IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Ти обясняваше и че Венецуела е много добре преди 3-4 г., че рублата няма да се обезцени през 2015 г. и все такива неща...

Та ще поживеем, след някоя година ще се види дали има български компании работещи в Сирия или няма Иначе ако зависи от такива като вас - с политическите пристрастия, спираме всичко и чакаме разрешение я от Москва, я от Вашингтон. Смешно.
    Ахахахахах ...
    ... с политически пристрастия..
    .. Инак, не мисля, че русняцете ще дадат другиму нещо свестно в Сирия...
    лишно мнение...
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от bghighlander Разгледай мнение

В спора се ражда истината!

Не съм толкова тъп, че да предлагам това! Нямаме никакви ресурси и капацитет да "предлагаме" каквото и да било на "американските партньори" щото ще ни плеснат зад врата! Ние сме със "свалени гащи" и не сме в състояние да "предлагаме" каквото и да било, на който и да било! Ние приемаме каквото на нас ни "предложат"!

ПП: "Ние сме независими, защото НИЩО не зависи от нас!"

ПП2: Последното ще го докаже посещението на Макрон!
      Добре, да приемем, че с теб водим някакви спороподобни диалози, които имат за цел да създадат формално средата за раждане на истина. Защото ако няма нещо, което поне да прилича на спор, то истината по подразбиране няма да се роди!

Едно е застъпваш тези за хуманизъм, справедливост и красота, въоръжен с клавиатура, съвсем друго е да правиш реална политика в живия живот.
      Линиите на разделения и омраза в страната ни и в частност във форума са ярки и многобройни, та е излишно да продължаваме да се делим и мразим поради несъществуващи основания.

Нещата са трудни. Само груб щрих.
      Поради исторически, географски, културни, манталитетни и др. причини (за които частично ме е срам да говоря), страната ни не успя да излъчи качествени, културни елити, които да я поведат в някаква посока.
      Не можейки (частично по обективни причини), не знаейки как да играем своя игра, попаднахме в чужди орбити и то в крайно подчинено и обидно унизително положение.
      Станахме член на ЕС защото и доколкото преди станахме член на НАТО.
      Повтарям, че да не стане грешка. Членството в НАТО беше задължително и предхождащо условие. Дори понякога си мисля, че не е имало допълнителни условия (от типа достатъчни), ама нейсе.
      Сега някой вероятно би се провикнал: какво толкова са ни дали и допринесли за Бг тези отвраттелни и лицемерни бюрократи от Брюксел. То и аз не ги харесвам пределно, но вероятно е въпрос и на някаква субективна визия и емоционалност и чувство за социална историчност.
      Без да карам никого да приема и се съгласява с моята визия, просто ще споделя, че ако не бяха ЕС (и НАТО) страната ни щеше да е в плен на частни армии на олигарси, на паравоенни формирования на едри латифундисти и на откровени криминални банди.
      Без препоръка,
      Без ангажимент,
      Без настояване.
      Пък сега, макар и криво, макар мъчително, егоистично, грозно, тъпо, корупционно не е чак така страшно. Да, на моменти можем да се давим от безсилие и ярост, ама представете си какво ли би било, ако случайно се окаже, че нещичко в моята грозна социо-историческа визия се беше сбъднало.
      Нали си искаме собствеността, свободата да си кажем мнението, искаме да цъкаме по разните джаджи из разните пазари.
      Не искаме вражески, агресивни и чужди културно нам елементи да ни заливат.

Разпиляно, разхвърляно, набързо и форумно скроено - толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Е това вече е проблем не само на съответните служби, а най-вече на тия които ги избират/назначават!

Нооо, както доволно му казаха и на башбакана - Еми, ти си го избра!
        Проблема НЕ е на службите, а на обикновените хора, които ги мачкат и колят по улиците!

Щот' до Меркел и Юнкер НЕ МОГАТ да се доберат!

Коментар

Защо расист? Аз просто настоявам за мааалко повече образователен ценз. ...пък расата няма значение.
          И ти не знаеш за какво настояваш!

Коментар

Ако няма документи, значи работата смърди и не е читав... Да бе! Минал 20 граници, а ''няма документи''?

Най-малкото което може да направим е да му направим една хууубава снимка и да я пратим на службите в Сирия, Ирак, Пакистан, Афганистан или там откъде каже, че е а може и на всичките. И да чакаме, а той зад решетките по обвинение за незаконно влизане в България (има го в Н. К.) или въобще без присъда - щото той не може и да се жалва, нали няма документи, все едно не съществува... Да си бе пазил документите, да се жалва, ама той нали ги е загубил, значи го няма и него.

А после ако си го ''познаят'' и кажат ''Оооооооо това пиленце от кога го търсим''... тайничко го товарим в Спартана с още 100- 200 боклука като него и ги разтоварваме на летището в Дамаск, Кабул или Багдат , а те нека си го бесят ако искат... Ние нямаме нищо общото с бесенето и ЕС няма (щото ние сме против смъртното, ауууууууу как можаха да го обесят човечеца) - то такъв човек имало ли е въобще и влизал ли е в България? Май не?! Ако да и е влизал къде са му копията от документите и свидетелите? Ми няма такива - значи не е влизал.

Ако журналист надуши или се развряка, че нарушаваме правата на изрода, да му се запуши човката - данъчни при всички негови роднини от децата до баба му, а той всеки ден да обяснява що е паркирал неправилно на 21 март 1998 г. на улица Здравец в село Дурач. Има си начини..
            Аха, баш тй ще стане! И един мармот...

Коментар

Какво са "учили" и "научили" службите?
              "Ами ние сме го регистрирали този, следяхме го, ама изведнъж изпадна в амок..."
              Това ли знаят и могат?

Ми, че то "бай Петкан чашката" от кварталната кръчма ще се справи по-добре от "службите"!

Е това вече е проблем не само на съответните служби, а най-вече на тия които ги избират/назначават!

Нооо, както доволно му казаха и на башбакана - Еми, ти си го избра!

Коментар

Ами как точно ще ги отсяват, те си знаят. За това са "учили" и затова им се плаща.
                Какво са "учили" и "научили" службите?
                "Ами ние сме го регистрирали този, следяхме го, ама изведнъж изпадна в амок..."
                Това ли знаят и могат?

Ми, че то "бай Петкан чашката" от кварталната кръчма ще се справи по-добре от "службите"!

Коментар

Ми ти си расист бе, младеж!
                  Как така ще нарушаваш "етническите особености" на хората?

Да не разберат за тебе БХК, че ще те подгонят!
                  Защо расист? Аз просто настоявам за мааалко повече образователен ценз. ...пък расата няма значение.

Коментар

Напротив, това всъщност е един от главните вродени "дефекти" на демокрацията. Че дава твърде много "глас" на някои попули. Непропорционално много на приносът им към обществото.
                    тогава не е Демокрация кат го нема, на мене ми е пределно ясно че тука нема понятие нит кво е Демокрация нит кво е Комунизъм щот тия неща са за хора със самосъзнание ...... у човека като цяло евентуално след 200г. а в България специално на промоция евентуално след 500г. ше дое тва самосъзнание

Коментар

Съгласен съм, но как да стане подбора при положение, че почти 100% от тях нямат документи?
                      Как ще се разбере "умерен", "терорист", бомбаджия или лекар е?
                      Ако няма документи, значи работата смърди и не е читав... Да бе! Минал 20 граници, а ''няма документи''?

Най-малкото което може да направим е да му направим една хууубава снимка и да я пратим на службите в Сирия, Ирак, Пакистан, Афганистан, военните в Либия или там откъде каже, че е а може и на всичките. И да чакаме, а той зад решетките по обвинение за незаконно влизане в България (има го в Н. К.) или въобще без присъда - щото той не може и да се жалва, нали няма документи, все едно не съществува... Да си бе пазил документите, да се жалва, ама той нали ги е загубил, значи го няма и него. Кой подава жалба? Че то няма такъв човек при нас? Не е влизал дори.

А после ако си го ''познаят'' и ако кажат ''Оооооооо това пиленце откога го търсим''... тайничко го товарим в Спартана с още 100- 200 боклука като него и ги разтоварваме на летището в Дамаск, Кабул или Багдат , а те нека си го бесят ако искат... Ние нямаме нищо общото с бесенето и ЕС няма (щото ние сме против смъртното, ауууууууу как можаха да го обесят човечеца) - то такъв човек имало ли е въобще и влизал ли е в България? Май не?! Ако да и е влизал къде са му копията от документите и свидетелите? Ми няма такива - значи не е влизал.

Ако журналист надуши или се развряка, че нарушаваме правата на изрода, да му се запуши човката - данъчни при всички негови роднини от децата до баба му, а той всеки ден да обяснява що е паркирал неправилно на 21 март 1998 г. на улица Здравец в село Дурач. Има си начини..

Голяма грешка ще е ние да съдим терористи или войници на ИДИЛ, някоя от фракциите на Ал Кайда или там от 100 те фракции ''борци за демокрация'' в Сирия, Ирак и Афганистан защото ще се вдига шум и разни НПО-та и медии ще им наемат адвокати да ги измъкнат от затвора. Пък и що да рискуваме да държим терористи в затвора и някой ден техни приятели да вземат заложници за да искат тяхното особождаване? Щото не можем и законно да ги ликвидираме.

Трябва тихичко да ги връщаме (всичко които нямат документи), но първо трябва да направим и справка кой мамка му е тоя наистина, и ако е от ''ония'' да го разпираме ''Какво дириш тук сине майчин и я кажи какви планове си имал?'' а после - пращаме го на властите там откъдето е да му смъкнат джихадисткия задник първо от бой докато си изпее приятелите и при тях, а после ако искат да го трепят. Ние нито трябва да ги вземаме, нито да признаваме че е влизал. Ако е влязъл незаконно - кой ще докаже, че въобще е влизал в България? Трафикантите ще свидетелстват в съда, че са вкарали нелегално такъв човек? Едва ли.
                      Last edited by Jay Gould; 24.08.2017, 14:06.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Напротив, това всъщност е един от главните вродени "дефекти" на демокрацията. Че дава твърде много "глас" на някои попули. Непропорционално много на приносът им към обществото.
                        Ми ти си расист бе, младеж!
                        Как така ще нарушаваш "етническите особености" на хората?

Да не разберат за тебе БХК, че ще те подгонят!

Коментар

Кои служби и как ще ги отсяват? Така както ги "отсяват" в Западна Европа ли? Затова през ден някой на Запад изпада в "амок, понеже преживял любовна мъка" и гази хората като пилета или ги коли с ножове?
                          Ами как точно ще ги отсяват, те си знаят. За това са "учили" и затова им се плаща.
                          Твоето решение е друго. Всички под ножа!
                          По религиозен признак, цвят на кожата, защо не и на косата или очите , класов признак и т.н.
                          Това вече сме го яли. Доведе до МИЛИОНИ повече жертви от всички атентати по света за цялата му история.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

.....
                            Демокрацията уж била vox populi vox dei ама нещо гласа на популите йок брат ми, никкъв го нема ....

Коментар

Че това е хубаво?! Едните ни врагове са изребили другите ни врагове!

Ако сме реалисти имало ли е някога демокрация в арабския свят? Никога - все едно прасе и космос. Там си трябва диктатура като маршал Сиси в Египет с танковете иначе става батак...
                              я посочи поне една държава в която някога е имало или има демокрация къде тва ?!? Норвегия, Швейцария, Австралия, Нова Зеландия или може би САЩ ?!? Аз абсолютна демокрация никъде никога не съм виждал. В Швейцарията цигането пришълец не дало ръка на учителката щот мюсли Алах не дал и учителката го изгонила, после учителката ресто .... Демокрацията е взаимосвързана с Комунизма ама вие помните "нашия Комунизъм" в България което ич не е било такова ама никак даже както и сегашната простотия водеща се за Демокрация ......
                              Демокрацията уж била vox populi vox dei ама нещо гласа на популите йок брат ми, никкъв го нема ....

Коментар

Има си служби на които това им е работата бе човек. Да отсеят и определят надеждните от ненадеждните.
                                Кои служби и как ще ги отсяват? Така както ги "отсяват" в Западна Европа ли? Затова през ден някой на Запад изпада в "амок, понеже преживял любовна мъка" и гази хората като пилета или ги коли с ножове?

Коментар

Working...
                                X