IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Лекинко те набута в теоретичен апендикс... много спорни теории от 50-те, 60-те години на съветската историография... впрочем и аз бях фен на Гумильов допреди 15-20 години... да не говорим как брутално днес се ползва от Дугиновската пропаганда, посредством Института за евразийски проучвания "Лев Гумильов"...
    Да си призная, пълен гьотлак съм на психологическа обработка така, че някаква пропаганда няма да ме стресне. Обаче ми стана интересно и смятам да я намеря и прочета. Фен съм по принцип на историята. Ако хората я четяха повече, може би нямаше от 6000 години насам да правят все едни и същи простотии, че и да ги смятат за нови.. Социализма например, държавната собственост или частния капитал.. От времето на Шумер нищо не се е променило.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Имало е промени в климата, но към залеза след 200 година е започнало захлаждане чиято кулминация май е около 500 година. Та империята пада със захлаждането и има обяснение в него, но е дълго за обяснение и съм писал за него. Впрочем сега климата въпреки, че лъготят по медиите (защото има много мангизи в ''затоплянето'') реално се захлажда от 2000 година насам и кулминацията трябва да е около 2020 година. Не се лъжи по топлата зима, а виж, че в САЩ всяка година вече стана почти 10 пукват от студ зимата и че в Саудитска арабия от няколко години зимата вали сняг и имат наводнения всяка зима.
      Да, захлаждане е било. Грешката е моя.
      Карам по инерция на фона на приказките за глобалното затопляне
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        Oх, Чукотски, Чукотски, мокрите сънища на Путя... аз мисля, че цяла Източна Европа е много повече против приемането на путинославния империализъм отколкото против "приемането на араби"... ама нищо де, скоро ще сме свидетели на зрелищното сгромолясване на Путинославния рай, а с това и много от проблемите, включително този с бежанците/мигрантите ще намерят решението си...
        Оооо "Мъжки", относно падането на Путин, бих казал, че не трябва да бъркаш твоите мокри сънища и тези на Елтън Джон, с реалността!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Все едно чета за залеза на Римската империя. Като добавиш, че и тогава е имало климатични промени клонящи към затопляне и засушаваме, последвано от преселение на народите ...
          Мдъъ, приликите се набиват на очи.
          Имало е промени в климата, но към залеза след 200 година е започнало захлаждане чиято кулминация май е около 500 година. Та империята пада със захлаждането и има обяснение в него, но е дълго за обяснение и съм писал за него. Впрочем сега климата въпреки, че лъготят по медиите (защото има много мангизи в ''затоплянето'') реално се захлажда от 2000 година насам и кулминацията трябва да е около 2020 година. Не се лъжи по топлата зима, а виж, че в САЩ всяка година вече стана почти 10 пукват от студ зимата и че в Саудитска арабия от няколко години зимата вали сняг и имат наводнения всяка зима.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Благодаря, добре ме насочи... Не съм я чел, но сега намерих малко материал в нета за какво става дума, определено ще ми е интересна.
            Лекинко те набута в теоретичен апендикс... много спорни теории от 50-те, 60-те години на съветската историография... впрочем и аз бях фен на Гумильов допреди 15-20 години... да не говорим как брутално днес се ползва от Дугиновската пропаганда, посредством Института за евразийски проучвания "Лев Гумильов"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Не бързайте да отписвате Европа. ЕС ДА! Цяла Източна Европа е тотално против приемането на араби!

Скоро когато няма да има ЕС ще видим Германия и Франция как ще поемат отговорността са собственото си развитие като страни! Ако желаят да потънат в хаос и да се циганизират от всякъде, в името на "хуманността"!
              Така да бъде!
              Oх, Чукотски, Чукотски, мокрите сънища на Путя... аз мисля, че цяла Източна Европа е много повече против приемането на путинославния империализъм отколкото против "приемането на араби"... ама нищо де, скоро ще сме свидетели на зрелищното сгромолясване на Путинославния рай, а с това и много от проблемите, включително този с бежанците/мигрантите ще намерят решението си...

Коментар

• Първоначално изпратено от 허 세-jose Разгледай мнение
                Jay има една книга-Теория на етногенезиса- на руския историк Лев Гумильов.Прочети я ако можеш да я намериш някъде и съм сигурен,че ще си отговориш на въпросите.Разсъждаваш в правилна посока,обаче си още много много в началото.
                Благодаря, добре ме насочи... Не съм я чел, но сега намерих малко материал в нета за какво става дума, определено ще ми е интересна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                  Ами историята си има цикли и некои неща се повтарят неотменно.
                  Вярно, така е. По-скоро времето между отделни повторения е различно
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Не бързайте да отписвате Европа. ЕС ДА! Цяла Източна Европа е тотално против приемането на араби!

Скоро когато няма да има ЕС ще видим Германия и Франция как ще поемат отговорността са собственото си развитие като страни! Ако желаят да потънат в хаос и да се циганизират от всякъде, в името на "хуманността"!
                    Така да бъде!
                    Въобще не ми е минавала подобна скверна мисъл през умната главица Просто описанието, което Trakatrak използва, характеризира обществените отношения, показателни за края на Римската империя.
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Нищо няма да стане , като им дойде заповед да правят големи бели и главите им ще почнат да пищят и ще се натръшкат с аномалии на здравословното си състояние-кръното налягане скача и пада за нула време, главата боли, тялото отказва да се подчинява на мозъка доколкото той може да мисли.
                      Спирай или хапчетата, или научната фантастика!

Коментар

• Нищо няма да стане , като им дойде заповед да правят големи бели и главите им ще почнат да пищят и ще се натръшкат с аномалии на здравословното си състояние-кръното налягане скача и пада за нула време, главата боли, тялото отказва да се подчинява на мозъка доколкото той може да мисли.
                        D.Y.F-091066

Коментар

Все едно чета за залеза на Римската империя. Като добавиш, че и тогава е имало климатични промени клонящи към затопляне и засушаваме, последвано от преселение на народите ...

Така да бъде!

Коментар

Ами историята си има цикли и некои неща се повтарят неотменно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                              Тези неотроцкисти, квазианархисти и объркани феминисти са измежду по-дребните проблеми на западното общество. Неконтролируемата алчност, унищожаване на общочовешките житейски ценности, неуправляема надпревара за охолен живот, неспособност да се удържат маниакалните искания за перверзни забави, огромното самомнение за превъзходство и себевлюбеност близка до нарцисизъм са болести, които са разрушили множество самозабравили се общности и вече задушават и Европа. Тя не желае да е водач с мисия и достойнство, със способности и мъдрост, а иска само да е лапач, потребител, хедонист.
                              Мечо

Коментар

• Jay има една книга-Теория на етногенезиса- на руския историк Лев Гумильов.Прочети я ако можеш да я намериш някъде и съм сигурен,че ще си отговориш на въпросите.Разсъждаваш в правилна посока,обаче си още много много в началото.
                                Състраданието не е добродетел

Коментар

Working...
                                X