 10 ценности ))) хахах smile emoticon успяхте да ме разсъните wink emoticon
                  Харесва ми · Отговор · 20 · 1 септември 2015 г. 16:32 · Променено"

Коментар

• Mike Florida

Какви желания на хората ? Не разбираш ли те са просто некадърни и сега това за прием на псевдобежанци го пробутват защото там има проблем и те нищо не се наемат да сторят той да се реши.То е крайно ненормално огромни маси от хора да се изсипват изведнъж и местят на хиляди километри, няма значение какви са - араби, християни..Истинските бежанци преминават през нещо ужасно наистина и те не си мръдват пръста това нещо да се прекрати - това е истината. Просто огромно лицемерие - Меркел каза да дойдат ще ги използваме ! Разбираш ли за какво става въпрос - начин на мислене и той в никакъв случай не е хуманен.Хората се топят, те държат Европа в ИКОНОМИЧЕСКА ДЕПРЕСИЯ.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Това не е ли в източна германия, там бежанци не пращат, бият ги яко
                      За такива като тебе хамбург и Бремен може и в Африка да са ...

Коментар

Мхм, така е, кренвирш, баш тва ше му се случи... ама първо ше се случи на ония малоумници на Североизток... оф, чакай, те не са в Европа...
                        Пустий глад ... кренвирши му се привиждат. Поне купони за Макдоналдс не ви ли дават?

Коментар

Въх не думай, ако аз се занимавам с нацистка апологетика, кво правим с целия мурзилаж... Досега не съм те чул да обвиниш някоя мурзилка (дори най-малоумна такава) в нацистка пропаганда...
                          Кандид,
                          Доста е тъжна картинката. Трето писмо пишем и двамата и още сме загубени в превода.
                          Виж си пак на спокойствие поста за кръчмите в Мюнхен, извади го от контекста и ме обори, че това при никакви обстоятелства не може да се квалифицира като някаква си апологетика.
                          О ......о, може!

Дадох ти ясен пример, към който ти ме подтикна, как грубо, примитивно и злонамерено може да се изкривява действителността.

Както го правят с Пегида вече доста време. В интерес на истина, ти също опита.
                          Те си имат недоделки, ама и вие прекалявате.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Изчезвай бе, смешник!

До вчера в темата постваше повърни от сорта, че само БГ "идиотите" не искали псевдобежанци, а европейците "разгрибали земята за тях"! Сега когато се вижда каква е реалността, с факти, писанията ти са за Камчатка и Краснодарск..., тем подобни идиотии

Аз съм имал първи бизнес на 16 години, мразя комунистите много повече, отколкото, повечето от тъй наречените антикомунисти! При мен нещата са на принципна и идейна основа! Самоуважението ми не струва пари и не съм помияр да се продавам!

И 1000 пъти да ме наречеш КОМУНИСТ, това ще е толкова достоверно, колкото аз да те нарека 1000 пъти ДОСТОЕН БЪЛГАРИН!!!
                            На 16!!!!!!!!!!! Че тва е било преди цяла една година (по акъла съдя) !!!!!!!!!!!!

Че кой те е нарекъл комунист....

Мише, Мишееее, много .... Мишеййй....

Коментар

Кво знаеш ти за Щвейцария, па...

Тва да не ти е Краснодарския край...
                              Изчезвай бе, смешник!

До вчера в темата постваше повърни от сорта, че само БГ "идиотите" не искали псевдобежанци, а европейците "разгрибали земята за тях"! Сега когато се вижда каква е реалността, с факти, писанията ти са за Камчатка и Краснодарск..., тем подобни идиотии...

Аз съм имал първи бизнес на 16 години, мразя комунистите много повече, отколкото, повечето от тъй наречените антикомунисти! При мен нещата са на принципна и идейна основа! Самоуважението ми не струва пари и не съм помияр да се продавам!

И 1000 пъти да ме наречеш КОМУНИСТ, това ще е толкова достоверно, колкото аз да те нарека 1000 пъти ДОСТОЕН БЪЛГАРИН!!!
                              Last edited by Mike Florida; 21.10.2015, 14:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                                Недоносче, тоя овчици така както ги гледаш са плакат на водещата партия в Швейцария, спечелила изборите с мнозинство преди дни!

Нали "Европата" много искала арабели и бонговци, какво стана? Това не са промити мозъци, комунистически подлоги на СССР и прочие. Швейцария е сърцето на Европа!!!

Това са истинските европейци, тези хора много добре знаят какви са техните интереси!
                                Иначе, много интересно, смятай, щом швейцарците нямат нищо против да ги определят като овце и да изберат, този, който ги е определил по този начин, кво ми ги даваш за пример....

Бах, тва мурзилажа толко проз, че сам се тика у капана...

Коментар

Working...
                                X