Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение" Не може да съществуват истински приятели, без истински врагове. Ако не можем да мразим това, което не сме, не можем да обичаме това което сме".
Не се отъждестявяваме всички с това твърдение, че за да обичаме това, което сме, трябва да намразим това, което не сме.
Враговете винаги търсим навън, а най-големият ни враг си е в нас и си го галим и си го обичаме...и той се нарича Его.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеМного си срамежлив, бе, Майк. Това сигурно от неувереността и нпосветеността ти по темата. Етносът никога не е бил биологическо понятие и не би могъл да бъде. Етносът винаги е в развитие. Етногенезис се казва. При него винаги има разни смесвания с чужда кръв, щото ако няма, следва генетично израждане. Затова като отидеш при ескимосите, за да им се отплатиш за приема, ти пускат жената на домакина, та да им оставиш генетичния си материал. Умни хора. Всяка народност обикновено има генетичен базис, първооснова, която се обогатява, но самата тя е разнообразна. Не знам да има големи общности с еднакъв генотип, но пък се оформя общ фенотип, макар и той да е с вариации разни. От това са манталитетът, културата, традициите на различните народи. Силните култури бързо преработват пришълците. Българите нямат силни прояви на политическа асимилация на други етноси, но културното им въздействие твърде силно предимно чрез начина им на живот и светоусещане, доколкото умеят да се веселят и разтоварват. Като дойдат чужденците у нашенско това най им харесва. Слънчев народ сме въпреки всичките ни кривици.
А фенотипа е външното му проявление и при всички случаи зависи от заобикалящата го среда.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПърво за мен, ние българите, сме най-вече ТРАКИ, а не славяни! Но това е дълга тема на разговор и нямам желание да я водя! Славизма и Панславизма са комунистически глупости от времето на соца, за да се сближаваме с Русия! Аз съм за Русия, по това си приличаме с тебе. Харесвам ги. Те са ни близки като народ, но ние не сме едно!
Недей с лека ръка да приписваш генетични връзки на народа ни с този или онзи!
ЗА МЕН ЕТНОСА Е АБСОЛЮТНО БИОЛОГИЧНО ПОНЯТИЕ!
Значи, съвсем хипотетично, ти си носител на E1b1b хаплогрупа /според последни изследвания тя е преобладаващи при траките/ с всичките й присъщи фенотипни характеристики, а в моите вени тече кръв с ДНК от R1b хаплогрупа /незнайно откъде дошла/.
Аз обаче знам историята на рода си до 9-то коляно, говоря български език, християнка съм /най-общо казано/ и съвсем така, между другото, спазвам ритуали и традиции, характерни за тези географски ширини, още преди да се пръкне Христа...
Та, разликата в моята и твоята биология прави ли ме по-малко българка?
П.П. Език се придобива, религия, вярвания, традициите и култура като цяло се налагат, гените се наследяват. Но макар постоянни и проследими във времето, последните не са от решаващо значение за сформирането на един етнос.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеКакви ги пишеш, бе? Ти четеш ли се, преди да публикуваш нещо?
БЪЛГАРИТЕ СА ГЕН И НАСЛЕДСТВО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКА КРЪВ!
Срам ме е да те чета чак!Last edited by Trakatrak'; 27.02.2016, 13:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСпоко...Не се срамувай ....
Ген и наследство са хубави понятия, но в този забързан свят, нямат такова значение....
Щом човек се засели в България и я припознае като нова Родина, децата му са българи - било то черни, кафяви, жълти или бели ( каквито искаме да са всички новодошли..)
Да са ни живи и здрави, но следващите 2-3 гходини ще имаме нови 3-4 000 скандинавчета тука....Чух, че спермата за репродукция са я взели оттам....( а ДАНО - бели, руси, синеоки, здрави деца )
В този аспект - ще ги признаваме ли за българи или ще ги ритаме като генетични викинги...
Между Българин и между български гражданин има разлика и понякога тя от небето до земята е.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 허 세-jose Разгледай мнениеЕтносът е колектив от хора,който има неповторима вътрешна структура и оригинален стереотип на поведение,като при това и двете му характеристики са динамични.Следователно етносът е елементарно/просто,първично/явение,което не може да бъде сведенонито до социално,нито до биологично,нито до географско явление.Приравняването на етногенезиса до езиково-културните процеси изкривява действителноста,като принизява степента на сложност на етническата история.
За хората които формират един нов етнос нямат значение нито езика,нито гените,нито дори културните традиции.Това което сплотява тези хора е противопосавянето им на нещо.В случая това нещо е съвременната западна цивилизация,която е абсолютно чужда за тях.И не само че е чужда ами те я презират.
Един мюсюлманин роден в турско семейство в Германия се чувства много по-близък с някой мюсюлманин от мароканско семейство роден във Франция,отколкото със своите съграждани християни.Езикът и културата са им корено различни но това няма никакво значение те се чувстват като братя,но ако един мароканец отиде в Турция той ще си остане чужденец.Това е така защото противопоставянето на чуждата и неприемлива за тях култура ги сплотява.
Младите мюсюлмани които са родени и израснали в Европа не ги интересува от каква народност са.Те искат да създадът своя собствена цивилизация на земята където са се родили и където живеят.
Така че в Западна Европа наблюдаваме един ясен процес на етногенезисТози процес е необратим.Протичаше бавно и постепенно и аз очаквах да минат още едно-две поколения докато се стигне до криза,но тези бежанци дето плъзнаха из цяла Западна Европа ускоряват доста нещата.Но което всъщност е добре за нас,щото след едно-две поколения демографската картина в Европа щеше да е катастрофална.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеКакви ги пишеш, бе? Ти четеш ли се, преди да публикуваш нещо?
БЪЛГАРИТЕ СА ГЕН И НАСЛЕДСТВО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКА КРЪВ!
Срам ме е да те чета чак!
Ген и наследство са хубави понятия, но в този забързан свят, нямат такова значение....
Щом човек се засели в България и я припознае като нова Родина, децата му са българи - било то черни, кафяви, жълти или бели ( каквито искаме да са всички новодошли..)
Да са ни живи и здрави, но следващите 2-3 гходини ще имаме нови 3-4 000 скандинавчета тука....Чух, че спермата за репродукция са я взели оттам....( а ДАНО - бели, руси, синеоки, здрави деца )
В този аспект - ще ги признаваме ли за българи или ще ги ритаме като генетични викинги...
Коментар
-
Етносът е колектив от хора,който има неповторима вътрешна структура и оригинален стереотип на поведение,като при това и двете му характеристики са динамични.Следователно етносът е елементарно/просто,първично/явение,което не може да бъде сведенонито до социално,нито до биологично,нито до географско явление.Приравняването на етногенезиса до езиково-културните процеси изкривява действителноста,като принизява степента на сложност на етническата история.
За хората които формират един нов етнос нямат значение нито езика,нито гените,нито дори културните традиции.Това което сплотява тези хора е противопосавянето им на нещо.В случая това нещо е съвременната западна цивилизация,която е абсолютно чужда за тях.И не само че е чужда ами те я презират.
Един мюсюлманин роден в турско семейство в Германия се чувства много по-близък с някой мюсюлманин от мароканско семейство роден във Франция,отколкото със своите съграждани християни.Езикът и културата са им корено различни но това няма никакво значение те се чувстват като братя,но ако един мароканец отиде в Турция той ще си остане чужденец.Това е така защото противопоставянето на чуждата и неприемлива за тях култура ги сплотява.
Младите мюсюлмани които са родени и израснали в Европа не ги интересува от каква народност са.Те искат да създадът своя собствена цивилизация на земята където са се родили и където живеят.
Така че в Западна Европа наблюдаваме един ясен процес на етногенезисТози процес е необратим.Протичаше бавно и постепенно и аз очаквах да минат още едно-две поколения докато се стигне до криза,но тези бежанци дето плъзнаха из цяла Западна Европа ускоряват доста нещата.Но което всъщност е добре за нас,щото след едно-две поколения демографската картина в Европа щеше да е катастрофална.Състраданието не е добродетел
Коментар
-
Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнениеТова не е съвсем така. Има и генетична памет. Освен хилядите манипулации и облъчвания. Македонците какви са? А гърците какви са? Елини или ромеи?
Окей , турците какви са. Русите и синеоки турци като оня Чванч Каклату ли как беше? От сериалите
Тук на балканите всички имат славянски примес. Кой за какъв се мисли е друга тема и зависи от интелектуалното ниво на индивида.
Примерът който си дал за волжкия българин , какви татари стига глупости, дава илюстрация за силата на българите - именно нашата многопосочност и многото прозорци през които можем да гледаме. А това се дължи на много дългата история. България е най-старата държава в Европа. И сме били носители на държавност. Създали сме държава смесена със славяни. Викингите пък са създали Киевска Русия с местни славяни. В последствие друг северняк - Иван Грозни и неговия генерал с 'чисто славянското' име Ермак създава Московската държава. За съжаление впоследствие тя превзема остатъците от Волжка България - държавата спряла нашествието на татарите към европа. Твоят приятел е потомък на хората спасили Европа от татарската напаст. Руснаците дори направиха филм. Не е необходимо да напомням какво представлява църквата Василий Блажени на Червения площад, може да се провери в уикипедия например. Ако забравим днешните дни, българите винаги са знаели по-добре от много други народи как се прави държава. Просто имат много дълга история и опит.
интегрирали в елита на Московска Рус.От тях произлизат хора като Пушкин,Тургенев,Кутузов и много други.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеЕтноса не е биологическо понятие. Етническия българин е православен, говори славянски език и принадлежи към групата на славянските народи
Имам познат от Казан, който идва да почива на нашето Черноморие. С татарите от Татарстан сме братовчеди, но разликата в религиите ни кара да гледаме света през различни прозорци. Въпреки, че генетично да кажем че сме близки...
Една вечер се прибираме, по пътя се получи конфликт с едни български лекета. Аз предложих на Рашид да го изпратя, за да не се прибира сам с жена си... На което той каза, АЗ съм руски офицер, АЗ мога сам да се справя с няколко пияни сволочи... ТОЧКА!
Окей , турците какви са. Русите и синеоки турци като оня Чванч Каклату ли как беше? От сериалите
Тук на балканите всички имат славянски примес. Кой за какъв се мисли е друга тема и зависи от интелектуалното ниво на индивида.
Примерът който си дал за волжкия българин , какви татари стига глупости, дава илюстрация за силата на българите - именно нашата многопосочност и многото прозорци през които можем да гледаме. А това се дължи на много дългата история. България е най-старата държава в Европа. И сме били носители на държавност. Създали сме държава смесена със славяни. Викингите пък са създали Киевска Русия с местни славяни. В последствие друг северняк - Иван Грозни и неговия генерал с 'чисто славянското' име Ермак създава Московската държава. За съжаление впоследствие тя превзема остатъците от Волжка България - държавата спряла нашествието на татарите към европа. Твоят приятел е потомък на хората спасили Европа от татарската напаст. Руснаците дори направиха филм. Не е необходимо да напомням какво представлява църквата Василий Блажени на Червения площад, може да се провери в уикипедия например. Ако забравим днешните дни, българите винаги са знаели по-добре от много други народи как се прави държава. Просто имат много дълга история и опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение... Как са роднините по майчина линия в Коми?
...Руската наглост е безпределна...
... БЪЛГАРСКОТО Министерство на външните работи за своевременната и адекватна реакция днес! За да се научат блядките, че България не им е бащиния, трябва така да се отговаря на всяка хуйлостанска наглост!!!!
Нямам идея защо ги пишеш тези неща. Какъв е смисълът? Да настроиш повечето хора анти-руски или про-руски??
Ето аз например не съм някакъв голям фен на Русия по принцип, не съм и на другите задокенаски тарикати. Но като гледам как направо плюнки ти хвърчат , се чудя - дали всъщност ти не си някое комсомолче, опитващо се да покаже, че всеки, който не е с Русия е някакъв див Селинджър.
Така или иначе - успя да ме вкараш в тема политика, която трябва да се избягва, защото е безсмислена. Така, че ако това е целта - да се раменят остри реплики - успя, поздравления.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеАми тя твоят връзка я знаем... Как са роднините по майчина линия в Коми?
Руската наглост е безпределна...
В тази връзка още веднъж поздравления на БЪЛГАРСКОТО Министерство на външните работи за своевременната и адекватна реакция днес! За да се научат блядките, че България не им е бащиния, трябва така да се отговаря на всяка хуйлостанска наглост!!!!
Боже, боже, прибери си вересиите !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеЕтноса не е биологическо понятие. Етническия българин е православен, говори славянски език и принадлежи към групата на славянските народи
Имам познат от Казан, който идва да почива на нашето Черноморие. С татарите от Татарстан сме братовчеди, но разликата в религиите ни кара да гледаме света през различни прозорци. Въпреки, че генетично да кажем че сме близки...
Една вечер се прибираме, по пътя се получи конфликт с едни български лекета. Аз предложих на Рашид да го изпратя, за да не се прибира сам с жена си... На което той каза, АЗ съм руски офицер, АЗ мога сам да се справя с няколко пияни сволочи... ТОЧКА!Last edited by Императорът; 27.02.2016, 00:54.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеВ Руския мир живеят над 100 народа и русите са държавообразуващия народ... Аз откривам връзката, която идва по линия на език, манталитет, култура, религия, история и т.н.
Белое солнце пустыни
https://www.youtube.com/watch?v=B5oyppOiBSs
Руската наглост е безпределна...
В тази връзка още веднъж поздравления на БЪЛГАРСКОТО Министерство на външните работи за своевременната и адекватна реакция днес! За да се научат блядките, че България не им е бащиния, трябва така да се отговаря на всяка хуйлостанска наглост!!!!
Коментар
Коментар