IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Ватьо, ама то при нас европейците, не е като при Вас в путинославието. Няма нужда някой да издава декрет, що е това ценност. Ние градим нашата цивилизация вече 2500 години (прибавям и класическа Гърция)... Нашите ценности са вградени в ДНК-то ни, това че не ги откриваш в себе си, не е мой проблем (доколкото ватници като теб нямат думата)...

Разбира се близостта с Азия е повлияла негативно на много мои сънародници, но след комата има два пътя или събуждане, или...
    Точно ти ли се намери да ни говориш за ценности? Я се погледни първо себе си и отговори на въпроса каква ценност е да крадеш от работното време, за което ти плащат заплата докато драскаш тъпотиите си из форума.
    Това, че си изгълтал два дюнера и си се разходил до кюрдската част на Ирак не те прави компетентен по въпроса с псевдобежанците, по-скоро показва колко ти е пипето.
    Не знам дали сънародниците ти са в кома, ама дано се освестиш някой ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Ако тия наши "ценности" бяха вградени в ДНК-то ни, българският народ нямаше да присъства дори в учебниците по история... най-много в задълбочените научни трудове на професорите по история - вероятно като бележка под линия. Същото се отнася и за всеки един народ.

Тия попски приказки за доброто, дето си ги наредил - олекват веднага когато първия озъбен и озверял фанатик нахлуе в домът ти, готов да коли и граби.

За мен "добро" е на първо място да си верен на народът и родината си - това е доброто на Ботев и Левски, на кан Крум, на кесар Тервел и на безброй наши безименни деди от над 60 поколения насам. Граничарят Вълкан се вписва в МОЕТО добро, ти не се вписваш. Сори.

И не сравнявай Декларацията за независимостта с т.нар. "харта" на ЕС - защото последната е противоправен и античовешки декрет - защото поставя "правата" и на най-долните изроди над правата на нормалните хора, вкл. над правата на жертвите на същите тия изроди. Анализирал съм ногократно документът и в тоя форум.
      + 1000 000 000 000...

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
        Почти всички хора се раждат с еднакви възможности като изключим тези които имат някакво вродено заболяване. Проблема на всички цигани авганистанци негри и така натък не е че са се родили такива а това че са заобградени от глупави хора. Няма как от малък да ти наливат глупостите за корана в главата и да не станеш потенциален терорист. Сигурен съм че който и от нас да се беше родил в Авганистан може би щеше да е потенциален терорист заради отвратителното възпитание което щеше да получи. Та най - вече не ги искам безанците понеже са с промити мозъци а това нещо няма оправия отделно са и мързеливи те освен да зубрят корана на друго не са възпитани.
        Не, не се раждат с еднакви възможности. Обществото би могло да компенсира част от това.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
          Почти всички хора се раждат с еднакви възможности като изключим тези които имат някакво вродено заболяване. Проблема на всички цигани авганистанци негри и така натък не е че са се родили такива а това че са заобградени от глупави хора. Няма как от малък да ти наливат глупостите за корана в главата и да не станеш потенциален терорист. Сигурен съм че който и от нас да се беше родил в Авганистан може би щеше да е потенциален терорист заради отвратителното възпитание което щеше да получи. Та най - вече не ги искам безанците понеже са с промити мозъци а това нещо няма оправия отделно са и мързеливи те освен да зубрят корана на друго не са възпитани.
          Недей коментира Корана, че ще ни докараш терористите. Мисля повечето тук не сме Шарли. Макар да има изключения.

Коментар

• Почти всички хора се раждат с еднакви възможности като изключим тези които имат някакво вродено заболяване. Проблема на всички цигани авганистанци негри и така натък не е че са се родили такива а това че са заобградени от глупави хора. Няма как от малък да ти наливат глупостите за корана в главата и да не станеш потенциален терорист. Сигурен съм че който и от нас да се беше родил в Авганистан може би щеше да е потенциален терорист заради отвратителното възпитание което щеше да получи. Та най - вече не ги искам безанците понеже са с промити мозъци а това нещо няма оправия отделно са и мързеливи те освен да зубрят корана на друго не са възпитани.
            http://www.proflashgame.com

Коментар

Ватьо, ама то при нас европейците, не е като при Вас в путинославието. Няма нужда някой да издава декрет, що е това ценност. Ние градим нашата цивилизация вече 2500 години (прибавям и класическа Гърция)... Нашите ценности са вградени в ДНК-то ни, това че не ги откриваш в себе си, не е мой проблем (доколкото ватници като теб нямат думата)...

Разбира се близостта с Азия е повлияла негативно на много мои сънародници, но след комата има два пътя или събуждане, или...
              Ако тия наши "ценности" бяха вградени в ДНК-то ни, българският народ нямаше да присъства дори в учебниците по история... най-много в задълбочените научни трудове на професорите по история - вероятно като бележка под линия. Същото се отнася и за всеки един народ.

Тия попски приказки за доброто, дето си ги наредил - олекват веднага когато първия озъбен и озверял фанатик нахлуе в домът ти, готов да коли и граби.

За мен "добро" е на първо място да си верен на народът и родината си - това е доброто на Ботев и Левски, на кан Крум, на кесар Тервел и на безброй наши безименни деди от над 60 поколения насам. Граничарят Вълкан се вписва в МОЕТО добро, ти не се вписваш. Сори.

И не сравнявай Декларацията за независимостта с т.нар. "харта" на ЕС - защото последната е противоправен и античовешки декрет - защото поставя "правата" и на най-долните изроди над правата на нормалните хора, вкл. над правата на жертвите на същите тия изроди. Анализирал съм ногократно документът и в тоя форум.
              Last edited by Императорът; 21.10.2015, 20:26.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Начев, нямам нерви да пиша дълги постове, а и мисля, че кратката форма е по-подходяща за форуми. С това по никакъв начин не укорявам старанието ти, напротив - поздравявам те, на практика си развил това, което се опитах да кажа. И да - евроатлантизмът (по-добре от мен си определил културната и цивилизационна общност, към която България принадлежи) стъпва на християнска основа, но е много повече от това - той е осъзнаване, приемане и защита на общочовешкото. Декларацията за независимост в САЩ, Декларацията за правата на човека и гражданина във Франция, конституциите в 18 и 19-ти век, Всеобщата декларация за правата на човека на ООН и Харатата на основните права на ЕС в 20-ти век са примери и етапи на декретиране на общочовешките (на практика евроатлантически) ценности. Ама хартията е за външно афиширане пред такива като Ватята, т. е. за тези, които не са част от евроатлантическия геном. Това че има естествена опозиция, слабости и недоделки е нормално, все пак утвърждаването и отстояването на ценностите е процес в развитие. А и много фактори тенденциозно и упорито се противопоставят на процеса. Какви са тези фактори е видно - как очакваш анахроничен самодържец като Путин да приеме нещо, което се е развило като контрапункт на първообразите му в абсолютистична Франция или колониалната Британска империя...

П. С. за обидите си прав, но какво да направя, като Ватята ми е "любимец"...

Коментар

Не ми обяснявай глупости, просто дай линк или олекваш с глупостите за ДНК и азия

Коментар

• http://inosmi.ru/world/20151020/230918641.html

— Я видел два ваших интервью на болгарском языке, в которых вы говорите, что Болгарии не стоит принимать сирийских беженцев. Известно, что в 1999 году при вашем премьерстве вы отказались принять косовских беженцев. Как вы прокомментируете эту позицию?

— Во-первых, это не беженцы. Беженец — это человек, который бежит из своей страны из-за опасности для своей жизни и жизни своих родных, из-за религиозных и политических убеждений. Для этих людей, которые находились в Турции, не было такой опасности. Они месяцы подряд живут в Турции, не ищут работы и стремятся попасть в Европу. Поэтому я называю это экономической нелегальной иммиграцией.

— Но ведь европейские лидеры, в том числе и Меркель, считают, что беженцы имеют право на убежище в Европе.

— Они не беженцы и не имеют права на убежище, как это предусмотрено конвенцией о беженцах.

— Но, тем не менее, Совет Евросоюза принял решение принять 160 тысяч беженцев и разделить их между странами ЕС, которые должны продемонстрировать солидарность в этом вопросе.

— Я не считаю это хорошим решением. Почему? Как вы можете объяснить иммигранту, чтобы он остался в бедной Болгарии, где трудно найти работу и развиваться, чтобы он не поехал в Германию. Почему они должны ехать к нам, это не воля иммигрантов. Это политическое решение, которое облегчает проблемы Германии, но это ненадолго.

— А каким же, на ваш взгляд, должно быть решение проблемы беженцев?

— Решение должно состоять в том, чтобы эти беженцы не уходили далеко от своей территории, где они жили постоянно. Чтобы после завершения конфликта они могли вернуться в свою страну. Кстати, так получилось в Косово. Тогда сотни тысяч беженцев были настоящими беженцами, они были на границе с Македонией, потом их вернули обратно.

Коментар

• Ей, вие затворихте бфб платформите и минахте директно на Уолстрийт! Труд кипи, кипиии.
                      Човек не може да вечеря от вас.

Кандид,
                      Нямам за цел да ударя, обидя, нараня някого, това не ми върши работа, че нито ще се почувствам по-щастлив, нито по-успял, нито портфейла ми ще поскъпне
                      Като те гледам как ги ръсиш обидите без спирка, твоят сигурно много поскъпва

Как да кажа, очаквах подобен отговор и простата причина е, че друг няма и не може да има, ама ако трябва да съм откровен – приказката ти харесвам, но отговора не!
                      Без обвинения в патетика.

Това, за което ми говориш, са си чисто общочовешки ценности и опитът те да бъдат пришити към евроатлантизма е много спорен.
                      Съгласен съм, че субективно за нас тяхното морално осмисляне и лексичесто излагане имат пряка връзка с европейската и християнската културна традиция. Но християнството нито е най-старата, нито е най- безгрешната религия. Не желая да споменавам нейните извращения, само ще споделя, че Божиите Заповеди са едни и същи практически във всички религии. Обсебването на общочовешката културна традиция, в нейния частен християнски прочит, от евроатлантизма поставя опасни разграничителни линии на религиозно-верска основа. Това е доста неприемливо.
                      Да не говорим, че при сегашната мигрантска криза възникват въпроси, които са осъдени да останат без смислен отговор.

Още по-неприемливо е фактическото противопоставянето на християни с християни. Очевидно тук няма разлом в общочовешки, културен план, традиция, пък и в религиозен план, и единственото „Обяснение” е, че страните членуват в различни клубове по интереси, примерно едните били в НАТО, а другите не, което е просто нелепо. Тук няма ценности, тук има гол интерес. Хич дори не ми е интересно чий е този интерес – това не е от Бога, а от лукавия.

Известно ти е, че т.н. човешки ценности от Христово време имат специфика и особености в прилагането им, които за нас съвременните хора биха били малко странни и това е най-мекото определение, на което съм способен.
                      Тяхното модерно осмисляне става на доста по-късен етап – в епохата на Ренесанса и особено в края н а 18 век. Декларацията в САЩ и Френската революция, които са едно специфично културно надграждане с общочовешко значение, но случващо се в рамките на отделната национална държава.

Когато говорим за евроатлантически ценности, идеали, смисъл – очаквам да видя ясно формулирано и аргументирано ново културно надграждане с общочовешко значение. Ако не революция, нека е поне качествена еволюция – същата, която констатираме, когато преди повече от два века в конституцията на една държава за първи път се яви хуманния и морален лозунг: All human beings are born free and equal in dignity and rights. ...

Искам и се надявам, че когато се приказва или извършват конкретни действия на «евроатлантизъм», те да бъдат базирани на идеали и ценности, които ЕС и НАТО действително отстояват и защитават и, което е още по-важно, които по своято същност са действително културно надграждане и са с нещо по-различни и по-висши от традиционните и досегашните.

Нищо подобно не мога да видя.
                      По-скоро обратното. Е, аз не мога да знам, как се виждат тези неща от Вашингтон или Лондон, ама от нашата си Бг камбанария се вижда една много нелицеприятна гледка. Вижда се с просто око, че една група дребни хитреци и отявлени лицемери за пореден път, но този път крайно несръчно и глуповато се опитват да създадат специфични кръгове по интереси, чрез които да вършат издояване на публиката, при използване на вехтия способ: свой и чужд. Няма значение какво чини някой като човек! Важното да е свой! Тоя филм вече сме го гледали и никак, ама никак не е интересен, а да говорим за ценности ... това е нелепо.
                      И какво се очаква – аплодисменти от публиката.
                      Е, няма да аплодира!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Ценностите по такъв начин ли са формулирани или това е твоя интерпретация.
                        Нещо като харта, написано на официален документ има ли, или ще го караме както ББ каза за орешарски- събраха се и писаха искаме да грее слънце, да бъде вечно лято и други такива.
                        За теб това са ценностите, за мен са други- дай линк към документ На ЕС иначе ставаш като снахата кунева - ценностите всеки ги носел в сърцето си

Коментар

За последното - тъмбс ап...

Що се отнася до ценностите - те са ясни от около 1970 години - горе долу тогава са ги формулирали Матей, Марко, Лука и Йоан. По една или друга причина в следващите деветнайсет века, кой ли не си е позволявал да ги тълкува и интерпретира по един или друг начин (последен в редичката е Путин и неговото путинославие), често диаметрално противоположно на вложеното в Словото. А нещата са пределно ясни - има добро, има зло. Когато се кръщаваме, ние се отричаме от злото и приемаме доброто в сърцето си. Доброто е това, което не вреди на другия (независимо от формата и мащаба)... доброто е това да проявиш състрадание и към този, който може и да не ти е симпатичен, приятен, не е бил добър към теб (не е нужно да си от Самария)... доброто е да не правиш на другия това, което не искаш да правят на теб... доброто е това, да умееш да се поставиш на мястото на другия... доброто е да си честен... доброто е да не позволяваш страховете ти да те водят... такива са европейските ценности - с риск, да ме обвиниш в патетика, ама това е положението... другото е путинославие и николай-пловдивщина...
                          Ценностите по такъв начин ли са формулирани или това е твоя интерпретация.
                          Нещо като харта, написано на официален документ има ли, или ще го караме както ББ каза за орешарски- събраха се и писаха искаме да грее слънце, да бъде вечно лято и други такива.
                          За теб това са ценностите, за мен са други- дай линк към документ На ЕС иначе ставаш като снахата кунева - ценностите всеки ги носел в сърцето си

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            На мен ми е ясно, че го правят единственно поради желание да минират народа. Като направят тези страни мултикултурни и те не могат да мърдат, защото ще ги грози дори и териториално разцепление.
                            Не искат да работят вече за монополите, това е. Та трябва се вкарат чужденци, които да служат за пример как се поддават на експлоатация. Но и те ще се усетят след десетилетка. Обаче мултикултито по управляемо и манипулируемо, щото плашиш едните с другите и ги направляваш накъдето искаш. Пример, нашите пишман националисти (аген-провокаторчета), които се готвят да вдигнат резултата и да прислужват в последствие на доновете. Те пък едни донове.... като гьонове на дъжд.

Коментар

• Trakatrak'

На мен ми е ясно, че го правят единственно поради желание да минират народа. Като направят тези страни мултикултурни и те не могат да мърдат, защото ще ги грози дори и териториално разцепление.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• redcretin

Обаче си усвоил мултикултито на Меркел - казваш гледайте себе си..
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X