IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стойков: така е, но освен предразсъдъците има и факти. Ако европейските хора смятат арапите и черните хора за - както ти се изразяваш: "втора категория" - това е доста по-оправдано, отколкото обратното - защото цялата съвременна цивилизация е създадена от европейските и отчасти - от азиатските хора. Арапите са имали някакъв принос преди повече от 1000 години - от тогава - нищо: дори нов сорт камили не са селектирали. Приносът на черните хора към световната цивилизация е нулев. Харесва ни или не - такива са фактите. И да - предателство е Български човек (например) да харчи парите си за черни хора или хъхреци, които не щат да работят, но се размножават като мишки - при положение, че има ного нуждаещи се Български хора, на които да помогне.
    Последните години и дори десетилетия доказаха категорически само едно нещо - че хората НЕ са равни. Не са равни нито цивилизационно, нито морално. На изостаналите в морално отношение просто няма как да се помогне, те трябва да бъдат изоставени сами да си извървят пътят към цивилизацията... ако могат. Затова арапите да си стоят в Арапия, негърите - в Негрия, да НЕ им се помага по друг начин, освен цивилизационно - със знания. Нека напримерно - както още преди отдавна - да идват тук будни младежи от Негрия, които да учат за доктори, инженери, агрономи и т.н. - а после да се връщат обратно, за да бъдат полезни на своите народи. Това е достатъчно - нали знанието е най-голямото богатство?

Останалото трябва да си го постигнат сами.

Виждаш ли разликата, Стойков? - "Те" като "нашисти" презират "вашистите" (тоест нас) и искат да залеят държавите им и да им отнемат това, което те - "вашистите", са постигнали с труд и векове развитие.
    Аз - като "нашист" не искам нищо от "вашистите" (или поне нищо безплатно), нито имам намерение да ходя в техните държави, за да ги притеснявам, но ги оставям да си живеят в земите според традициите и обичаите им.

Да.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Идеологията колективизъм е нормалната, естествена и природна идеология, която обикновено изповядват хората.

Популярните религии и идеологии (също и нацизма) са различни форми на колективизъм. И не ми разправяйте, че национализмът не бил колективизъм. Той е точно колективизъм. Просто не наричат колектива "колектив", а "нация", "държава" и т.н.

Съгласно колективизма хората се делят на "наши" и "ваши" (нашисти и вашисти).

Според нашистите вашистите са втора категория хора - подчовеци. Техният живот не е важен, важен е животът на нашистите. Защото нашистите - това са нашите (добрите).

Ако събраните чрез данъци пари се харчат в полза за вашисти - това е национално предателство. Например ако някой българин дарява пари на бежанците, на гладните деца в Африка и т.н. - това го прави национален предател. Защото можеше да даде тези пари на българските пенсионери, на българските деца и т.н. Да даваш пари на вашистите - това е предателство (според идеологията на колективизма).

Първоначално изпратено от Тери Пратчет - Килимените хора
      Наричаха себе си Мунрунги. Което ще рече „Хора“ или „Истински човеци“.

Да започнем с това, че повечето племена обикновено се кръщават така. А после идва ден, когато племето се натъква на други хора и ги кръщава Ония Хора, или пък, ако денят се е случил лош — Врага. Само да се бяха сетили за някое друго име, като например Още Истински Човеци, щяха да си спестят сума ти неприятности по-нататък.

Не че мунрунгите бяха първобитни. Дума да не става. Писмир твърдеше, че притежават богато културно наследство. Имаше предвид легендите, които се разправяха от едно време.

Писмир знаеше всичките стари истории до една, както и много нови. Разказваше ги, а цялото племе го слушаше в унес, докато пепелта на нощните огньове изстинеше.
      Добра идеология ли е колективизма? Зависи от вашата дефиниция за добро.

Подобна идеология изповядват и някои маймуни. Установено е, че се събират на групички и си организират подобие на човешките войни - членовете на едната група избиват тези, които са "други" - не са членове на същата група. Нашистите трепят вашистите.

Подобни неща са се случвали през цялата известна история на човечеството. Хората си организират държави и войни помежду си редовно.
      Last edited by vstoykov; 16.04.2016, 12:42.
      Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• val/she

Мъртвите - непокрити точки може да се покрият, но дали те не са оставени умишлено за да може срещу заплащане да се преминава през тях а системата да не индикира нарушители ?
        Нещо на мен ми писна да чета неистини, как гроничната ограда била махната, как границата ни била разградена и как ЕС видиш ли ги прави тези лоши неща. Всъщност става въпрос за корумпираните ни полицаи с леви убеждения, ние ги знаем много добре какво представляват.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Чисто хипотетично - ако се хване корумпиран граничен полицай да пропуска нелегално да влязат в страната "мигранти" срещу огромната сума от 1000 евро на калпак, Какво следва да бъде неговото наказание ?
          Имайки в предвид че тези хора преминават границата ни незаконно точно защото знаят че ще минат заплащайки въпросната сума, ако не беше възможно да платят 99% от тях нямаше да правят опит да влязат.
          Добре де, нали имаше едни записи от камери, показващи интересни траектории на движение на нарушителите??? Какво се случи, след като това лъсна в медиите?!
          Очевидно е, че се изнася вътрешна информация относно мъртви точки.

Коментар

• Императорът

Чисто хипотетично - ако се хване корумпиран граничен полицай да пропуска нелегално да влязат в страната "мигранти" срещу огромната сума от 1000 евро на калпак, Какво следва да бъде неговото наказание ?
            Имайки в предвид че тези хора преминават границата ни незаконно точно защото знаят че ще минат заплащайки въпросната сума, ако не беше възможно да платят 99% от тях нямаше да правят опит да влязат.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Обикновените европейски хора подкрепят нашите доброволни отряди !!!

„Боже, благодаря ти. Имало още мъже в тази Европа” - радват се антличаните.

http://www.blitz.bg/news/article/405739

Явно и в Европа огромното мнозинство от хората са с непромити мозъци... но ЗАЩО търпят собствените си престъпни политици?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Туй за целите на Турция е ясно.

На границата между Турция и Сирия има няколко лагера, в които живеят 2 милиона бежанци.

Турция е похарчила една камара кинти за тях.

Турция отдавна мрънка да свалят Асад.

Да не говорим за кюрдите.

Европа и САЩ чакат някак си проблемът да се разреши от самосебе си.

Там трябва яко кинти и военна намеса. Ама никой не му се мре и на никой не му се дават кинти.

Та въпросът е ти ако си на мястото на Турция какво ще направиш?

Действията на Турция са ясни, пак добре че ги насочва към Гърция, а не към България.

Милошевич като им прати половин милион бежанци от войните в бивша Югославия го свитнаха. Сега въпросът е колко ще поемат преди да свитнат Асад и да развържат кесията.
                Очевидно и двамата с теб нямаме никакви съмнения за мераците на Турция.
                Ако Европа, в качеството си на голямо, дори огромно, леко аморфно явление, може да си позволи да играе разни игрички, може дори да бъде леко разсеяна и/или да прави известни компромиси, то за една България това е напълно недопустимо.
                По никакъв начин не пледирам да проявяваме и демонстрираме враждебност., не!
                Следва да сме деловити, кооперативни и усмихнати при преговори, но и решителни при поставяне на линиите, от които нататък не се мърда.
                Турция трябва да е наясно, че между нас близост и любов е нямало, няма и не може да има.
                Живеем редом и следва да се търпим, понясаме, държим здравословна дистанция, търсим допирни точки и ги реализираме в строги рамки. Почти като в един брак

Хич не ме поставяй в обувките на Турция. Категорично не възнамерявам да мисля за тях. Моите (нашите грижи) ми стигат.

Но... ще ти кажа, как аз бих подходил, ама амам право и съм длъжен да мисля и решавам.
                Още към момента на възникване на бежанския проблем на територия Турция, воден от хуманни и хуманитарни мотиви (а и от интересите си), щях (като ЕС) по своя инициатива да предложа на Турция помощ. Ама в никакъв случай с пари по сметка, ами там директно на терен, управлявано и контролирано от мои хора, които при ползване на богат набор от инструмента щяха да помагат за намаляване реално на страданията на човешки същества. Дарения, търговски договори при пазарни условия след конкурси, граждански и дори трудови договори на всякакви полезни лица.
                Размерът би трябвало да се определи по целесъобразност и според условията.

Коментар

• supertrader

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Може да ти прозвучи шокиращо но в момента българската граница с Турция може да се охранява 100% ефективно с наличните съоръжения - наивно е да си мислите че някой би могъл да мине "незабелязано". Иначе може и на Марс да ги ловят, но е факт че не са уловили нито един от тези които са ги пуснали.
                  Точно това въобще не ме изненадва. Техническите средства като количество и качество отдавна са налични. Финансиране за тази цел е давано национално и чуждо.
                  Оператори със сигурност има. Имам ясен спомен, че сме били обект на много проверки (в "мирните" години), които практически винаги завършваха с някакво положително информационно отразяване. Доколко всичко е било напълно безукорно в действителност може и никога да не узнаем. Факт е, че доста разпознаваеми европейски чиновници са заявявали недвусмислено, че сме надеждна външна граница (заявленията бяха правени предимно при обичайни условия, без драматичен мигрантски натиск).

Факт е от друга страна, че Шенген е още мираж, но там нещата са по-сложни и не опират само до техника и оператори.
                  Подходящо е да съобразим, че темата Шенген беше една от любимите на бойковците, особено при първия мандат. Сънуваха я буквално, видимо демострирраха големи амбиции по въпроса и това е обяснимо. Приемането ни в Шенген щеше да бъде и продължава да е единствения шанс за значимо постижение и дори може да се каже пробив на това управление и патрона му. Още повече то би се случило в област, която естествено съдържа в себе любимия на премиера милиционерски елемент. Нали сте забелязали как произнася думата "службите" . Той е в специални, любовни отношения с всичко, което гравитира или дори само се докосва до тази тематика.

Другите неща, с които се надуват, са малко спорни. Градежи, направени със заеми и при постоянни подозрения, а и отблокираните "фондове", при силни индикации за политическо решение по целесъобразност, хич не убеждават.

Всичко останало е гафове и хаотични движения напред-назад при констатирането им.

Връщам се на границата. Техника и оператори има. Ккато и при СОД, техниката не върши никаква смислена работа, при условие че няма качествена реакция на терен.
                  Да кажат специалистите, защо става така, че мигранти се разкарват из цяла Южна Бг, аз не знам. Имам само догатки и съм ги изброил по-долу. Ясно ми е, обаче, че всичко е въпрос на мяра. Въпросът опира дотам, кога броят на лицата и събитията, които се случват около и във връзка с тях, ще накарат и принудят хората към реакция.

Тогава да видите що динковци и низамовци ще наскачат

Не дай Боже и Бог да пази България.

Коментар

• Тази фея защо не прескочи ограда и да отиде да им "помогне" на бежанците лично те мисля, че ше уважат помощта и само като ги гледам как гледат от зоологическата градина иззад клетката ....

Коментар

• Всъщност парцалът блицццц ЛЪЖЕ бе мите!

Ясно личи българското знаме до знамето на ЕС, точно на снимката им.

Дори и на втората снимка, която нарочно е направена от такъв ъгъл, пак личи част от зеленото и малко от червеното.

Най-вероятно вторият пилон в селото е ръждясал и неработещ, та са ги закачили и двете заедно на първия.

Но най-важното е да се насажда "окупацията" от ЕС и гадните гейропейци!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Не само те - местните чанти са същите.. Капка Тодорова (или както се нарича с псевдоним като травестит от микс-клуб Лола Минтескьо), един от най-големите защитници сред журналистите на талибаните нахлуващи в Европа, на въпрос за изнасилванията на деца и жени в Ислямска държава от страна на джихадистите, отговори на дамата която и бе задала въпроса, "Вие от едно изнасилване ли се боите'' и се хили..

Тая си е жив срам за моите любимки блондинките, но всяко стадо си има мърши! И не е само тя... Боклукът който си мечтае за рязани самолети (и от двата пола) само в България, може да напълни два 100 000 танкера и пак няма да стигнат!

Нали един такъв, само че мъжЬки вдигна на балон цялата държава с фалшив атентат пред "Плиска".. Наел либерастът в баничарницата си някакъв афганистански младеж с надежда оня да му пори задника, обаче афганецът нали е мюсюлманин, а те се гнусят от гейовете и смятат содимията за Харам (грях изрично забранен) забранен в Корана, му отказал.

Нашенската мъжка пача обиден и влюбен, се обадил в МВР, че отказалия му афганец искал да слага бомба през хотел Плиска. Цял ден дори Бойко се занимава с тази гей-история на обидената нашенка от мъжки пол и несподелилия въжделенията му афганистанец.

И понеже в МВР с същите гейтаци и му съчувстват явно, вместо да му треснат глоба (глобите са от 1000 до 20 000 лв.) за фалшив сигнал на телефон 112, му покриха името, че жена му и децата му щели били да научат, че баща им е обикновен педал джихадолюбител.

ПС: Впрочем това афганче подобно на един мой приятел доктор които отдавна е в България (избяга още преди години от талибаните в 90-те), поне иска да работи. Ама тия либерасти и това не искат, а искат самолети.. Пък ние да им плащаме презервативите..
                        Аз мисля: развратниците и извратенците трябва да бъдат командировани принудително в т.нар. "бежански" лагери - където да обслужват натопорчените "клети бежанци" - така поне те може да поспрат да посягат на невинни.

Мибова - извинявай, че ти отворих работа - ако се бях сетил, щях да напиша: "гувичник". Цитираното същество е розаво, умно и вкусно - не мисля, че сравнение с него - толкова обидно.

Коментар

• На кого служи така нареченият български "съд" ?

ПРЕД СЪДЪТ В МАЛКО ТЪРНОВО Е ОКАЧЕН САМО ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЦАЛ - ПОДДРЪЖНИЦИТЕ НА "ПРЕСТЪПНИКЪТ" ПЕРАТА ОКАЧВАТ БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ:

http://www.blitz.bg/news/article/405616

Ако цацаров бе мъж и българин на място, щяха да държат сметка на служителите на тоя "съд" защо на пилонът пред него НЯМА Българско знаме !!! Ние държава ли сме или някаква колония?
                          Last edited by mibova; 15.04.2016, 12:24.

Коментар

• mathematician

А за какво са и на Турция кюрдите и Анадола, да ги дърпат назад и да "голяма" държава.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Както си го рекъл, така си е.

Думите ти доведоха в главата ми една асоциация. Има един сирийски журналист, постоянно живеещ в Бг отдавна. Нидал Хлаив. Слушах го веднъж с проф. Константинов представяха по ТВ две различни гледни точки.
                              Признавам - начетен и културен мъж е, с доста приличен , направо добър български език. Той единствен даде едно правдиво и формално и човешки разбираемо обяснение, защо мигрантите не отиват до ГКПП. Това категорично не е истината, но е формално-логически защитимо.

За какво иде реч?!
                              Турция пази доста зорко не само границите си, но и една буферна, гранична зона, в която може да се пристъпи само при условие, че съответното лице може да представи съответната чужда входна виза (в случая българска). Той заяви: ние не можем да знаем, каква точно ще е реакцията на бг граничните врасти, когато при тях се изсипят тълпи от хора, заявяващи че търсят закрила, обаче това е невъзможно, защото Турция никога не би допуснала чужденци, които бягат официално от турска територия и търсят закрила в Бг. Изглежда това си е тяхна практика, не става дума само за БГ. Хората (турците) се пазят, включително и от неща и събития, които могат да имат политически измерения.
                              Има организация, щото мигрантите ги спират и връщат още далеч преди границата ГКПП.

Който е ходил в Турция много добре знае, че там случайни неща няма. Пълно е с полиция и въобще не е трудно да разпознаеш и цивилните полицаи. Фраш.

Абсурдно е дори да се помисли, че от Анадола до западните граници се моткат 2000 км. огромни тълпи, стотици хиляди субекти, наемат лодки и кораби и преплават морето до гръцките острови, или пък наемат водачи, които ги водят из гръцките или българските балкани.
                              Слабоумно е да се говорят такива неща.

Става дума за една целенасочена политика от страна на Турция, която си преследва свои цели! По видове те могат да се - политически, финансови и всякакви други цели.
                              Няма да си направя труда да ги специфицирам точно и изброявам тези цели. Това си е работа на турската държава и на техните стратегически дълбочини, за мен е категорично ясно и неопровержимо, че това влиза в драстичен сблъсък с Бг национален интерес и следва да бъде пресечено по един категоричен начин.

Пълен абсурд е ние да заемаме някакви позиции, които дори косвено обслужват турските цели и интереси.
                              Не забравяйте нито за миг откъде иде основната опасност за българската държавност още от средата на 14-век и до ден днешен.

Туй за целите на Турция е ясно.

На границата между Турция и Сирия има няколко лагера, в които живеят 2 милиона бежанци.

Турция е похарчила една камара кинти за тях.

Турция отдавна мрънка да свалят Асад.

Да не говорим за кюрдите.

Европа и САЩ чакат някак си проблемът да се разреши от самосебе си.

Там трябва яко кинти и военна намеса. Ама никой не му се мре и на никой не му се дават кинти.

Та въпросът е ти ако си на мястото на Турция какво ще направиш?

Действията на Турция са ясни, пак добре че ги насочва към Гърция, а не към България.

Милошевич като им прати половин милион бежанци от войните в бивша Югославия го свитнаха. Сега въпросът е колко ще поемат преди да свитнат Асад и да развържат кесията.

Коментар

• nacheff

Може да ти прозвучи шокиращо но в момента българската граница с Турция може да се охранява 100% ефективно с наличните съоръжения - наивно е да си мислите че някой би могъл да мине "незабелязано". Иначе може и на Марс да ги ловят, но е факт че не са уловили нито един от тези които са ги пуснали.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X